Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz syler123 #41828 üzenetére

    Szerintem teljesen fölösleges.
    Elég jó videókat lehet fellelni a yt-n, ami gyönyörűen végigvezet a klipper RPi-re való telepítésén és Mainsail vagy Fluidd telepítésén.
    Ami azt illeti, miután fenn az Rpi OS, van is egy github-os script, amit futtatva mindent szépen fel lehet tenni, amire szükség van.
    Még a nyomtatóra kellő firmware-t is elkészíti. Viszont azt tudni kell, hogy a nyomtatón milyen IC van, mert csak az alapján lehet megcsinálni.
    Ha ez megvan, akkor utána a klipperhez kell keresni egy configot a nyomtatóra. Ha csinált már ilyet valaki, akkor azt kell letölteni. Ha nem, akkor neked kell megcsinálnod. Ehhez van minta fájl.
    És nem árt, ha a nyomtató gyári marlin firmware-e a kezedben van szerkeszthető formátumban. Ki kell szedni belőle, hogy melyik láb mit csinál. Az alapján lehet megcsinálni a klipper konfigos fájlt. Különben tudnod kell, hogy az IC melyik lábára mi van kötve. Az extruder léptetése pedig nem lépésszámban van megadva, mint marlin-nál, hanem szögelfordulással. Erre találni átváltót a neten. Legalább is nálam így van.
    Mielőtt elbizonytalanodsz, nézz körbe neten, hogy mi az amit megtalálsz és mi az, amit jelenleg nem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés