Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42451) Scallion válasza Joshi (#42447) üzenetére


Scallion
senior tag

Mióta megvan a bambu nem foglalkozom a voronnal, én csak nyomtatni akarok, nincs időm szerelgetni..A bambut ajánlom neked. Lehetőleg AMS-el.

(#42452) Saccco válasza Scallion (#42451) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nem kell szerelgetni a Voron-t.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#42453) frescho válasza frescho (#42412) üzenetére


frescho
addikt

Hátha valakit érdekel egy kis értékelés a Kingroon KLP1-ről:

Kb. 1 hónapja van meg a gép, eddig 3-4 kg anyagot (PETG, PLA és ABS) ment át rajta. A tapasztalataim elég vegyesek.

Első felvonás a rendelés volt. Ez már a második verzió aminél teljesen fém a hotend, tehát magasabb hőmérsékletre is alkalmas. A megrendelt nyomtató nem akart elindulni, pedig elvileg raktáron volt. Egy héttel azután, hogy lemondtam és visszaigényeltem a pénzt kaptam egy levelet a szállításról ami nem volt egyértelmű, mert nem szerepelt benne, hogy a kingroon-tól jön csomagom. Megérkezés után próbáltam felvenni velük a kapcsolatot, hogy vagy visszaküldjem vagy kifizessem, de a sikerhez kb. 1 hét kellett. A gép maradt, a törött ajtó és az egész sztori után kaptam kedvezményt amivel még jobb árú lett a gép. De ez már előre jelzi a támogatás problémáit.

A második kör a kicsomagolás, beüzemelés volt. A plexiket kellett felszerelni és pár rögzítő csavart eltávolítani. kb 45 perc volt kényelmesen, sajnos az előlapi ajtó sarka le volt (van) törve, de azt amúgyis le akartam cserélni, mert a gyári sötét. Kalibrálás, kínai nyelvről lebeszélés vitte el az este maradék részét. A wifi-je elég gyenge, érdemes fixen bekötni a hálózatra, mert a szinte mellette lévő AP-t is képes elveszíteni. A filament befűzés elsőre nem ment, aztán megtaláltam, hogy hol tört meg a cső, azt lecserélve már nem volt vele gond. A nyomtatás sebessége mellbevágó volt a saját építésű coreXY után úgy, hogy minőségben nem volt érdemi különbség.

Nagyjából 1 hét és 1 spulni elnyomtatása után előjött pár hiba. A tárgyhűtő venni beállt, nem volt hajlandó elindulni csak ha előtte átmozgattam, aztán ezt is feladta. A baj az volt, hogy egy nyomtatás közben állt le először és csinált elég csúnya spagettit. Ez beleakadt az extruder steppel kábelébe amit sikerrel kitépett, mert hátul kicsit lóg. Ezt kijavítottam, kapott új 5015-öst. Persze nem az átlag venti kell hozzá, de kis reszeléssel bele tudtam hákolni, kis olvasgatás után rájöttem, hogy ebbe más is belefutott már. Mivel a terv elérhető a standard 5015-höz is, ezért percek alatt nyomtattam új duct-ot. A következő probléma a 3010-es venti volt ami elkezdett daráló hangot adni. Azt is lecseréltem. Persze erről írtam a szupportnak, kb. azóta is levelezgetek velük, hogy minek nem tudom, mert a megosztott képeket, videókat meg sem nyitották. Az is vicces, hogy a válaszok félig kínaiak, félig Google Translate-tel fordítottak. Gyakorlatilag felejtős az egész, amíg van készleten rendelek egy komplett fejet hozzá és elengedem a támogatást. :(

Negatívumok:
- A támogatás gyakorlatilag nem létezik
- A touch LCD felejtős, ha nincs más elnyomogatja az ember, de inkább web böngészőből csinálok mindent.
- Az összes plexi sötét, semmit nem lehet látni, tárgy világítás nincs, első és felső lap csere kelleni fog
- Kamerát elvileg kezel, gyakorlatilag kívül van az USB csati, azt nem tudom hogy fogom szépen bevezetni, de majd megoldom
- A fejhez vezetett kábel hozzáér a felső plexihez
- A runout szenzor elhelyezése, a tube rögzíthetetlensége megmagyarázhatatlan
- Hátul elhelyezett filament tartó. Befűzni a filamentet egy kínszenvedés
- Piszkosul hangos vetik

Pozitívumok:
- Ár (200 EUR-ért nem tudok jobbat mondani.)
- Mechanikailag rendben van a szerkezet, van 1-2 családi részlet, de derékszöget nyomtat és pontos is
- Alap beállítások elérhetőek Cura mellett Orca-hoz is [link] (A legújabbat a 14.23 folderben lévő másikban találjátok, ilyen amatőr a support...)
- Alapból klipperrel jön
- A nyomtatás minősége nem egy Bambu szint, ringinggel küzdöttem kicsit, de amúgy teljesen rendben van főként a következő sort figyelembe véve
- Gyors és eddig a mechanika nem is esett szét a ventilátorokat kivéve
- Az új hotenddel simán lehet emelni a hőmérsékletet, bár a tárgyasztal csak 100C-ig mehet fel, de az nekem elégnek bizonyult eddig
- Teljesen burkolt a nyomtató, ha az 1-2 mm-es réseket figyelmen kívül hagyom a plexinél
- A PEI lapon eddig minden szépen megtapadt, pedig volt már pár féle anyag amit kipróbáltam
- A szintezés, alap beállítások, miegyéb teljesen jól megy, ha tudja az ember mi miért van. Mondjuk a menüben nem G kódokkal lehetne hívni őket, akkor még jobb lenne.

Teendők:
- Egy kiemelő kerettel meg fogom toldani a tetejét, elég 4cm és máris nem lesz gond a kábel súrlódás
- Át akarom helyezni bal oldalra a filament tartót és a szenzort
- Kell egy LED csík belülre, hogy látni lehessen ami bent történik
- Kell egy kamera
- Szíjfeszítőt akarok nyomtatni, a terv szabadon elérhető [link]
- A gyári profilt tovább kell finomítani, már állítgattam, nekem a 15% infill kevésnek bizonyult többször is. Az Orca profil kicsit kidolgozatlanabb, de majd apránként...
- Pár ventit le fogok cserélni, pl. a Pi hűtőt ami szerintem hangosabb, mint bármi más a nyomtatóban

Összefoglalva: Lehet vele gyorsan és elfogadható minőségben nyomtatni, de a harmad ár visszaüt máshol. Csak akkor vágjon bele valaki, ha meg tudja ugrani a hibák kezelését.

Ha van kérdés, akkor örömmel válaszolok.

https://frescho.hu

(#42454) consono válasza frescho (#42453) üzenetére


consono
nagyúr

Köszi, ebben sok hasznos infó volt :K

"In God we trust. All others must bring data"

(#42455) Scallion válasza Saccco (#42452) üzenetére


Scallion
senior tag

Próbáltam ,de nem rakódott össze magátol :D .

(#42456) Joshi válasza snowman (#42450) üzenetére


Joshi
titán

A Voron úgy indult, hogy minden alkatrészt neked kellett beszerezni. Volt egy alkatrészlista, aztán hajrá. Na ehhez képest már nem itt tartunk sőt, biztosan van olyan eladó az Alin vagy máshol aki összeszerelve is tudja adni. Természetesen nem Voron lesz ez már tuti. A Bambu szimpi, de azért megvárom az újdonságot, vagy a BF-et.

(#42457) MrAlex


MrAlex
tag

Aki esetleg nem látta volna. A Prusa Mini megkapott néhány szoftveres újdonságot azok közül amit az MK4 is tud.

VIDEO

Github link a Mini tulajoknak: LINK

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#42458) szuszinho válasza dugesz77 (#42437) üzenetére


szuszinho
őstag

És mennyiért lehet eladni egy SKR lapos Ender 3-t?

(#42459) Saccco válasza Scallion (#42455) üzenetére


Saccco
nagyúr

Jah, okay. Egyszer valóban össze kell rakni. :P

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#42460) dugesz77 válasza szuszinho (#42458) üzenetére


dugesz77
őstag

Amennyire néztem 50-60 között talán elviszik. Nekem is megvan a régi e3 pro gépem , pár hete próbálgatom munkahelyen életre kelteni... Hát visszacsöppenve ez elé nagyon elkényeztetett a prusa meg a Bambu ehez képest :O . Szenvedős. Én azt néztem lehet inkább csinálok belőle egy filament gyártót.

[ Szerkesztve ]

(#42461) Joshi


Joshi
titán

Itt azért adódtak problémák a Bambu X1c nyomtatásával.

(#42462) JulianSinulf válasza Joshi (#42461) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Nincs ezzel semmi gond, csak a support PLA-t lehet, hogy nem benchy nyomtatására kellene használni. Más anyaggal szépen ki is nyomtatta.
A fekete polctartónál is arról beszél, hogy ő szúrt el valamit, utána jó lett.
Annál a bögrés szerű cuccnál sem valószínű, hogy a nyomtató volt a ludas. Elég ritkás volt a kitöltés és kitudja, hogy mennyire hűlt le az a lap mielőtt elkezdték feszegetni.
Ha nem annyira fontos az aljának a kinézete, akkor érdemes textured lapot beszerezni. Kihűlés után feszegetni sem kell, csak egyszerűen levenni, mintha épp előtte raktad volna rá. ASA esetén külön vigyázni is kell, nekem már repült a földre tárgyam, miközben hűlt a lap az asztalon.
De cool és high plate-ről is könnyen lejönnek a PLA-s cuccok, ha kihűlt a lap. Én ragasztót sem használok.
Ha jó a szintezés, akkor jó a tapadás. Meg persze legyen tiszta és zsírmentes a felület, amihez IPA-t használok csak. A legegyszerűbb szín és illatmentes konyhai törlő a legjobb. De a legutóbb egy nagy tekercs autós papírtörlőt vettem, azen még minta sincs.

Az előre felrakott modelleknél nem tudom, hogy jelenleg lehet e slot-ot változtatni, a saját készítésű fájloknál kiválaszthatod, hogy melyik slot-ból vegye az anyagot, ehhez nem kell újraszeletelned.
Tudtommal ezt nem tudja a P1P vagy P1S. Ha esetleg fontos lenne.

(#42463) Joshi válasza JulianSinulf (#42462) üzenetére


Joshi
titán

"csak a support PLA-t lehet, hogy nem benchy nyomtatására kellene használni."
Mondjuk az elég gáz, ha egy 1600€-s nyomtatóhoz olyan PLA-t adnak, amivel nem lehet normálisan kinyomtatni a próba modelleket. :B

(#42464) brumi1024 válasza Joshi (#42463) üzenetére


brumi1024
veterán

:F Adnak hozzá három különböző anyagot, a Support PLA pont nem arra való, amire használni próbálta. De ez egy szimpla jófejség, nem látom miért lenne kötelességük biztosítani anyagot? 80 milliós autókat is csak annyi benzinnel adják, hogy éppen eljuss a következő benzinkútig, aztán mégsem panaszkodnak a vevők.

(#42465) Mr.Csizmás válasza JulianSinulf (#42462) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

röviden: erős user error a csidejó :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42466) poli27 válasza Joshi (#42463) üzenetére


poli27
Topikgazda

tudod mi az a support for PLA?? Mert akkor nem írnád... :D

(#42467) Saccco válasza Mr.Csizmás (#42465) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ragasztót kent az asztalra, totál bukta, inkább tetkót kellett volna még vennie.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#42468) Nunder válasza Joshi (#42461) üzenetére


Nunder
őstag

Ne félj az X1C-től, nekem van kettő is, gond nélkül teszik a dolgukat.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#42469) JulianSinulf válasza Joshi (#42463) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

De, minden bizonnyal normálisan ki lehet nyomtatni a dolgokat, ha arra használja az illető, amire való.
PAHT-CF filament-et semelyik nyomtatóhoz nem kapsz. Úgyhogy lehet örülni, hogy valami komolyabb, drágább anyagot is kipróbálhatsz. A support PLA meg ehhez van. És erre is van próba modell. Csak ugye valakinek nagyon fontos, hogy kismillió kis hajócskája legyen.

(#42470) JulianSinulf válasza Mr.Csizmás (#42465) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ezt a kijelentést meg akartam hagyni poli27-nek :B

(#42471) Janos46


Janos46
tag


Sziasztok.
Mit rontok el, hogy nem sikerül a támasztékot csak a lyukba beállítani? Ez van szeletelés után.

[ Szerkesztve ]

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#42472) Lookup válasza Janos46 (#42471) üzenetére


Lookup
tag

Szia!

Van egy olyan beállítás, hogy hozzáér a támaszték az asztalhoz. Na azt kapcsold ki vagy állítsd át a másik opcióra.

(#42473) MrAlex


MrAlex
tag

Megjelent a Bambu új gépe, 1/1 Prusa Mini.

LINK

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#42474) poli27 válasza MrAlex (#42473) üzenetére


poli27
Topikgazda

A prusa mini nem nyomtat 4 színnel :D

(#42475) poli27


poli27
Topikgazda

(331) Edzett acél- és a sárgaréz fúvóka összehasonlítása - rétegtapadási teszt - YouTube

Egy érdekes videó Igortól (Mytechfun), ha edzett acéllal nyomtatunk akkor magasabb hő kell stb stb mert másképp melegíti a szálat :)

[ Szerkesztve ]

(#42476) dugesz77 válasza poli27 (#42474) üzenetére


dugesz77
őstag

Ez így azért visszalöki pár évvel a Prusa minit fejlettségi szintben. Semmi bajom a prusaval továbbra is az egyik legmegbízhatóbb nyomtatónak tartom csak ez az új bambu lett hírtelen túl fejlett hozzá képest.

(#42477) syler123


syler123
veterán

Ez az új bambu azért odavág árban, még az sem kizárt, hogy lecserélem erre a Sovol SV06+t , mert ez a Bambu kevesebb helyet foglalna, úgysem nyomtatok túl nagy méretű tárgyakat. (AMS nekem nem kell, anélkül meg 340 euro...)

[ Szerkesztve ]

(#42478) MrAlex válasza poli27 (#42474) üzenetére


MrAlex
tag

Gondolod, hogy ezek után nem kapja majd meg az MMU támogatást rövid időn belül a Prusa Mini? Sebességben és minőségben kb egálban vannak. Árban drágább a Prusa, de open source és nem kínában készül. Van akinek ez is szempont.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#42479) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Berendeltem végül egy P1S-t, AMS-el, meg pár matt és normál PLA-t. Egyfelől kérdezném, hogy milyen minőségűek ezek a Bambu-s fila-k. Illetve, hogy most milyen gyártmányú filamentek az ajánlottak? Netán ajánlott forrást is tud valaki linkelni?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#42480) fabula válasza TheProb (#42479) üzenetére


fabula
őstag

Van pár Bambu PLA filamentem, azok jó minőségűek (állítólag a Sunulu gyártja nekik, de ez nem biztos, fórumos pletyka :D ).
Használok Sunulu PLA-t, PLA+-t, Meta PLA-t, Selyemfényű PLA+-t [link] , ezzekel nem volt semmi gondom a P1P-vel (Vision dobozolt verzió, minden venti benne van, szóval kb P1S :D ).
Vannak Eryone PETG és normál, valamint két meg háromszínű selyem PLA filamentjeim, azokkal is szépen nyomtat [link] .
Devil Design PLA-val, PETG-vel és ASA-val szintén nem volt problémám [link] .
Van eSun PLA-m és PETG-m, azokkal is kiválóan működik. A Creality Hyper PLA is kiváló hozzá.
Próbáltam vagy kétféle régi noname PLA-val és azokkal is szépen nyomtatott.
Szóval nekem eddig mindenevő volt :D , persze előbb kalibráltam mindet az Orca-val, kivéve a Bambu filamentjeit, azok a saját profiljukkal szépen működnek.

[ Szerkesztve ]

(#42481) brumi1024 válasza TheProb (#42479) üzenetére


brumi1024
veterán

Sunlu is jó, Polymaker PolyTerra is jó, Prusa is, Bambu féle sem rossz, de volt ott amivel annyira nem voltam elégedett, pláne az olcsóbb Polymaker mellett.

(#42482) Joshi válasza fabula (#42480) üzenetére


Joshi
titán

Sunulu = Sunlu ;]

(#42483) poli27 válasza TheProb (#42479) üzenetére


poli27
Topikgazda

Nekem Eryone filamentből evett meg már vagy 15kg... pla szinte mind, egyedül az ASA nem volt jó tőlük az még mindig szétesik szálaira nálam... Sunlu petg is vagy 10kg ot elnyomtam, az is jó :) Bambu filamentek is jók abból nem használtam sokat mert drága szerintem :D Eryonehoz tudok adni linket amit ha használsz az alap 55% kedvezmány (20 tekercsnél) felett kapsz plusz 5 % ot a vételárból :)

(#42484) fabula válasza Joshi (#42482) üzenetére


fabula
őstag

Te kis nyelvtannáci, elírtam, na :DD . Amúgy a linkeltem boltot, ott jól van írva :DDD !

(#42485) Joshi válasza fabula (#42484) üzenetére


Joshi
titán

Jó az Anulunak is. :DDD :DD

(#42486) fabula válasza Joshi (#42485) üzenetére


fabula
őstag

:C :D

[ Szerkesztve ]

(#42487) dugesz77


dugesz77
őstag

Azért érdekesen időzítette a mai napra a Prusa is a Mini-hez elérhető alpha Input Shaper-es firware-t :))
Jót tesz a versenynek ha ütik egymást a gyártók ezzel csak mi járunk jól.

[ Szerkesztve ]

(#42488) TheProb válasza poli27 (#42483) üzenetére


TheProb
veterán

Bambunál van most 25% off, ha legalább 4 tekercset veszel. úgy egész jó árra jönnek ki.

A tippeket/tapasztalatokat köszi mindenkinek. Beugrott, hogy anno én is használtam devildesign-t. Meg noname-ek közül gembird-del próbálkoztam még. Valamint azure filament, az egész is egész jó volt.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#42489) Janos46 válasza Lookup (#42472) üzenetére


Janos46
tag

Ezek vannak beállítva, mindezek ellenére sem akarja az igazságot.

Támasztékok: Támaszték csak tárgyasztalról
Támasz blokk hozzáadás Blokk
Támaszanyag létrehozása: kipipálva
Automatikusan generált támaszok: nincs kipipálva
Támasz kényszerítő hozzáadása: Doboz

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#42490) pchris válasza poli27 (#42483) üzenetére


pchris
tag

Nekem csak ASA-m van Eryone-tól. Nálam nincs velük semmi gond. Nyomtattam egy nagyobb méretű "edényt" is aminek tökéletesen vízzárónak kellett lennie. Kis acetonos kezeléssel az is lett. De szerintem anélkül is jó lett volna. Szóval lehet, hogy csak valami silány szállítmányból kaptál sajnos. Szerintem ők sem gyártanak, rebrandelik, és eladják, amit nyomott áron vesznek.

(#42491) MrAlex válasza dugesz77 (#42487) üzenetére


MrAlex
tag

Két napja elérhető már, írtam is róla: #42457

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#42492) dugesz77 válasza MrAlex (#42491) üzenetére


dugesz77
őstag

Aham. Szerinted hány napja kaphatták meg a teszterek/influenszerek az A1-et, hogy már tegnapra ki volt nyomtatva sok terv , be volt készítve a sok felvett dupla gépes teszt (a sima meg az áttetsző burkolatú). Csak pár a nagyokból Jessy, 3d Nerd, Maker Muse, Next layer kötve hiszem ,hogy mindenkinek annyira be volt fogva a szája. Tegnap elött délután már futottam bele olyan 3d-s csatornába ahol nyíltan kimondták, hogy tuti egy kicsi nyomtatót mutatnak be (annyira nem foglalkoztam vele én csak egy áttervezett AMS vártam). Gondolom a prusa még hamarabb kideríthette már iparágon belül, hogy mi készül.

[ Szerkesztve ]

(#42493) dugesz77 válasza dugesz77 (#42492) üzenetére


dugesz77
őstag

Bocsánat lejárt a szerkesztési időm. Itt a csatorna 5 nappal ezelőtt már le merték írni a kis nyomtató megjelenését.

(#42494) MrAlex válasza dugesz77 (#42492) üzenetére


MrAlex
tag

Persze láttam, hogy a Bambu A1 már jóval korábban ott volt az influencereknél és biztos hogy a Prusa is tudott az új gépről, de szerintem már a Prusa egy ideje dolgozott a Mini szoftverén, azért egy új verzió fejlesztése nem napokban mérhető, hanem hónapokban. Viszont így van most a piacon két kicsi, de gyors gép és azt sem tartom kizártnak, hogy a Prusa Mini megkapja az MMU támogatást.

3D NYOMTATÁS - LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - PLA, ABS, PETG, TPU, PC, NYLON

(#42495) Mr.Csizmás válasza MrAlex (#42494) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

érdekes, mindig a bambu premierek után jönnek ki ezek az updatek prusáéknál :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42496) szuszinho


szuszinho
őstag

Sziasztok,

Péntek délutáni átvétellel (Árpád-híd), nincs valakinek eladó fekete PLA filamentje?

(#42497) Mr.Csizmás válasza szuszinho (#42496) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nem árpihíd de rendelés után fél órán belül átvehető, ha zöld a készlet:
PLA fekete filament Sunlu 1.75mm 1kg - Variometrum webáruház
PLA Matt Fekete filament Sunlu 1.75mm 1kg - Variometrum webáruház

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42498) Bubukain válasza szuszinho (#42496) üzenetére


Bubukain
senior tag

(#42499) szuszinho válasza Mr.Csizmás (#42497) üzenetére


szuszinho
őstag

Odáig pont nem akarok elmenni :)

Bubukain
Alzából melyik ajánlott?

[ Szerkesztve ]

(#42500) Bubukain válasza szuszinho (#42499) üzenetére


Bubukain
senior tag

Gembird és Creality-t használtam eddig

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.