Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!



HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79014) bluemirage válasza Qwertrt (#79009) üzenetére


bluemirage
őstag

Egyetértek ez előzőekkel. A proci limit elkerülése miatt én i7-3770-re váltanék és mást nem költenék erre a viszonylag olcsón pénzzé tehető gépre... és használnám amíg tudom.

A maghasadás' miatt egyre olcsóbbak a régi procik. A DDR3-asok egy kicsit túlárazottak, így a 3-as és 4-es széria is... de ha böngészed az hardveraprót, akkor előbb utóbb találsz jó 3-mas I7-et.
Az I5-re való váltás szerintem játék alatt nem kirobbanó ugprade..., de azért érezhető. 4 szál így is... úgy is... Nem fogod összepisilni magad a váltás hozta élménytől... Ez van.

Ha masszív a terhelés... értsd kódolás, renderelés lenne hosszú időn át, akkor ott a valós 4 szál, a kamu 2+2 szálas megoldással szemben 50%-al jobb. Példa: Az I7-ek általában +50%-al jobban az I5-nél... Mert valósan és tartósan terhelve a +4 HT-s szál... inkább 2 fizikai mag szintjét hozza.
Nagyon erőltetett példa, de egy régi I3 az kb. 3 magos proci, egy I5 meg 4 magos, az I7 meg 6 magos. Tehát a HT számokat felezni érdemes és szintetikus tesztek is kb. ezt támasztják alá.

Tehát inkább 3770 illetve hasonló irányba keresgélj és könyveld el, hogy ez lesz az utolsó upgrade a gépeden. Max VGA-t, tápot és SSD-t cserélhetsz benne, mert az átmenthető későbbi konfigba is.

Meliora sunt bono inimica

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.