Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
3,5-4 kW-os split klímát keresek, mégpedig olyat, aminek mind a kültéri, mind a beltéri egysége halk. A beltéri inkább nagyon halk.
Úgy látom pár klímás céget megnézve, hogy ez egyáltalán nem általános, sok naaagy nevű cég nem belépő klímája is igen hangos a paraméterek alapján.Ezen kívül az értelmes plusz funkciók, mint valóban hatékony szűrők, antibakteriális, stb dolgok is fontosak, de ha jól sejtem a halk működésű gépek a pluszokat is tudják. És természetesen az ára a lehető legalacsonyabb legyen (tudom, hogy nem 180E lesz, de nem hinném, hogy reális lenne 400-nál több, persze lehet meglepődök).
Miket javasolnátok?
-
luciferc
őstag
Kösz a tippeket, megnézem a javasoltakat, meg nézelődök. Lg, Samsung milyen?
-
luciferc
őstag
A kérdés pont az, hogy a pluszok érnek-e annyit, vagy inkább parasztvakítás, vagyis sok pénzért apró javulás. Nem vagyok ráindulva a marketing varázsszavakra, az ügyes marketingért nem fizetnék 100 ezerrel többet.
Az RE 220 körül van, az Etherea 320 körül. E körül a két ár körül (kis kör...) milyen más típusokat javasolnátok?
-
luciferc
őstag
-
luciferc
őstag
Azt neked kell tudnod, hogy az a pár extra fícsör megér-e +100k-t.
No offense, de feladtam. Honnan tudnám, hogy megér-e plusz bármennyit, ha nem ismerem a fícsört, csak a marketingszart. Akinek olyan klímája van, ami tudja a fícsört, az tud írni róla, hogy megérte-e neki, mert ... Ha valakinek volt fícsör nélküli is, az még inkább. Persze igazából hiú remény tudom, mert aki kiadta rá a plusz pénzt aztán rájön, hogy jól átverték a marketingesek, mert 20-at esetleg megérne, de 100-at messze nem, az a legritkább esetben ismeri ezt be (sokszor még magának se...).
Ha megkérdez valaki, hogy TV vásárláskor érdemes-e plusz pénzt adnia azért, hogy 400Hz helyett 1200Hz-es legyen (minden más ugyanaz), akkor elmondom, hogy szerintem nem, mert (és itt a lényeg, az indoklás), olyan szinten undorító a szappanopera effekt, hogy jó eséllyel azonnal ki fogja kapcsolni, de ha tetszik is neki, a 400Hz bőven sok (a 200 is). Valami hasonló jellegre vártam volna. Persze más lehet, hogy az ellenkezőjét mondja. Na akkor már az érvek alapján valóban nekem kell dönteni.No mindegy, úgy érzem nem éri meg a plusz pénzt, mert igazából a kincstári marketingen kívül sehol nem találni semmi más érvet, tapasztalatot a plusz fícsörök mellett. Beszédes, hogy itt sem igazán írtok, csak azt, hogy döntsem el én. Ez nekem azt jelzi, hogy nem igazán érnek ennyit. Plusz amúgy is emlegetitek mindig a külön légtisztítót.
Szóval végül is csak adtatok infót, csak kicsit kacskaringósan. -
luciferc
őstag
Kösz.
Tudsz valamit arról, hogy a H tarifára való átállás milyen költséggel jár? Mert ugye megtérülést is nézni kell, ahhoz meg kell tudni a bekerülést.
-
luciferc
őstag
Úgy áll a klímaválogatásom, hogy a következő 3 maradt:
Fujitsu ASYG12LLCC
Fujitsu ASYG12LMCA
Panasonic RE-12RKEHa jól sejtem a Fujitsu az ajánlottabb.
A nagy kérdés: hogy az LMCA-ban lévő apple catechin illetve hosszú élettartamú ion szűrő kapható-e, és ha igen, mennyibe kerülnek.
Ez a lényegi különbség a két gép között, csak éppen semmi infót nem tatálok ezeknek az áráról. Főleg a catechin érdekes ugye, mert az elvileg 3 havonta (persze gondolom használattól függően) cserélni kellene. -
luciferc
őstag
A Fujitsu használatija ezt írja:
Apple catechin légtisztító szűrő (UTR–FA-16):
A helyiség méretétől és a légkondicionáló használati feltételeitől függően a szűrő élettartama kb. 3 hónap. Elszennyeződés esetén cserélni kell. (Mindig dobja ki a használt légtisztító szűrőt, soha ne használja fel őket újra)Negatív ion szagtalanító szűrő (UTR-FA-16-2):
Ez egy speciális „hosszú élettartamú” légtisztító szűrő. Normál körülmények között csak 3 évente kell cserélni. Az ionszagtalanító szűrőt tisztítsa háromhavonta az alábbiak szerintNekem Daikin is jó lenne, akar a franc szűrőket cserélgetni, az ftxb35c-t néztem pl., de azt harsogja itt mindenki, hogy nincs. De ha jól rémlik a ftxb35c-ben lévő szűrőt is kell cserélni 3 év után (persze gondolom használattól függ és ha kevésbé van használva lehet ritkábban is mindegyiknél)
-
luciferc
őstag
Melyik klímába? Bármelyikbe? Nem csökkenti le nagyon a tervezési légszállítást?
Amúgy a Panasonic RE12RKE-nél tisztázhatná valaki, hogy milyen szűrő van benne. A magyar oldalakon sokszor szerepel, hogy van benne
Antibakteriális szűrő
Szagtalanító funkció
Penészmentesítő szűrőEzzel szemben a panasonic saját katalógusában csak az szerepel, hogy Odour-removing function, meg hogy Removable, washable panel.
Most akkor mi az igazság?
-
luciferc
őstag
válasz Stefi_dzsi #11506 üzenetére
Ha a CineDOG1 által írt légtisztító szűrős megoldásra gondolok, akkor elég a Basic, én most arra hajlok.
-
luciferc
őstag
No, remélhetőleg utolsó kérdés
Melyik a javasoltabb tudás (szűrők), csendesség, minőség (nem fontossági sorrend a lista) alapján az árat is figyelembe véve (ha lehet rövid indoklással) a következő 4-esből:
Daikin FTXB35C - van raktáron, ahol kérdeztem, szóval játszik, ennek az ára az alap a listában, 194000
Panasonic RE12RKE - ez plusz 32kHUF
Fujitsu ASYG12LLCC - ez plusz 29kHUF
Sinclair ASH-13AIK - +2kHUF a Daikinhoz képestA Sinclairt azért tettem be, mert egy helyen ezt javasolták a Daikin meg a Pana helyett, mondván a Daikinra várni kell, a Pana meg kommersz mint az LG meg a Samsung, a Sinclair sokkal jobb.
Jöhet minden szaki véleménye
-
luciferc
őstag
válasz luciferc #11540 üzenetére
Eh, kihagytam egy jelöltet, szóval újra:
Melyik a javasoltabb tudás (szűrők), csendesség, minőség (nem fontossági sorrend a lista) alapján az árat is figyelembe véve (ha lehet rövid indoklással) a következő 4-esből:
Daikin FTXB35C - van raktáron, ahol kérdeztem, szóval játszik, ennek az ára az alap a listában, 194000
Panasonic RE12RKE - ez plusz 32kHUF
Fujitsu ASYG12LLCC - ez plusz 29kHUF
Mitsubishi MSZ DM35VA - plusz 15kHUF
Sinclair ASH-13AIK - +2kHUF a Daikinhoz képestA Sinclairt azért tettem be, mert egy helyen ezt javasolták a Daikin meg a Pana helyett, mondván a Daikinra várni kell, a Pana meg kommersz mint az LG meg a Samsung, a Sinclair sokkal jobb.
Jöhet minden szaki véleménye
-
luciferc
őstag
2-3 szobába (12m2/szoba) kellene klíma, és jó lenne multisplit, hogy ne kelljen 2-3 kültéri egységgel szépíteni a dolgokat. A megbízhatóságon és áron kívül a legfontosabb szempont, hogy halk legyen mind a beltéri, mind a kültéri, és ez 1-2 év múlva se romoljon. Van már egy Daikin FTXB35, teljesen kiváló, halk, működik, vagyis jó a megbízhatósága és az ára is az volt.. Ha nincs megfelelő multisplit, akkor FTXB25-ök mennek fel valószínűleg. Kérdés, tudtok-e multisplit megoldást javasolni.
-
luciferc
őstag
válasz Core2duo6600 #23766 üzenetére
Esetleg tudsz (tudtok) egy típust ezekre a normálisabb árú daikin dualokra? Windy 400k-t írt, az rendben lenne (feltéve, hogy a beltéri legalább olyan, mint az FTXB, bár ugye az egy elég alapmodell, szóval csak nem gyengébb), csak kéne egy típus, mert nem találok ilyen áron.
-
luciferc
őstag
Három kérdésem lenne:
1. Miért van az, hogy az olcsó kínai klímák sokkal alacsonyabb hűtési teljesítményig tudnakleszabályozni mint mondjuk a szintén elég olcsó FTXB25?
2. Van R32-es utóda az FTXB25-nek?
3. FTXB25 alternatívaként van R32-es hasonló árú, megbízhatóságú és csendességű gép?
-
luciferc
őstag
R22-es klímát cserélnék le R32-es közegűre. Le kell cserélni a csövezést is?
-
luciferc
őstag
Sziasztok. Bosch Climate 3000i 2.6kW klímáról mi a vélemény? Igen jó áron lenne (190E).
-
luciferc
őstag
Idén felszerelt Daikin FTXF25D-k beltérijénél rotyogó hang hallatszik, ami légkeringetés üzemmódban megszűnik, tehát a hűtőközeghez van köze valószínűleg. Van másnál is ilyen probléma?
-
luciferc
őstag
válasz DroiDMester #60308 üzenetére
Nekem mindkettő a beltérinél fortyog, csobog, szörcsög, ki hogy hívja. Ha kikapcsolom a hűtést, akkor ugyanolyan csendes, mint a másik két régebbi Daikin (azok is alap modellek). Azok miatt vettem Daikint drágábban. Remélem megoldják és nem bánom meg.
-
-
luciferc
őstag
válasz hallgatag_v #60319 üzenetére
Nekem a 60m2-es nappali, étkező konyha kombóba sok a 3,5-es... ezek az ajánlások totál elborultan irreálisak. Egy hőszigetelt háznál eleve teljesen más kell, mint egy egy szigeteletlen kádár kockánál. Ha szigetelt a lakás egy 2,5-es is bőven jó lesz, de 3,5-nél több tuti nem kell. Hacsak nem akarsz jégvermet.
-
-
luciferc
őstag
válasz boxman #60395 üzenetére
Azért vagy végtelenül buta, mert képtelen vagy megérteni, hogy itt nem valami halk, vagy szokványos hangról van szó. Rendellenes hangról van szó, ahogy sokan leírták neked, hogy az ő klímájuk semmilyen hasonló hangot nem ad, TeeJay látványosan nem is hisz ebben a hangban. Ami szerinted full üzemszerű. Szerinted, akinek ezek szerint fogalma nincs a lakossági klímákkal szembeni követelményekről. Az, hogy ipari hűtőpultok, (esetleg szovjet hűtőgépek) ilyen hangot adtak, az azt jelenti, hogy ott erre nem kellett figyelni. És valóban, egy boltban, esetleg hűtőkamránál a raktárban ez érdektelen. Ez viszont egy klíma, ami adott esetben éjszaka is megy, és ez egy nagyon jól hallható csobogó, szörcsögő, fortyogó hang. Mellesleg nekem is van másik klíma, ami nem adja ezt a hangot. Az is Daikin. Hibás lenne?
Tehát azért vagy buta, mert olyanhoz szólsz hozzá, amiről fogalmad nincs. Olyan vagy, mint aki világ életében teherautók futóművét szerelte aztán az alapján beleokoskodik a személyautók futómű komfortjába. -
luciferc
őstag
válasz mauimagic #60396 üzenetére
Akkor magyarázd már el légyszi boxman mesternek, hogy nem üzemszerű hangról van szó.
Valószínűleg nem vágja földhöz a daikint, de ha az ide szánt klímája belpiacos minőségbiztosítással készül és ez nem is hajlandó beismerni és korrigálni (!!), akkor lehet pár ügyfelet veszít azzal, hogy ismerősöket tuti lebeszélek majd róla. De ne szaladjunk előre, meglátjuk javítják-e, vagy a telepítővel kell elvitetnem a balhét. Mert ez így nem fog fent maradni ennyi pénzért.
-
luciferc
őstag
Beltéri tisztítására milyen vegyszert és/vagy eszközt (gőztisztító, stb) javasoltok? Illetve mennyire kell szétkapni a klímát? Amikor a klímások tisztították, akkor simán hosszú ecsettel sepregették a mókuskereket, elég ez?
-
luciferc
őstag
válasz TeeJay #69267 üzenetére
Én inkább sírok, és igen, pont ezért akarom magamnak csinálni.
Tudnál erről a szétkapásról meg zsákról fotót feltenni. Tudom, hogy minden beltéri más (közben meg azért nem is annyira), de érdekelne, hogy mit takar ez a szétkapom, hogy mégis mennyire.
És hogyan és milyen zsákot teszel rá, hogy ne kelljen újra festeni? Biztos van jó kis módszered, ha nem titok.
Kültéri egységet hogyan, mivel, mennyire bontod meg.
Jó lenne egy fotós leírás a topik indítóba, és akkor mindenki okos lenne, ha maga akarja csinálni, ha meg nem, akkor elzavarná az ecseteseket... (Csak ugye ők tették fel, szóval gari miatt kellenek). Tudom, hogy meló, de ha vannak fotóid, vagy esetleg videó, az sokat segítene. Mert szétkapom én a beltérit, csak nem akarom túlzottan.Ennél sokkal komplexebb (és szó szerint ezerszer drágább) eszközöket is szoktam szétkapni és összerakni, szóval megbirkózom vele, de ha van útmutatás, az segít és gyorsít.
A szakikkal az a bajom, hogy természetesen vannak valódi szakik, de látod, vannak ecsetesek is. És ismerőseimnél sokszor még ennyi sincs. Befújja, megmutatja neki a porszívót (esélytelen leszedni bármit is, de látványos), aztán kész is van. És nagyon nehéz megtalálni azt, aki normális. Mivel több klíma van, jó eséllyel beruházni is érdemes a dolgokra. Sajnos sok más területen már kénytelen voltam ráállni arra, hogy én csinálom, mert vagy a jó szaki kereséssel megy el az életem, vagy a kevésbé jó mellett kell ott állnom, hogy ne kóklerkedje el. Ha meg én csinálom, akkor az ugyan némileg lassabb (de nem is feltétlenül mindig), de legalább jó.
-
luciferc
őstag
válasz TeeJay #69269 üzenetére
Kösz. Daikinok a drágák. Közben találtam videót is és megnéztem a burkolatot, valóban simán lejön, ahogy írod. Milyen mosózsák? Saját gyártás vagy lehet venni is? Az ilyen kis akkus nagynyomásúakat nem használtam eddig, nagyhoz vagyok szokva, ez valóban nem fröcsköl sehova, már csak az érzékeny részekre kell vigyázni.
Beszerzem ami kell és kiképzem magam, főleg hogy a családban is van még klíma.Kösz az ajánlatot, a keleti végeken vagyok.
szerk: nem lennék ilyen lusta kérdezés előtt, látnám, hogy a google is megtalálja a mosózsákokat. Persze ha van, ami bevált és jó áron is van, akkor kérem a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
válasz TeeJay #69272 üzenetére
Kösz. Dehogy állok neki a 120barossal. Csak ugye nem használtam még 20barost, nem tudtam mennyire fröcsköl szét, de hát ilyen zsákkal aztán tuti a dolog. Amit láttam videó ott csak alul volt egy gyűjtő, és úgy sem ment semerre a víz.
Deep Cleant honnan érdemes beszerezni? Ahogy látom koncentrátum, szóval jó pár évig elég lesz.
-
-
luciferc
őstag
válasz Power17 #69504 üzenetére
A klímával fűtésnél (ha nem kiegészítő/tartalék) azért gondoljátok át, hogy mennyire fogjátok értékelni a folyamatos légáramlást, akár most, vagy később (pl. szem betegség, gyerek, unoka, érzékeny háziállat, stb). Van, akit nem zavar, de van, aki nem bírja, függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg levegő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest