Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
A probléma ezzel kezdődött: "Úgy néz ki a Gree szép lassan felfejlődött a Daikin szintjére, csak a fórum fő hangadói megmaradtak egy nosztalgikus állapotban." - de az érvelés kimerült, hogy anyunál ugyanannyi a beltéri hangereje kimérve, mint az otthoni daikinnak. Érvelés vége... és több érv nem született.
Viszont Mindenki elfogult. Mert azért szereltettem fel 3 különbözőt, mert ... így van. OMG A célja lehet jó, de sajnos waste of time. Mert itt pont érdemes megfizetni a minőséget. Rám hatással volt, ezért holnap szerelik le a Fujit és a Daikint is. Cserélem az általa javasolt Gree-re. Hálás is vagyok, mert felszabadult 200 roppantyú
-
törölt tag
Sziasztok!
Először is bocsánat, hogy belerondítok a háborúba.
Klímavásárlás előtt állok.
Az egyik típus a Fujitsu ASYG12LMCE (kb 350K szereléssel)
A másik egy Fisher Art-120AE2-B(300K szereléssel)Ha tudnátok segíteni a döntésben(pro/kontra), azt megköszönném. Illetve ha BP-en tudtok kedvezőbb árú szereléssel egybekötött vásárlást, azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
-
Mezga Aladár
veterán
Ezek a viták évről évre felbukkannak. Mindenki azt vesz amit akar de, a sz@rágást és ruppótlanságot ne akarjuk piedesztálra emelni.
-
erdey_a
addikt
ja ezek a szemét kínaiak direkt mérgezik a gyógyszert, másodállásban meg direkt szar klímát gyártanak, harmadállásban meg szar légzsákokat. oh wait, a takata nem japán véletlenül?
ugye hogy értelmetlen a japánozás kínaizás? itt már én is tartottam veletek. miért nem mondhatja egy gree / midea / syen / akármi tulaj, hogy meg van elégedve a klímájával? ez miért csak a japánosok kiváltsága? miért faktum az, hogy a prémium (vagy prémiumnak árult) termék mindig mindenhol jobb?
van egy 3 éves audim, amiben már dsg csere volt, a rádió sistereg, a bal első alsó hangszóró nem szól, a tanksapka zárja már elromlott egyszer. szar-e az audi? pedig 10ből 9 tuti ezt választaná lada helyett...osszunk meg tapasztalatokat egymás és egymás klímájának minősítése nélkül.
A syenem köszöni jól van (fél hónap után naná), már használjuk és élvezzük hogy wifivel távolról be tudjuk kapcsolni. szóval wifit minden klímába
Vérboci
-
ZnVjaw0K
tag
Nekem az a célom itt, hogy megosszam a saját tapasztalataimat és hogy elolvassam mások tapasztalatait. Hogy milyen problémákkal és kihívásokkal szembesülnek és probléma esetén én is tudjak kérdezni. Ezen kívül az is célom, hogy tényleg erről szóljon a fórum és ne a vallásos áhítattal átszőtt szent jappán tömjénezés és céltalan ócska propaganda terjesztőinek biztosítson maszturbációs játszóteret. És hogy a klímavásárlásban gondolkozókat segítsem hogy ők is felismerjék, hogy kicsit túl van tolva a japánozás. Megértem, hogy az itt rendelkezésre álló információk alapján sokan a japánt válaszották és legközelebb is azt választanák, de megint beleesünk abba, hogy nem vagyunk képesek felismerni és elfogadni, hogy más adott esetben máshogy döntene, és az se feltétlenül rossz döntés (főleg neki, de akár nektek is jó lehet(!)). Bárki idetéved, akinek esetleg mások az igényei és más a döntési szempontjainak a prioritási sorrendje, rögtön megkapja, hogy csak a japán, más szóba se jöhet ha jót akarsz, különben hülye vagy (dönthetsz máshogy is, te tudod, csak nagyon megbánod ha nem japánt veszel). Semmit nem tudunk az illetőről, csak mindenki(tisztelet a kivételnek) saját magát, a saját igényeit és a saját észjárását helyettesíti be az illető mögé és ez alapján mantrázza a saját igazát (mint ahogy az egy klíma vs több klíma kérdésben is). Ez nem segítség, hanem reklám, propaganda, egotrip és önmegerősítés (felsztárolom és ezzel magamnak is alátámasztom, hogy magam is biztos a legjobb lehetőséget választottam).
Lauda(#24286):
Igen? Számít ez most valamit a vita szempontjából, vagy csak egy újabb érvelési hiba?
Szóval elkezdtem fröcsögni. Hát igen, ha japánról bármi negatívumot írok, vagy rossz színben tüntetem fel, még ha ez valós saját tapasztalaton alapul is, vagy kínairól jót merek írni, az definíció szerint fröcsögés. Vagy nem erre gondolsz? Mit értesz fröcsögés alatt?
Ez megy itt: érveket nem tudtok felhozni, ezért az egyik duzzogva megfutamodik (de azért utólag még odaszúr egy érvelési hibát), a másik rendkívül ócska szalmabábot épít fel és érvel az ellen a valódi álláspontom helyett, a harmadik meg szintén felhozza a tekintélyre való hivatkozást és fröcsögést kiált, mint az oviban.Mindez azért, mert szóvá teszem, hogy a tapasztalatok megosztása helyett elvakult márkab*zik nyomják a propagandát és megcáfolásuk esetén a hisztit, amitől csak azért nem fordul fel a gyomrom, mert rendkívül jól szórakozok a lelki szegények vergődésén.
-
Zeki
nagyúr
Nehéz felfogni mi a célod itt.
Unatkozik?
Ja, amúgy anno a JV1B-s Daikinnak a kilépő levegőnél volt egy bolyhos textil csík. Nem a légterelőn, hanem előtte. Lehet az is a hang csillapítása miatt volt.
Nem kérdés, hogy fejlődnek a kínaiak is, sok mindent ellopnak,meg maguk tökéletesítik.
Most kiderült, hogy egy csomó vérnyomáscsökkentő gyógyszer alapanyaga is kínai, akik lazán vették és rákot okozó szer is van benne, miért ne alapon.Lehet tesztelgetni, hogy x kínai gép már van-e olyan jó mint y japán. De ha egy árban vannak, én nem adnék azért 180 ezret, hogy én legyek a tesztelő.
-
titán
válasz ZnVjaw0K #24278 üzenetére
A japánok évtizedek óta bizonyítanak, a gree hol van emellett?
szerk: Ja, tudom, ne is válaszolj! Elfogultnak semmi nem elég. A márkahűség szép dolog (lenne, ha nem néznének érte hülyének a gyártók úgy általában), de az elavult információkra alapozott evangelizálás értelmetlen. Nem segítség és nem tapasztalatmegosztás az új vásárlók és a többiek felé, csak propaganda.
Hiszen te megaszontad a tutit ugye? Jól tetted!
Annyit tennék hozzá, hogy én nem elfogult vagyok, hanem gondolkodom. Ha vannak olyan típusok, amik beváltak, évtizedek óta hozzák a szintet, akkor nem fogok nyitni a bizonytalan felé. Azt meghagyom másoknak.
-
windy
tag
Igazából ezen okoskodás mentén tényleg semmilyen létjogosultsága nincs egyetlen gyártmánynak a legeslegolcsóbb mellett. Az összes japán gyártó feleslegesen szórja a gyártósorról a termékeit, mert a zolcsóbb kínai úgyis van olyan jó, sőt, mivel gyorsabban fejlődnek, jobb. Csakhogy a Gree sem éri meg, hiszen annál is van olcsóbb, és az az olcsóbb is van olyan jó, mint a Gree, tehát a Gree-t se vegye senki. Ráadásul, itt megtudhattuk, hogy a Gree már elérte a Daikin színvonalát is (sőt) tehát le is lassult a fejlődése, az ára is már ott van, ahol a japán gyártóké, tehát ezt se, semmiképp. Keressünk olcsóbbat, hiszen az is van ilyen jó (sőt).
Ezért kell megvenni a piacon létező legolcsóbbat mindenkinek, és nem kell nézni, hogy mit nyújt, hiszen a szomszédnak is bevált, meg anyunál is ilyen hűt már két éve, tehát lehetetlen, hogy tévedjünk vele. Különben is a cipőm is kínai, a ruhám is, autóm is az lesz, a klímám nehogy már ne az legyen -
LanyUs
senior tag
válasz ZnVjaw0K #24280 üzenetére
Tisztelt ZnVjaw0K!
Nem mennék bele további PH-s okoskodásba. További szép napot és kellemes klíma használatot kívánok Önnek legyen az bármelyik márka.
Tisztelettel: egy rajongó
Ui.: van ami megéri az időt és van ami nem Ennyi erővel lehet mondani, hogy mindegyik klíma azonos paraméterrel jobban megéri, mert olcsóbb. Nem szeretnék meggyőzni senkit. Részemről nagyív...
Helyesbítenék: Nekem Gree, Fuji és Dakin is van. Neked?
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz LanyUs #24279 üzenetére
Utolsó mondatodból látszik, hogy előre bekategorizáltad.
Ezek szerint a Gree soha nem lesz olyan mint egy japán, mert nem lehet, mert Ferrari csak Ferrari lehet. Hiába lesz jobb egyszer minden paraméterben, a japán akkor is japán leszHadd találjam ki! Most jön majd az, hogy a japán mellett fel lehet használni érvként a több évtizedes tapasztalatot, hogy mindig jó volt (igaz, néha gyártatott kínaival is), na de a japán az japán. Kínai esetén korábbi modellekkel szerzett pozitív tapasztalat pedig nem lehet mérvadó, mert az új modell már más, az új modellel senkinek sincs több éves tapasztalata
A japánnal, ami még meg se jelent, már most mindenkinek 100 éves tapasztalata van -
LanyUs
senior tag
válasz ZnVjaw0K #24278 üzenetére
Addig nem voltam elfogult, amíg nem vásároltam meg a készüléket. Sőt! Tapasztaltam Gree és Fuji klímát is aktív használattal otthon. Több típust is kipróbáltam és a véleményemet az alapján alakítottam ki. A cégnél millió klíma típus elérhető + megkérdeztem 3 hivatalos szerviz véleményét és a helyi márkaképviseletet. Vajon miért nem Gree lett? Bináris gondolkodás a sz.rt. Egyszerűen a japánok a legjobbak ilyen egyszerű. Lehet kevesebbet költeni, de nem kell bizonygatni, hogy ugyanaz, mert nem ...
Ui.: mivel itt szinte egyikünk sem részvényes klíma gyártónál rohadtul mindegy ki mit vesz... Mehet a tuning a golfon hangban és lóerőre ferrari szintre, de attól az még nem lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
Apámnál bizonyított, anyámnál bizonyít. Itt se látok rá több panaszkodást, mint bármelyik japánra. Mi kell még?
szerk: Ja, tudom, ne is válaszolj! Elfogultnak semmi nem elég. A márkahűség szép dolog (lenne, ha nem néznének érte hülyének a gyártók úgy általában), de az elavult információkra alapozott evangelizálás értelmetlen. Nem segítség és nem tapasztalatmegosztás az új vásárlók és a többiek felé, csak propaganda.
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz LanyUs #24275 üzenetére
Igen és elérkeztünk a bináris gondolkodáshoz.
Ne forgasd ki a szavaimat! Ilyet nem mondtam. Csak továbbra is görbe tükröt tartok az elfogultak elé.DeFranco: Nálam nem elérhető. (Daikin J3)
szerk:
F-ECT$:
Nálam is szempont, de ha állandóan kapcsolgatni kell a távról, mert ütemezni nem lehet, akkor nem sokkal vagyok előrébb. Legközelebb ha anyámnál járok megnézem, tényleg lehet, hogy van a Gree-n is éjszakai mód. Nem néztem eddig.[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz ZnVjaw0K #24268 üzenetére
Igaz, a Daikin éjszakai fokozata halkabb, mint a Gree minimumon, de azt inkább nem venném számításba, mert egyrészt csak a távirányítóról elérhető (az appból nem), másrészt kb dísznek van, mert ilyenkor nem is igazán hűt (éjszakai szintentartásnak jó, nappalra édeskevés).
Nekem pont szempont volt, hogy legyen egy nagyon halk mód. Amúgy éjszakára bőven elég a szintentartás, addigra már úgyis lehűtötte a klíma a szobát.
A Gree-ről nem tudok nyilatkozni, de elképzelhető, hogy az a cég is fejlődik, és már olyan csendes, jó minőségű gépeket gyárt, amik évek múlva is problémamentesek lesznek. (Csak ilyenkor szokott az ár is szépen felnőni a nagyobb márkák árszínvonalára.)
Dive ever, work never.
-
DeFranco
nagyúr
válasz #73959936 #24271 üzenetére
nem, azt írtam, nézzük meg. nem vagyok benne biztos. valószínűsítek valamit, ami alapján van egy véleményem, de állítani annyit szoktam (már ha összejön) amit alá is tudok támasztani.
amit állítok, az az, hogy amit láttam greet és amit láttam daikint működni, ott volt eltérés a működésben a daikn javára (és mellé tehetjük a fujit is amit szintén láttam működni)
amit nem állítok, az az, hogy két azonos kategóriás friss daikin és gree modell között számottevő különbség van, vagy ez a különbség kiütközik 4-5 éven belül. ezt csak gondolom.
azt is gondolom, hogy a bináris gondolkodás és az értő olvasás hiánya butaság, renyheség, szellemi tunyaság, és sajnos túl gyakori, és a komplex értékítélet, a disztingvált megközelítés és az összetett mondatok használatának és értelmezésének képessége érték.
-
törölt tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz ZnVjaw0K #24268 üzenetére
Hozzáteszem, az hogy a daikin éjszakai mód nem érhető el az appból, egyben azt is jelenti, hogy a schedulerben se érhető el, így még kevésbé releváns.
elérhető
Úgy néz ki a Gree szép lassan felfejlődött a Daikin szintjére, csak a fórum fő hangadói megmaradtak egy nosztalgikus állapotban.
ja, újonnan a hausmeister klíma is szépen működik, nézzük meg 3-4 év múlva mind a kettőt
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz dezs520 #24266 üzenetére
Első lépésként kérj ajánlatot egy vagy több klímástól, és ha a kezedben vannak a konkrét gépek, akkor gyere vissza tanácsért.
(#24268) ZnVjaw0K
2 konkrét gépet hasonlíts össze, a 2 gyártó összehasonlítása majdhogynem semmit nem ér.
Mert mind a 2 nek van alap modellje és mind a 2 nek van drágább magasabb kategóriás modellje.Ha a 2 alapot hasonlítod össze az korrekt, és az árát is tedd mellé, hogy még korrektebb legyen.
Ha a 2 csúcsot, az is korrekt, de az Ururu Sararat vegyük ki a sorból, mert egyedülálló.
És szintén tedd mellé az árat is.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
ZnVjaw0K
tag
válasz BigBear #24259 üzenetére
Én is ugyanerre jutottam, csak méréssel: 22556
Hozzáteszem, az hogy a daikin éjszakai mód nem érhető el az appból, egyben azt is jelenti, hogy a schedulerben se érhető el, így még kevésbé releváns. Amúgy lehet, hogy a Gree-ben is volt külön csendes mód, de azt nem is néztem.
Úgy néz ki a Gree szép lassan felfejlődött a Daikin szintjére, csak a fórum fő hangadói megmaradtak egy nosztalgikus állapotban. -
dezs520
senior tag
Sziasztok,vettünk egy 56 nm2 -es két szintes faházat (össz.:85 nm2)
Jelenleg csak egy kandalló van bent,ezért szeretnék egy klímát betenni télre.
Tudttok ajánlani esetleg tipust,amelyik fűtésben jó? -15/20 fokig elég az üzemelése.
Ami fontos lenne,hogy wifi legyen benne,a távoli vezérlés végett.
A kinti rész hangja majdhogynem mindegy,nincsenek szomszédok,a belső sem kell extra halk legyen,de azért aludni lehessen mellette...
Vagy ennyi négyzetméterre lehet jobb ha kettőt veszek,egyet felülre,egyet lentre?
Ár az annyira nem számít.
Köszi fiúk! -
Core2duo6600
veterán
válasz LanyUs #24263 üzenetére
Valszeg az a gép lenne csendesebb, ami jobban vissza tudja venni a teljesítményt, hisz amelyik nem veszi annyira vissza ott kell annyit forognia a beltéri ventijének, hogy ne jegesedjen le, ezért tartom soknak a Daikon jellemzően 1,3 kW körüli minimumát.
Lehet valamit tudni a követlezőkről ?
FTXTM-M / RXTM-N
FTXTP-K / RXTP-NMind a 2 nél 0,7 kW -ot ír min hűtési teljesítménynek.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
LanyUs
senior tag
válasz BigBear #24262 üzenetére
Nekem is mániám a hang Az a baj, hogy elvi síkon csak sokkal nagyobb felületi szellőzéssel lehetne megoldani a hangtalan üzemmódot. Gondoljunk bele! A levegőt szállítani kell és cserélni, amit ki kell fújni valahol. Ha annyira leveszi a cserélt levegő mennyiségét, akkor már nem is lenne elegendő a hűtéshez/fűtéshez. A csoda az élettartam/garancia/szervíz/kültéri zaj/megbízhatóság terén következik be, ami nekem nem a beltéri fokozatoktól, hanem abban nyilvánul meg, hogy ne is tudjak a készülékről legalább 10 évig
Másik példa: a szá<jtógép házamban minden 12cm-es venti 5V-n pörög. Még annak is van hangja! A hangtalan egy passzív ház lenne, passzív táppal stb., de akkor már nem mozog a levegő számottevően.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz F-ECT$ #24261 üzenetére
Igen, az simán benne van, hogy nagyon sokat vártam tőle, többet mint ami elvárható. A nagyon halkság az a csendes módban ok., aludni is lehet mellette, ahogy az Amber mellett is hasonló üzemben. Csak valahogy én csodát vártam, hogy normál üzemben is közel néma lesz. Nem az.
Amiben egyértelműen előrelépés, az a fűtés melletti hangerő, ott a Gree sajnos valóban hangosabb.
Félreértés ne essék: teljesen jó az FTXF klíma, csak valahogy bennem alakult ki olyan kép a legtöbb helyen olvasható Daikin-mánia mellett, ami talán felette van az elvárhatónak illetve ez alapján nagyobb előrelépést, ugrást vártam a Gree-hez képest. Ezért a csalódás.[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz BigBear #24259 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél, azt senki se mondta, hogy a Daikin még a legnagyobb venti fokozaton is hangtalan. Arról volt csak szó, hogy van-e olyan mód, ami mellett aludni is lehet, és ha jól olvasom, akkor azt te is úgy hallod, hogy ebben jó a Daikin. (Nem a low, hanem az éjszakai / "fenyőfa" módról beszélek.)
Dive ever, work never.
-
Lassú Víz
addikt
válasz luciferc #24256 üzenetére
GWP értéke 1/3-a az elődjének. Nem mindegy, hogy vonatkozik-e rád az évenkénti kötelező szivárgásvizsgálat vagy még nem. (Előbb-utóbb úgyis kiterjesztik szerintem.)
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 517/2014/EU RENDELETE
4.cikk
Szivárgásvizsgálat(1) A legalább 5 tonna CO2-egyenértéknek megfelelő mennyiségű, nem hab formájában tárolt fluortartalmú üvegházhatású gázokat tartalmazó berendezések üzemeltetőinek gondoskodniuk kell a berendezések szivárgásvizsgálatáról.
A kevesebb mint 10 tonna CO2-egyenértéknek megfelelő fluortartalmú üvegházhatású gázokat tartalmazó hermetikusan zárt berendezések nem tartoznak az e cikk szerinti szivárgásvizsgálat hatálya alá, amennyiben e berendezések hermetikusan lezárt voltát címke igazolja.
Nem tartozik e cikk szerinti szivárgásvizsgálat hatálya alá az elektromos kapcsolóberendezés, amennyiben megfelel a következő feltételek valamelyikének:
a) igazolt szivárgási mértéke a gyártó műszaki leírásában foglaltak szerint évente kevesebb mint 0,1 %, és ennek megfelelően címkéztek fel, nem tartoznak az e cikk szerinti szivárgásvizsgálat hatálya alá.
b) egy a nyomást és sűrűséget ellenőrző eszközzel vannak felszerelve, vagy
c) 6 kg-nál kevesebb fluortartalmú üvegházhatású gázt tartalmaz.(2) Az (1) bekezdés a fluortartalmú üvegházhatású gázokat tartalmazó alábbi berendezések üzemeltetőire vonatkozik:
a) helyhez kötött hűtőberendezések;
b) helyhez kötött légkondicionáló berendezések;
c) helyhez kötött hőszivattyúk;
d) helyhez kötött tűzvédelmi berendezések;
e) hűtőkamionok és -pótkocsik hűtőegységei;
f) elektromos kapcsolóberendezések;
g) szerves Rankine-ciklusok.
Az első albekezdés a)–e) pontjában említett berendezések vonatkozásában a vizsgálatot a 10. cikkben előírt szabályoknak megfelelően képesített természetes személy végzi.
Az (1) bekezdés első albekezdéstől eltérve, a kevesebb mint 3 kg fluortartalmú üvegházhatású gázt tartalmazó berendezés, vagy a hermetikusan zárt berendezés, amelyet ilyenként címkéztek fel, és kevesebb mint 6 kg fluortartalmú üvegházhatású gázt tartalmaz 2016. december 31-ig nem tartozik a
szivárgásvizsgálatra vonatkozó követelmény hatálya alá.(3) Az (1) bekezdés szerinti vizsgálatokat az alábbiakban meghatározott gyakorisággal kell elvégezni:
a) a legalább 5 tonna, de kevesebb mint 50 tonna CO2-egyenértéknek megfelelő mennyiségű fluortartalmú üvegházhatású gázt tartalmazó berendezéseken legalább 12 havonta, illetve amennyiben szivárgásészlelő rendszert szereltek fel, legalább 24 havonta;
...A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
BigBear
senior tag
válasz BigBear #24208 üzenetére
Kiegészítés: mivel most folyamatosan használjuk a Gree Amber 09-et és az FTXF 35-öt is, így közvetlenül tudom összehasonlítani a kettőt. Nos, a Daikin hűtés mellett nekem nem halk. Aki ezt állítja, süket. Kicsit csalódott is vagyok emiatt, bedőltem a hypenak úgy érzem. Hűtésnél silent módban a Gree halkabb. Low fokozaton a Daikin halkabb egy picivel, de messze nem néma. Felette meg mindegyik hangos, bár ha viszonyítanom kell, a Daikin árnyalatnyival halkabb. Ez nem egzakt mérés persze, csak a fülem, de így érzem. Vicces módon melóhelyen az irodai régi Comfort+ halkabbnak tűnik mindegyiknél, bár ott meg a környezet zajos.
Fűtés mellett a Daikin tényleg halkabbnak tűnt, de csak egy-két este használtuk a pici fürdetésekor, így ez még nem gyakorlat igazán.
Viszont találkoztam Mitsubishi, Panasonic és egy Fuji klímával is az elmúlt napokban. Nekem kicsit furcsa, hogy tendenciának mondható ez a dolog, hogy szinte mindegyik csak silent módban igazán halk. A low fokozat már mindenhol jól hallható, felette meg óriási az ugrás. Gyakorlatilag mindegyiknél csak a csendes üzem az, ami mondjuk úgy, nem zavaró.
Persze, ezek split klímák, teljesen nem néma egyik sem. Nagyban függ attól is, hova kerül. Nálunk gyakorlatilag nincs környezeti zaj, max csak mikor permetez vagy fűnyíróz valaki, vagy ha a terrorista mókus nekiáll törni a mandulát a lépcsőnkön "brutális" hangerővel. A csendes környezet átka.[ Szerkesztve ]
-
veterán
sokféle márkajelzést láttam már klímákon, de a FÉG azért meglepett
hanyas vagy, te disznó?
-
luciferc
őstag
Három kérdésem lenne:
1. Miért van az, hogy az olcsó kínai klímák sokkal alacsonyabb hűtési teljesítményig tudnakleszabályozni mint mondjuk a szintén elég olcsó FTXB25?
2. Van R32-es utóda az FTXB25-nek?
3. FTXB25 alternatívaként van R32-es hasonló árú, megbízhatóságú és csendességű gép?
-
-
Bacusuz
addikt
-
ThodEE
őstag
-
mrzed
senior tag
Igazából e két gyártó hasonló árfekvésű modelleit nézegettem.
Gree Amber GWH09YC hűtő teljesítménye 2,7(0,9~3,8) kW, fűtő 2,9(0,7~4,4) kW
Gree Amber GWH12YC hűtő teljesítménye 3,5(1~3,8) kW, fűtő 3,8(1,2~4,4) kW
A service manual-t átnézve egy kezemen meg tudtam számolni, hogy hány apróbb alkatrésznek különbözik csak a cikkszáma. A két méret között szinte csak a legmagasabb ventilátorfokozat fordulatszáma különbözik. Szerintem inkább csak a szoftverükben lehet különbség.
https://autoklima-webshop.hu/doc/GWH09YC-K6DNA1A_tovabbi_informaciok.pdf
https://gree-magyarorszag.hu/dynamic/44814_09K_12K_(LCLH).pdfA daikin 25-ös típusainak a hűtő teljesítménye 2,5(1,3-3,0) kW, a fűtő 2,8(1,3-4,0) kW
A daikin 35-ös típusainak a hűtő teljesítménye 3,3(1,3-3,8) kW, a fűtő 3,5(1,3-4,8) kW[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Szerintem nem kell leszerelni, elég jól befóliázni, a tetejére meg rakni egy erősebb kartont, hogy ha ráesik valami, akkor ne horpadjon be.
A második kérdésedre nem tudom a választ, nem tudom, hogy telepítették, azt meg kellene nézni, hogy kint van a toldás, vagy a falban, esetleg a gép alatt kötöttek.
-
mrzed
senior tag
válasz BigBear #24219 üzenetére
Én elfogadtam, hogy hangosabb lesz mint a daikin lett volna.
Bár azért igazságtalan csak "úgy" összehasonlítgatni a két gépet. A 09-es amber hűtőteljesítménye megegyezik egy 35-ös daikin-éval, fűtésben is csak 0,4KW-al tud kevesebbet. Ugyanazon ventilátorfokozaton 20%-al nagyobb a légszállítása, mint a 25-ös daikiné, de még a 35-ösnél is több 15%-al. A nyers adatok alapján erősen túlméretezett gépnek tűnik az amber.
Én mobiltelefonban is rákattantam a kínai technikára, megvettem az első xiaomi telefonomat, azóta nem kell más, se samsung, se másik. -
törölt tag
Ezzel kapcsolatban tapasztalat, vélemény esetleg ?
-
Male
nagyúr
Ha már feltűntél kicsit itt újra Úgy néz ki, hogy szigetelés helyett újra vakolják a házat tavasszal... ilyenkor mi a szokás? Le kell szerelni arra az időre a kültérit, vagy elég csak alaposan beburkolni?
A másik kérdés: Ha kijjebb akarom tetetni a kültérit, szendvicsben szerelt eset, és nem hagytak feltekert részt kívül, tehát esélyes, hogy rövid a cső hozzá... Ilyenkor alapból kint van a toldás valahol és azt bontják csak meg, és raknak rá hosszabb csövet? Csak egy 15 centivel rakatnám távolabb a faltól, hogy mögötte megcsináljam a szigetelést.
( Utóbbit ha veletek akarom csináltatni még az idei fűtési idény előtt Veszprémben, erkélyen lévő klímával, akkor árban mire számítsak, és mikor érdemes miatta telefonálnom? Ez jöhet privátban is ) -
elfelejtette
veterán
válasz D@niel #24214 üzenetére
Szia!
Nálunk ennek a régebbi R410-es hűtőközeggel szerelt változata szolgál december óta. Fűtés üzemben ment 4 hónapot, a leghalkabb fokozaton is van hangja, de nem nyomja el a tévét, és a második estétől már észre se vettük, hogy megy, szóval meg lehet szokni a hangját. Azt vettem észre, hogy ugyanaz a távkapcsolója, mint egyes Gree modelleknek, csak ezen nincs Quiet gomb, amivel a csendes üzemmód lenne elérhető..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
windy
tag
válasz HoryThePooh #24234 üzenetére
Igen szélesebb némileg, mint a megszokott. FTXC../RXC...
-
-
windy
tag
válasz Lacielvtárs #24222 üzenetére
Ha garanciális, akkor szerintem hívd ki a szerelőt. Ha már nem, akkor te is megpróbálhatod megigazítani.
-
Hozzaerto urak, adott nálam egy Toshiba klíma.[kép]
A beltéri neha 'berezonal'
A napokban tűnt fel, hogy amikor mozog a legterelo lap, akkor a 'felső állásba' berezonal.
Olyan hangot ad mintha valami elem nem illeszkedne normálisan.
Essek neki vagy hívjam ki azt aki felrakta?
Előre is köszönöm a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BigBear
senior tag
A nettó 170 lehetséges. A 09 beszerelve volt 220 bruttó.
Az egyetlen ami zavart az Amberben, a hangja. Mivel fűtésre is használjuk, szempont ez is. Minden másban nekünk tökéletes. Ha csak nyáron kellene, télen csak alkalmanként, valószínűleg megint ezt vettem volna. A fentiből kimaradt a téliesített kültéri, ami az Ambernél adott, a Daikinnál sajnos nem, de majd kiderül, hogy probléma-e. Max kap egy fűtőszálat. Kicsit finomabb működésű, halkabb klímát szerettem volna, a Daikint meg mindenki dicsőítette, ezért lett az FTXF 35. Eddig rendben van, a felsorolt apróságokkal simán vállalható. -
mrzed
senior tag
válasz BigBear #24208 üzenetére
Szerintem az a 170e nettó ár lehetett, ennyi az ára máshol is + áfa.
Nagyon aktuális volt számomra ez az összehasonlítás, csak egy napot késett... bár az olvasottak után is kicseréltettem volna az FTXB25C -t Amber-re.
A hangja miatt nem szereltetted ugyanazt a típust?
Nem bántad meg? -
mrzed
senior tag
válasz D@niel #24214 üzenetére
A gugli szerint e gyártó klímái átmatricázott Gree-k. Hasonló cipőben lehettél, mint én, nem tudtam az igényekből engedni, ezért Daikin helyett Gree lett...
Az adatlapja alapján ez sem egy lopakodó típus:
A 24dB(A) nem tartozik a legcsendesebbek közé. Szerintem wifi-n keresztül sem fogsz tudni több funkciót elérni, max több "körbenyomkodós" gombtól szabadulsz meg. -
D@niel
addikt
sziasztok,
ma szereltek be hozzám 20nm2-es, tétőtéri! szobába egy cooper&hunter ch-s12ftxq-ng típusú eszközt.
először is azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire megbízható ez a termék?
továbbá mivel ez az első klímám, nincs tapasztalatom - hogy mire érdemes oda figyelni használat közben, mely funkciókat ajánlott használni?
utolsó sorban pedig a telefonnal a wifis kapcsolatot nem sikerült megoldanom, ha ebben tudna valaki segíteni privátban, megköszönném.a hatásfoka nekem meggyőző, viszont ha a legkisebb teljesítményre kapcsolom, lehetne halkabb is , talán lesz majd a telefonos felületen energiatakarékos, vagy halk mód? a kezelési útmutatóban ilyet nem találtam, minden mást igen (pl. ionizáló) a beltéri részen 55dB megjelölés van, a kültérin 62db.
szerk. még egy fontos kérdés, azt mondta az egyik szerelő, hogy max fokozaton 1kw-ot fogyaszt óránként, ez lehetséges, vagy marketing? én nekem a legkisebb teljesítményen is elég, 10 perc után szépen lehűlt a szoba, pedig a falak, ill. cserepek elég masszívan melegek, hiszen 12 órától már szépen ide süt a nap a szobára. ide tartozhat, hogy A++-os megjelölése van gépnek.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
『𝖕𝖔𝖈𝖔 𝖋4 - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14』
-
Male
nagyúr
válasz LanyUs #24211 üzenetére
Nagyon függ a páratartalomtól... nekem 4 lyukon át folyik belőle. Főleg a középső hármon, a szélén lévő egyen sokkal kevesebb, az egy vödörnyi szokott lenni a ködös párás időszakban a tél során, aztán utána már minimális amikor igazán hideg van. ( a többi három csövön folyik ki, ez az egy ami vödörbe gyűlik ) Összesen szerintem, ha nagyon tippelnem kell, akkor olyan 50 liter max / tél, de ennek ~70%-a a nagyon ködös két hétben...
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Core2duo6600 #24210 üzenetére
Van esetleg erről tapasztalat, hogy fűtés üzemmódban mennyi vízről beszélünk? Pl. napi 1 dl? Gondolom számít mennyit kell üzemelnie stb. de kb.
-
Core2duo6600
veterán
válasz LanyUs #24209 üzenetére
Alaphelyzetben nincs is rá szükség, ha kültériből le tud csöpögni a fűre akkor nem kell,
ha el kell vezetni akkor az már egy másik helyzet, és ott végig az adott csőben szükséges a fűtés.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
BigBear
senior tag
válasz atos30 #24160 üzenetére
Hm, azt valami extrém olcsón vetted, sehol nem látni még a 09-et sem 200 alatt.
Tavaly rakattam fel egy Ambert én is, csak a 09-et egy ~10-12 m2-es szobába. Szépen működött a télen, többször írtam róla, szerintem is jó klíma, csak sajnos nem halk. Kivéve a hűtés csendes üzemmódját, na ott gyakorlatilag észrevehetetlen.Most már ~2 hete használunk egy Daikin FTXF 35-öst is, lejjebb némi összehasonlítás, mert ugye ez utóbbiról tapasztalat még ennyi idő alatt nemigen van. Nem flame keltés, mindkettőt használjuk és szeretnénk használni hosszú távon is.
Kültéri: az Amberhez képest meglepően kicsi, kompakt darab. Az csak 2,7-es, mégis jóval nagyobb. Kellemesen halk, fűtés mellett is, úgyhogy ha valakinek ez is szempont, szerintem nem rossz választás. A Gree valamivel hangosabb, de az se mondható túlzottan hangosnak.
A beltéri matt fehér, normál beltéri, de szerintem a Gree szebb. Tudom-tudom, nem nézegetjük, de mégis. Nincs kijelző. Ez nekem is furi kicsit, azért mondhat bárki bármit, nem rossz, ha van. Az asszony első megjegyzése is ez volt. A Green azonnal látom a beállított hőfokot és üzemmódot.
Távirányító röviden és tömören: szégyen, hogy 2018-ban egy új modellhez ilyet adnak. Szidtam az ajtós távot a Gree Ambernél, de az fényévekkel normálisabb, mint ez. Tudom, hogy ma már a wifi a menő, de hát az se jár alap áron. Az még nincs, nekem hiányzik, sokszor vettük hasznát, mikor elmentünk otthonról, az ember nem tudja mikor ér haza, így a programozás kiesik, hazainduláskor elindít, mire hazaértünk meg kellemes idő várt. Nincs motoros vízszintes légterelés. Az Ambernél van, azzal azért jobban teríti a levegőt, fűtésnél kellemesebben eloszlik mint ha csak adott pozícióban van.
Anyag: a beltéri szerintem gyengébb anyagból van, mint a Gree. Ahogy felnyitom, ez jobban nyeklik, nyaklik. Fűtés után ventilátorra váltva elkezd pattogni, gondolom a hőtágulás miatt, normálisnak vélem, de a Gree ilyet nem csinált.
Most a pozitívum: alap / csendes módban tényleg halk. Fűtés mellett is. Azt nem mondom, hogy néma, mert amikor jobban pörög, azért van hangja, szóval ez a Daikin hűdehalk / nemhallani / minden más szar messze nem igaz. De mégis, jóval finomabban működik, mint a Gree. Ha valakinek a lágyabb, csendesebb üzem a szempont, inkább ezt válassza. Hogy hosszú távon, illetve télen milyen lesz, persze majd elválik.
Még egyszer: nem szándékom egyiket se szidni, vagy épp a másik elé helyezni, mindkettő jónak tűnik, az Amberről lassan egy év tapasztalat van, ez meg majd kiderül mit produkál igazán meleg / hideg időben. -
dobolan
senior tag
válasz LanyUs #24205 üzenetére
A kültéri nem kerül a szigetelés alá, és fűtési üzemmódban, ha kint van -10 fok már a kültéri aljánál megfagy a kondenz, nem tud bejutni neked a csőbe. Tálcafűtés ajánlott tartós fűtésre használat esetén. Egyébként vödröt se tegyél alá, mert abba is belefagy a víz, sőt szét is fogja repeszteni, ha sok van benne.
-
LanyUs
senior tag
válasz Core2duo6600 #24204 üzenetére
Ez a melléképület folytatása egy 5 méteres csapott tetővel. Eleje nyitott, ezért gondoltam, hogy hátul a felső részen észrevehetetlen a kültéri. Eső, szenny, napfény nem fogja érni a kültérit, tehát ilyen téren elit a hely számára, egyedül ezt a víz dolgot kell elvezetnem. Első körben ezért akartam a szigetelés alá, mert ott a fűtött helység végett "melegített" lett volna a cső.
-
jim bcs
nagyúr
válasz LanyUs #24180 üzenetére
Télen ha fűtesz vele akkor nem a beltériből jön a kondenzvíz! A kültéri fog olvasztani és a kültériből folyik ki, azért van a kis pipa az alján, de ide se rakunk 2m-es csövet mert belefagy, max. 50cm-et.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ajándékvásárlási tippek - minden alkalomra
- Politika
- XPEnology
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest