Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
válasz bazsimano #14830 üzenetére
Mennyit szántok a történetre?
Szvsz az a nappaliból nem fog elmenni a szobákig, plusz ugye akkor egész éjjelre nyitva kéne hagyni minden ajtót, és még úgysem lesz túl nagy hatásfoka.. A nappaliban meg max napközben látjátok értelmét, ha ott ültök.. Éjjel gondolom nem alszik ott senki...
Nálunk is voltak ilyen törekvések.. De rájöttünk,hogy a legegyszerűbb,ha minden szobába külön klíma van...
Szerk: ja most nézem egybe van nyitva a konyhával.. Na nyáron főzésnél is jól fog jönni, de a szobákba így szerintem kevés.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Klímamester
csendes tag
válasz bazsimano #14833 üzenetére
Az előcsövezés költsége elhanyagolható az építkezés egyéb költségeihez mérve. Később viszont áldani fogod az előrelátásod, hogy megcsináltattad, és nem kell szétvésni, szétfurkálni a falakat. Minden szobába+ nappaliba egy-egy csőkiállást kell rakatni. Teljesen el lehet tüntetni, nem fog látszani akkor sem, ha évekig nem szereltetsz fel készüléket.
-
légkondit
csendes újonc
válasz bazsimano #14830 üzenetére
Előcsövezni elő lehet az összes lakószobát, az a pár méter rézcső, és kábel nem tétel, de ha kimarad akkor későbbannál nagyobb bosszúság. Amerikai konyhánál az elhelyezésnél vigyázni kell, mert a zsíros levegő hamar hazavágja a beltéri szűrőjét, ventilátort, stb.
Amennyiben erkélyre megy a kültéri a cseppvízet kultúráltan és fagymentesen érdemes elvezetni -
Zeki
nagyúr
válasz bazsimano #15753 üzenetére
Vagy innen a bal oldali telefonszám az övé:
http://pannonklima.hu/page.php?15
Nyugodtan fel lehet hívni. -
Zeki
nagyúr
-
Munkas
aktív tag
válasz bazsimano #27854 üzenetére
Most beszélgettem ezekről a webklímával. Azt mondták, hogy a "je"végű a jobb és az árkülönbség arányos a műszaki tartalommal.
Aztán beszéltem egy helyi szerelővel is. Ő meg azt mondta, hogy már a Daikint ("a" végű) is kínában és törökországban ("je" végű) gyártáják. Ugyanabban a gyárban, ahol a "tradicionális" kínai márkákat. Ezért nem lesz jobb, mint a Cascade, Midea és társai. Valakinek erről tapasztalat?Most úgy vagyok, hogy azért lesz Daikin, mert van már fen egy (azt még japánban gyártották 10 éve), amiben (szerintem) csapagáyat kellene cserélni, és akkor már Daikes szerelő kell.
Erre valami jó céget/vállakozót tudtok ajánlani?
-
LanyUs
senior tag
válasz bazsimano #27854 üzenetére
Kapacitás tábla alapján:
Daikin FTX35J3 / RX35K
Hűtés 30 fok külső 25 fok belső 3,38 kw / 0,91 kw fogyasztás mellett
Fűtés 0 fok / 22 fok 2,93 / 0,9Daikin FTXF35A
Hűtés 30 fok külső 25 fok belső 3,84 kw / 0,94 kw fogyasztás mellett
Fűtés 0 fok / 22 fok 2,54 / 0,9Hűtésben FTXF jobb, fűtésben FTXJ. Állítólag halkabb az újabb Sensira
-
LanyUs
senior tag
válasz bazsimano #27861 üzenetére
Nem tudom Talán egy szaki válaszol, én egy mezei user vagyok.
ftxf35a - R32 gáz adatok [link]
ftxc35a - R32 gáz ( díszcsík a beltérin ), picit gyengébb fűtés adatok
ftx35j3 - 410 gáz adatok: [link] a lényeget leírtam belőleEgyikben sincs csepptálca fűtés és vedd figyelembe, hogy fűtésnél van azért búgás/rezgés. Hűtésnél halk az összes.
-
LanyUs
senior tag
válasz bazsimano #27865 üzenetére
És a legfontosabb, hogy profi szerelőt hívj. Peremezzen rendesen, ne szökjön el a gáz stb. Egy jó gépet is lehet rosszul szerelni, azzal pedig lejáratni a márkát. Itt a fórumon ( amióta én olvasom ) a hibák legalább 80%-a szerelői hiba volt. Nekem 60.000 Ft-os munkadíj + anyag volt a szerelés. Meg lehet úszni olcsóbban is, a kérdés mennyire minőségi a munka. A csőhossz. egy érdekes téma. Ezeknél a Daikin gépeknél is min. 3 métert mondtak és használjon a szerelő gumibakot [link], ne a gyári kemény tömítést. Sok szerencsét! Az is kell hozzá
-
Chaser
legenda
válasz bazsimano #27928 üzenetére
Sokkal dragabb gepekben sem feltetlen van wifi alapbol klimanal a 200e-s kategoria max eros kozep, kb mint a notebook, ott is kapsz 100e-ert, de koszonet nem lesz benne
200-ert mar ki lehet fogni ertelmeset, de 250-400 kozt vannak mar tenyleg jok, es meg a fel millas al is valami filleres tetelt kihagynak
En tervezem hasznalni ezert kertem, nalam is "akciosan" jott a kulso modul
Aztan azota mintha olvastam volna valahol h ezzel a modellel nem mukodik a gyari modul, majd beuzemelem talan mar a honap vegen es kiderul, kivancsi vagyok mit tud_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz bazsimano #28085 üzenetére
ftx35kmv1
Mivel a japanok adtak at hivatalosan az eu piacnak, igy nagyon meglepo lenne ha gond lenne a garral ( : foleg h en nem a daikintol vettem hanem magyar kereskedotol valoszinuleg jobb minoseg mint amit eu piacra gyartanak, rosszabbnak biztos nem rosszabbSzerk:
Azt nem tudom hol gyartottak, majd korbenezem hatha lathato helyen rajta van, de jo esellyel japan gyarban[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
LanyUs
senior tag
válasz bazsimano #28085 üzenetére
Múltkor örömködtem, hogy halk lett a Sensira hátul a melléképületen, mert vízszintbe tettem. Ez igaz is, de ECO módban volt. Azt levéve 600w felett előtör belőle azért a hangzavar FTXF35A5V1B Török gyártás. Viszont ehhez képest hangtalanul üzemel az FTXF35A2V1B Czech Republic verzió minden tartományban. Mivel már szenvedek egy ideje ezzel a telepítéssel és úgy gondolom, hogy nem normális, hogy a melléképületi klíma rezgését nekem akár a 25 méterről családi házban csukott ablakoknál is hallanom kell, ezért hétfőn jelzem a garanciát. Vagy gép vagy telepítés hiba. De ez a kültéri nem marad az tuti. Hajlandó vagyok még ráfizetni is vagy kérek szépen egy cseh gyártást. Esetleg FTXP35L / RXP35L.
Ha egy 70e Ft-os noname ilyen, akkor azt mondom rendben, de azért 230.000 Ft-ért, akkor inkább emelni kell a tétet +100e-rel és ott a fűtő Pana Nordic vagy Fuji KGTA.
[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
válasz bazsimano #28090 üzenetére
Tavaly szeptemberben telepítették a Daikin FTXF35A2V1B csehországi gyárában készült klímáját. 1939 - ben épült a házunk, a gépet a homlokzatra telepítették. Ez 38 -as tömör téglafal, 10 centiméteres hőszigeteléssel. A szükséges csövezés 5 méter. Két egymásba nyíló (15 + 20 négyzetméter ) szobát hűt - fűt. A fő fűtési mód két meglepően jó hatásfokú FÉG öntöttvas gázkonvektor.
A klímát elsősorban a forró nyárra tekintettel vettük, de örömmel tapasztalom, hogy fűtő üzemmódban is remekül szolgál minket. A fagypont feletti átmeneti időszakokban inkább ezzel fűtünk.A kültéri egység még nagyobb teljesítmény esetén is alig hallhatóan dolgozik. A jégtelenítés is szinte észrevehetetlen. A beltéri egysége szintén tud alig hallhatóan dolgozni, ilyenkor még a feleségem is elégedett....
Időnként az egyszerű ventilátor üzemmódja is nagyon hasznos télen, mert megszüntetem vele az ablak alatt elhelyezett gázkonvektor felszálló meleg levegőjének a mennyezet alatti rétegződését. Azaz összekeveri a fenti meleg és a lenti hidegebb levegőt. Erre persze egy közönséges asztali ventilátor elegendő, de ha már a beltéri ott van....
A fogyasztást a Conradnál vásárolt konnektorba dugható Basetech fogyasztásmérővel ( 3490.- Ft ) mérem. Nem drága, a céljaimnak megfelel és nem kell bele elem. A mért adatokat kikapcsolva sem felejti el. Mivel csak időszakosan fűtünk a klímával, nehéz lenne a fogyasztásáról pontos adatokat megadnom. De az elmondható, hogy sokkal jobbak, mint amit vártam.
Összefoglalva: egyrészt nagyon hasznos volt telepítés előtt a sok száz levél átböngészése ezen a honlapon. Másrészt a felmérő szakember ( Budaklíma ) véleményének meghallgatása. Ezen kívül a legkülönfélébb gyártmányok műszaki adatainak időigényes tanulmányozása is segített a döntésben.
Emiatt maradtam a japán gyártmányok egyikénél.
-
LanyUs
senior tag
válasz bazsimano #28090 üzenetére
Dehogy! Nem kell elfelejteni! Csak leírtam, hogy nálam jelenleg kettő típus van a Sensirából és ezzel probléma van. Lehet egyedi hiba és lehet telepítési. A cégnél tökéletesen működik vagy 10 db. Addig nem is feszegetem a témát, amíg ki nem derül. Csak hát Nekem kell most könyörögni újra, hogy nézzenek rá, esetleg csere vagy ráfizetek és kezdődik a felesleges macera, ami se Nekem, se a Telepítőnek nem hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
-
kelzsoca
félisten
-
Chaser
legenda
válasz bazsimano #32168 üzenetére
nem, és nem kell túl aggódni, meglesz a hiba forrása, idő kérdése, ma reggel semmilyen büdös nem jött, az is igaz légkeringetés nem ment, és este szárításra volt kapcsolva 1-2 órán át
azt itt láttam, h ajánlatos bekapcsolni, az én tapasztalatom meg az, h ajánlatos nem bekapcsolni ( : ahogy látom akiknél büdöset produkált vmelyik daikin modell, szintén erre jutottak, de ez nem ftxf gond, több évre visszamenőleg találkozhatsz itt daikin modellekkel ha rákeresel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Atomgeszi
veterán
válasz bazsimano #76259 üzenetére
Általában lehet külön beltérit és kültérit is venni. Legalábbis Mitsubishinál biztosan.
Ha nem túl régi típus, akkor lehet még valahol beltéri.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest