Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
Kicsit későn reagálok , de azért ezt nem hagyom annyiban :
Ha megnézed ez idézet , és ezt nem egy felhasználó írta hanem egy olyan szerelő , aki jópár éve klímákat forgalmaz és szerel . ''több fórumon keresztül szerezze be az információkat'' - írod . Az Index topikjában ha érdekel keress rá , olvasd el az egész topikot , az illető hsz - eit. Inkább hiszek neki mint neked. Másrészt annyival nem drágább hogy minőséginek tűnjön (kb. árban egy kategóriával van fejlebb) , ezt simán rátehetik a név miatt , meg azért mert itt ketten (gyártó + matricázó cég) is meg akarnak élni ezekből a klímákból.
''Nem Inverteres ,de nagyon kis fogyasztással nagy hatékonyságot tud elérni .'' Konkrétan bevizsgált mérések alapján mennyi a COP / EER értéke ? Nagy hatékonyság meg pl. halk működés : ez így kb. a nagy semmi marketing köntösben.
''főleg nem a németek'' - ez külön tetszik , mert egy nagynevű német cégnél dolgozok és ne tudd meg mennyi szart gyártunk itt. De dolgoztam már holland nagynevű cégnél is , ott is ontotta a gyár a fost. Az , hogy Te és a többi kívülálló bedől a Germany minőségnek az csak a kiváló marketing és a régi , évtizedes emlékek miatt lehet. Árverseny van már rég és ez a minőség rovására megy.
''Az pedig , hogy kínában rakják össze...'' itt nem az a gond hogy ott van a gyár. Hanem az hogy annak a gyárnak amúgy köze nincs a nagynevű márkához. Megveszik a leselejtezett gyártósorokat és azon gyártják a 10 éve elavult klímát. Mondjuk kicsit felpofozva , más gázzal.
A hsz - ed ISO tanusítványokról való részén azt látom hogy fogalmad nincs mi az az ISO.
Az hogy valami megkapja az ISO xxxxx minősítést nem a kiváló minőséget jelenti. Hanem azt hogy egyforma minőségű. Tehát a teszkógazdaságos is lehet ISO minősítésű , hiszen egyenletesen szar és nem próbál minőséget becsempészni egy-két sorozatba. Hogy akkor azon miért nincs ISO minősítés ? Mert ezek a plecsnik kemény forintokba kerülnek és akkor drágább lenne a gazdaságos. Így pl. egy AEG klímánál simán lehet az ISO + márkanév a plusz többlet amivel drágább a ''noname'' társánál. Amit Te írsz az a marketing szöveg , ''Clímavision 2'' meg A energiaosztály . Múltkor láttam egy szóróújságban a ''nagynevű'' 50.000 Ft - os General Line klímát , természetesen az is A energiaosztály. A teljeskörű garanciának , meg hogy pl. milyen az alkatrészutánpótlás , ki is a garis szervíz és legfőképp hol van az AEG , Whirlpool stb márkák klímagyára nézz utána ha bővebben érdekelnek eme ''csekély'' részletek.
És egy idézet a végére : '' Erre reagálva csak annyit , hogy a tájékozatlanság az nem baj , csak nem kellene híresztelni '' -
Core2duo6600
veterán
Az AEG vel többnyire az szokott lennie a gond, hogy zajosak, namármost ha zajos egy klíma, akkor engem nem érdekel, hogy mennyiért adják, meg hogy hol csinálják
nem veszem meg és kész
Nekem egy DAIKIN FTYN szériából, 2,5 os van, nem inverteres,
Ennek a hangja épp hogy elmegy kategória, aludni azért nehéz melette de nem lehetetlenGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Füleske
addikt
Nem értem milyen '' több évtizedes névről '' beszélsz. Mutass nekem több évtizedes AEG , Whirlpool stb KLÍMAGYÁRAT vagy saját fejlesztésű klímát . Nem tudsz , mert ilyen nem volt és most sincs. Kínai OEM , azaz nevenincs gyárak (amik úgy jönnek létre , hogy a nagy gyárak kidobják az elavult gépsoraikat ők meg bagóért megveszik , kicsit kipofozzák és mehet a termelés) gyártják ezeket és aztán címkézik amilyen ''márkát'' kérsz. Ezért olcsók a noname klímák. Az AEG stb klímák ezeknél már leírtam miért kicsit drágábbak.
A rossz , gagyi árut simán el lehet adni sok reklámmal / jól csengő névvel . A marketing cégek pont ezért léteznek. Az extraprofit pedig mindent felülír.
Media Markt sok mindent forgalmaz , nem is értem a gondolatmenetedet. Egyrészt a MM nem szakáruház , ennyi erővel a tesco is lehetne vagy a metro , ugyanúgy csak eladja a terméket , a szerelést , garanciát nem ő végzi/vállalja. Másrészt ha valahol árulnak pl. Panasonic - ot vagy LG - t akkor mi van ?
''A márkanév kötelez'' - szintén marketing szöveg. A Daikin , Fujitsu sem azért kiváló , mert hú de ismert nálunk , hanem mert jó klímáik vannak. Az általad favorizált LG , Panasonic pedig ha jól értem ezeknél ismertebb név (több reklámot láttál a tv - ben illetve a boltokban csak ez volt) , tehát jobb minőség. Ezen azért gondolkozz el....
''az AEG az nem '' General Line '' kategória '' ezt már részletesen leírtam miért igen , de Te biztos jobban tudod a szerelőnél és a forgalmazónál...
Lehet hogy a Te cégednél ''rendkívűl szigorúak a minőségi követelmények'' , de hacsak nem olyan cégnél dolgozol aminek nincsenek versenytársai vagy valami tényleg high-end cuccot gyárt ez csak papíron lehet igaz. Mert különben már rég csődbe ment volna.
''Tehát ne feledd : a tájékozatlanság az nem baj , csak nem kellene híresztelni '' -
Füleske
addikt
Nem vagyok bennfentes csak szeretek tájékozott lenni. Szerintem Te is olvass több infót , tájékozódj mielőtt cáfolsz valamit. Főleg olyan hsz - t amit egy szerelő/forgalmazó írt és azt a többi szerelő / forgalmazó sem kérdőjelezi meg. De Te biztos jobban tudod...
A hsz - eid továbbra is kissé zavarosak számomra , de azért megpróbálom értelmezni :
''Nem kell azért klímagyárat működtetni , hogy a neve alatt klímát forgalmazzon'' Akkor miért is van a jó márkáknak kivétel nélkül saját gyára ? Talán mert nem tudják hova tegyék a pénzüket ? Fejleszteni is felesleges , ugye...
Amúgy itt nem a világmárkák közti alkatrészazonosságról van szó. Ilyen van , de ez egy más történet. Nyilván épp azzal tud olcsóbb lenni hogy nem ismert és agyonreklámozott márka. Itt most Te épp a fordítottját állítod , tehát hogy egy ismert gyártó (pl. LG , Panasonic stb) belseje lapul az AEG klímákban , csak eme név alatt felébe-harmadába kerül. Ezt azért gondold át még egyszer.
Daikint épp amiatt említettem mert más kategória. Hány Daikin reklámot láttál ? És mondjuk hány LG - t ? -
Füleske
addikt
Noname cuccról beszélünk , azt nem szokás reklámozni.
AMDPower írta :
''Az AEG KWA 09 az 26m2-re elég. 81K lenne. Van egy nagyobb a 12-s az pedig 37m2-re 90K lenne.''
Pont a ''legkorszerűbb gyártási technológia'' kerül ennyibe , inverter nélkül , ami ugye ''köztudottan'' a legkorszerűbb. Invertert csak a noname kategória tartalmaz (pl. Daikin) Licenszelve persze , úgy olcsóbb .
Amúgy nem értelek miért nem tájékozódsz jobban . Ismét mondom nézz már át más fórumokat is. -
Core2duo6600
veterán
Ennyiért amit írtál már van Daikin hagyományos is, sőt 140 000 körül már a inverteresek kezdődnek, na nem biztos, hogy a Daikin a legdrágább. különösen az fty n sorozatra igaz ez, ahogyan látom, a csúcs uj gépek persze drágák, de az semmiben sehol sem olcsó
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
TeeJay
félisten
Gondolom 16A-ed van. Mivel Bakonyi megszakító és a matrica nincs rajta csak tippelni tudok
16A 230V-al szorozva = 3680W maximum de ezek a megszakítók 20A-t is engednek olyan tré minőségűek még szóval úgy 4600 wattig nincs gondod
Egy 3,5kW inverteres klíma emberi hőfok és ventilátor mellett (24-25fok alacsony ventilátor) leszabályozva jó ha 2-300 wattot kér.
Turbó módban 18 fokon legtöbb amit ki tudsz csiholni belőlük úgy 6A de ahhoz kint is 40foknak kell lennie.
16A-en ha odafigyelsz és folyamatosan hűtöd a lakást 2 klíma vígan elmegyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Rommel6600
őstag
-
bogabi
senior tag
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
PROTRON
addikt
Általában kevesebb szokott lenni.
Nekem tavaly nyáron a napi fogyasztásom nem lépte túl a keretet az én inverteresemmel, de én se itt kérdezgettem, hanem megnéztem a villanyszámlát, hogy azon hány kWh szerepel, meg felírogattam a mérőóráról a fogyasztási adatokat 3 naponta. Azért nem naponta, mert az csalóka.BTW nem muszáj havonta diktálni. Lehet úgy hogy a weblapon az éves fogyasztásod alapján megtippeled a általány díjas változatot, ahol minden hónapban fixen fizetsz, majd éves leolvasáskor a valós értéket befotózod.
Ez azért jó, mert így a nyári extra fogyasztásod egész évre nézve kiegyenlítődik ha télen nem használod a klímát fűtésre.De ha télen fűtésre is van használva akkor már kell a "H" tarifa.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rommel6600
őstag
Pont tegnap volt nálam kötelezően karbantartani Panasonic-ot a klímás, én is kérdezgettem mi újság ezekkel? Azt mondja nem szokott velük gond lenni.
A TZ-nek nagyobb a hőcserélője, ez fűtésben jobbat jelent, és gyárilag wifis is, az FZ-hez képest. De a WKE széria van most a TZ-ből (is) gyártásban (már egy ideje), amit írsz az szerintem valami beragadt régi készlet lehet vagy szürkeimport. (Ha megnézed a Panasonic magyar oldalát/katalógust, nem fogsz ilyet találni)Szerintem ez a "panelhiba" dolog inkább a Gree-re történő rábeszélés része. (Több jutalékot kapnak a Gree-től vissza, mint a Panasonictól...)
-
TeeJay
félisten
Azóta Midea-t kihúznám maximum Oasis tőlük fűteni. Gree Pulse volt ma kettő is mosáson, tényleg tök jó gép jó áron. Tegnap 2 Daikin FTXF25B-t mostam meg egy Mitsubishi-t, centi vastag trutyi volt fullra a kültériben, azt a 3 gépet nagyon sajnáltam de mosás után patika újak lettek és mehet tovább FTXF25B-nek RXF25A volt a kültéri szóval azért nem láttunk sűrűn B szériát
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest