Új hozzászólás Aktív témák

• waveson

tag

MC Pite: én is úgy voltam vele hogy na, legyen wifi. Nem gondoltam volna, hogy 1 hét után nézek csak rá úgy egyáltalán a távirányítóra, hogy oké, van egy ilyen is! :D

Más: most kezdem próbálgatni a fűtést klímával. Nappali, nagy terület, a gép: Daikin Comfora.
    22.8 fok volt, mondom beállítom 21 fokra meglátjuk mi lesz. Elkezdi fújni a meleget... :F 23.6-nál gondoltam leállítom, hiszen a 21 fok igen messze van már.
    Beállítom 20 fokra, akkor meg fúj valamit, inkább ilyen szobahőmérséklet + 2 fok :D
    Egyelőre még nem tudom értelmezni a viselkedését, igaz kint 16 fok van, nem 2. De ha 23 fok van bent, appban 25-öt lát, akkor miért kezd el fűteni ha 21 fokra állítom?
    Valamit rosszul csinálok? Igazából azt szeretném elérni, hogy 23-23.5 fokon tartsa a nappalit, az olyan kellemes ebben az időben, aztán majd megy lejjebb. De egyelőre nem tudom elképzelni hogy mit kéne beállítani.
    21 fokos beállításnál tolja 23 fok fölé és megsülök. 20 fokos beállításnál meg 23 fok alatt van.
    Van valamit amit állítanom kéne?
    Hűtésnél is van ilyen érdekessége. 1 hete pl. Beállítom 26 (!!) fokra, mivel mintha urániumból lenne a falunk, melegedik a lakás, kell a klíma még átmeneti időszakban is, hűtésre.
    Szal beállítom 26 fokra (minimum 24-et szeretnék max 25-öt), erre este még akkor is fújja a 16 fokos levegőt kb 100 wattos fogyamatos fogyasztás mellett amikor már csak 23.5 fok van. Igaz teljesen halkan, de szétfagyasztja a lakást :D Miért kell egy klímának 26 fokos beállítás mellett 24 fok alatt is fújnia a hideg levegőt? És ez egy 400 rongyos klíma szóval így érdekes, a 20 éves ON-OFF-omat ha beállítottam 24 fokra, akkor 24.2 fokot tartott, el sem mozdult arról a hőmérsékletről. Függetlenül hogy kint hány fok van. Ez meg egy Daikin. Amúgy imádom, de a több celsius fokos hőmérséklet ingadozást nem tudom hova tenni. Beállítottam pár napja 23 fokra, és nem értettem hogy miért izzad a tököm. Hát azért mert már 26 fok volt és okádta a 40 fokos levegőt 2-es ventifokozaton (automatikusra állítva, tudom melyik már a kettes), ami nem mellesleg igen komoly hangerőt jelent és nagy légmozgatást. Azért télen -5ben nem nagyon örülnék ha több celsius fokos hőingadozás lenne.
    Bocs, hogy hosszúra sikeredett, eddig ennyi tapasztalatom van a beállított hőmérséklet és annak tartásával. Gree-knél olvastam erre panaszokat, pl gree amber royalra, hogy beállítod 21re azt csinál 25-öt. Na ez megvan a Daikin Comforánál is egyelőre nálam. :F
    Tudom hogy a klíma magasabban van, más hőmérsékletet érzékel stbstb, mondjuk az nem mentség arra hogy hűtésnél több celsius fokkal a beállított alatt is megy még a kompresszor, és örülök hogy ilyen remek hatékonysága van, de hogy 100 négyzetmétert lehűt 23 fokra 26 fokos beállításnál, igaz, nem volt melegem, végülis ez a légkondi lényege, ne sülj meg... :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés