Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
papajoe007 #31364 üzenetére
vagy várjál, az adatlapodon LGA1156-os konfig van írva. az aktuális? nem hiszem, hogy az jelenleg bármire kevés lenne, inkább VGA-fronton kellene erősítened.
#31366: max akkor mondanám, hogy fizess be egy LGA1156-os natív négymagosba, ha viszonylag keveset kell ráfizetned. egyébként meg tartom magam ahhoz, hogy egy erősebb videókártyával magas beállításokkal nem lenne CPU limited.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
papajoe007 #31360 üzenetére
LGA1155 nem játszik? én már semmi pénzért nem vennék LGA1156-ot.
#31364: az tény, hogy nem sokkal gyorsabb, de ha már új platformra váltasz, akkor olyanra válts, ami még legalább életképes.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HollyBoni #31072 üzenetére
abból, hogy 4 magosítható, azt hittem, hogy pretestedet veszel. bár 20 rugóból szerintem már olyat is kapsz, és akkor legalább nem kell izgulni.
ha nem akarsz előre teszteltet venni, akkor talán itt tudnak segíteni, de a kupakon lévő sorszám alapján való azonosítás sem 100%-os módszer.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Oppenheimer #31040 üzenetére
hidd el, ha a fizikát, az ai-t vagy bármi egyebet az igp számol a cpu helyett, az annyira nem haszontalan. és ez csak gamer felhasználás, még csak nem is professzionális.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Csabusman18 #30958 üzenetére
FM1-et már annyira nem erőltetném, pár hónap, és jön az utód (FM2) és még nem tisztázott a kompatibilitás.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fragosus #23270 üzenetére
hosszú távra mindenképp érdemes 4 magosat venni, még ha kicsit alacsonyabb órajelű is, ha minden jól megy, akkor később a játékok is meghálálják majd a +2 magot.
Lackó86: az LGA1366 ugyan jóval drágább, de szerintem hosszú távon életképesebb és azért nagyobb teljesítményt rejtő platform. tehát a 930, de csak ha van rá zsé
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bmwsan #23175 üzenetére
Ez egy frissített modell, ami csak típusszámában egyezik meg a nagy előddel, a Core2 Duo procicsalád egyik legelső tagjával. A régit már csak akkor érdemes megvenni, ha nagyon nyomott, olcsó áron kapható.
Mivel mindkettő modell a Core architektúrában készült ezért a magok egy szilíciumlapon vannak.
Mindent összevetve én a frissebbet venném, a drágábbat, már csak a cskszélesség miatt is. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
fekeandras #18789 üzenetére
azzal csak az a baj, hogy a csak két magot használó régebbi játékokban hátrányban lenne egy magas órajelű kétmagossal szemben. jó, persze hosszú távon biztosan jobban jár egy négymagossal, az más kérdés, hogy ha a játékon kívül csak netezik vele, akkor kicsit fölösleges a plusz két mag. esetleg megnézhetéd a phenom II x3 családot is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fekeandras #18786 üzenetére
ha nem tuningolsz, és nem kell a négy mag akkor én egy Phenom II 550-est vennék, egyébként hasonló órajelő négymagost (2,8GHz+). vagy próbáld meg a pretested bazárt az aprók között, ha a lapoddal be lehet kapcsolni a letiltott magokat, még talán az lenne a legjobb.
zed1983: van benne int vga, de tudtommal ha p55-ös lapba rakod bele, akkor csak egyszerűen nem fog működni, viszont így feleslegesen fizeted ki érte a felárat. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tecnamo #15566 üzenetére
szerintem viszont elég egy jó ddr2-es kit is. 2x2 1066 pont jó.
az int vga szerintem nem hátrány, hanem inkább előny. asrock a780gxh elég jó.
ha nem akarsz sokat költeni akkor egy kis athlon II is bőven elég.
táp szerintem corsair 400cx legyen, ha négymagosítható a proc, akkor jól jön az, hogy nincsen szétszabdalva a 12V-os ága. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
jaja1981 #15406 üzenetére
nem feltétlenül, max ha egy szobaventit direktbe ráirányítasz. megeshet hogy az elülső venti által keltett áramlat megütközik valahol, és az oldallap hiányában simán távozik a házból a cpu-nak meg nem jut friss levegő. szerintem az extrém tuningot leszámítva (ami amúgy is alaplaposdobozon űzött sport
) az a jó, ha fennmarad az oldallap.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #15168 üzenetére
köszönjük.
athlon II 250 vagy phenom II 550 @ 3,6+ azt' keziccsókolom, játszani -
FireKeeper
nagyúr
válasz
etnies #14988 üzenetére
ha jól meg tudod rántani az e4500-öt akkor szerintem nem nagyon
annyira nem hogy sokat rákölts. talán egy kicsit többet lehet kisajtolni belőle, plusz talán kicsit hűvösebb lesz, de én a helyedben széttuningolnám a 4500-öst, és akkor ugyanott vagy, csak ingyen. talán egy jó hűtőt vehetnél rá, nem tudom milyened van, olcsó és jó mondjuk a cooler master tx2 vagy az arctic cooling freezer7 pro.
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #14761 üzenetére
és amivel sebességben majdnem egyező kétmagos lehet kapni [23k-ért]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
vzsryl #14242 üzenetére
szerintem azt senki nem vitatja hogy az i7 gyorsabb mint a phenom2
én a foglalatmizéria (i7-hez és i5-höz más más lap kell) miatt nem is gondolkozok már intelben, míg amd-nél azért elég jól meg van oldva a dolog. ha abit még élne, és csináltak volna biost a lapomhoz most nem is kéne cserélnem ha phenomot akarnék.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
z0d1AK #10671 üzenetére
pasziánszozni biztos lehet majd vele...
viccet félretéve, nem tudom, azért két év sok idő, bár nem hiszem hogy annyira átütően "jobb" architektúrákat kitalálnának, hogy sokkal gyorsabbak legyenek a procik. jó, persze gyorsabbak lesznek, de sztem azért a 4 mag miatt még van benne tartalék, főleg ha egy kicsit meg is tudod tuningolni. (2 év év alatt felhalmozott villanyszámla már egy másik kérdés)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7537 üzenetére
pedig abit volt az egyik kedvenc márkám a gigabyte mellett, asztalimban abit lap van, és hát igen, a driver-írással nem szorgoskodnak túlzottan a fiúk...
-
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
garfield-r #5807 üzenetére
attól függ, hogy mennyivel drágább mint a 6000+, hogy megér-e neked annyi pénzt a szorzózár hiánya (kihasználod-e), mire akarod használni, akarsz-e tuningolni.
a 6400+ órajele 3,2GHz magonként 1MB L2cache-sel, fogyasztása nem kevés (asszem 125W vagy csak 89), de f3 steppinges
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sickboy25 #5061 üzenetére
az e4400-nak 200 MHz es az FSB-je (800QPB) az e6400-nek pedig 266-os (1066QPB), ergo az e4400-nak magasabb a szorzója, ami akkor jöhet jól, ha olcsóbb komponensekből összerakott géppel akarsz tuningolni.ezen kívül az e6400 tudja a virtualizációt, az e4400 nem.
mod: én az e4400-at ajánlanám, persze attól függ, menniyvel drágább az e6400, illetve milyen cuccok mellé lesz és hogy mennyire akarsz tuningolni... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Killerlaca #4904 üzenetére
manapság az alaplapi chipset (főleg az AMD-nél) a teljesítményt nem nagyon befolyásolja, az egyes chipsetek inkább csak a szolgáltatásokban térnek el.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
keszegduda #4791 üzenetére
hát ha belefér... mondjuk ha CSAK játékra lesz, akkor a jobb (inkább könnyebb) tuning miatt elég lenne az e6750 is, de ha marad rá pénz a többi cucc mellett, akkor megérheti befektetni. persze lehet hogy a phenomok hatására csökkenni fognak az árak 4magos fronton, nem tudom...
Supremecomma: -
FireKeeper
nagyúr
válasz
elfelejtette #4714 üzenetére
persze ez alkalmazásfüggő is
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Integrator #4708 üzenetére
attól, hogy kevesebb benne a cache, és kisebb az órajele, sokkal jobb vétel, mert a core2 architektúrára épül. alapon is jobb (kevesebbet fogyaszt. sokkal.) tuningolva pedig állva hagyja a d920-at. bár én is a 4400+-ot ajánlom.
-
FireKeeper
nagyúr
én amd fronton egy brisbane magos athlon x2 4000+ esetleg 4400+-t javaolnék, inteltől core 2 duo e4300-at vagy e6420-at, ezeknek elég jó az ár/teljesítmény mutatója. vga-nak én egy x1950pro-t, vagy egy hd2600xt gddr3-ast ajnálanék, ezek most szvsz elég jó árban vannak. 2 giga kell, mindenképp 800as, mondjuk corsair, geil, vagy a-data ee. egérből a4tech x710f mondjuk...
-
FireKeeper
nagyúr
a 200MHz FSB-s példányok inkább 400 alatt szaladgálnak, úgy 350-400 között. persze kivételek mindig vannak. egy jó hűtővel a 3,5GHz akár stabilan meglehet, talán kicsit még több. és az mire nem elég?
a legdurvább, legjobb lapok akár 500 vagy affölötti fsb-t is produkálnak a 600 körüli már elég ritka. 400-450-es fsb-hez még bőven elég egy kicsit tuningosabb 800-as ram, vagy vannak ilyenek is hogy pl A-DATA 800+ ami ugyan nem 1066MHz-re van hitelesítve, de jól bírja. szerintem a 200 és a 266 FSB-jű procik egyaránt jól húzhatók, azt, hogy melyiket vedd, a több hardverelemed határozza meg. pl gyengébb deszka és 667-es ram mellé 200MHz FSB. meg hogy mekkora l2 cache-t akarsz
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
válasz
oettinger01 #4301 üzenetére
sztem felejtős a 478, bár tudom h ez elszomorító
az meg hogy odaver egy e6300-nak, khm... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
sosperecek18 #4190 üzenetére
gyorsabbnak gyorsabb, meg jobbnak jobb, de nem feltétlenül jobb megoldás...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #3755 üzenetére
néha én is elakadok és rohanok az amdcompare.com-ra, a fene se tudja fejből, melyiknek mennyi a chace-e
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #3752 üzenetére
maga a proci megéri a többletteljesítmény miatt, de abban igazad van, hogy ha az alaplap+proci kombó árát nézzük, akkor jobban ki lehet jönni amd-vel, mert a c2d-s lapok drágábbak (kn9s 17-19k - ab9 23-24k)
jah, és brisbane-ből nincs 3800+os tudtommal, csak 3600+os (9,5x200) és 4000+os (10,5x200) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #3747 üzenetére
hát penyák ellen kisebb frekin tud jobbat produkálni, de core2 ellen nem (jobb a teljesítmény/órajel aránya)
7600GT: jön a k10 na de mikor? barcelona is késik, az r600 se lett makulátlan, állítólag a k10 jövőre jön csak ki desktopra, kezdem félteni az amd-t
mondjuk ezek az új alacsony fogyasztású procik jók lehetnek (45W), gondolom kis feszültségen mennek --> nagyobb feszültségen még nagyobb órajelet bírnak...
mod: off
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
hát... talán.. így árcsökkentés után mindenképp, de azért néha kibuknak a core architektúra előnyei, elég sok helyen fejlettebb. égő is lett volna az intelnek, ha nem nyomja le az x2-eket
nomegaztán ez alapórajelen van, de a core2 alapfeszen is iszonyatosan tuningolható, az athlon is, csak nem annyira
meg sztem az van, hogy a core2 tuningnál, mivel nő a busz frekvenciája, nem képez (annyira) szűk keresztmetszetet a rendszerben, és így a proci ki tudja tombolni magát, de amd-nél a hypertransport link elég széles így ott nincs ilyen ''effektus''
-
FireKeeper
nagyúr
a pentium d-nél és az athlon x2-nél magonként van külön az l2 chace, de c2d-nél megosztott a gyorsítótár a magok között, szóval nem lehet 2x2 vagy 2x1MB-ról beszélni, csak 2 vagy 4 (vagy 1) MB osztott gyorsítótárról. a core2 quadnál igaz a 2x4MB mert ott egy tokban két core2-es mag van összedrótozva, a maguk osztott gyorsítótárával...
mod BB3nce: lehet hogy a kisebb l2 ''puttony'' miatt jobban is muzsikál tuningban, bár nem tom... mondjuk szvsz az e4300 jobban megéri...
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest