Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Aggodalomra semmi ok. Nem a 2088-as GWP-jű R410a-val működik (mint oly sok más klíma), hanem a 3-as GWP-jű R290-el, illetve -ahogy mondtam- alig kell mennie, olyan gyorsan hűt. Lehet, hogy az is hozzájárul ehhez a hatékonysághoz, hogy a szoba mérete csak 15 nm.
(#32771) edk
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz mikung #32753 üzenetére
Nem pörög feleslegesen, mert üzemmódot vált, amint eléri a hőfokot, és mondom, nálam nagyon gyorsan, fél óra alatt eléri, aztán már csak szinten tart, kb. 20 percenként kapcsol ki-be.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz mikung #32751 üzenetére
Az enyém egy csöves, és engem tényleg nem érdekel, hogy visszaszív, ha egyszer lehűti a szobát! Múltkor már elkezdtem fázni 25 fokban, és feljebb kellett állítanom a termosztátot...
-
spiritex
veterán
Ezzel az összefoglalóval azoknak szeretnék segíteni, akik mobil klíma vásárlásán gondolkoznak, mert nem tudnak split klímát telepíteni, de elbizonytalanodtak a pletykák miatt.
Nos, pár hét használat és tapasztalat után azt tudom mondani, hogy nem kell komolyan venni a klímaszerelő és forgalmazó oldalak tudományosnak beállított cikkeit, amik arról szólnak, hogy a mobil klíma nem ér semmit, hogy sosem hűti le a szobát, mert a meleg levegőt visszaszívja a másik szobából, stb., és csak feleslegesen fogyasztja az áramot. Ez egyszerűen nem igaz! Gondolom azért írnak ilyeneket, mert ha az ember megveszi a mobil klímát egy áruházban, és ő maga beüzemeli, akkor elesnek ezen potenciális vásárlók megrendeléseitől...
A megfelelő elhelyezéssel és beállítással, tökéletesen lehűti a szobát! Nálam pl. fél óra kell neki, hogy 26 fokra lehűtse a 31-32 fokos szobát! Hogy is ne hűtené le, amikor 11-12 fokos a lehűtött levegő, amit kifúj.
Ami a rémhírekből igaz az az, hogy maximális ventillátor fokozaton tényleg nagyon hangos, de a legkisebb fokozaton is jóval hangosabb egy split klímánál, viszont, ha valakit ez nem zavar, mint ahogy engem sem, vagy hajlandó meghozni ezt a kompromisszumot, akkor nyugodtan vehet egy megfelelő teljesítményű mobil klímát, le fogja neki hűteni a szobáját! És nem csak nyaralókba vagy olyan helyekre ajánlott, ahol csak nagy ritkán, alkalomszerűen van rá szükség, mert ilyet is olvasni...
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #31949 üzenetére
Illetve amit még nagyon nem értek az az, hogy tegnap (amikor nem volt akkora kánikula és nem ment az alsó szinten a split klíma) miért csak meleg levegőt fújt ki a gégecsövön, 1 nappal előtte viszont nagyon forrót... Nincs itt esetleg egy szerelő, aki tudná ezekre a kérdésekre a választ?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #31866 üzenetére
Szerintetek az normális (hangsúlyozom mobil klímáról van szó), hogy tegnap 32-ről csak 30-ra tudta lehűteni a tetőtérben levő szobát úgy, hogy nem kapcsoltuk be az alsó szinten levő split klímát? Ennyit számít az, hogy az alsó szinten 26 vagy 28 fokos a levegő?
Egyszerűen nem tudta tovább hűteni, megállt 30-on a hőmérséklet hiába dolgozott....
Azért nem értem, mert a levegő, amit kifúj, az ugyanolyan hidegnek tűnt nekem tegnap is, mint 1 nappal előtte, amikor ment a lenti split.[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
Tudnátok segíteni abban, hogy ezt a két elemet mivel lehetne elegánsan (nem ragasztószalaggal) összekötni? Létezik olyan elem, ami két 15 cm átmérőjű csövet összeköt úgy, hogy pár mm-el kisebb és belemegy a mind kettőbe, és csak rá kell húzni mindkettőt két oldalról? Ha igen, tudnátok linkelni?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
Nos, tegnap beüzemeltem a Whirlpool PACW29COL mobil klímát!
Igen, hangosabb kb. 2x, mint egy split klíma, de én nem alváshoz vettem, hanem munkához, és munka mellett engem nem zavar.
Kivezettem a padlástérbe, de nem meleg levegő jön ki a csőből, ahogy gondoltam, hanem forró. Igaz, hogy a papírnak nagyon magas az égésfoka (kb. 150 fok), de azért úgy érzem a padláson lévő kartondobozokat ki kéne pakolnom...
Mégis a lényeg az az, hogy kb. 1.5 óra alatt lehűtötte a 32 fokos szobát 27 fokra, a páratartalmat pedig 45-ről 41-re csökkentette.
Öröm és boldogság![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
Mivel hogy hidegebb nála... Ha egy pohár forró vízbe beleöntesz fél pohár langyos vizet, attól a forró le fog hülni!
Ha 70 fokos levegőbe kiengedsz egy 32 fokos levegőt, szerintem tuti lehűti.
De most igazából nem is ez a kérdés, hanem, hogy ez így megoldható-e? Szoktak-e ilyet csinálni?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Tegnap vettem egy mobil klímát egy kis 10 m2-es szobába. Szerintetek ki lehet vezetni a meleg levegőt a padlástérbe? Tapasztalataim alapján ott sokkal melegebb levegő van, úgyhogy elvileg a szobából távozó meleg levegő még azt is hűteni fogja. Jól gondolom?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5