Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Garasoskodás
- Mindent a StreamSharkról!
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
- tényleg nincs hőmérséklet kijelzés a beltéri egységen?!
Tényleg nincs. Úgy látom hogy neked ez a feature a nagyon fontos választási szempont, hogy lásd a beltérin hogy hány fokra van állítva. (nem elég a rc-on, vagy az appban látni)
Ez esetben szerintem tényleg vegyél valami kínai "csilli-villi" klímát, mert ezzel nem leszel boldog. Ez "csak" annyit tud hogy halk, teszi a dolgát, tapasztalatok alpján jóval tovább mint egy hasonló kategóriás kínai, illetve ha probléma van, lesz hozzá alkatrész 4-5 éven túl is. Megértem hogy más szempontjaid vannak, tényleg vegyél mást, mert nem leszel vele boldog.- tud olyan funkciót, mint az előző klímám, hogy kikapcsolás után kiszárítja a beltéri tálcát/hőcserélőt, és nem büdösödik bele a víz?
Na , ez viszont már olyan dolog, ami valós problémát old meg. Ez már egy érthető választási szempont Sajnos nem tud ilyet, manuálisan tudod leszárítani, ami nem túl elegáns, de működik. -
Safranek
aktív tag
válasz polonic #55074 üzenetére
Fapados , de amire kell nekem elég.
Megy böngészőből desktopról is , illetve okostelóról is. Felhő alapú az app.
App letölt , regisztrál , majd a wifi modulnak kell adni netet , majd hozzáadni a klíma készüléket az appban. Röviden.„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
kisbalazs83
aktív tag
Végig ott voltam mindkét alkalommal. Ugyanoda, ugyanaz, ugyanúgy szerelte fel és most nincs áramlási zaj. Kifogtam egy hibás darabot. Hogy a beltérinél volt-e valami szűkűlet a hőcserélőben és azért forrt (csobogott) a hűtőközeg, vagy a kültéri adagolóval volt-e gond, vagy valami mással, ezt nem tudhatom, de nem volt normális és elfogadható mértékű. Mint mindenből, ebből is lehet hibás. Ettől függetlenül maradt a Daikin a favorit nálam.
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
nagyúr
Sziasztok!
Daikin Sensira FTXF35D-re kaptam végül ajánlatot, lenne pár kérdésem, amire sehogy sem találok választ!
- tényleg nincs hőmérséklet kijelzés a beltéri egységen?!
- tud olyan funkciót, mint az előző klímám, hogy kikapcsolás után kiszárítja a beltéri tálcát/hőcserélőt, és nem büdösödik bele a víz?
- most akkor mi a helyzet a D sorozat új kompresszorával, tényleg hangosabb?[ Szerkesztve ]
-
abrax1
csendes tag
válasz MC Pite #55035 üzenetére
Köszönöm Neked is, válaszoltam Rommel6600-nak is.
Ezt kiegészítve, te Panákat linkeltél, ezek is ugyanolyan jók, mint a Sensirák, komfort-halk üzemmód terén? Azt hozzátenném, hogy éjszakára (is) kellene leginkább, hogy becsukhassam az ajtót, és ne fogadjon a full világos reggel 5-kor, csak azért, mert a kinti légkondi miatt nyitva kellett hagynom az ajtót. Szóval valami faszán temperáló, de halk és kíméletes éjszakai mód lenne talán a legfontosabb.
Az "ökölszabályokról" tényleg annyit, hogy első felmérések után itt a nagyobb részbe 7kw-os, a jelenleg szóban forgó szobába 3.5-est ajánlottak. Úgy, hogy ahogy írtam, nyáron brutál meleg tud lenni a lakás, folyamatosan 30 fok felett (légkondi előtti első év, mikor beköltöztem), és a vastag falak miatt ez fix. Ehhez képest az 5-ös lazán megbírkózik és kb. félgőzön folyamatosan szépen tartja a lakás nagy részét 24-5 fokon (kb. 10 ezer forint pluszért havonta a legnagyobb melegben, mikor éjjel-nappal megy). Szóval tényleg nem több kraft kell ide, csak jobb elosztás-megosztás.
Köszönöm mégegyszer.
-
abrax1
csendes tag
válasz Rommel6600 #55034 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm (és majd külön @MC Pite-nek is), nagyon kedvesek és profik vagytok. Teljesen értem a kérdéseid, válaszul:
- nem csuknám magamra egész nap, tényleg csak 1-2 órákról van szó, illetve éjszaka, de akkor azért nincs akkora "hőterhelés" véleményem szerint. Szóval nagyobb részt ténylegesen temperálna a kinti 5kw-os Mitsu, és itt 1-2 fokkal van több.
Még uccsóra, van olyan vélemény, hogy Sensira vagy valami Pana az ultimate halk? Ezek szerint, ha teljesen felfelé-vízszintesen irányítom 3 méter magasban, akkor a kb 4x5-ös szobában nem fog zavarni valszeg sehol huzattal, akárhol is van?
A többire válaszolok MC Pite-nél
-
op9
aktív tag
Azt hiszem már értem, hogy miért sikerült beleállnod.
Szerintem félreértetted amit idéztem a közös képviselőtől.
Azt írta, hogy "utcafrontra sajnos nem helyezhető ki az egység, illetve csak építési hatósági hozzájárulás mellett".
Itt arra gondolt, hogy alapból nem tehetem ki az utcafrontra minden nemű utánajárás nélkül, és nem azért, mert a társasház, vagy bármi más jelenleg tiltaná, én meg ki akarom játszani a törvényt.
Én pont a legális utat akartam megtudni.
Csak ahogy olvastam más helyeken 2007 után enyhült a dolog, és szerintem ezzel nincs tisztában. Azért kérdeztem meg a közös képviselőt, mert gondoltam, h nem én leszek az első a társasházban, aki klímát szereltetne, és már van fogalma arról, h az a bizonyos társasház önkormányzati szempontból engedélyköteles-e. De a válaszából kiindulva egy általános megfogalmazás volt, ami azt sejteti, hogy csak csípőből válaszolt a kérdésemre.És igen, ha másképp nem lehet, akkor a lakásba lenne visszavezetve.
A lakás meg kiadásra megy, így ha valaki klímázni szeretne, akkor lesz ennyi plusz dolga mellette.. (esetleg megpróbáltatom az eresz csatornába vezettetni)Ja és még egy link, ami alátámasztja kisbalazs83 válaszát is.
[ Szerkesztve ]
How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
válasz kisbalazs83 #55065 üzenetére
Köszi szépen!
Én is ilyeneket olvastam, klímával kapcsolatos oldalakon, pl itt.
Közben megkerestem a XI. kerületre mi vonatkozik, és ezt a pdf-et találtam.
A vége felé van 2 lista, hogy melyik területek az érintettek:
"Településképi véleményezési eljárásban a helyi Építészeti-műszaki Tervtanács állásfoglalását igénylő területek"
"Településképi bejelentési eljárással érintett területek"De egyikbe se tartozik a lakás, ahova szeretnék klímát felszereltetni.
Viszont a biztonság kedvéért azért írok nekik egy levelet.How Bad Do You Want It?
-
zacci
aktív tag
válasz kisbalazs83 #55087 üzenetére
ott szerintem szerelesi problema miatt lehetett aramlasi zaj...
-
zacci
aktív tag
válasz cactusjack #55067 üzenetére
En nemreg vettem az iceklima-tol Daikin 3.5-os klimat beszerelessel egyutt 315e-ert (3m csovezesig).
Es ez egy Daikin nem pedig egy szutyok gree, mar bocsi.
Ha neked eleg a 3m csovezes, akkor 630-bol megvan a ket klima szerelessel egyutt. Talan meg a szerelesbol lehet alkudni picit, hiszen 1 kiszallassal megvan a ketto beszereles.
847e-ert az a 2 gree nagy atbaxasnak tunik. Nem lerazni akarnak, hanem lehuzni, de dulvan. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz TeeJay #55086 üzenetére
Más a kompresszor a kisebbekbe. Az FTXF42D-ben maradt
Mmiata: Szerintem se fog függeni ettől, hogy zajos lesz-e. Ilyet azért nem lépne meg a Daikin. Inkább telepítés és ritka esetbe valami gyári hiba okozhatja, ha zajos lesz.Gondolom több száz D-s végű telepítése után mondja ezt. Na mindegy. Nálam FTXF42C-nél volt hűtőközeg áramális zaj. Le lett cserélve FTXF42D-re, ami full ugyanaz műszaki tartalomban és nincs áramlási zaj.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
TeeJay
félisten
válasz Mmiata #55085 üzenetére
Be lett linkelve hogy még a kompresszor is azonos.
Keress vissza ftxf-re biztos megtalálod a komplett specifikációs lapot
Ha a C végű jó volt mindenkinek akkor a D végű most csak 2kilóval spórolósabb lett
Zajra nem hiszem hogy panaszod leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mmiata
csendes újonc
válasz TeeJay #55080 üzenetére
Amit a szaki irhatott egy masik forumban, hogy az FTXF-D kompresszor zajosabb, aramlasi zaj jobban hallhato mint az elozo C szeriaban, ez elkepzelheto lehet?
Lehet hogy mas a kompresszor? Bar azt nem hinnem?
Vagy esetleg a konnyites miatt elkepzelheto hogy zajosabb?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz balint82 #55082 üzenetére
Én olcsóbban csinálom Bosch Fontus 20bar-os mosóval meg deep clean cuccal, plusz kültérit is patikára kimosom Ha van mosózsákod akkor nem nagy cucc persze ha már neki kezdesz akkor mosd át rendesen. Ja és domestos meg társai amikben sósav vagy hipó van ne használd meg az elpárologtatóban réz és aluminimum keveredik és nem szeretnéd hogy megegyék egymást a vegyszer hatására
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
balint82
senior tag
Sziasztok, laikusként (értsd nem értek hozzá :)) mennyire kivitelezhető a saját magam által végzett klíma karbantartás /tisztítás?
~14e / db ajánlatot kaptam, amit eléggé sokallok.Google Pixel 4a
-
TeeJay
félisten
-
Mmiata
csendes újonc
Sziasztok,
epp megrendelesben vagyok es a szallito Daikin FTXF35D-t tudna adni a FTXF35C helyett.
Ez meg jo hir is lehetne, mert a D talan a legujabb evjaratu modell, a C az elozo.
Azt olvastam, hogy a D 2kg-al konnyebb es kisse kevesebb benne a gaz.
Azonban ma egy hozzaszolasban azt irta valaki
"Sajnos ez a ftxf D sorozat nem sikerült… Kompresszor hangos, áramlás zaj, stb"
Valaki akinek van mar hasznalati tapasztalata a D sorozattal, tudna ezt kommentalni?
Akkor akarjam a legujabbat, vagy az elozot?
Nagy koszonettel -
JóGéza
aktív tag
válasz kisbalazs83 #55065 üzenetére
Szia!
Ezen kívül a HÉSZ is szabályozhatja, valamint a helyi Településképi Arculati Kézikönyv, ha van.
Nálunk például a következő az előírás az utóbbiban nagyvárosi karakterű lakóterületekre :
"Az épületek homlokzatán, külső klímaberendezés csak a közterületről nem látható módon, a
kondenzvíz homlokzatra, közterületre vezetése nélkül helyezhető el".
Nem gondolom, hogy könnyen, és főleg nem túl drágán betartható lenne. -
pepusos
senior tag
Sziasztok!
Aki 0-7 fok között, párás időben fűt klímával, hogy oldja meg a leolvadt jég elvezetését? Ma volt nálam egy szerelő, aki szerint olyan nagy mennyiségű olvadt jég keletkezik az ilyen időben, hogy probléma lesz a leolvadt jéggel. Az egyik klíma a bejárati ajtó mellé, a másik egy teraszfolyosóra kerülne, és egyik helyen sem találtunk megoldást a jég kezelésére. Nem fűtöttem még klímával, így teljesen tanácstalan vagyok. Drén szerű megoldást javasolt oda ahol lehet ásni, fűtött csővel, a folyosóra nem volt ötlete...
-
Nagya21
addikt
válasz cactusjack #55073 üzenetére
Hali!
Nincsmit.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
HAli!
267-ér sztem most a gree pulse 2.5 szereléssel jó ár.
Tavaly nekem a 3,2 pulse szereléssel a periumcool-nál asszem 217 volt.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
rígel
őstag
Írtam hogy ki foglalkozik ezzel: illetékes Kormányhivatal építésügyi osztálya. Elsődlegesen az önkoris szabályzat alapján kell eljárni, de a KH épügy bármikor felülbírálhatja az önkormányzati határozatot. Ugyanis ők a fellebviteli szervük.
De ha tiltva van, nem semmiért van. Persze lehet hogy kamuzik a k képviselő, de nem valószínű.
1. körben pedig a többi tulajdonostárstól kellene engedélyt kérni. A közös képviselő semmi. Neki kellene összehívni lakógyűlést, ahol szavazásra lehet bocsátani a kérelmet.
De lehet az is, amit te lehet nem tudsz a k.képviselő igen. Mégpedig az hogy a társasház szmsz-e tartalmazza a tiltást. Ha ilyen nincs, kérd hogy hívjon össze lakógyűlést.Ha megvan a döntés, akkor mehetsz az épügyre.
Vagy ha nem tetszik a társasházi élet ezen hátránya, a számos előny mellett, vehetsz kertest, ott aztán oda teszed és folyatod ahova akarod. De a szomszéd telkére vagy közterületre ott sem ildomos. Miért gondolja sok társasházban élő hogy nekik lehet? Ha nincs mód szabályos telepítésre, nincs klíma. Vagy más megoldást kell találni. Ennyi. Nem alanyi jog.A lakásba visszavezető cső miért nem megoldás?
Ez komoly? Tényleg megcsinálnád? Bocs, de kötve hiszem, ebbe nem gondoltál bele. Egy erkélyen azért más egy vödröt tartani mint a nappaliban nézni, és hallgatni a csöpögést.Na megint sikerült beleállni, lehet kövezni!
[ Szerkesztve ]
-
psalm69
csendes tag
-
Rommel6600
őstag
Kérj egy pár ellenajánlatot szerintem. (Már csak a néhány hozzászólással feljebb linkelt Panasonic TZ20 árából kiindulva is, meg abból, hogy nekem két klímát márciusban össz 10m általuk bevésett(!) hűtőkörrel jóval olcsóbban tettek be... Mindig van aki a beszerelést nagyon túlárazza, ez egy hete ismét kiderült a családban. Azon meg, hogy aranyárban is de Gree-t ajánl 10ből 9 klímás, a nagyarányú jutalékaik miatt nem kell csodálkozni...)
[ Szerkesztve ]
-
cactusjack
csendes tag
Ma kaptam egy budapesti tíz emeletes panel földszinti lakására ajánlatot. Kettő darab Gree Pulse GWH09AGA 2,5 kW klíma 530 ezer forint, a klímaberendezés beszerelése, beüzemelése 4 fm-ig 267 ezer forint, opcionális:
karbantartási szerződés 3 évre (+3.000 Ft e
kiszállási díj/ alkalom, melyet a szerződéses
ár nem tartalmaz) 50 ezer forint. Összesen 847 ezer forint. Panasonic TZ szériát akartam eredetileg. Ennyire elszálltak az árak vagy le akarnak rázni? -
Rommel6600
őstag
-
kisbalazs83
aktív tag
Szia!
Anno kértem hivatalos állásfoglalást, hogy panel társasház utcafronti falára klíma felszerelésére milyen szabályok vonatkoznak, mivel erkélye nincs a lakásnak. Nem akartam feleslegesen kidobni egy csomó pénzt, hogy utána leszereltessék velem, mert mondott mindenki mindent. Nem mai, de szerintem most sincs másképp:
a hivatalos aláírásokat, pecséteket levágtam.Nyomtattam egy beleegyező nyilatkozatot és udvariasan bekopogtam mindenkihez, hogy írja alá. 4 emeletes 12 lakásos panel. Akkor az volt a szabályozás, hogy a lakások 2/3ának bele kell egyeznie az osztatlan közös tulajdonú külső falra történő szereléshez. Mindenki aláírta. Akinek a garázsa alattam volt, azt kérte, hogy azért ne oda folyjon a kondenzvíz. A kilépőhöz vettem egy 5literes ballont és abba lett vezetve.
Ezekkel a papírokkal mentem klímát rendelni, ami azóta is üzemel, Daikin FTXN35/RXN35 Made in Japan65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Sayen
tag
válasz TeeJay #54951 üzenetére
Köszönöm , vajon ezek közül melyik hűtő-fűtő lenne a jó választás második klímának kis szobába ?
[Daikin FTXB25C/RXB25C]
[Panasonic Compact KIT TZ20 TKE1]
[Gree-gwh12acc]
[Fisher FSAI-CP-90BE3 Comfort Plus](20m2)
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
MITSUBISHI MSZ-HR35VF klímához melyik wifi modul kell és pontosan mi az app neve?
Annyi mitsubishi appot találtam. -
op9
aktív tag
válasz Rommel6600 #55054 üzenetére
Köszi!
A társasházzal nem lesz gond, ott nincs szabályozva, már csak azt nem tudom, h az önkormányzathoz menjek, vagy építésügyi hatósághoz.How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
válasz Rommel6600 #55057 üzenetére
utcakép: az utcában, régi gyári épület, áruház, kb. 1930-2010 között épült házak vannak, semmilyen egységgel (ráadásul egy kis utcáról van szó, 2 autó el sem fér egymás mellett)
közös tulajdon: első levelem a társasház közös képviselője felé ment, onnan jött, h engedélyt kell kérnem, amire itt kérdeztem ma rá
közterület: semmilyen közterületet nem használnék
egyéb építő jellegű szavak?
[ Szerkesztve ]
How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
Nem kell semmibe se beleállni, én csak feltettem egy kérdést, h hol lehet ilyen engedélyt kérni. Azt nem értettem, h miért nem adhatják meg.. hisz akkor miért lehet kérni, ha úgysem adják meg..?
A lakásba visszavezető cső miért nem megoldás?
Ha van erkély, akkor is ugyanúgy kell megoldani, csak a vödör az erkélyen van, és nem a lakásban.How Bad Do You Want It?
-
Rommel6600
őstag
99%, hogy igen.
Az önkitől elviekben lehet engedélyt kérni, de még a társasház saját szabályai is közbeszólhatnak. (Például abban a társasházban ahol én lakom, csak olyan lakások esetén járulna hozzá a ház, amelyeknek csak utcafrontja van, ergó tényleg nincsen más lehetősége az ott lakónak klíma felszerelésére. Ennek ellenére a mellettem lévő, lakásban úgy lett megoldva, hogy simán kib@szták a közös használatú függőfolyosóra a kültéri egységet, egy felmosóvödörrel... Úgy hogy közben lenne erkélye és kert felé néző fala is... Szóval sejtheted mennyire lehet legális... Csak még egyelőre(!) ez nem érdekelt senkit)Viszont az egyik klímás cég felmérője említette, hogy havi 1-2 _LE_szerelési melójuk szokott lenni valamelyik önkormányzattól, mert bírságolnak és szedetik le a kültéri egységeket...
szerk: egy ismerősömnél például csak és kizárólag a mélygarázsban engedélyezi a viszonylag újépítésű társasház a kültéri egység elhelyezését, hogy a belső rész egségét ne bontsák meg, és mások nyugalmát ne zavarják a kültéri egységek. Asszem csak a telepítésre 400ezret fizetett, több mint 25m rézcsövezés és hasonlók... És szerintem valahol jogos is ez...
[ Szerkesztve ]
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok. Tegnap szuperül beépítésre került a Sensira hozzám, megy is szépen, csak a WiFi egységével kapcsolatban kérdeznék. A Daikin Online Controller applikáció elég megbízhatatlanul működik, vagy én értelmeztem félre h be tudom kapcsolni pl munkahelyről is a klímát de más hálózaton vagy mobilneten csatlakozva rá nem látja a klímát. Itthoni hálózaton szépen látja de nem azért vettem WiFi egységet h itthon irányítsam, mert arra itt a távirányító is. Van megoldás vagy másik app h tudjam távolról irányítani a klímát?
-
rígel
őstag
Megint itt tartunk, ne haragudj, de nem akarok ebbe megint beleállni.
Csak egy szende kérdés. Hova folyna a kondenzvíz saját erkély hiányában? A társasház tulajdonában álló területre? Vagy van mód vízelvezető csatornába vezetni?
Netán szépen a közterületi járdára? Ha az utóbbi, nincs több kérdésem, de valszeg ez az ok.
És igen, a képeken látható szerelés illegális, csak nem foglalkozik vele senki. -
gollum
tag
válasz Izland` #55040 üzenetére
Nyilván függ a körülményektől is a szerelés ára, de egy családi háznál olyan nagy problémák nem lehetnek.
Ha számolsz egy daikin sensira FTXF35D-vel, amit bárhol megkapsz 280-körül, (Szereléssel együtt lehet kedvezményesebb, esetleg TeeJay fórumtárs tud kedvezőbb árat ajánlani. ), plusz egy magasabb szerelési költséggel, legyen 100, (Nálam 83 volt.), már akkor is jobban jártál, mint egy gree-vel, szerintem nem korrekt.
A vezetékelés meg kérdéses, mint írták itt is, (Meg nálam is így szerelték.), már a kültérihez kell a táp, ha ott még a beltérihez van előkészítve, a vezetékek vastagságától, számától függhet, hogy megoldható, vagy nem, a rézcsőnél meg gondolom, ha nincsenek szakszerűen lezárva a végei, én sem raknám fel garisan, ha lehet benne dugulás. (Darázs, légy, stb.) -
Jenne
őstag
válasz Izland` #55040 üzenetére
Szia!
Egy sok Kínai klíma közül az AUX (is). [link]
Az 1986-ban alapított Aux Group évek óta Kína TOP 500 vállalata (35 millió kínai cég közül) közé tartozik. 2018 és 2020 között a légkondicionáló iparág harmadik legnagyobb szereplőjévé vált a Világon. Gyártókapacitása éves szinten meghaladja a 37 millió szettet.
Van a cégnél AUX klíma, négy összesen az irodákban, de nem vagyok eldőlve tőlük. Hozzák a kínai zajszintet és minőséget, semmi több.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
gollum
tag
Nekünk 3,5-es sensira van, nem régóta, így hosszú távú tapasztalataim még nincsenek.
A mostani 28 fokokba szépen, rövid idő alatt lenyomja a hőt 23-24-re, éjszakai módban, full csendesen. Megy be a szobákba is, nincs olyan hideg, mint a nappaliban, de még nem is megy folyamatosan, meg nem is akarjuk, hogy a szobák is annyira lehűljenek, így ott nincs is "huzatérzet".
Már most látszik, hogy ez az egy 3,5-es, nekünk tuti elég lesz a legmelegebbekben is, úgy, hogy mi hűvösebbet szeretnénk, mint te, biztos, hogy neked is elég lesz.
A ház kb. ugyanakkora, itt a "lila" helyen van, bár az elrendezés kicsit más, a konyhába semmiképp nem raknám. (Pedig neked ott jobb helyen lenne.) -
Izland`
tag
Sziasztok!
A szerelő az ingyenes helyszíni felmérés után az ő általa ajánlott Gree comfort X 3,5 KW klímára szereléssel együtt 410.000 forintos árat mondott.
Először egy AUX nevezetű, elvileg japán klímát szeretett volna ajánlani, 390.000 forintért, de mondtam, hogy azt nem kérem.Ez reális lehet a Gree klímáért? - Most vásároltam a házat, az előző tulajdonosok a felújítás során már a kábeleket kiépíttették, így csak a tartó vasakat kellene elvileg felrakni. (Igaz azt mondta a szerelő, hogy mivel tavaly lett a kábelezés megcsinálva, úgyis kifogja cserélni az egészet teljesen, mivel klíma nem volt telepítve a kábelekre, így azok már nem jók. )
Nem értek a klímákhoz, de nem szeretném, hogy palira vegyenek.
[ Szerkesztve ]
-
op9
aktív tag
Sziasztok,
A társasház közösképviselője azt az információt adta nekem, hogy:
"utcafrontra sajnos nem helyezhető ki az egység, illetve csak építési hatósági hozzájárulás mellett"Ha ez így van, akkor hol tudok ilyen hozzájárulást kérni?
How Bad Do You Want It?
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a tanácsotokat kérni, nem tudom eldönteni, milyen teljesítményű készüléket vegyek
Most költöztünk egy tetőtéri kecóba, felülről és körbe ugyan szigetelt, de azért tuti, hogy hőség lesz nyáron A nettó hasznos alapterülete 67nm, bruttó 100nm körül van, az ablakok kelet-nyugat felé néznek, reggel az egyik oldalról süt be a nap, déleután a másikon.Annyira nem vagyunk nagy klíma pártiak, nem is akarunk 20 fokot a lakásban, de azért egy 27-30 foknál többre jó lenne, ha nem menne fel a hőmérséklet Azt sem akarom, hogy huzatot csináljon a beltéri és magunkra sem akarom közvetlenül fujatni.
Daikin Sensira, amit kinéztem, csak a teljesítményt nem tudom eldönteni. Volt már kint egy klímás emberke, ő 5kw-osat javasolt, de kicsit félek, hogy az baromi sok lesz, ráadásul az 1 méteres beltéri sem nagyon férne el.
Tudnátok tippeket adni, hogy szerintetek elég lenne a 3.5-es, vagy a 4.2-es Daikin FTXF42C / RXF42C? Ezek még a kisebb fajták. Vagy mindenképp érdemes lenne az 5kw-os nagy batár-t feltenni?
Ráadásul a tetőre kellene kimászni és felszerelni, én abban is kételkedem, hogy az 5kw-os kültérije kifér egyáltalán a szerelőnyíláson.az alaprajz ilyen, két helyen tudom elképzelni a beltérit, ahova el is férne (mondjuk csak a kisebbik, nem az 1m-es), az egyiket pirossal, a másikat lilával jelöltem:
Esetleg ide ideálisabb lenne két kisebb? esetleg a piros helyre egy 3.5-ös, plusz a balfelső nagyobb szobába (az lesz a dolgozó) egy 2.5-ös? Esetleg próbáljuk meg egy nyarat egy 3.5-össel, aztán ha kevés még mindig lehet betenni egy kisebbet a dolgozóba?
köszi előre is!
-
MC Pite
veterán
Én biztos a kisebbet venném (újra). Ezek a csodás ökölszabályok jók az országban, azért van mindenkinek 24-28kW-os kazánja ...
1, Átlagos szigeteltség mellett elég
2, Nem várható hogy maxon fog menni (a lakás többi része is temperált), sőt...
3, A névleges 2kw-os 2.4et is tud (hangosan) ha oda kell pirítani valamiért
4, Komfort szempontjából nem mindegy mennyire tud leszabályozni:
2.0/2.5/3.5kW-os modell : 0,18kW/0,21kW/0,24kW (fűtés 0,65/0,79/0,99)
5, zajszintek is jellemzően eltérnek, a csendes mód után (automatában használva) 26/27/33dB
Táblázat: [link]Sokan mondták hogy a 3,5es kevés lesz nekünk a kecóra. Hja... fogyasztás szerint nézve a legnagyobb kánikulában (mikor otthon vagyunk, főzünk, járkálunk, ajtót nyitunk) evett meg egész nap 5,1kW-ot - de jellemzően 3-4kW között.
Szóval biztos vagyok benne hogy átlagos szigeteltség mellett a leírt esetre lazán jó a 2 kW, és sose fog maxon menni (ellenben kevesebbet fog kikapcsolgatni mint a nagyobbak).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Rommel6600
őstag
válasz abrax1 #55027 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ökölszabályként légköbméterenként 40W nominális teljesítményt számolnak hűtésre (általánosságban). Ez a Te esetedben ugye 20×3,5×40=2800W névleges teljesítményigényt jelent.
2kW és 2,5kW gépek között minimális árkülönbség szokott lenni, biztosan nem vennék 2kW-osat, inkább a 2,5kW-ra voksolnék. De a nagy belmagasság miatt lehet még a 3,5kW sem lenne annyira hülyeség (és jellemzően azok sem eszeveszetten drágábbak), kérdés, hogy mennyit menne magában (azaz csukott ajtó mellett)? Mert a kisebbek jobban vissza tudnak szabályozni, ha és amennyiben úgy adódik. Viszont az is igaz, hogy rendszerint a beltéri egységek ebben a kategóriában (<3,5kW) japán vonalon csendes/ultra csendes módban közel azonosan halkak (~20dB), a kérdés inkább az, hogy milyen fokozaton működne többet a klíma? Azaz:
- csukott ajtó és homeoffice órák kevesek, ergó csak azt a mínusz két fokot kéne neki temperálni?
vagy
- inkább már akkor magadracsuknád az ajtót és menjen ígyállandóannagyrészt?
Előbbi esetében 2,5kW tuti elég, utóbbinál esetleg elgondolkodnék a 3,5kW-oson, de lehet még akkor is overkill.Minimális zaj? Itt leginkább Daikin Sensirával és Panasonic-kal lesz tapasztalat, azok biztosan halkak a csendes/ultracsendes módban. (Szabányos, megismételhető mérés szerint is) Többinél már kicsit más a helyzet, mert vagy hangosabbak (pl Gree comfort X, a maga csendes módjában már 26dB) vagy egyáltalán nem adja meg a gyártó, hogy milyen szabvány szerint sikerült nekik kiméricskélnie azt az értéket (pl LG Silence Plus).
-
MC Pite
veterán
válasz abrax1 #55027 üzenetére
A néveleges 2.0kW is elég (ha csak így melegszik, nem fűti nagytelejesítményű gép és nem süti hatalmas ablakon át a nap órákon át), és magasan vízszintes tereléssel ha csak halkan dolgozik, szerintem nem lesz zavaró.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Miklósbácsi
tag
válasz feco70 #55030 üzenetére
Néztem a régi naptáramat : 2017 - ben szereltettük a Daikin J3 - at egyik fiamnál. Főleg hűtésre használták a gépet eddig és az első naptól kezdve kifogástalanul működik.
A talán utódjának nevezhető FTXF 35 A egy évvel később lett nálunk felszerelve, hasonlóan minden rendben van ezzel is. Jó ötlet volt akkor japán gépet vennünk, szép csendesen, megbízhatóan dolgoznak.
A Sensirához végül nem vettem modult. Azóta bebizonyosodott, hogy alig - alig lett volna szükség rá. De itt mindenki helyzete más, van, ahol nagyon hasznos jószág. -
karasz_att
csendes újonc
Sziasztok! Beltéri egységeket lehet egymás mellé telepíteni?
-
abrax1
csendes tag
Sziasztok!
Második légkondit szeretnék beszerelni, ami érdekes, hogy nem teljesen elszeparálva, inkább egy másik szobában, amit ér az elsődleges, 5kw-os klíma, azt kiegészítve.
A felállás: adott egy 3 nagy szobás (92 nm), régi pesti polgári lakás, habár vastag falakkal, de nyugati tájolással, padlás alatti, legfelső emelet. Nem melegszik olyan gyorsan, de onnantól hogy felmelegszik, kb. május közepétől (per pill) szeptember közepéig-végéig éjjel-nappal megy a 3 éve beszerelt Mitsubishi MSZ/MUZ-HR50VF. Ami teszi szépen a dolgát, és hűti az előszobát-nappalit amire direktben "rálát", de az arra oldalról nyíló szobára, ahol egyébként dolgozom napközben, alszom este, már másfél fokkal melegebb van, és ha becsukom az ajtót hogy nyugodtabban home office-ozzak, egy egyórás meeting után már izzadok.
Anno a második ajánlat légkondi beszerelésre az a felállás lett volna, hogy ebben a szobában is legyen egy kisebb légkondi. Két kérdésem lenne a szakiktól, nagyon megköszönnék bármi ötletet:
- ha már az 5kw-os elég szépen megbírkózik az egész lakással, és itt másfél fokkal van csak több, ebben az esetben, egy 20 nm-es (de 3.5m belmagasságú szobára) elég lenne-e egy 2.5kw-os vagy a biztonság kedvéért jobb a 3.5?
- ebben a szobában fel lehet tenni magasra légkondit, de vagy a munkaállomásom, vagy az ágy felé fújni fog azért. Mi lenne az az ultimate berendezés, ami nem fúj direktbe, illetve éjjel minimális zajjal műxik? a nem direktbe fújás lehet hogy megoldható azzal ha a 3.5m-es belmagasságnál nagyon fent van és úgy van irányítva (bár nem tudom, mennyire hatékony így), csendességben meg night mode-ban (amikor fokozatosan visszavesz éjjel, vagy nagyon finoman keringet) tudom a Daikinek jók, de örülnék valami tanácsnak, ilyen setuphoz mi az ami nagyon jó lehet.
Előre is köszönöm! -
Rommel6600
őstag
válasz canniball #55025 üzenetére
Jobb is, hogy elengedtem ezt a vonalat akkor.
Furcsa, hogy még ilyenekbe manapság bele lehet futni...
Báááár, most, hogy belegondolok furcsa volt az egész felhozatal: Szerelő#2 nem szerelt Daikint csak kínait, Szerelő#3 2 hónap(!) múlva tudott volna hozni Daikint (és Mideát is, mindkettőt bizonytalan beérkezési dátummal), Szerelő#4 pedig 250eFt szerelési díj fejében tett volna oda be 1db Daikin Sensira klímát (összesen 9m csövezés, szintkülönbség 1m, és végig kívül csatornázott csövek, egy téglafaláttöréssel, családi ház külső, földszinti homlokzatára szerelt kültérivel!!!), így az is off lett. Nekem Budapesten azért nem ilyen volt a helyzet. -
canniball
nagyúr
válasz Rommel6600 #55024 üzenetére
Az valami nagyon régi darab lehetett, nálam pár éve szerelték az elsőket, már azoknak a burkolata alatt is ott volt a helye.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Rommel6600
őstag
válasz canniball #55023 üzenetére
Panasonicnál biztos, Daikin-t annyira nem ismerem. De az a szerelő azt mondta, hogy biztosan nem rejthető annál a modellnél amit Ő tudna hozni, két napja szerelt ugyanilyet, higyjem neki el. Lehet valami túltárolt modelljei voltak, mindenesetre ráguglizva arra a cikkszámra amit adott, tényleg a beltéri mellé, a falra ragasztották a youtube-os howto videóban is...
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Rommel6600 #55020 üzenetére
Külső wifi modul? Meg van a helye a burkolat alatt ahová be lehet pattintani, csak akkor látod ha felhajtod az ajtaját...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zacci
aktív tag
En penteken rendeltem az alba klimatol sensira wifi modult. B45. Ma meghozta a gls, igy szallitassal egyutt 16.800 pengo volt. Mar be is dobtam a gepben, muxik faxantosan
Aki 50k-ert akar wifi modult eladni, az egy egyszeru kalmar
Ami meglepett, hogy maga a wifi modul (gyari csomagolas volt) B41-es. De ez nyilvan nem jelent semmit, leven ua. a xar kinai wifi modul van benne mint az osszes tobbi klimaban
Nem volt nyomos ok, amiert megrendeltem, csak gondoltam legyen igy kerek a cucc. Nem ker enni -
Rommel6600
őstag
válasz gollum #55019 üzenetére
Most nemazé' (hogy az Emagot védjem), de szerintem ezt bármelyik másik cég is pont ugyanígy játszotta volna el.
Én az Alzában csalódtam ma nagyon pozitívan, pedig annó arra is kígyót, békát kiabált mindenki nem is annyira rég. (Lehet pont ezért is váltottak hozzáállást...?!) 14 napon belül visszavittem a gépet, meggondolt vásárlás: emberrel nem is kellett találkozni csak rányomtatni egy matricát, majd otthagyni. 2 óra(!!!) múlva jött az email, hogy visszaküldték a bankkártyára pénzem. Még a házhozszállítás, és a háztartási nagygép emeletre való felcipelésének díját is, amit már én magam sem érzek fairnek -
Rommel6600
őstag
Én szerintem jó a WiFi-s klíma, én nagyon szeretem. Például most úgy alakult, hogy egy időre haza kellett ugranom, abszolút nem volt tervezett... 150km-ről már előző nap bekapcsoltam és áthűtötte az egész lakást, és nem arra értem reggel vissza, hogy még órákon keresztül MAX-on kell járatni és munka közben leviszi a fejemet a cúg... Mert igen, azt a szobát ahol van, rettentő hamar áthűti. Viszont mire a hideg átszivárog a többi helységbe, az idő...
Nagymuterhoz szerelnek nemsoká klímát, Daikin Sensira volt eleinte a befutó. Az itteni hype, meg az én Panasonicos japán-vonalas (pozitív) tapasztalataim miatt. De az a külső WiFi modulja annyira csehszlovák megoldás, hogy inkább LG Silence Plus lett belőle
Úgyhogy hamarosan (pár hét múlva) fogok tudni jelenteni az itt kissé megvetett koreai LG gyártó Silence Plus 3,5kW-os modelljéről. Katalógusadatok alapján minden is frankó vele, úgyhogy tényleg kíváncsi leszek. Hűtésre és kiegészítő fűtésre is fogja használni, szóval valamilyen módban egész évben ketyegni fog a napelemes áramról. (Középtávon hőszivattyú kerül majd fel, ezért nem is volt cél komolyabb és/vagy fűtős klíma beszerzése)
-
gollum
tag
válasz r.mark #54998 üzenetére
Na, kb. ennyit tud az Emag, de ez sajnos nem tipp volt... (Amellett, hogy a korrektségük 0 alatt -3.)
A jelenlegi jogszabályok szerint, te SZAVATOSSÁGI igénnyel léptél fel, amiben vélelmezed, hogy a hiba a teljesítés időpontjában fennállt, nem JÓTÁLLÁSI, (Amit írtak.), pl. hogy időközben elromlott.
Így azonban tényleg valós a magyar törvény, hogy hat hónap, amíg nekik kell független szakértő által bizonyítani, hogy a teljesítés időpontjában a "hiba" nem állt fent. (Utána neked, hogy igen.)
Én ezt úgy szoktam kivédeni, hogy nagyobb értékű rendelésnél videót csinálok a sértetlen csomag kibontásáról. (Eddig még nem volt szerencsére gondom.)
Ha esetleg felvetted, (Gondolom nem.), akkor tudod bizonyítani, (De a szakértőt akkor is neked kell fizetni.), ellenkező esetben nem fogod tudni.
Amit én tennék, a képek alapján, felrakatnám, a lamellák el vannak hajolva, de a cső szinte biztos, hogy nem sérült, így kell lennie benne gáznak, (Ez hamar kiderül, csak megbízható céget keress, egy év után, ha van benne gáz, jó, ha nincs, nem jó, felesleges nyomás próbázni.), így működni is fog, de ez nyilván a te döntésed. -
Tamás9x
őstag
válasz kisbalazs83 #55014 üzenetére
Neked is nagyon köszönöm
Azaz akkor neked először[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
F.N.
tag
-
-
vtechun
veterán
igen, csak éppen nincs semmiféle visszajelzésed arrról, hogy mit is csinál a klíma, nem ment-e esetleg hibaállapotba, bevette-e a parancsot, vagy nem. Én az LG klíműmat vezérlem ilyennel. De van a szobában hőmérő szenzor, meg okoskonnektorról megy a klíma, szóval látom, ha esetleg nem csinál semmit, vagy éppen mást csinál, mint kéne.
#broadlink
-
MC Pite
veterán
Kollégának társasházba fő fűtés lenne most a klíma. Egy 12 egy 25 és egy harmincx négyzetméteres (konyha+nappali+folyosó) részről lenne szó.
Én ajánlottam a kicsi szoba egy TZ20at, a hálóba egy TZ25öt, a nagyobb észbe Z25 vagy NZ25öt.
Klímástól a kínaiak után (azokból a Silver X volt kb az egyetlen komolyan vehető, de pl a kicsi szobába túl nagy) az alábbi japánokra kapott árat:Daikin Sensira FTXC35C/RXC35C 3,5 KW:
Daikin Comfora FTXP35M9/RXP25M 3,5 KW:
Daikin Perfera FTXM35R/RXM35R9 3,5 KW:
Mitsubishi HR MSZ / MUZ-HR35:
Toshiba Seiya RAS-B13J2KVG-E / RAS-13J2AVG-E:
Toshiba Shorai Edge RAS-B13J2KVSG-E / RAS-13J2AVSG-E1:Vélemény, javaslat?
[ Módosította: Kalandor ]
-
mrmft
senior tag
válasz kisbalazs83 #54996 üzenetére
Ha talakozol ilyennel, emberi aron szolj: ME MAC-567IF-E!
-
törölt tag
Nem az előző fórumtárs hsz-ére reagálnék. Nem.
Csak szeretem észben tartani a történéseket. Az egyszerűség kedvéért azt írnám: ed
Ez nem jelent semmit, de vagy 3 éve karácsonyi ajándékként az akkor 5 éves gyereknek olyan, de olyan építőjátékot küldtek, hogy csak na. Szóval a hónap közepén teljesen új áron 1 olyan lego, amihez doboz tartozott és a dobozd mintha szánt szándékkal egy 10 kilós kalapáccsal csak úgy megigazították volna. Nem a szállítók, így csomagolták be. Tudjátok az a véleményem, hogy ilyet a saját gyerekének küldjön, aki tette...aztán másik gyönyörűséges név: e
Ez sem jelent semmit. Rendeltem vagy másfél éve raktáron lévő termékeket és mivel egyetlen termék nem volt raktáron az egész rendelést nem szállították vagy három és fél hétig.Na ez volt az a pont, amikor megfogadtam: tőlük soha többé semmit. Remélem sok ilyen hasonló tapasztalatot szerzett vásárló állt és áll el ezután is a további vásárlástól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest