Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
jerry311
üzenetére
Hát, azért kár érte.
Egyébként érdekes, hogy ilyen esetben az eladó egyszerűen elállhat az üzlettől, míg ha vásárlóként mondjuk véletlenül nyomsz a vásárlásra már köt is mindenféle jogi szerződés a fizetés teljesítésére, és az elállásod csak az eladó jóindulatától függ. Vicces.
-
gabber01
addikt
válasz
jerry311
üzenetére
Nem is gondoltam, hogy direkt titkolózna bárki is.
Értettem, hogy ez nem egy mindenes router.
Mondjuk nem értettem mindent, amit mondtál, úgyhogy a magam részéről szerintem egyedül úgysem tudnék ezekkel mit kezdeni, ha tudna is ilyeneket, anélkül hogy pár 100 munkaóra kutatást bele ne ölnék.
-
Tripton
csendes tag
válasz
jerry311
üzenetére
Jól látod, nem az a gond, hogy nincs miből válogatni, ellenkezőleg..
Gigabites valóban nem kell, csak egy 8 portos stabil router, amivel nem kell szöszölni..
Árlistákon találni sokat, de én itt olyan valódi felhasználók tapasztalatait várom, akiknél már bevált egy egy típus..Tp-Link TL-R460 típusú routert és SMC barricade 7004vbr router-t használok, ezek beváltak.
ez a kettő jön első blikkre szóba:
- ASUS RX3081
- TP-LINK TL-R860Ha van valakinek tapasztalata velük, vagy más javaslata ne tartsa magában!
-
harry
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Két linux között próbáltam

Rendben, akkor marad cat5e, a sebesség elég is, csak érdekelt, hogy a gyakorlatban lehet-e ennél többet elérni egyszerű otthoni berendezésekkel (vagyis egy egyszerűbb switch-csel, és sima utp kábellal).
Amúgy azt furcsállom, hogy ha csak simán egy keresztkapcsolt kábellal kötök össze két gépet, akkor ilyen 12-13MB/s sebességgel másoltak, holott azt gondolnám, hogy a gigabites kártyák miatt ott is gyorsabbnak kéne lennie. -
footy
addikt
válasz
jerry311
üzenetére
Én is ettől tartok, ezért érdekelnének tapasztalatok a cuccal kapcsolatban. A fórumban rákerestem, egy ember írta, hogy van ilyen neki.
Az árukeresők egyébként 8e Huf körül dobnak rá találatot, ami reálisnak tűnik a tudását figyelembe véve. Ebből kiindulva 5ért megérné.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 14 Pro Silver ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB 95%
- T14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- Eladó MSI Gaming X 6600 XT 8GB
- Apple iPhone 16 Pro Black Titanium-Használt, karcmentes 99% akku Garancia 2028. 02. 23-ig ONE
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Értettem, hogy ez nem egy mindenes router.

Gubek-Einste
Dr.NX