Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpeedR
őstag
Ha szempont a tuningolhatóság is ,akkor mindenképp a ''kis'' c2d-t vedd. Ha nem szempont akkor szerintem nézz inkább AMD-t. Egyébként a P4 is dupla magos, de már elég régi konstrukció, nem teljesít úgy mint az újabb c2d magosak. Ezenkívül sokat fogyaszt és melegszik is.
szerk: most látom,hogy 30 ezer ft. a keret,ennyiből sajna nem fogsz tuningos c2d-t kihozni, mert legalább egy 20e körüli alaplap kéne a proci mellé. Ha nincs min 35-40ezred ,akkor szerintem AMD legyen.
[Szerkesztve] -
Integrator
aktív tag
Sziasztok,
Olyan valaki tanácsát szeretném kikérni, aki valóban ér is ahhoz, amit mond. Melyik éri meg jobban?
AMD Athlon 64 X2 4400+ 2*512kb dobozos Socket AM2
vagy
Intel Pentium D 920
Sosem vettem AMD-t így azokhoz nem értek épp ezért kértem a tanácsokat. Még mielőtt elkezdődne az okosság: Core2Duo procira nincs pénzem (Tudom, hogy igazából most az érné meg, csak meghalt a régi gépem, és kéne egy új, de ezt úgy szeretném kivitelezni, hogy nem költök rá egy kisebb vagyont). A számítógép az alap dolgokon kívűl néha esetleg játékokra lenne használva (Nem tudom ez számít-e valamit a CPU kiválasztásánál)
Válaszaitokat előre is köszönöm,
Dani -
Geffry
aktív tag
Azonfelül az AMD is igen jól teljesít... tuningolni nem szoktam, de lehetne, párszáz mhz-t ezek is bírnak alapfeszen a gyárin felül. Ismerősömnek ugyanilyen brisbane magos 4000+ mint nekem van, ment a lapjában 2900on, gyárilag 2100...
5200+ vagy 5600+os X2 ajánlott szerintem a kétszer 1mega cache miatt, de ha szűkös a keret akkor inkább 4000-4400+ környékén gondolkozz és hozzá egy ázusz vagy msi lapot nézz. (abitot is írhattam volna, de úgy láttam néha drágább mint a fentiek)
Integrator: [link] ugyan a 920ast nem látom de ha a 950 felette van abból arra tippeéek h erősebb... ennek ellenére én kitartok az AMD mellett és ajánlanám neked is. Legfőbbképp a szűk keret miatt, így még csattosbambira is marad.
[Szerkesztve]A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Eagle16
addikt
válasz Integrator #4703 üzenetére
E kettő közül mindenképpen az AMD.
(amúgy egy E2160-as proci most 20 ezer környékén van, bár ezt meg kell tuningolni picit hogy erősebb legyen a 4400+-nál.)₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
jimmy399
senior tag
Nos, a téma címéhez hozzászólva, olyan procit vegyél ami király és faxa és teccik.
--- N/A ---
-
Integrator
aktív tag
válasz Eagle16 #4705 üzenetére
Épp ezért óckódom az E2160-tól, mert pl a másodszintű gyorsítótára annak csak 1MB, a D920-nak meg kapásból 2x2MB, sőt magasabb órajelen is üzemel és olcsóbb is. De, ha te azt mondod, hogy a felsorolt 2 CPU közül az AMD a jobb, akkor felesleges is erről beszélnünk. Köszi
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Integrator #4708 üzenetére
attól, hogy kevesebb benne a cache, és kisebb az órajele, sokkal jobb vétel, mert a core2 architektúrára épül. alapon is jobb (kevesebbet fogyaszt. sokkal.) tuningolva pedig állva hagyja a d920-at. bár én is a 4400+-ot ajánlom.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Geffry
aktív tag
Intelt és AMD-t nehéz összehasonlítani a cache-ekkel... anno mikor még nem dinnye jellegű sokmagos procikról beszéltünk az Intel hiába pakolt 200giga L2-t a pronyóiba.. az athlon XP-k a porba verték őket 512k-val... Most persze h az Intel van előrébb erőben, új architektúrára épít míg az AMD a régi K8-ból facsarja ki az utolsó cseppeket is. Majd a K10
Amúgy szerintetek is azért hagyják ki a K9-et mert a rendőrkutyák ezt a jelzést kapják amerikanisztánban??
[Szerkesztve]A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Integrator
aktív tag
válasz FireKeeper #4709 üzenetére
De húzni semmiféleképpen nem akarom... Épp ezért jött le ez az információ...
-
TomBoy1986
veterán
válasz Integrator #4703 üzenetére
Én is megerősítem, de úgy mint akinek mindkettő van (illetve majdnem ugyanaz).
Van egy Pentium D915-öm és ez a 4200+-om is, s legegyszerűbben egy 3DMark eredményt tudok mondani:
Alapórajelen ugyanazzal a Galaxy 7900GS-sel:
Pentium D @ 2800MHz : 7500 pont (3DMark05)
Pentium D @ 3300MHz : 8300 pont (3DMark05)
X2 4200+ @ 2200MHz: 9500 pont (3DMark05)
Szóval én is mindenképpen a 4400+-ot javaslom.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Nagy vonalakban azt lehet elmondani (legalább is a guruk szerint), hogy X órajelű c2d proci teljesítménye 2X órajelű PentiumD proci teljesítményének felel meg. És azt is mondják, hogy azonos órajelű E2xxx (1MB L2 cache) és E6xxx (4MB L2 cache) teljesítménye között <15% külömbség van.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
FireKeeper
nagyúr
válasz elfelejtette #4714 üzenetére
persze ez alkalmazásfüggő is
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
elfelejtette
veterán
válasz FireKeeper #4715 üzenetére
Természetesen igazad van.
De lényegében a proci teljesítményét elsősorban az arhitektúra határozza meg, és csak másodsorban a cache mérete.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget,h milyen procit vegyek!
Most van egy AMD A64 3000+ és ezt szeretném eladni és venni egy másikat! Használtan venném a procit itt a PH-n, ha van olyan amit ajánlotok! Max 10K-ig gondoldolkozok.
Amúgy s939-es proci jó a lapomba és asszem 4000+ig támogatja a procikat. (MSI NEO4-F)
Ha segítenétek azt nagyon megköszönném!
Tényleg, a mostani procim (lásd fentebb) mennyit érhet ha eladnám??? -
Integrator
aktív tag
válasz TomBoy1986 #4713 üzenetére
Akkor sikerült pontot raknod az ügy végére. Köszönöm!
-
Geffry
aktív tag
válasz rooland #4717 üzenetére
Ha AMD-s maradnál (jó döntés) akkor szerintem passzold lappal, rammal, pronyóval együtt a cuccot... (amúgy szerintem bios update után feljebb is támogatná a procikat)
Lényeg a lényeg: AM2 most ENNYIRE jó árban van, sz*ré'-h*gyé' kapsz alaplapot, pronyót (X2 4000+ 15k körül újonnan) és persze a DDR2 is mélyrepül...
És ha meggyőztelek akkor lehet h lecsapok a ramokra a szervereimbeA PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
rooland
senior tag
Köszi!
Igen AMDnél maradnék.
Ezt a lapot pont most vettem a héten használtan,szóval lapcsere biztos nem lesz
A DDR2-ért biztos nem cserélek, most van benne 2*512 DDR400 meg most belerakok még 2*256 DDR400-at elég nekem.
Amúgy ez a lap alapból 4000+ ig és az X2-t is támogatja.
Akkor egy 4000+ X2 jó választás???
(ezt támogatja max,de megnézem a BIOS frissítés mit tud) -
Geffry
aktív tag
válasz rooland #4720 üzenetére
Oups... értem. Azthittem őskonfig. Az ár amit írtam AM2esre vomnatkozik. De amúgy szerintem untig elég a 4000+ nekem is az van és minden megy mint az álom... nem is nagyon akarom lecserélni mert minek? Ha 3600+os X2-t veszel már az is érezhetően jobb lesz
De csekkold h mit tudsz majd a legfrissebb bigyosszal és nézd meg a pénztárcádat, aztán válassz!A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
rooland
senior tag
Köszi szépen a segítséget!
-
Zooka
tag
Üdv!
Kérdésem lenne, hogy egy Intel E2180 proci (tuningolva) ki tud-e hajtani egy 8800GTX-et?
Vagy jobban járnék egy használt E6300-zal? (Gigabyte P35-DS3 lapot szeretnék hozzá)
Köszi: ZookaA pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
peeta
csendes tag
Hi,
Szakértő nem vagyok, de szerintem még tuningolva sem, viszont:
Itt a prohardver-en volt egy cikk cpu-vga párosításról, keresd ki. (illetve valamelyik Gamestarban is)
Inkább a gtx-et cseréld 640-es GTS-re, de erősebb procit vegyél, de azt is az új szériából!!! 6x50 v 6x20!!!!!!!!!!!!!!
üdv,
PP5K Delux WiFi; E8400; Zalman CNPS 9500; 2*2*1GB Kingston cl4; EVGA 8800 GTX; Chieftec 550W; --VISTA--; mx518; Xgamer Fi
-
Zooka
tag
Köszi, megtaláltam a cikket, kb. az jött le belőle, hogy egy 2,6 ghz-en (vagy esetleg még gyorsabban) járó c2d ''elég'' neki.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
Zooka
tag
válasz TomBoy1986 #4725 üzenetére
Lehet benne valami, bár ezek a procik úgy olvastam elég jól bírják a tuningot (3ghz+), kérdés hogy összességében a csökkentett L2 cache lényegesen hatna-e ki a teljesítményre?
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
MonsterCool
csendes tag
Sziasztok !!!!
Most van egy Sempron 2800+-as procim !!
Szeretném lecserélni valami jobbra
Alaplapom : MSI K8N NEO
v.2.0 (Socket 754)
Erre az alaplapra milyen AMD procit érdemes venni ?? VAgy lehett e még ennél nagyobbat rakni ???
Elöre is THX !!
BBAz élet olyan mint egy motor... ha nem megy be kell rúgni!
-
Geffry
aktív tag
válasz MonsterCool #4730 üzenetére
Lehet de csak sempront (tudtommal) szvsz jobban jársz ha mindenestül cseréled.
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Tévedni teccik, S754 foglalatra is készítettek A64 procikat 4000+ jelzésig.
-
Geffry
aktív tag
válasz elfelejtette #4732 üzenetére
Úpsz... mindig tanul az ember...
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
MonsterCool
csendes tag
Sziasztok !!
Köszi a válaszokat !!
Akkor most kb. meddig érdemes húznom ??? :SAz élet olyan mint egy motor... ha nem megy be kell rúgni!
-
MonsterCool
csendes tag
elnézést ezt nem ide szerettem volna :S eltévesztettem a topicot
Az élet olyan mint egy motor... ha nem megy be kell rúgni!
-
Briganti
tag
Lenne egy kerdesem, egyet szeretnek ujitani a gepemen, es nemtudom hogy maradjak meg az AMD -nel vagy terjek meg es intelt vegyek
a kovetkezo ketto(harom) kozott kene dontsek:
(1)Athlon 64 4000+ AM2, 64bit
es
(2)Pentium E2140 Core2Duo 1.6GHz 800MHz 1MB LGA775 (errol tudni kell hogy a legolcsobb dual core-s intel proci )
vagy
maradjak az AMD-nel es egy kicsivel potoljam ki es vegyek egy ilyent:
(3)AMD Athlon 64 x2 4000+ Socket AM2 2x512K bus 2000 0.09u 1.4V 89W 64bit (2100 MHz) Dual CORE (Windsor)
van ott kb 600Mhz kulombseg (az 1-s es a 2-s kozott), de vajon az a Core2Duo szocska tobbet ere 600MHz-nel
pliiiiiz segitsetek donteniIf debugging is a process of removing bug, then programming is a process of putting them in ...
-
Syz
senior tag
Holah!A gépem: ASUS M2N4 SLi alaplap
3400+ Sempron proci
2x512 mb Corsair + 2x 1Gb Geil ram
RadeonX1950XT videókari
400 W Chieftech táp
300 Gb Maxxtor vinyó
Alaplapot meg processzort szeretnék cserélni.Elfogadható áron mit tudtok ajánlani,milyet vegyek?Vagyis milyet érdemes?Az az elfogadható ár a kettőre összesen kb 50 rongy.Tank jú előre is"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A menyasszonyom AMD Athlon64 3000+ prociját szeretném lecserélni egy ütősebbre, ami kihajtja az AMD HD2600XT VGA-ját. Jelenleg egy két és fél éves ECS nForce4 s939-es alaplapja van (2x512 DDR-400 RAM-mal) . Szerintetek elég egy erősebb Athlon 64 (pl. 4000+) is megteszi vagy inkább egy Athlon64 X2? Ha az utóbbi, akkor maradhat az alaplap vagy azt is célszerű lecserélni AM2-re? Melyik sorozatot érdemes megvenni az X2-ből? Jó a 65nm-es csíkszélességű (gondolom kisebb a fogyasztása, ez nem lenne utolsó szempont, tápot nem szeretnék cserélni).
Előre is köszi minden tanácsot!WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Telefunen
őstag
válasz Tuco Ramirez #4744 üzenetére
[link] 3 NF4-es, 939-es lapja van az ECS-nek, mindegyikhez egész korrekt support, innen tallózhatsz.
-
Telefunen
őstag
válasz Tuco Ramirez #4746 üzenetére
Ha rambővítést nem terveznék, akkor maradnék (mert sajnos 939 alá a procc is drágább kicsit, a ddr1 pedig szintén).
-
Telefunen
őstag
válasz Tuco Ramirez #4748 üzenetére
Akkor talán már érdemesebb lenne vmi. olcsó AM2-es lap, olcsó 667-es vagy 800-as DDR2-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel