Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) #65675776 válasza klepto (#1396) üzenetére


#65675776
törölt tag

Bármilyen videoszerkesztő program alkalmas erre. Persze újra kell tömöríteni, ami önmagában veszteséggel jár, a nagyítás meg még továbbival.

(#1402) drCaligari válasza klepto (#1396) üzenetére


drCaligari
tag

Ha 11-12 filmet felraksz egy dvd-re az szinte élvezhetetlenül rossz minőség lesz, egy dvd ára meg ma már 100 forint alatt van. Egyébként pedig itt is csak a CanopusProCodert 2-t ajánlanám, habár csak másodsorba fog érdekelni mert nem ingyenes és nem is magyar de mindent megcsinál.

(#1403) klepto


klepto
addikt

Nem nagy filmekről van szó, hanem egyenként 45 perces részekről, egészen pontosan a Sliders TV sorozatról. Ezért fér el 11-12 rész egy dvd-n. Ez elosztva 2-vel, ami 90 perc, akkor 5-6 filmre jön ki :)
Nagytáson azért gondolkozom, mert a Marantz DVD nem volt képes a kisebb felbontású anyagot teljes képernyőn lejátszani, ami a kínai vackoknak nem okozott gondot. Igaz, hogy most Yamaha dvd-m van, ami kiteszi teljes képernyőre a kis felbontású DivX-et, de nem vagyok vele megelégedve vele hangilag, ezért ismét Marantzot szeretnék venni az új szériából. Félek ugyanakkor attól, hogy az új széria sem lesz képes a kis felbontású DivX-et teljes képernyőn lejátszani, ezért keresek egy átkonvertáló progit.
A minsőéggel kapcsolatban csak annyi elvárásom van, hogy ne legyen roszabb a mezei VHS minőségénél, hiszen úgyis logóval ellátott tv filmekről van szó :)
Minden más lényeges filmet már megvettem eredetiben, ami DivX-ben volt meg, csak ezt a sorozatott nem adták még ki gyáriban :W

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#1404) rittzo


rittzo
tag

Sziasztok!
Nekem olyan progi kellene vagy valamilyen megoldás, ami neten keresztül be tud kapcsolni egy számítógépet.Olyanom van ami kezeli bekapcsolás után.

(#1405) Dufresne válasza rittzo (#1404) üzenetére


Dufresne
addikt

WakeonLan nevű megoldás lesz a te befutód. Több megoldás is létezik rá, vannak amik neten keresztül is működnek, keresgélni kell google-n és akkor megtalálhatod az ami neked megfelelő.

(#1406) ALI_G


ALI_G
veterán

Nem tudom, hogy egyéltalán létezik e ilyen progi, de nekem olyan kéne ami...:

Beállítja nekem a monitort, hogy saroktól-sarokig derékszöget zárva, kanyargások nélkül lássam a képet.
Valahogy az ati driver, vagy a monitor, vagy a vidkari beállítja magának, ha 100 Hz-en megy, de mivel kell a nagyobb felbontás, az 1152, itt csak 85 Hz-et bír, és akárhogy állítgatom, mindig vmi rosz a képen, vagy alul sarkoban van kanyar, vagy bal oldalt, de vhol mindig.

(#1407) robekri válasza ALI_G (#1406) üzenetére


robekri
addikt

Ez nem progi függő, hanem hanem hardver! (szvsz)

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#1408) rittzo válasza ALI_G (#1406) üzenetére


rittzo
tag

Szia!
Ez nem szoftver dolog, hanem monitor.A monitoron kívül ill. belül vannak olyan beállító szervek amivel ezeket be lehet állítani.

(#1409) ALI_G


ALI_G
veterán

robekri, rittzo,
akkor azt mondjátok, hogyan tudom beállítani. Mert 1024-ben ''fitted'' a kép (100 Hz és automatán beállítja magának - azt nemtom mi állírja be -), 1152-ben meg nem (85 Hz).

mod: apropó, ha hardver, akkor mivel magyarázod azt, hogy 1024.ben 100 Hz-en beállítja (hangsúlyozom, nem tudom mi állítja be, de a régi ATI kártyámnál is megtörtént 1024-ben 100 Hz-en, bár lehet ott 85-nél is).

[Szerkesztve]

(#1410) seweren


seweren
csendes tag

Hello!
Nem ismer véletlenül valaki olyan progit, mely audio cd írás után tudja a számok sorrendjét változtatni? Létezhet egyáltalán ilyen?
Üdv:
seweren

(#1411) [w] válasza seweren (#1410) üzenetére


[w]
őstag

winamp?

cmdr PETER W. VOLKOV

(#1412) (Bundás) válasza ALI_G (#1409) üzenetére


(Bundás)
addikt

Még mindig nem tudom miért görbül, de én pl. most próbáltam ki előszőr 1152-es felbontásban és nálam is eléggé furcsán állt a kép, összenyomva, miegymás. Azonban manuálisan beállítottam a monitornak a helyes arányokat, mostantól ha 1152-be kapcsolok normálisan áll be, független a Windowstól.

(#1413) rittzo válasza ALI_G (#1409) üzenetére


rittzo
tag

:))

[Szerkesztve]

(#1414) rittzo válasza ALI_G (#1409) üzenetére


rittzo
tag

A monitor egy bizonyos felbontásra van kihegyezve, ott teljesen jók a torzításai. Más frekvencián nem annyira. Ha profi monitort veszel, ott valószinüleg nem fog ilyen jelentkezni, mivel a gyártója mindent beleépít, ami a torzításokat megakadályozza, ill. betudja a felhasználó állítani magának. Ezért is drága. :DDD Már láttam olyat is, hogy bizonyos monitor, bizonyos kártyákkal nem müködnek jól, VGA kártya csere után a ''hiba'' megszünt.

(#1415) ALI_G válasza rittzo (#1414) üzenetére


ALI_G
veterán

Van ebben mindenféle beállítás a monitoron, de nekem nem jön össze. Mivel asszimetrikus a hiba amim van, és az összes beállítást szimetrikusan csinálja, így szerintem nem is javítható.
Viszont mind 1024-ben mind 1152-ben megvan ez a görbület, amit nem tudok kijavítani, viszont 1024-ben 100 Hz-en vhogy beállítja vmi, de tökéletesre.

Csinálok már róla egy fényképet, hogy is néz ki. Meg leírom miket is lehet állítani. pill

(#1416) dany27


dany27
őstag

hy

Volt régen vmi progija hawernak amivel tudott csinálni vmi szerver félét gépéből és ha nekem megadta a címet akko amit meegoszott letudtam szedni róla. Csak nem tom hogy mi volt a neve!! FTP címet adott asszem mindíg!! DE má ő sem tudja h mi volt a neve!!!:(:(

Nem tudjátok vélethenül.

UI:Vmi FTP szerűség volt!!!

(#1417) ALI_G


ALI_G
veterán

Íme a képek. Elég gané, de talán látszanak. Jobb alul tessék figyelni. Az a görbület nincs meg bal oldalt, ott függőleges rendesen.
[link]
[link]

Geometriai Beállítások:
Pincushion, Paralellogram, Trapezoid, Pinbalance, Rotation, Top Corner, Bottom Corner.

(#1418) ALI_G válasza dany27 (#1416) üzenetére


ALI_G
veterán

A windows-szal is tudsz FTP servert csinálni. XP SP2 kell, és kis kb 20 perc. A logout-on van egy iromány, keresd meg. Nekem műxik, de e mellett van 1000 féle FTP kliens.

(#1419) róland válasza seweren (#1410) üzenetére


róland
veterán

A CD-re kiírt számok fizikai elhelyezkedése, így sorrendje megváltoztathatatlan (az újraírható CD-n is, egy esetleges újarírás már nem ugyanaz, és főleg nem a sorrend megváltozatása). Amúgy minden valamire való CD lejátszó tud véletlenszerű lejátszást, a jobbak pedig lejátszási listát is tudnak kezelni.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1420) ALI_G válasza róland (#1419) üzenetére


ALI_G
veterán

5 évvel ez előtti lejátszók is tudtak lejátszási listát. ;)

mod: nem a 15k-s lejátszókra gondolok.

[Szerkesztve]

(#1421) Márton


Márton
nagyúr

cousin33:
tökéletes tipp volt a Photofiltre!
Igaz, a studio verzio jobban tetszik, mert ott mentés után is tudom szerkeszteni a szöveget, ha esetleg elírtam. De az már fizetős, bár nem vészes az ára.
Es még magyarítás is van hozzá (bár én útálom, de ősök miatt jópont).

köszi még 1x!

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1422) Zsu_


Zsu_
senior tag

Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem, amivel ha megírok egy emailt, de nem akarom rögtön elküldeni, akkor be tudom állítani, hogy mikor küldje el és akkor a progi automatikusan a megadott időpontban elküldi az emailt.

Tud valaki ilyen programot?

(#1423) ALI_G válasza Zsu_ (#1422) üzenetére


ALI_G
veterán

nemtom, de szerintem vmilyen plugin biztos tudja, ha maga a progik nem is.

(#1424) ALI_G


ALI_G
veterán

#1417?

(#1425) robi0604


robi0604
őstag

Sziasztok!

Melyik programmal lehet 5.1-es hangot gyártani (akár stereoból), varjálni, stb?

Köszönöm!

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#1426) ALI_G válasza robi0604 (#1425) üzenetére


ALI_G
veterán

Asszem ilyen plugint hallottam már, a foobar 2000-hez. És egész jónak mondták.

(#1427) Márton válasza robi0604 (#1425) üzenetére


Márton
nagyúr

Robi:
Na végre én is segíthetek: Sony Vegas

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1428) Dictator^ válasza robi0604 (#1425) üzenetére


Dictator^
veterán

tehát ha beszerzed gondolom a Sony Vegas 4-et vagy 5-öt akkor figyelj, hogy asszem a 5.1-es hangkeveréshez külön regelni/aktiválni kell azt a ''plugin''-t.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1429) littleNorbi


littleNorbi
aktív tag

Létezik olyan progi ami méri a gép áram fogyasztását ?

(#1430) PazsitZ válasza littleNorbi (#1429) üzenetére


PazsitZ
addikt

[link]

- http://pazsitz.hu -

(#1431) Troy. válasza Troy. (#1334) üzenetére


Troy.
addikt

Még mindig keresem. Vobsub nem érdekel. Valami egyszerű kis progi kellene. Bsplayer-hez nincs ilyen kiterjesztés? :F

.

(#1432) tkazmer válasza littleNorbi (#1429) üzenetére


tkazmer
addikt

Van egy olyan program, hogy Notebook Hardware Control, az nekem mutatni szokta. (igaz, notim van..)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1433) tkazmer válasza dany27 (#1416) üzenetére


tkazmer
addikt

Én a SERV-U-t ajánlom, egy időben használtam, elég egyszerű, kb 3 perc konfigurálni. Ahhoz, hogy lehessen hozzá domain-ed is, érdemes regisztrálni pl itt [link], csak letöltöd a kliensprogramot, és ha vkinek megadod, hogy ftp://oldalad.myip.hu akkor az illető a te ftp szerveredhez próbál majd meg csatlakozni.

[Szerkesztve]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1434) ALI_G válasza littleNorbi (#1429) üzenetére


ALI_G
veterán

nem.

(#1435) ALI_G


ALI_G
veterán

#1406?
#1417-ben képek.

(#1436) cousin333 válasza dany27 (#1416) üzenetére


cousin333
addikt

Jó a Serv-U. Esetleg FileZilla. Mindkettő ingyenes, de előbbi 30 nap után csak komolyabb korlátozásokkal, utóbbi teljesen. Mindkettőt elég egyszerű beállítani (ha az ember már ráérzett a dologra...)

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#1437) robi0604


robi0604
őstag

Köszönöm mindenkinek! (ALI_G, Márton, Dictator^)
Megnézem amit mondtatok...

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#1438) jimmy399


jimmy399
senior tag

Szevasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan program amivel lehetne saját betűtípusokat készíteni.
Pl.: olyan betűtípust létrehoizni, amit a saját kezemmel írok a painta egy a betűt meg ilyesmi....

--- N/A ---

(#1439) antikvár


antikvár
csendes tag

Az előbb egy másik tpopicban kicsit off volt a kérdésem:
Milyen programmal lehet DVD-ből avi-t előállítani?
Választ előre is köszönöm!

(#1440) ALI_G válasza antikvár (#1439) üzenetére


ALI_G
veterán

írd be google-be: DVD2avi vagy DVD to avi
Sok jó konvertert fog kidobni, én már nemtom melyiket használtam, de jó volt.

assszem DVD santa

[Szerkesztve]

(#1441) antikvár válasza ALI_G (#1440) üzenetére


antikvár
csendes tag

Kösz, kipróbálom

(#1442) (Bundás) válasza jimmy399 (#1438) üzenetére


(Bundás)
addikt

Van egy rakás, gugli : ''font maker'', vagy ''font editor''

(#1443) (Bundás) válasza ALI_G (#1435) üzenetére


(Bundás)
addikt

Nekem így néz ki 1152-ben : [link] [link]
Egyébként, ahogy mozgok oldalirányba úgy ferdül minden a síképernyő kamusága miatt...

Szerintem nincs az a program, amivel asszimetrikusan lehetne sarkokat álligatni. Kicsit bohóckodtam a beállításokkal, esetleg megmondom az enyémeimet, hátha javul.

(#1444) JagdPanther


JagdPanther
aktív tag

...lejátsza a .flv fileokat(youtube-ról letöltött videjó)?

(#1445) Dictator^ válasza JagdPanther (#1444) üzenetére


Dictator^
veterán

flv player ? [link]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1446) JagdPanther válasza Dictator^ (#1445) üzenetére


JagdPanther
aktív tag

kösz :R ez eszembe se jutott :B :W :D

(#1447) jimmy399 válasza (Bundás) (#1442) üzenetére


jimmy399
senior tag

ok. már megvannak a progik.

--- N/A ---

(#1448) jasszer


jasszer
senior tag

Adott egy könyvtárakba és azon belül további alkönyvtárakba rendezett mp3 kupac, amit szeretnék egységesen 128-as rátájúra tömöríteni, megőrizve az eredeti fájlstruktúrát / könyvtárszerkezetet. Tudtok olyan progit ami ezt meg tudja csinálni? Egyesével nagyon macerás lenne, sok olyan könyvtár van, ami 1-1 fájlt tartalmaz. :(

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#1449) pitman


pitman
őstag

Nem tud-e valaki olyan, lehetőleg freeware, programot, ami képes egy adott mappaszerkezetben levő állományokat egy másik helyre másolni úgy, hogy az ereteti szerkezet helyett az új helyen dátum szerint mappákba rendezi azokat?

(#1450) róland válasza pitman (#1449) üzenetére


róland
veterán

Ha minden igaz, akkor FAR Manager vagy a Total commander is tudja ezt.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.