Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz qnadam #15134 üzenetére
tulajdonképpen miről akartok meggyőzni
hát ezt én sem tudtam már követni. egyébként nem néztem utána alaposabban, de mintha a daikin wifije többet tudna a távirányítónál is, legalább is mintha demóztak volna extra funkciókat. van róla youtube, majd elmélyedek benne addig is.
-
StLui
veterán
válasz qnadam #15139 üzenetére
Na ez most egy olyan ár, hogy ha ennyire mondjátok, hogy japánt, akkor ennyi többletet áldoznék a whirlpoolhoz képest (50-60 felár/db). De még most is eszemben van, hogy valaki itt azt írta, hogy fűtésre 300 alatt nem szabad klímát venni, akkor fűtésre ezt se?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
_Petya_
őstag
válasz qnadam #15220 üzenetére
Please check that the router is not set to use Wi-Fi channels 12, 13 or higher on your router’s setup page (ref. your router’s manual). The WLAN adapter does not support the use of Wi-Fi channels above 11. If the router is set to a Wi-Fi channel higher than 11, change the router settings so another Wi-Fi channel is used within the range 1-11.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
DeFranco
nagyúr
válasz qnadam #15236 üzenetére
én is hallottam ilyen információkat
megmondom őszintén annyira nem hegyeztem ki az összehasonlítást a k/kmv-re mert árban nem volt egy kategória a kettő, de szerintem specifikáció alapján sem kapkodnám a levegőt a kettő közötti szakadék fölé hajolva, az feltűnt volna.
de érdemes lenne egymás mellé tenni a kettőt (papíron) tényleg, kíváncsi lennék.
-
Mentolka
senior tag
válasz qnadam #15271 üzenetére
Emberek: azzal kezdtem, hogy nem értek hozzá!
Ha jól értem, akkor ugyanazt írtad le annak a szempontjából, aki ezzel foglalkozik.
Amennyiben az ember igényes a munkájára, akkor a leírtakat alapvetőnek tekinti.
Egyedül azért kellene szakember (értsd: ezzel foglalkozó szolgáltató), mert nincs vákuumszivattyúm otthon, illetve, ha mégis kéne bele gáz. -
HÁZIGAZDA
válasz qnadam #15271 üzenetére
miért gondolom azt, hogy ha én (vagy ő) állna neki ennek itthon, akkor egyrészt elmegy vele a nap, másrészt erősen eszközhiányos lennék (ergo bérelhetnék), harmadrészt csak nem lenne hibátlan?
(négy hónapot melóztam a házzal két éve, csomó mindent megcsináltunk, de azért eltörném a kezét a kőművesnek, ha annyira precízen dolgozott volna, mint én ).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jattila48
aktív tag
válasz qnadam #15466 üzenetére
Köszönöm!
Azt írja, hogy a faltól min. 5 cm-re legyen, az ereszdeszkától min. 30 cm-re a javíthatóság miatt. Az enyém nem ugyanez a típus (hanem RX25KM), de feltehetőleg ugyanez vonatkozik rá. Azt gondolnám (laikusan), hogy azért kell mögötte nagyobb hely, hogy ne a felmelegedett, megrekedt levegőt kelljen beszívnia és azzal erőlködnie. Ezek szerint mégis elég az 5 cm.„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
-
F_Peter
őstag
válasz qnadam #16026 üzenetére
Köszönöm.
Igazából most párás az idő és nyáron lesz szárazabb. de nagyságrendileg legalább tudom, és akkor ezek szerint a kondenzvíz gyűjtőknek is nagynak kell lennie.
Igazából ez látszódni nem fog igazán, mert takarásba lesz, csak a szélei már nem falak hanem díszítés.
Még egyszer köszi.
-
_Petya_
őstag
válasz qnadam #16046 üzenetére
De van API-ja, tök jól használható:
https://github.com/ael-code/daikin-control
Mondjuk nem publikus, de a Daikin Online Controller app is ezt az API-t használja, szóval scriptelésre fel
Amúgy az API-ból az is látszik, hogy az out-of-home feature mennyire szörnyen van megoldva, ugyanis meg lehet kérdezni a kímától a jelszót, és visszaadja plain text-ben.
Szóval scenario:
- elmegyek hozzád vendégségbe, csatlakozok a wifidre, mert megadod a wifijelszót
- körülnézek a hálótazon például a (nem röhög) Fing nevű app-al, megtudom a klímát IP címét
- kapcsolódok rá, a megfelelő API válaszban visszaadja az out-of-home useredet és a jelszót
- utána bármikor tudom irányítani a klímádat, távolrólTehát, én a helyetekben nem használnám az out-of-home-ot Viszont helyette a fenti cuccot felrakod valahova és kész, azt már be lehet konfigolni biztonságosra.
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
kmarci25
veterán
válasz qnadam #16472 üzenetére
Ezt én is észrevettem, plusz az Econo módot sem lehet kapcsolni rajta, illetve a Comfort (asszem így hívják) légterelő állást. Megmondom őszintén: nem érzem égető hiányát. Ugyanis, ha otthon vagyok, akkor úgyis távirányítóval használom, ha meg távolról indítanám az alkalmazáson keresztül, akkor ezekre a funkciókra nincs is szükség.
Más: azt írja a Daikin kézikönyve, hogy a szűrőket 2 hetente tisztítsam (porszívózzam/mossam ki). Ezt ti mennyire veszitek komolyan? Szerintem ez egy csöppet túl gyakorira van belőve. (Napi 4-5 órát működik a készülék.)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
TeeJay
félisten
válasz qnadam #17106 üzenetére
18. kerületben van 3-4fajta lakás elrendezés és mindenhol van legalább a kád alatt bordás cső
nálunk a konyhában is elzáró nélküli13-ban is voltam panelba párkány utcában ott is volt a kád alatt
15-ben is voltam újpalotán ott is volt a kád alatt elzárhatatlan
Kispesti panelek szintén ilyenek,több helyen nem voltam panelban de gondolom nem véletlenül van bordás cső a kád alatt
nem engedik hogy csontra kihűtsed a lakást mert akkor elfagyna a vízcső és ázik kitudja hány emelet
ha csutkára elzárható lenne pár vén ember inkább nem is fűtene csakhogy spóroljon reggeli sörre meg rakétára...illetve ha veszel lakást és felújítod a fürdőben át lehet helyezni azt a csövet aki zuhanyzót csinál
engedélyezett x méretű törölköző szárítóra cserélése de tudtommal tilos elzárhatóra tenni mert kötelező hogy fűtsön. nem fogják megengedni hogy ezeket leszereld és nálunk minden elzárható radiátor zárva van és úgy van 24fok
a WC-ben csak a csövek mennek és az a legmelegebb rész úgy bedurrantanak a Kispesti erőműben ha hideg van.na így panelban esélytelen klímával fűteni mert ugyanúgy számlázni fognak távhőt
pedig biztos olcsóbb lenne csak hát esély sincs kipróbálnivan a telepen egy 11 emeletes amit 10centis EPS lappal már leszigeteltek
a lakók elmondása szerint filléres már azóta a fűtés számlájuk és klímázni is ritkán kell illetve ha igen akkor se sokat mert nem melegszik át már annyira a falnálam is csak hűtésre kellene klíma mert délelőtt meg lehet pusztulni a nagy szobában hogy napkeltétől 11-ig végig oda süt a Nap és kb. keltető hőmérséklet lesz mivel régi ablak van redőny nélkül
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
válasz qnadam #17408 üzenetére
és azóta is 25 fok, de éjjel se megy lejjebb. alapvetően elvagyok így, de tudján már annyit csinálni, amennyit beállítok... és nem hiszem, hogy alul lenne méretezve, 20m^2 szoba 270 belmagassággal, 3,5 kW klíma. amikor felmérni voltak, még volt is szó róla, hogy elég lehet a 2,5 kW.
hanyas vagy, te disznó?
-
krx21
nagyúr
válasz qnadam #17451 üzenetére
Úgy gondolom a klímád teljes rendben van és a hatékonysága is normális... Ha biztos akasz lenni benne mérd meg mondjuk 2-es fokozaton a szájánál közvetlen a kifújt levegő hőmérsékletét, vagy ami még pontosabb a hűtő lamellák hőmérsékletét... A kifújt levegő kb. 5-9 fokosnak kell lennie, a lamellának pedig 2-3 fokosnak...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz qnadam #17693 üzenetére
nem értek hozzá, ezért kérdem mit, vannak-e bevált típusok, lehet drágább is
összefoglalóban konkrét ajánlást nem láttam
lesz majd szaki, de ez a 3-3,5kw elég lesz, ekkora helyen láttam kisebbet isLauda gondolom ha minden típussal gond lenne már becsődölt volna
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
válasz qnadam #17693 üzenetére
Esetleg ez: Daikin FTXV35AB / RXV35AB Inverteres Split klíma?
(#17701) Chaser
Az éves fogyasztás minden készüléknél egy nagyjából átlaghasználat melletti fogyasztást modellez.[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
válasz qnadam #17795 üzenetére
Józanparaszt =/= Sötétparaszt
Pont arra vonatkozott a kérdés, hogy ha a kezemben a cucc, akkor hogyan tovább...
Mind1, a vége úgyis az, hogy szerződött partner klímaszerelőt kell vadásznom, aki a berendezés árának megfelelő összegért (vagy hasonló többtízezres áron) beszereli.
Tehát, ha valaki klímát szeretne otthonra, akkor az eszköz árához tegyen hozzá min.kb.50ezer forintot![ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz qnadam #21766 üzenetére
az egy dolog hogy a porszívót elbírja-e, a klíma tartósan ad viszonylag nagy terhelést, és nem csak a biztosítéknak hanem az összes kábelnek és kötésnek, ami az órától a klímáig megy.
nem akarok ezen papolni mert felesleges de eleve ki kellene vágni azt a rendszert olvadóbiztosítékostól aluvezetékestől, aztán ilyen fogyasztókban gondolkodni.
-
maxxenergie
senior tag
válasz qnadam #21766 üzenetére
Szia!
Porszívót simán persze elbírja nem szokta levágni semmi a biztit néha a sütő de az is sztem azért mert valami van a kapcsolójával de az is évente egyszer.
De van olyan ami akkor párásítani is tud is mert én nem találtam és ajánlott készülék mert ha mondjuk pár tízezer ráfizetéssel van az jó lenne nyilván ha azok jóval drágábbak akkor már nem fér bele...
Biztosítéktábláig kötik vagy simán egy konektorba kell dugni ... mert szerelésnél sem mindegy ..
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja