Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz -ZeeZee- #77244 üzenetére
Ha mindig megy bele új, és kiszedi a régit, akkor kisebb eséllyel rohad bele. De ugye lekapcsolod nyár végén, akkor az ott fog benne pangani egész következő alkalomig.
Nekem az egyik szivattyúm leégett, és egy évig(amíg gravitációsra át nem szereltem) pangott benne a víz, hát belerohadt rendesen.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Al Brandy
tag
válasz -ZeeZee- #72328 üzenetére
Gondolom, felétek is vannak jó kis lágyvizes záporok, amik nem fognak megállni a napelemek letisztításánál,hanem a kültérit is kezelésbe veszik.
Szerintem elég lenne kezdetben néha ránézni,hogy mennyire koszosodik,és attól függően esetlegesen felmenni egy slaggal,vagy egy levegő pisztollyal.Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
Al Brandy
tag
válasz -ZeeZee- #72298 üzenetére
Mi is ide szerettük volna. Esetleg a 3-asra. De sajnos a kondenzvíz elvezetés itt problémás.
Kondenzvizet ha nem akarod a térkőre engedni, akkor tedd a kültérit a tetőre,úgy, hogy a napelemet ne árnyékolja. Leolvasztáskor így először a tetőre,majd az ereszcsatornába folyik a meleg víz. Felénk jó pár családi háznál a tetőn van a kültéri,és így van megoldva.
A beltéri kondenzvizét pedig akárhova el tudod vezetni akár kívül,akár belül,csak folyamatosan lejtsen az elvezető cső.
Még a függőleges csatornába is bekötheted.[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
mrmft
senior tag
válasz -ZeeZee- #72294 üzenetére
A kepek alapjan nem tuik nagynak a szoba, egy atlag 3.5kW belteri mindket helyre elfer. Egy keszulek, egy szobat klimatizal. Radiatort is minden szobaba teszel. Ha ezt el tudod fogadni (sokan nem tudjak, egy keszulekkel futenek az egesz hazat..), akkor elegedett leszel avval amit valasztasz.
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz -ZeeZee- #72298 üzenetére
Gondoltam le írom, tavaly kb ilyen idő volt, haver hívott menjek át hozzá nézzem meg a klímáját. Esett az eső közben fagyott rá a kültérire, voltak rajta rendesen jégcsapok, a lapátot majdnem eltőrte a ,hogy bele ért a jéggarabokba. Arra ébredt éjjel, hogy marha nagy csattogásokat hallott
-
Al Brandy
tag
-
mrmft
senior tag
válasz -ZeeZee- #72272 üzenetére
Hivj egy klimast, hogy merje fel! Igy kep alapjan az 1.es eleve kilove, nem lehet ugy csatornazni, hogy lejtsen - cseppvizszivattyu kellene, de azt nem akarod hallgatni, vagy kifizetni, hogy halk legyen. Le kellene helyben merni mi fer el es mi nem...
Bonusz szinten zenesz csovek miatt nem nagyon fer el semmi, ezt is merni kellene.[ Szerkesztve ]
-
marcusa
addikt
válasz -ZeeZee- #72250 üzenetére
Én így szoktam feltenni szigetelésre:
150mm-s szigetelésbe felül egy 300-as tipli, alatta 2 240-es, és legalul egy szigetelés szintjéig betekert, ami megakadályozza hogy benyomja a szigetelést a konzol.
Egyébként mindkét megoldás jó amit írtál, annyi, hogy a porotherm téglát ne ütve fúrjátok, hanem csak simán forgó fúrószárral szép lassan.Ha már fent a szigetelés, és nem kerül a klíma mögé újabb réteg, akkor a 450-es konzol elég.
[ Szerkesztve ]
:-)
-
adam3
aktív tag
válasz -ZeeZee- #63804 üzenetére
Bár kell hozzá a Wifi modul, de utána mobil alkalmazásból lehet szépen időprogramot is konfigurálni, ott megadható a hőfok, venti sebesség is és minden reggel ugyanolyan melegre ébredsz függetlenül a háztartás többi tagjának előző napi cselekedeteitől.
A következő szint amikor valamilyen otthon automatizációs rendszerrel ellenőrzöd milyen idő van vagy várható aznapra és annak függvényében vezérled a kazános / klímás fűtésed és azok köreit.
Azért a Daikin távirányító tényleg elég retro.
-
gollum
tag
válasz -ZeeZee- #55771 üzenetére
Nálam is 7+áfa/m volt, nyilván ez a szerelési díj az ajánlatban, kb. ez a minimum, és ettől nagyon eltérni nem fognak, akkor sem, ha nálad bármilyen oknál fogva is, csökkenne a bekerülési költség, tehát ennyivel minimum számolhatsz.
(3m felett, 14m plusz, 14x9000=126000Ft.) -
TeeJay
félisten
válasz -ZeeZee- #55741 üzenetére
Sensira 15 métert ad meg könyvben de beszéltem egyik tapasztalt szakival aki itt a fórumban is aktív volt és mondta hogy 20méteren is simán bekötötték már csak rá kell tölteni a plusz hűtőközeget.
Daikin esetén 10méterig elég a gépben gyárilag betöltött mennyiség, 10méter felett ha neked 17méter az össz csövezés akkor 7méter x 20gramm/méter így 140 grammot még rá kell tolni aztán menni fog az simánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
-
Angel2014
addikt
válasz -ZeeZee- #54969 üzenetére
Miért muszáj hogy klímás hozza?
Itt a 0620 594-6194 Tímár Péter Kool klíma száma. kérdezd meg mit tud ajánlani és van e naki daikin. Van több típusa is. Max szerzel egy telepítőt hozzá. Így a gépre a cool klíma adja a garít a telepítésre a telepítő.
Tavalyi ár:
Most nem tudom mennyi lehet.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest