Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
AX20, vagy AX50- et ajánlanátok, vagy teljesen mást? 30.000-40000 Ft a keret, és mindegyik bele esik.
[link] Ezt váltanám. ( kb 10 éves már)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Ermac
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Utólag olvastam a választ, értem köszönöm remélem sokáig jó lesz az ax20

-
Ermac
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a gyors választ, ezek közül melyiknek van a legjobb hatótávja ? értem én kimegy a kertbe a jel, annó 941nd vel vígan volt a kertben is net, a jelenlegi c1200 se nagyon jut el pl a szalonnasütőig ha van is jel pl spotify már megállt 20sec után.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megnyomod a Store gombot és van a kínálatban 4 antennás AC 1200 is valamivel drágábbért
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az elmúlt egy évben már vettem egy ASUS RT-AC65P AC1750 Router és egy ASUS RT-AC57U v3 Router. A 65P-t használom én, nem rossz, de nem vagyok nagyon elájulva. Mondjuk OpenWRT van rajta, de olyan nehézkesen megy, meg néha a wifivel is gond van.
Reméltem a harmadikat olcsóbban megúszom
. -
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Elvileg bármilyen SIM kártya mehet bele."
Az asszony tegnap hazajött egy Digi maxnet simmel 30GB/hó 1500Ft. 2-ik sim lett a telefonjában. A szerződésben benne van, hogy csak telefonban használható. Ennyit a bármilyen Simről. Bár írtad, hogy Elvileg.
-
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van olyan eszköz amit kültéren kell elhelyezni, abba bele megy a SIM, és ezt az eszközt kell összekötni a géppel?
Illetve lehet hülye kérdés de egy LTE-s router antennája "csak" azért van hogy a Wifi jelet szétszórja, vagy azon keresztül is veszi a mobilszolgáltató jelét? -
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Gondolom mindenképp nagyobb sebesség érhető el mint telefonról mérve? Van itthon hosszú UTP-m szóval azzal is tudok játszani hogy másik helyiségbe helyezem el, illetve ablak közelébe esetleg hogy hátha azzal is nyerek kicsit. Nincs olyan nagy elvárás, 10 megabit legyen meg felfele fixen aztán kész. Erre meg gondolom fölösleges 40-50-60k-t kiadni egy modernebb routerre? -
mexel
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a választ, a huawei-t látom a telenor is adja, megkérdezem lehet-e a simhez venni. De lehet hogy az függő lesz és ha szolgáltatót váltok akkor az gáz lehet.
Az archer tetszik, csak elég húzós ára van ( mindkettőnek)
Elindulok akkor ezen a vonalon. Remélem a 4G mobilnet elég lesz iptv-hez 2 tv-n egyszerre. Szívás ha nem fog menni -
z123456789
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
Pityu8998
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ. A management funkció mit takar?
-
z123456789
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
~110 m2 családiház, 3/4/5 fal, tégal építésű, szomszédok vannak, de ahogy néztem nem igazán zavarnak be a szomséd wifi jelek. 2-3 SSID-t láttam, elég gyenge jellel.
Ezen internetcsomagok vannak, egyik sem valami combos.
Egy laptop, és 3 mobil eszköz használná.
Legyen minél olcsóbb.
Tudom, ez a meghatározhatatlan kategória. Semmiképp ne menjen 20 fölé, én azt mondom. De legjobb lenne a 15 körüli összeg.
Semmi egyéb kívánság nincs a routerrel kapcsolatban.De egyébként nem rabolnám az időtöket ezzel. Az ajánlott kettő 20k alatti közül nem rég állítotam be egy TP-Link Archer C6-ot egy másik haveromnak, az szimpatikus volt, és árban szerintem nem vészes. Valószínű az lesz. Egy utolsó kérdés. Ez ugye pontosan az?
Köszönöm a válaszokat.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom, talan megoldodni latszik, de majd kiderul par nap mulva
Most a 2.4GHz-en 3-as csatorna 20MHz, az 5GHz-n pedig a 40-es csatorna es 40MHz.
Erdekes, kiprobaltam a WI-FI analyzert a teraszon, es a min 20 meterre levo szomszednak dupla olyan eros a jele. Telekomos es o az egyetlen korulottem akinek van internet
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom. Nem igazan van szuksegem ax-re. A csatorna automatikus volt, most allitottuk at fix-re. Itt honnan tudom, hogy melyik csatornara tegyem? Vagy vegigprobalom az osszes lehetoseget es amelyik jobb?

-
axlfsi
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
... köszi. Már ott tartok gondolatban, hogy a pincébe is egy ideiglenes megoldást alkalmazok, majd egyszer kifogok egy akciós AX92U-t, az megy az AX10 helyére, relatíve az épület közepén elhelyezve, AX10 pince, emeletre pedig repeater és jön done.
-
sayen2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A C7-es 10-ért az Asus 8...
-
Tonycs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Beszerzés: most 50e lenne a teteje, azt néztem, hogy ennyiért már "időtállóbb" technika is van, ha a következő min. 3-5 évet nézem. Úgyhogy ennyiért melyik a jobb megoldás?
Gyártó lehet bármi, Asus-om még nem volt, TP-Link is csak régebben 941,1043. Gondolom ezek a mai cuccok megbízhatóságban kb. egyformák ebben az árban?Az A, B pontos vezetékes kiegészítésre mi lenne a megoldás? (addig nem valószínű, hogy újracsövezem/vezetékelem a lakást) Ehhez hozzáfűzni valami powerline-s megoldást, esetleg egy wifis backhaulos mesh-t (Deco X)? Mondjuk ez akkor lesz aktuális, ha tényleg lecseréli a régi UPC-s beltérit a Vodafone.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem is raktad rá a legújabb gyári FW-t?
-
Celithrandi
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
mondjuk két AX10 olcsóbban kijön mint a switch és két mesh. Lehet egyszerűbb venni egy ax10et és ha nem elég venni még egyet az emeletre.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
persze, ezért kérdeztem hogy mely típusoknak jó kipróbáltan a hatótáva mert ennek tudatában előrébb tudok lépni
-
Celithrandi
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Semmiképpen. Ezt jelenleg be tudom adni egy Xiaomi Mi Range Extender Pro-val pedig vasbetön födém van. Egyedül a kertben gyenge már a jel olyan 40méter távolságra. A bajom nem is ezzel van hanem azzal hogy a T routere baromi lassú wifi kapcsolaton és így a reapeter a lassú netet hosszabbítja ki. Viszont ha már veszek egy új routert olyat vennék ami a repeatert is kiváltja.
-
djfantom
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A multban volt már asus ruter de csak a baj volt vele.De az ismeretségi körömben is mindenki szidja az asus rutereket.Jót nem hallottam.Tudtommal a diginetnél egy csomag van az 1000-res net.Bocsánat a rosszúl tudom.Már rég jártam az oldalukon.A xiaomikat dicsérik sokan a tp-link melett.
-
PROTRON
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nálam a UPC-s belső antennás router van a cipős kis szekrény legalsó fiókjában elrejtve (hátrafele tud szellőzni), hogy ne lássam villogni.
Igaz csak 40 nm-es, négyzet alakú kis lakás, egyedül használom és nincsen sok wifi 20 m-en belül a társasházban/szomszéd házban.
-
csgy66
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon nem ajánlott elhelyezés, a wifi-t rontod csak vele, szabad levegőre kell tenni.
Tudom, de pillanatnyilag nincs más lehetőségem.320 mm
Köszönöm! -
djfantom
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A linken felsoroltak közűl melyiket ajánlátok .Asus hulladékot nem veszek.Max 1 fal lenne vagy a szobában.Leírtam milyen net van.Azt előre nem tudom mikor mennyi cucc lesz rácsatlakozva. 15e ft-tól többet nem költök rá.Még az is sok nekem.
-
azimut
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Eddigi tapasztalat szerint a kis távolság miatt nem gond a vályog, korábban ASUS RT-N18U klasszul tette a dolgát, amíg ki nem purcant (se wifi, se vezetékes, reset, fw visszaállítás megvolt, nem tudtam feléleszteni, kuka).
Jelenleg az ASUS RT-AC65P AC1750 árban kb. ugyanott van, mint ez a LINKSYS EA7300 MAX-STREAM AC1750. Jé, a TP-Link Archer AX20 is ott körül van árban! Hát, ez a bőség zavara (AX még nem szempont). Meg merem kocáztatni, hogy nagyjából egyforma tudásúak, ha az ax extrát kivonjuk.
Köszönöm Gubek-Einste!
Kezdesz rávezetni.Namost, a technikai adatokon felül még egy szempont, feltúrtam a screenshotokat, youtube videókat, az ASUS kezelőfelülete tud ezek közül magyarul. Linksysé szép, a TP barátságtalan. Cáfoljátok meg!
Talán az ASUS a befutó az ismeretség okán. Emlékszem, hogy az N18u custom firmware-jén volt jelerősség állítás (amit Kelet-Afrikában próbáltam ki a német autópályán, mivel ez itthon törvénybe ütköző), emiatt a 20 m-re levő műhelyben is ment a
pucér nők,khmm... kulturális tartalom nézegetése. -
molgergo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, bár nekem nem mobil hotspot kell AX-es, hanem egy sima AX-es routert keresek, amiben van kiegészítő SIM foglalat is.. Ilyen sincs még? (Esetleg egy usb LTE stick beledugása még működhet?)
-
Callmaster
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Még csak annyit hogy a linkelt TP-linknél olcsóbb megbízható alternatíva nincs igaz? Gondolom itt is van egy egy bizonyos szint aminél lejjebb nem ajánlott menni akkor sem ha egyébként a felhasználás nem indokolná... -
Joe123
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
#89049 Gubek-Einste
Köszönöm szépen. A C7 V2-V3-V4-V5 (esetleg A7, ami szinte ugyanaz mint a C7 V5) közül van amelyiket érdemes elkerülni vagy amelyikre érdemes vadászni?
#89050 dkess
Neked is nagyon köszönöm. Tudom, hogy a kábel lenne a legjobb, de nem megoldható. Ez a felállás egy barátomnál lenne igazából akivel a szomszédja megosztja a wifit. Én is a kábelt mondtam egyből, de szóba sem jöhet hogy átfúrják a falat. Egyikük sem power user, szóval sem a net, sem a wifi nincs agyonterhelve. Azért gondoltam ki oda ezt a megoldást. A C7 azért került képbe mert ezt látom legolcsóbban használtan (10-12K) ami tud 3x3-at 5GHz-en és van CFW támogatása. Most az én AC57U-mat csak próbából raktam be ott a rendszerbe hogy működik-e a koncepció. Nyilván az ezzel most elérhető 250megabit környéke is nagyon sokkal jobb, mint ami eddig volt a laptop saját 2,4-es wifijével (20megabit környéke), de szeretném neki a legolcsóbban a legtöbbet kihozni. S mivel használtan a 3x3 C7 kb. annyiba kerül mint a 2x2 AC57U, nekem az tűnik jobb vételnek ilyen szempontból. Nem ipari felhasználás lesz, meg torrent sem lesz.
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást.
Úgy látom, hogy Ubiquiti esetén 100 ezer forint alatt nem fogok kijönni (még nem kaptam konkrét ajánlást, de nézegettem az árakat)
Jól gondolom, hogy a Synology RT2600ac jóval gyengébb mint az AX-es routerek?
köszönöm
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oh.
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg Budapesten egy panel lakàs. Durván 60nm vékony falakkal.
Az internet sebessége: 1000 / 300 Mbit/s
Nagyjából: 20-25 eszköz. Kb. 4 laptop / pc, TV, NAS, PlayStation, telefonok, tabletek, okos eszközök
Árban még nem gondolkodtam. Szeretnék kérni sávosan ajánlott routereket (olcsó, közepes, drága)
Egyéb igény: kb 1 - 1,5 év múlva költözünk egy durván 300 nm-es kertes házba, ahol szeretném majd kiépíteni a wifi hálózatot és ezt a routert is bele szeretném rakni majd. Érdemes lehet az Ubiquiti termékeit használni?
Köszönöm
-
kaboska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Archer AX 10 lett
Viszonylag gyorsan telepítettem a régi-hez képest királyság.Van valami a beállításoknál amire oda kell figyelni?Melyik lan-ra mit érdemes kötni vagy mindegy?2.4-5 G mindegyiket érdemes bekapcsolni?Egyébként a ház közepén levő szobában van a modem a router egymás mellett! 1 m-es körzetbe pedig a sz.gép,tv,médialejátszó.A ház többi részén csak telefon csatlakozik.Kint az udvaron a háztól 10-15 m-re is tökéletes a vétel a telefonon pl. youtube! -
kaboska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Helló! Családi ház 1 szintes 15-30 cm falak főfal 45 cm.10M/s inviteles net.1 sz.gép, 1 TV, 1 Media lejátszó ezek lan-on csatlakoznak.Wifin meg telefonok 2-3 csatlakoznna rá.Más igény nincs! 20-25k-ig szeretnék rá költeni!
-
Masooo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm az eddigieket.
A kérdés az, hogy akkor mi lenne a megfelelő?
Én most kerestem routert de igazából nem az LTE tudás fogott meg, sőt nem is tudom ezek képesek e erre, bár többnek van usb bemenete, ami viszont akkor véleményes.
Ezeket néztem:
Asus RT-AX55 AX1800
ASUS RT-AC2400
TP-LINK Archer AX10
Xiaomi Mi AIoT Router AX3600ez nehéz.

-
aerosmith
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus RT-AC88U megfelelhetne nekem?
-
nullpoint
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Abszolút nem kell AX-es.
Eszerint eddig a 65p a befutó.

-
nullpoint
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
65p-n gondolkoztam, 57u-t semmiképp nem akarok fő routernek, v3 van már csak belőle, egymagos, ugyanúgy mint a digi cucca (persze annál biztos erősebb az Asus).
AX55-tel szintén szemeztem, sok problémát írtak vele, így azt elvetettem.Még gondolkoztam azon hogy egyszerűen még egy 57u rákötve Ap módban a Huaweire, és a wifit is kikapcsolnám rajta, de félek hogy nagyon gyenge a digi hardvere ellátni a két routert.
Ax56 még elgondolkoztat, nem tudom hogy számít-e hogy csak két antenna van.
Aimesh talán nem szempont, ahol az 57U van most, az egy önálló rész, nem akarunk egymás wifijére barangolni, ha jól fogalmazom.

-
dudika10
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megrendeltem az AX73-at mert van egy RE305-om ami tudja a mesht vele elvileg.
Koszi! -
zseko
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a hatóság annyira díjazná, ha az úttest fölött kábelt húzok
Ezért volt wifivel megoldva as (ahogy sikerült
) módon, de mostanra már annyira nem számít.Akkor lehet egyelőre egy Archer C6-al bepróbálkozom, de az Archer AX10 is tetszik (Alza, Emag, ED, mindnél 20e alatt van), bár érdekes, hogy akármelyikről is olvasok véleményt, mindegyiknél ott van jó pár vélemény, hogy eldobálja a netet, szarabb a hatótáv, mint egy tíz évvel ezelőttinél, és hogy kettő-tíz naponta újraindítást kell csinálni
-
zseko
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt az új eszközzel már nem lehet megcsinálni.
Valahol sejtettem. Esetleg ha a másik épületben is le lesz cserélve a router egy kicsit modernebbre, akkor van esély rá, hogy ugyanúgy lássa. A repeater módot amúgy is le kellene már cserélni AP módra, akkor gondolom az 5mbit is gyorsulhat. De nem annyira fontos a net.
Köszi!
-
Gabor_ka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Irodaház, kb 100nm, 1 iroda külön, de csak üvegfallal leválasztva.
Gigabites internet.
Mindennel együtt kb 100 000-150 000 Ft, de ez változhat.
Nincs egyéb igény.
Köszönöm a segítséget!
-
Krissal
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hamarosan lesz, AX3 quad-ot most rendeltem meg, majd megírom 
-
FNZ
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
akkor ezek szerint ez a kelendőbb és jobb, mert kifogytak a készletek máshol

-
FNZ
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi
ahogy írták, egy tp-link ax73-as is szóba jöhet, ami hasonló árban van mint az asus ax58u
van egy 8 portos tp-link switch-em is és a wdr3600 lenne egy AP, lehet hogy akkor inkább a tp-link ax73-at kellene választanom a homogenitás miatt?
az asus pedig szimpatikusabb most már nekem is.(#88783) Soma01
igazad van, ax20 is elég lehetne, de az utóbbi időben 2-3 hetente újra kell indítani a routert meg elmegy a wifi.
5 eszköz kábelen és 5 eszköz wifi-n csatlakozik (nem mindig egyszerre) a routerre. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mikor lett legutóbb (újra) kiértékelve, hogy a Tenda ajánlott-e vagy nem? Mert az összefoglaló kicsit öregesnek tűnik már (kb. 4-5 éves), ennek ellenére még mindig él a márka, nem csak nálunk, de tőlünk nyugatabbra is, miközben az első "nem ajánlott" infók is 2013-ból származnak. Ma meg már 2021 élünk.
Ha jól rémlik voltak fertőzött gyári routerek nagyon régen, de az eltelt időt figyelembe véve pedig úgy értékelném, hogy már rég lehúzta volna a rolót, ha a valóságban is annyira rossz lenne, mint ahogy nem ajánlott ezen a fórumon.
Miközben az árukeresőn elég sok a jó tapasztalat. Bár tudom bárki írhat, pont ezért én először az 1-2-3-4 csillagos értékeléseket olvasom el és azok alapján értékelek. De Azokból az is kiderül, hogy egyrészt azért adtak alacsony értékelést, mert inkompetensek vagy nem tájékozódtak elég jól vásárlás előtt. -
Szabi_82
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Először is köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Szóval a modem után "Ő" lenne bekötve. Erre 2db router s egy sima switch van rajta, jelenleg.
A router nappaliba van/lesz s mivel közzel vannak a háló szobák ezért keresek olyat amin a wifit le lehet kapcsolni, időzítve . Legalább amikor alszunk ne legyen akkora e. smog.
Falak vályogból vannak. Ami lényeg a LAN-on a gigabit-es portok, relatíve sok klienst kell lekezelnie, mediboxok,tv-k, számítógépek, nas. Wifin akár mindegy is. Többségben csak a telefonokat kell kiszolgálni. (Jelenleg is az 5GHz modul kivan kapcsolva a routeren) .
Ahogy néztem ~ 40e Ft az a költség amiért már lehet ilyet venni az ajánlások alapján.
- TP LINK Archer AX73
- ASUS RT-AX55 AX1800
- ASUS RT-AC57U v3 , mondjuk ez jobban tetszik a 20e árával.
Melyikre szavaznátok az elvárások alapján? -
bajzal
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és szerintetek az AX50 jó lesz, vagy van esetleg jobb válsztás 30 ezer Ft körül? WPA3-at sajnos nem tudja, de ezen kívül jókat olvasok róla. Wifin kb. 10 eszköz lenne, káblen meg 3-4
-
SpdY24
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A padláson lennének felrakva és onnan csak 1 falon kellene áthatolnia onnan csak lefelé kellene sugároznia jelenleg is vannak fenn routerek csak már megértek a cserére. Jelenleg 200MB/s net van de elérhető az 500mb/s is. Csak vezetéknélküli eszközök vannak semmi extra nem kellene csak jó lefedettség. 15-20 eszköz. Köszönöm.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És a TP-Link AX50-et? Nincs még WPA3, de bele fogják tenni. Amúgy nem értem miért nincs még benne, egy időben fent is volt a WPA3 kompabilitási listán.
Ha már TP-Link, AX73, vagy Asus AX58U?
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
9500Ft most.
De itt el is engedtem :), ha nem általatok nem ajánlott. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Köszi az infokat.
Csak meglattam, most emag on, egész értelmes áron, gondoltam ha ajánlott akkor megveszem.
Helység 55nm lakás, tarsasház.
Eszköz szám: kb 15.
4notebook
2 tv
Xbox
3 telefon
1 pc
Dlna-t aktívan használom a tv eszközökön.
Kb ennyi.A tp link ax 10 el akkor nem veszi fel a versenyt...
-
Pharaoh
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
2 szobás panelban lenne. 1 pc, 1 laptop és egy telefon lenne rajta leginkább. Sajnos pontosan nem tudom mit tudnak a kliensek. (Vagy lehet olcsóbban kijönne egy AC65P is és nem sokkal rosszabb.)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mobillal iPhone XR mér 60/20 Mbit körül ha Telenorhoz megyek. Legyen ez az alap.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Es elofizetes nelkul hogy? Huseg nelkul akarok mobilnetet, ahhoz meg kell router.
-
btibi2001
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!
-
btibi2001
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És AX-es routert?
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi az az RX? Az AX elírva?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
blakey: Gyári FW van rajta, kb 3 eszköz lóg rajta (TV, porszívó, lámpa, lanon PC), nem hiszem hogy nagyon le lenne tervelve, vagy ennek kiszolgálására a gyárival ne lenne képes
-
jambiyya
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem ez az AC57U másik neve? Mintha ez lenne ráírva az előlapon (magasan, van, nem tudok ránézni).
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, értem. Megpróbálnám inkább egy erősebbel, hátha elég lenne 1 db.
Azt megtennéd még, hogy ajánlanál még egy tipust a max 30k kategóriából is? -
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Véleményed szerint érdemes lenne esetleg egy kicsit drágább készüléket választani ahhoz, hogy biztosan teljesítse az elvártakat, vagy tuti elég az AX10?
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Minden irányban 1db 12cm-es válaszfal téglából készült fal amin át kell haladjon a jel nagyjából 8-10m távolságra
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
300 Mbit/s
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
általában telefon (3-4db), ritkán 1 laptop, 1 klíma, 1 inverter
Mennyi lenne a beszerzésre?
20 ezer a lélektani határ nálam
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- -
jambiyya
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, amiket találtam:
-az Asus AX55 és a Xiaomi AX3600 kb. egy árban van (X olcsóbb picit)
-X spec. alapján egy nagyobb tudású, erősebb készülék
-A-nál írják a mesh-t, X-nél nem
-X-en wrt van, elvileg később lehet hozzá jobb SW
-A-nál broadcom procit írnak, arra úgy rémlik nincs egyedi FW
-X fórumát nézem közben, alapvetően elégedettek, de még kell 1-2 FW frissítés
Én ezek alapján inkább Xiaomit választanék.
-
hitman77
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Az Ax20 jobb választás mint egy Xiaomi A 1800 fehér. Egy Xiaomi AX3600 hol van ezekhez képest?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! De akárhogy nézem, nekem nem úgy tűnik, hogy az AX56U az nagyobb tudású lenne mint az AX73.
Vagy én nézek be valamit?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
mzsol
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És az ax20 vs. ac57u v3 tekintetében mi a vélememényed?
-
knoxhu
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, Asus AC57U-ból a v3 kiadás?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel, 4-5 vezetékes, ugyanennyi wifi eszköz. 1000 es net. 55nm lakás.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondjuk az jól jönne, Asust kerülném már, ez az egy router ami igazi túlélő, 4 egér, 3 monitor nálam és havernak meg 5 routere döglött meg. Alaplapok meg sok sok.
-
IOP1984
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel úgy tűnik 300Mbps-nél nem lesz több (megvan a garantált), így ezt kellene 1 betonfalon stabilan átvinni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Még garis, alig használt AC88U-kat akár 100 euró alatt is meg lehet venni...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod!
Azt gondolom, ha egy gyártó termékeit valahol össze lehet hasonlítani, hogy milyen nagy helységbe ajánlják (pl. a Netgear az otthoni routereket 3 féle kategóriába sorolja), akkor azért azt tudni lehet, hogy ha a legerősebbet választom (nagyon nagy HÁZ), akkor az biztosan jobb teljesítményű lesz, mint az, amit csak egy kisebb lakásba. Nem garanciát kérek, hogy az nálam is tökéletes lesz, csak némi összehasonlíthatóságot.
Értem, amit írsz. De itt azért nem hasonló árról van szó. Azért egy AC86 vagy AC87 jobb árban van (pláne használtban), mint egy AX-sorozatú hasonló router. Sőt, számomra a legjobb vételnek jelenleg egy AC88U tűnik, mivel van 8 gigabites portja. Klassz dolog lenne pl egy AX92U, de egyrészt semmiféle eszközöm nem használná ki, ugyanakkor azt még nem tudom jó áron megvenni. Míg egy AC87U-hoz, akár 100 euró alatt is hozzájuthatok, egy AC88U-hoz meg kb 120 euróért. De persze igazad van.
Viszont ha azt nézzük, hogy 2019 végén bekrepált a durván 60 ezer forintért vásárolt R7500 X4 Nighthawk-om, ezért vettem durván 50 ezer forintért egy R7000P-t, most pedig ezt megint cseréljem egy 60-65 ezer forintos routerre. Ez így nekem nagyon sok...pláne, hogy nem is tudom a wifi6-ot kihasználni. Gondolkodhatok én a jövőre nézve, 2-3 évre előre.
Köszi szépen a választ!
-
Dugos
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is valami hasonló felállásban gondolkoztam, ez a megoldás jónak tűnik. Köszi!
-
BeeGee2115
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Ha pl.: az Asus AC57U mellett döntünk, akkor a konfigolásnál mire kell odafigyleni? Úgy értem melyik mód (menü/opció) az, amivel AP-ként fog viselkedni a D-link router mögé állítva? -
BeeGee2115
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 2. (AP módra állított) router tekintetében tudnál ajánlani valamit a meglévő D-link mellé? Kábeles kapcsolat is lesz a két eszköz között, így nem kell tartani az emeleti gyenge wifi miatt.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ax58u?
Maradnék 50k alatt, aztán majd egyszer veszek egy 2gbiteset ha sok pénzem lesz
-
BeeGee2115
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
dkess
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Avagy esetleg 2*AX56U és akkor AX -es alapokon lehetnénk mindenhol ...
-
Till@
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget
Soma01, Gubek-Einste -
Predator2
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. (dkess)
Nekem Asus Ac57u V3 routert ajánlottak, viszont piszkálja a fantáziámat a kíváncsiság!
A 30k-s kategória mivel tud többet? Átlag felhasználó észrevesz ebből valamit? Mivel nem vészes az árkülönbözet, a nekem ajánlotthoz képest. Ez az ár még beleférhet, de akkor ezek közül szeretném a legjobbat, tartósat. Gondolva a jövőre. Viszont ha csak placebo akkor hanyagolom.Árukereső szerint.
20k alatt:
Asus AC57Uv3,
15 490 Ft-tól 19 ajánlat
TP-Link Archer C5v4
12 900 Ft-tól 20 ajánlat
TP-Link Archer C6
11 950 Ft-tól 87 ajánlat
20-30k:
Asus AC65P,
24 900 Ft-tól 43 ajánlat
TP-Link Archer AX10
19 970 Ft-tól 60 ajánlat
TP-Link Archer AX20
21 990 Ft-tól 36 ajánlat
-
INTELligent
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
#88376 Gubek-Einste: köszönöm szépen
. Mindenképpen szeretnék egy újabb szabványnak megfelelő routert, mert a mostani még csak az n-es WiFi-t tudja, de már több eszköz simmán menne 5GHz-en is.
Ha a mostani routert felhasználom repeaternek, akkor az segíthet, nem?#88377 dkess: köszönöm
,nem ragaszkodok, mindösszesen eddig még csak ilyet láttam
. Az alaplap egy Asrock H110M-HDV, ebben ha jól látom, nincs M.2 2230, viszont még az összes PCI slot szabad. Mivel PCIe-n nagyobb a sávszélesség, így inkább azt választanám. Megnéztem, amiket linkeltél, ezek PCI x1-es slotba mennek bele, igaz? (megnézte, az AX200 spec sheet-jét, de ezt nem írták, és ránézésre nem vagyok biztos magamban). Az gondolom nem okoz gondot, hogy csak PCIe 2.0 az x1-es slot?#88378 Soma01: köszi
, de erre én is gondoltam, és ezt csinálnám, ha lehetne
.Tudom, hogy kicsit off, de UTP kábelből van bevált márka? Vagy kb teljesen mindegy a ~100Mbit-es nethez, ha megvan a Cat5e/Cat6.
-
jczettler
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
igazad van, köszönöm a hivatkozást
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Már berendeltem az AX20-at, köszi!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos a repeater nem jött össze..

Router kell helyette. Mivel biztosra akarok menni, hogy jó lesz az 5 Ghz is. Ezért kinéztem akkor a középkategóriából a:
Asus RT-AC65P25 méter cat5e kábellel lenne akkor összekötve. Az nem gond?
Illetve akkor ezen automatán tudja, hogy repeater módban kell lennie, ha összekötöm a Tarros modemet, meg ezt az Asust?
-
Warface
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak azért, mert van kínálat. wifi6 + usb + giga lan+ giga wan. sok ilyen van. Van egy TP-Link TL-SG1008D 8 portos full duplexes gigalan switchem, minden vezetékes eszköz erre csatlakozik (1db TV és 2db PC). Úgy szeretném megoldani, hogy később tudjam variálni az elrendezést (router helyét). Nagyobb adatforgalom a PC-k között, illetve az egyik PC és a TV között szokott lenni.
PC-PC között családi képeket, videókat másolnék, néha játékot.
PC-TV között pedig a Samsung smart wiev-vel szoktunk filmezni 1080P-ben.
Rengeteg kérdésem va.
Az alábbi képen szemléltetném a dilemmáim:
Elmélet:
A "B" ábra a routerek alapbekötése, de én másképpen szeretném,hogy a kertben legyen erősebb wifi jel. A "C" ábra szerint szeretném összekötni.
Elméletben nem okozhat semmi féle problémát ha az új routert jól állítom be.
PL: az új router IP-címe: 192.168.5.2,
DHCP-ben az alapértelmezett átjáró: 192.168.5.1(ZTE Modem) ,
192.168.5.10-től 192.168.5.244-ig osztaná az IP-ket.
Kérdések:
Ezek az eszközök mind Full duplex-esek már?
ASUS RT-AX55 30e
TP-Link Archer AX20 20e
TP-LINK Archer AX50 AX3000 30e
Huawei WS7100-20 19e (nincs usb)
Melyiket vennétek meg és MIÉRT? (Fontos hogy miért, mert pl: Asus párti vagyok
vagy mert a TP-linkben sosem csalódtam, vagy pl azért mert itt egy teszteredmény linkje és az XY router jobban muzsikált)
Hogyan kötnétek be a routert a helyembe? (1 vagy 2 "Terv" szerint) -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
... meg amúgy is.
Ha mind gigabites portokkal rendelkezne, akkor is a Huawei lenne a legjobb választás. -
g0dl
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, van is néhány használatban.
-
Stylerr
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors segítséget! Már rendelem is
-
Stylerr
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!
Egy 140 négyzetméteres családi házban lenne használva, 2 fal árnyékolná kb.
Távolság szempontjából 10-15 méteres hatótáv totál elég.
A háztartásban van 2 IP TV, 1 vezetékes vonal, illetve 2 eszköz mely ezeken felül vezetékes internetről megy.
Wi-Firől pedig tartósan 1 laptop használná.
A 20-30 ezres eszköz belefér a költségvetésbe. -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Az Asus-okban szokott lenni Repeater mód gyárilag is. Nem? Persze biztosan nem mindben.
-
tototos
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megnézem mi a kínálat. Xiaomi routerek mennyire jók amúgy?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Itt elég a Cat5e kábel is?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Ahogy nézem, van rajta egy RE gomb, ami a hatótávnövelő gomb.
Tehát a router mellé beállítom, RE gombot megnyomom, akkor elvileg növeli a hatótávot?
Vagy jobban járok, ha egy UTP kábellel összekötöm a két eszközt, úgyis tudni fogják, hogy mit kell tenni?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De jobban járnék egy dedikált routerrel, mint ezzel az eszközzel?
Ebből az eszközből csak egyet tudok ilyen jutányos áron sajnos.

Ezt a RE580D-t rakjam egyből a Tarros router mellé?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát, hogy 1 routert elrakni a szobába, egyet meg az udvar végébe? Az udvar vége van kb. úgy 60 méter. Annyit elvisz az UTP?
Egyébként egy ilyen mennyire lenne hülyeség a tarros router mellé? [TP-Link-RE580D-AC1900-Wi-Fi-Range-Extender]
10k körül meglenne. Ez csak a szoba, meg a ház lefedettségét növelné.
Hátra meg egy rendes routert.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

.

Ezért volt wifivel megoldva as (ahogy sikerült
) módon, de mostanra már annyira nem számít.

.
Dr.NX