Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Sziasztok!
NAS-t szereték vásárolni, de nem igazán ismerem ki magam ebben a világban.
Kb. 30e Ft-ot szánnék egy halk darabra, ezért nem a Zyxel az én megoldásom, ha jól gondolom.
Szeretném a TV-n nézni a HD filmjeim, valamint megosztani a hálózaton a fotóim a mérsékelt torrentezés mellett. A fotókat meglehetősen féltem, így valamilyen backup - akár másik HDD vagy felhő tárhely - szükséges lesz.
Egyelőre egyvinyós megoldásban gondolkodom, még nem győztem meg magam, hogy kell a kétlemezes a sok fotó miatt.
Belépő Synology és QNAP darabokat néztem, de egyiken sincs usb3.0, ami ha nem is létszükség, de örülnék neki.
Mit gondoltok, van az igényeimnek megfelelő darab?Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz fogtunder #19723 üzenetére
Hello!
Köszönöm a választ! Nem tudom mitől lenne halkabb, csak a ZyXelre írták, hogy néha kifejezetten hangos. Abban a szobában alszom, szóval nem mindegy.
Egyébként konkrétan ezeket néztem a ZyXel 326 mellett: QNAP TS-112P és QNAP TS-112P."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Nekem is a bőség zavara miatt nehezen megy a választás.
Szeretnék egy olyan megoldást, ahol a képeim, dokumentumaim és a fHD filmjeim tárolhatom, valamint utóbbit TV-re kötném ki. Emellett torrentkliens is futna az eszközön, de csak nagyon alap szinten, havi 15-20 GB letöltéssel.
Fontos még, hogy halk és kicsi legyen, mert nem átallanám betenni a gardróbszekrény aljába. A rekeszek száma mindegy, ha tud backupolni a fent említett tartalomról. Árban pedig az alsóbb szegmenst céloznám meg, a 35-50k Ft intervallumot.Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
kéttárolós NAS-t vennék képek, filmek tárolására, torrent (normál, mezei használat). a képek, doksik fontosak, két egyforma HDD kell nekem?
smart home rendszer futtatásához (Domoticz, Home Assistant) ajánlottak a NAS-ok, ha igen, melyik? ha megoldható, akkor nem használnék két eszközt a file service és smart home célokra.
-
Veron
addikt
köszi.
akkor se a Synology DS218j se a Zyxel NAS323 nem jó.
van ajánlott típus 65e Ft-ig?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz trance89 #26711 üzenetére
Az a baj, hogy ezekhez nem nagyon értek és sok idő lenne beleásni magam.
Ha van 1 egység nélkülözhetetlen és 3 egység végső soron nélkülözhető adatom, akkor melyik mentési stratégia való nekem? 2 db 4 egységes HDD RAID1ben vagy 1 - 1 db 1 ill. 4 egységes HDD, automata szinkronizációs jobbal a fontos adatokról a nagyobbra?
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Mennyire életképes a következő megoldás?
Családi NAS adattárolásra (RAID5), filmnézésre, torrentre fizikailag különböző geolokációkról, lakossági internetelőfizetés használatával. Városon belül kellene megvalósítani a NAS elérését, a szolgáltató 200 mbit garantált féltöltési sebességes garantál.
Puszta számok alapján működhet, valakinek van közelebbi tapasztalata?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Úgy értettem, ahogy Airlac írta: neten érnénk el a NASt. :)
Patice válaszát nem értem. A RAID5t redundancia miatt szeretném, de lehet nem az 5ös a megoldás, hanem a 4es,vagy amit pippo írt. Van olyan adat, amit mindenképp tükrözve kell tárolni, és van amit nem fontos.
A Torrent sem egész nap pörögne egyébként és lehet snart home központként is üzemelne a NAS."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Képek, dokumentumok backupjára, ezek elérésére neten keresztül, okos tvn filmezésre és minimális torrentezésre keresek NASt. Látom hogy ilyen felhasználásra a Synology DS120j és QNAP TS-128A szokott elkerülni az olcsóbb kategóriából.
Valamelyik inkább ajánlott a kettőből? A QNAPban erősebb a HW, de 2 évvel öregebb modell."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Megoldható/van értelme a következőnek? Adott egy két férőhelyes NAS 4 + 1 TB HDD-vel. A kicsi HDD backup funkciót lát el és bizonyos időnként a nagyobb egy részéről (partíciójáról?) másolatot készít. Magyarul a nagy HDD egy részét RAID 1-ben használni a kicsivel.
-
Veron
addikt
válasz Alex91 #27415 üzenetére
idézőjelbe kellett volna tennem a "RAID 1"-et, persze nem az.
az ötlet az volt, hogy kb. 300 GB anyag van amit féltek, viszont nem szenzitív anyagból pedig sokkal több van. ezért felesleges két ilyen nagy HDD-t RAID-be tenni, a kicsit meg nem elegendőek. innen jött az ötlet."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz MobilosFeca #27438 üzenetére
QNAP TS-128A nem jó? Kb 50-55e Ft körül kapható.
esetleg Synology DS118. Én is ezeket néztem, de utóbbi árában QNAP TS-230 is kapható több RAM-mal és tálcával.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz Alex91 #27484 üzenetére
amit a kolléga is írt: főleg 4k streaming, fotó, dokumentum backup. plusz nagyon kis torrent és távoli (internetről) file elérés. lehet, hogy a mozgásérzékelős kamerák streamjét is ide irányítanám, de ez még nem biztos.
azért nem gondolkodom feltétlenül kéttálcásban, mert az adat egy töredékét kellene csak backupolni, de arra azt írtátok, hogy USB-n is megoldható Syno/QNAP programokkal. persze a TS-230-ban pont kétszer annyi RAM van, mint a TS-128A-ban. inkább ezért venném, ha venném, nem a tálcák száma miatt."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ez a mondat angolul?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Állvány topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826