Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz EmThor #12419 üzenetére
775-öst apróban tudsz vadászni, máshogy már esélytelen. Ha valahol találsz is újat, valószínűleg elborult áron lesz. Szerintem erre már nem érdemes költeni, főleg nem értem a relatív komoly VGA-t, amit mellesleg még komolyabbra cserélnél. Az igényeidnek egy bármilyen integrált bőven megfelelne, ezen lehet fogni vagy 30K-t. Ha kompletten eladod mindkét konfigot abból ki kell jönnie mondjuk valami H61-es alaplapnak Sandy-Bridge-dzsel meg DDR3-al. Még csak i3 sem kell, Pentium elég a leírásod alapján.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Tehát így néz ki a szitu (balra a codegen mx31 jobbra a "nagy"gép), elférek, de úgy voltam vele, hogy amit minden nap használok, legyen minél kényelmesebb, kompaktabb, minimalistább. Nem elképzelhetetlen egy új ház sem, ha már ennyire legózhatnékom lett, bár még nem néztem körül. Ezért volt vonzó a mac mini, szívesen kipróbálnám az oprendszert is, csak átállni mint már írtam nem kis lóvé. Mindegy, kitalálok valamit, csak gondoltam felvetem a dolgot, hátha más is gondolkozott már ilyesmin.
szerk: Pista, thx, valószínű a VGA-tól ezek szerint megválok és új sem lesz (bár a diablo 3 miatt fáj a szívem hogy nem jött ki konzolra, de hát 1 játék miatt ugye...).
Alaplai VGA nem lenne rossz, mert ami a kisgépben van a dual-atom mellett, az sima intel 945-ös chipset, semmi hd vagy ilyesmi, még egy youtube videot sem visz el HD-ben... :S[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Pista0001
addikt
válasz EmThor #12421 üzenetére
Ezekhez az igényekhez egy Llano vagy Trinity is jó választás lehet (utóbbi ősszel lesz reális), közepes procival. Tisztességes teljesítményű az IGP-jük, főleg ha kihasználja az ember a memóriavezérlőjüket és jó magas frekvenciás RAM-okat tesz bele. Játékra jobbak mint az Intel megoldásai, multimédiában elvileg verhetetlenek, prociban gyöngébbek.
-
törölt tag
Szia!
Jól gondold át, mire szeretnéd használni, mielőtt a "kompaktosítani" kezdesz. Mert sok kompromisszumot kell kötni, ha belevágsz "nagyobb teljesítményű" itx-es gép összerakásába.
Ha nem tudod eldönteni egyértelműen hogy mire szeretnéd használni, vagy később esetleg bővíteni akarnád, akkor jobban jársz ha mATX-nál maradsz, sokkal több lehetőség van benne.De ha itx-mellet döntesz akkor sok türelemre lesz szükséged a saját utad kitaposásához, vagy keresel egy neked szimpatikus összeállítást amit reprodukálsz.
Az itt posztolók többsége már saját házat szeretne gyártani, mert a kereskedelemben kapható itx-es megoldások nem elégítik ki 100%-osan az igényeiket. A másik fele meg az ideális tápegységet/halk hűtést kergeti, mert rájött hogy neki mindenféle képen kell egy diszkrét VGA a szűk kis házába...
Egyik sem egyszerű út.Nem akartam elvenni a kedved, Üdvözöllek Körünkben!
Ha találsz "beragadva" valahol DG45FC-t- akkor aszt inkább kerüld el messziről!!!
-
viperabácsi
addikt
válasz EmThor #12430 üzenetére
Hali
Én figyelemmel követem a topikot és láttam a m-atx lapot ajánlották.Én most vettem egy Asus p8 z77 m-pro m-atx lapot .Amikor beraktam a vga -t akkor szembesültem vele hogy a 2 slotos videókártya kitakarta az 1 db bővítőhelyet ahova hang kártyát lehetett volna tenni.Nem biztos , hogy bővíthetőbb konfigot kapsz m-atx lappal.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
john117
csendes tag
válasz EmThor #13188 üzenetére
hello
ez az ösz itx cucc ami nálunk beszerezhető és raktáron is van az országban. [link] én a helyedben eladnám és 1155-ös konfigot raknék össze, pentium g840 vga hd 5670 pasziv (ez huzható hd6670-szintre a sapphire progival) komboban, ez belemegy az mx31-be, nekem is ilyen gépem van. sajna ddr2-es itx-es lap szerintem már nem kapható.[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
-
menpee
aktív tag
válasz EmThor #13983 üzenetére
Jah, mint írták, Sg05 lesz a nyerő. Tegnap érkezett meg az enyém, 2 óra szereléssel le lett tudva minden fontos benne (összeszerelési útmutató nélkül persze. geek pride ). A 3450-t idle 5-, terhelve 10 fokkal hűvösebben tartja gyári hűtővel, mint egy oldallap és venti nélküli ATX ház.
Hátránya, hogy másodkézből beszerezhetetlen, boltban meg szinte beszerezhetetlen, de legalább drága.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
rbalint88
addikt
válasz EmThor #14125 üzenetére
én azt a codegen házat igen messzire hajítanám. annál bármi jobb. a tápja meg külön életveszély...
annál tényleg _bármi_ jobb.
mondjuk mini itx házakból nincs túl sok megfizethető és minőségi darab. én is addig agyaltam rajta, hogy 38-ért megrendeltem egy lian li-t, mert hosszú távon az biztosan kiszolgál, jó minőségű a tápja és minőségi kidolgozású és kinézetű maga a ház. a vicc az egészben, hogy a benne lévő konfig kevesebbe került nekem, mint amennyibe a ház lesz...
ha csak htpc-nek akarod használni, akkor amd-re építkezz inkább. egy fm2-es lap+ a6-5400 proci bőven elég lesz mindenre, akár 4gb, akár 8gb ramot raksz bele. (lap+proci megvan 40ből, ram frekvenciától és mérettől függően 5-18k)
inkább vegyél egy normális házat táppal és kicsit gyengébb konfigot, minthogy egy gyenge táp miatt kukázhasd az egészet... -
EmThor
addikt
válasz EmThor #14127 üzenetére
Végül is ez lett: Bitfenix Prodigy fekete, i3 3220, 8gb cl9 1600mhz corsair ram, 64gb 830 sorozatú samsung ssd, többi a régi gépemből (5770 ati, dvd író, 250gb 7200rpm vinyó, 500w fsp blue storm)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz EmThor #14167 üzenetére
Flash SSD topicban keress rá a hibajelenségre vagy kérdezz rá.
⭐ Stella
-
EmThor
addikt
válasz EmThor #14171 üzenetére
AHCI rendben volt, a B75-ös laphoz nem raktam fel csak az alaplapi chipset + LAN + hangkártya drivereket de ez kevés volt, a továbbiakban telepített SATA/AHCI driverek úgy néz ki megoldották a gondot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest