Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62436) Atilla001


Atilla001
senior tag

Üdv!

Tapasztalat, akinek ez fontos.
Napokig kerestem, hogy milyen VGA-t vegyek. R9 270 vagy GTX660.
NVidiat szerettem volna, a sok ATI után.
Volt nálam egy SAPPHIRE R7 290. idle módban nem hallható, terhelve már susogott.
Leszűkítettem, inkább Nvidia. Asus-t akartam de min. 10k val drágább a 660-as kategóriában. De ő a leghalkabb. Aztán jött, hogy Gigabyte. Na ebből 4 jöhetett szóba. GV-N660OC-2GD jó nagy ventikkel. Vagy GV-N660WF2-2GD na ebből 3 rev van. 3 különböző hűtéssel. 1.0 és 1.1 azonos hosszúság, de más mag kialakítás. 2.0 meg a legrövidebb. Sajna csak 2.0 lett volna. Nem akartam, mert kicsi a hűtőfelület. (gondoltam)
Itt jegyzem meg, vért izzadtam, hogy találjak használható infót, hogy melyik a jobb, a halkabb Giga. A hivatalos oldalon baromságok vannak a kártya hosszúságokra írva. Az OC 256mm de a rev2.0 ra is ezt írja. Holott szemmel látható, hogy NYÁK-ig ér a hűtés, 202mm hosszú. Nem beszélve arról, hogy a rev1.0 ra írja a 202mm-t. Folytassam..? szánalmas. (Fentebb ezeket írtam is, képpel illusztrálva.) Még itt is próbáltam infót szerezni.
Nem sikerült, csak foszlányokat találni. De több helyen azt írták, hogy az OC hűtés mekkora és milyen hatékony és csendes. Hát megszülve a döntést, lett az OC.
Szép robosztus kártya a kategóriához képes. Átépítettem a házat, hogy beférjen. Szépen elrendezve a kábel és minden ott terpeszkedhet. Bekapcsoltam. Driver fel, (már itt gyanús volt), újraindít.
És... ekkora sz*rt b*z+. Olyan hangos, hogy majdnem sírva fakadtam. Óriási csalódás. Ennyi pénzért ilyen fos hűtést.. Először is brummog. Ratyi a venti rajta. Másodszor 35% a minimum állás 1290 es fordulattal. Minek te idióta? Idle módban minek? Leveszi a RAM és CPU órajlelet is. Minek 1290 en pörgetni? A SAPPHIRE mér tudta ezt fele ekkora hűtéssel? Persze a BIOS miatt nem tudom 35% alá vinni.

Még el kell mondanom, hogy sokat áldoztam rá, hogy leghalkabb legyen a gép. Lásd:
[link]

Nagyon halk volt, amíg ez a vacak bele nem került.
Nem vagyok vájtfülű, sőt. Így jártam..

Köszönöm hogy elolvastad.
thx

Védd a természetet!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.