Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79301) forguet válasza Grave_444 (#79300) üzenetére


forguet
Topikgazda

Magamtól a Fara H1M-et illetve a Montech Air 100-at mondtam volna mATX-ben és ebben az árkeretben, de akkor Neked már ezek is nagyok lesznek mert ezek inkább 30L környéke.
ASUS Prime AP201-et vett egy kolléga nemrég, itt számolt be róla. Esetleg megkérdezheted az azóta összegyűlt tapasztalatait, de ez is első tápos ház, illetve ez is 30L+.

Beszűrtem max 130 EUR-ig, max mATX, max 25L-es házakra a Geizhalson.
Íme
Háááááát, nem túl acélos lehetőségek, de hátha látsz köztük olyat, ami tetszik.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#79302) s.bala31


s.bala31
őstag

Ha esetleg valakit érdekel a Lian Li Lancool III-ban éppen elfér felül egy 420-as Arcit LF II kisebb kompromisszummal (a gyári hátsó fehér Lian Li 140mm-es ventilátor sajnos cserélni kellett egy 140-es slim Arcitcra)

(#79303) MaddeNNNN válasza s.bala31 (#79302) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

2 Volton mennek azok a RAM-ok, hogy külön hűtő kell nekik? Nameg a vga hűtés megoldása is érdekelne :D

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#79304) s.bala31 válasza MaddeNNNN (#79303) üzenetére


s.bala31
őstag

1.436v 4100 cl 17. Hidd el jót tesz az a venti ott nekik. A vga alatti hűtésről pedig szó volt kicsit fentebb.

(#79305) Benhill válasza s.bala31 (#79304) üzenetére


Benhill
senior tag

A üveg oldallapok nyitós megoldás stabilan tart? Nem mozog, nem rezonál be az üveg és a ház?

Hátul a kábeleknek volt hely bőven elvezetni? Az a külön ajtók sem rezegnek a kábeleknél? Kicsit bizonytalan vagyok a nem csavaros megoldások miatt, hogy megvegyem-e.

[ Szerkesztve ]

(#79306) MaddeNNNN válasza s.bala31 (#79304) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Ha hűtés nélkül már hibázik akkor elhiszem, nem mindegyik chip nyűgös a hőmérsékletre de amelyik igen az viszont nagyon.
A dupla venti miatt kérdeztem a vga-t, nem elég neki hogy a táp shourdból húzza rá a levegőt a 2 házventi?

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#79307) Grave_444 válasza forguet (#79301) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Köszi a fáradozásaid. :R
Átgondolom még, a Silverstone PS15 tetszene legjobban, de nem kapható sajnos.

(#79308) Floyd80


Floyd80
addikt

Sziasztok, összedobtam egy rövid ismertetőt az NZXT H7 Flow-ról. Márkán belül váltottam, így e tekintetben tudok véleményt alkotni.

Az előd egy 2019-ben vásárolt NZXT H700, minimalista midi torony rengeteg hellyel és az egyik legjobb kábelmenedzsmenttel. Hátránya a korlátozott szellőzés és a nehézkes szétszedhetőség, az előlap és a tető masszív felfogatása miatt a szerelés (mármint annak megkezdése), a porszűrő tisztítása igencsak nehézkes, lásd az alábbi videón nyolc percnél:

https://youtu.be/J-7V1VEFx8U?t=484

Az üveg oldallap is csavarozott, csak a hátlap, ami könnyebben eltávolítható. Egyéb negatívum talán a porosodás, ez nyilván függ a ventik beállításától, de alapvetően csak elől van porszűrés, illetve a táp alatt, a réseken így könnyen utat talál a por. Egyebekben egy rendkívül tágas ház, akár 2 X 360-as radiátorokkal, ahogy említettem a szellőzést kicsit feláldozták a design oltárán, elől és felül is csak a széleken kialakított vékony mesh gondoskodik a légáramlásról, illetve hátul egy 140-es ventinek elegendő rész.

A széria frissítéseként a H7-es sorozat, a minimálisan ráncfelvarrott H710-es modell után, tavaly jelent meg és ránézésre, a Flow változattól eltekintve, jelentős változásokat itt sem láthatunk külcsínt illetően, kiadtak egy üvegelőlapos (Elite), egy zárt előlapos verziót is, ezeken a modelleken csak a teljesen mesh tető tűnik újdonságnak, így a korábbi szériát használók számára úgy tűnik nem kínál alternatívát az új sorozat.

A tervezők azonban nagy hangsúlyt fektettek a részletekre és gyakorlatilag végigmentek minden negatívumon, ami a szériát érintette. Nézzük mi is valósult meg ebből:

Szellőzés: ennek javításához, átdolgozáshoz mindenképpen hozzá kellett nyúlni a designhoz, ami eléggé behatárolta a lehetőségeket. Végül a legegyszerűbb megoldás lett a legjobb, a teljesen, mindenféle motívum nélkül kilyuggatott előlap és tető mellett sikerült megtartani a minimalista megjelenést, akiknek ez mégis sok lenne, azoknak zárt vagy üvegelőlapos változat is elérhető, nyilván a hőmérsékletek rovására. A H7 Flow esetében azonban a gyártónak eddigi legjobban szellőző házát sikerült piacra dobnia, ami tegyük hozzá az eddigi eredményeik alapján nem is akkora kunszt, de a versenytársakkal szemben is rendkívül jól teljesít.

Porszűrés: az elődben használt porszűrő egyik negatívuma volt, hogy nem feküdt fel valami pontosan, ezt most javították, hiba nélkül zár a széleken, a szűrő sűrűbb lett és érdekes módon kicsit lazább anyagból van, nem feszül annyira. Egy kis szűrő került az előlap aljára is, ahol korábban bármi beszállhatott, illetve a tetőre is, ott eddig nem volt, így akár intake ventike is használhatunk, bár ez nem gyakori. Tehát több porszűrés, jobban záró keretekkel és az egyéb kisebb réseket is jobban elzárták.

Szétszedhetőség: aki sokat babrálja a gépet, annak már megérheti a váltás, a leszedhető lapok mind kisebb gömbökkel kerültek rögzítésre a korábbi méretes felfogatók helyett, így mind a négy rész, beleértve az üveglapot is, minimális erőkifejtéssel és gyorsan eltávolítható.

Szerelhetőség: korábban a tetőn volt kivehető tálca, most elölre került, négy nagyobb csavar helyett kettő kicsivel oldották meg a felfogatást. A front radiátoros elrendezés esetén így jóval könnyebb a hozzáférés, de a sima ventik becsavarozása is, és természetesen továbbra is van elég hely a push-pull konfigurációnak, illetve megoldottam, hogy a radiátort (3 cm) betettem az első rekeszbe (kb. 5,5 cm hely van), mivel a fekete színe elütött a háztól, ebben az Arctic P14 Slim ventije (1,6 cm) segített és még így is maradt hely a venti és a porszűrő között.

A tető rész valamivel alacsonyabb lett, talán fél centivel, a CPU tápkábele így, ahogy sok más háznál is, kicsit akadályt képez, ha pl. radiátort szerelünk be, de elvileg az alaplapi nagyobb VRM hűtőbordák sem okozhatnak problémát. Itt top push-pull konfig azért nem fog összejönni, az elődnél ezt össze lehetett hozni.

Az ikonikus kábeltartón is igazítottak, ami gyakran csak akadály volt, pl. a vízhűtés csöveinek elvezetése során, de a kisebb kiegyenesítés ellenére is betölti szerepét, mint pl. a táp és egyéb kábelek elrejtése.

Kábelmenedzsment: az elődhöz képest sok mindent nem lehetett változtatni, kicsit letisztultabb lett, de a kialakítással mintha olcsóbb megoldás köszönne vissza. Viszont itt is fellelhető, hogy a tervezők töviről-hegyire átvettek mindent. Pl. a CPU-kábel és a top ventik, egyebek elvezetéshez több helyet csináltak egy szélesebb sínnel és tépőzárral. Ha már tépőzár, alatta több hely lett a kábeleknek, de nekem jobban tetszett, hogy szorosan meg lehetett húzni, itt inkább csak arra szolgálnak, hogy alá tegyük a dolgokat és ne essenek ki.

Egyebek:

Továbbra is van hely HDD-nek, a kivehető fém tray hátránya volt, hogy a ház aljáról kellett kicsavarni, ha mozgatni akartuk, ezt most egy belső csavarral oldották meg.

Négy SSD trayt kapunk, kettőt ezúttal is a hátlapra szerelhetünk, itt egy kis hiányérzet, hogy az alatta lévő kábelelvezetés és tépőzár eltűnt, illetve a tray-ek is mintha kicsit olcsóbb megoldások lennének.

A táp maradt porszűrős, változás, hogy nem hátulról kell betolni, hanem oldalról, igazából ez talán jobb volt az elődnél, mert ha pl. alaplapi vagy egyéb kábelek lógnak ott, akkor oldalról nehezebb betolni a tápot, de nyilván ez nem egy egetverő probléma.

Az elődnél három 120-as és egy 140-es házventit kaptunk, itt mindössze két 120-ast találunk a házban, illetve fan splittert se keressünk.

Szerencsére eltűnt a HDD-led villogása, ami a power gomb köré volt integrálva, mellettünk lévő háznál elég idegesítő tudott lenni.

Korábban a vertical VGA módhoz külön házat adtak i-s jelzéssel, szerencsére itt már nem kell felárat fizetni ezért, a PCI-os takarólapok között már nincsenek merevítők, így bármilyen gyártó megoldását betehetjük, de az NZXT is előállt saját vertical mount-jával potom 90 dollárért, ami végül is nem tűnik soknak, ha azt vesszük, hogy csak a 4.0-ás PCIE kábelek 25-30 eFt-ba kerülnek. Vertical GPU Mounting Kit | PC Components (nzxt.com)

Megemlíthető még:
Two top-mounted USB 3.2 Type-A ports
One top-mounted USB 3.2 Type-C port

Összességében márkán belül is jó vételnek tartom a házat, akik eddig ódzkodtak az NZXT-től, azoknak is ajánlom, rengeteget jelent a könnyű szétszedhetőség, a mesh előlap és tető pedig jelentős előrelépés a hőmérsékletek csökkentésében. Dupla radiátoros elrendezésben is kb. 8-10 fok csökkenés VGA (front radiátor) és kb. 5 fok a CPU esetében (top radiátor), ami nyilván jobb lenne, ha a front radiátor nem zárná el a beáramló levegő nagy részét. Csend tekintetében nem tapasztaltam nagyobb zajt a zárt H700-hoz képest.

Itthoni ára kb. 60 eFt körül alakul, de az európai vagy amerikai árak (130 USD) alapján ez valójában egy 45-50 eFt-os kategória, a H700 2019-ben 46.000 Ft volt.

NZXT H7 Flow & Elite Case Review: Thermals, Cable Management, & Noise - YouTube

Egyelőre még így néz ki, a front radi azóta előrébb került, így nem látszik, jön fehér VGA kábel és fehér sleeve az alsó AIO-ra.

Hogy is néznek ki a gépeink? - PROHARDVER! Hozzászólások

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#79309) s.bala31 válasza Benhill (#79305) üzenetére


s.bala31
őstag

A hátsó üveglapot kicsit feszíti az egyik takarólemez, de nem vészes, plusz el is lehet ezeket távolítani és úgy több hely marad a kábeleknek. Ezek az ajtók amúgy nem rezonálnak, nem rezegnek.

(#79310) koxminator válasza Shamli86 (#79283) üzenetére


koxminator
senior tag

Jó kérdés, Aquánál találtam, vettem is egyet tegnap, még mindig van 1 náluk raktáron, fekete.

Köszönöm mindenkinek a javaslatot, segítséget korábbról. :R

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#79311) Bunken


Bunken
tag

[Erre] valakinek valami javaslat?

(#79312) IzI válasza Bunken (#79239) üzenetére


IzI
senior tag

Hi

Lancool 216 akár,de még sok lehetőség van, neked kell kiválasztani.
Itt [link] tudsz szűrni ahogy neked jó,már beraktam 160mm-től cpu magasság és vertikál lehetőséget. Összefoglalóban találsz pár opciót

(#79313) MaddeNNNN


MaddeNNNN
őstag

Egy kis Montech Sky Two kedvcsináló:

[ Szerkesztve ]

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#79314) 4nick8 válasza Bunken (#79311) üzenetére


4nick8
őstag

Picit több de benne van a luxury riser is: Hyte Y40

(#79315) Exelsior válasza MaddeNNNN (#79313) üzenetére


Exelsior
senior tag

Hali,

Szuper lett már nagyon várom hogy megjöjjön szép fehérben. Sajnos Hyte 40-et totál fehérben nem találtam jó áron itthon. Igy maradt ez. Plus RIserem már van. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935

(#79316) 4nick8 válasza Exelsior (#79315) üzenetére


4nick8
őstag

Mi a jó ár Y40-re?

(#79317) TomiLi válasza MaddeNNNN (#79313) üzenetére


TomiLi
addikt

A befújó ventik szenzációsak a "frodított kerettel"!!! :K
Lehet, hogy le vagyok maradva, de nem láttam még ilyen megoldást, hogy fordítva van a lapát kialakítás, hogy az rgb keret teljességében érvényesüljön!

Bogyorisz

(#79318) Exelsior válasza 4nick8 (#79316) üzenetére


Exelsior
senior tag

Azt nem tudom de 2 hónapja csak drágábban láttam mint most. Ettől még továbbra is a Montech a befutó. :)

Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935

(#79319) 4nick8 válasza Exelsior (#79318) üzenetére


4nick8
őstag

Nem rossz az a Montech de engem zavarna az a vastag oszlop a szemem elött.

(#79320) Sefase


Sefase
csendes tag

Sziasztok!
van egy Be quiet pure base 500fx házam, hogyan tudom az rgbs és pwm-s ventiket szabályozni illetve a világítást testreszabni? Van valami software vagy ilyesmi? Semmit sem találtam. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#79321) Bunken válasza IzI (#79312) üzenetére


Bunken
tag

Köszi szépen!

Tetszik a 216-os és nézelődni fogok azon az oldalon amit linkeltél. :R

(#79322) Bunken válasza 4nick8 (#79314) üzenetére


Bunken
tag

Ez a kis plusz még talán bele fog férni, tetszik a ház, eddig nem is találkoztam még vele. Amiket eddig néztem azokhoz mindhez külön kell megvenni a riser kábelt vagy még külön a PCI helyek átalakítóját is a hátlapra. Csak ez a kettő plusz azok közül amiket eddig néztem 30-50k a házon felül. Gazdaságosság szempontjából eddig ez a legjobb.
Még átnézem IzI által linkelt oldalt is azért biztos, ami biztos. :)

Köszönöm szépen a tippett! :R

(#79323) forguet válasza Sefase (#79320) üzenetére


forguet
Topikgazda

Legegyszerűbb az alaplap szoftverével vezérelni az RGB-t (már ha tudja...nem írtad, milyen az alaplapod)
A ventik sebességét én BIOS-ból állítanám, de azt is lehet szoftveresen.
Javaslom, keresd fel a ventis fórumot

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#79324) Sefase


Sefase
csendes tag

Köszi Asus tuf b550 plusz a lap

(#79325) Grave_444 válasza forguet (#79301) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Fara H1M Pro verzióhoz jár ARGB vezérlő?
Hexform és Trinity Mini elöl/felül kivehető mágneses porszűrős, jól látom? :)

(#79326) forguet válasza Grave_444 (#79325) üzenetére


forguet
Topikgazda

Igen, fara h1m pro-ban van argb vezerlo
Az aerocoolok porszureserol nem igazan tudok nyilatkozni :( hexformban kene lennie (ugye azt irjak az oldalon h dustfilterS) de en akarhogy guvasztom a szemem a videokon elol pl nem latok :)

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#79327) Rowon válasza forguet (#79326) üzenetére


Rowon
veterán

Hexformnál szerintem csak a tápegység alá raktak: [link]

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79328) Grave_444 válasza forguet (#79326) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Nincs valami jól bevált porszűrő? :)
Hexform V2 tartalmaz 3db 12cm FRGB ventilátort. Ahogy látom ezek molex csatlakozósak.
Lehet elengedném a világítást és szereznék inkább 14cm-es első hűtőket.
Szerinted lenne érdemi különbség? Végül is fix 7V-ra kötve sem lenne rossz.

Ha a Fara H1M Pro lenne a befutó biztos nem vennék több ARGB ventilátort, szerintem megtartanám a 4db BQ Pure Wings 2-t vagy amennyit lehet.

Kezd körvonalazódni egyébként, vagy marad a mostani Jonsbo V9 és ebbe teszek egy komolyabb procihűtőt vagy a fent említett kettő, talán a Hexform szimpatikusabb.
Kérdés ugye most a cpu coolert leszámítva szellőzés szempontjából mennyivel lennék előbbre a "hagyományos" ház kialakítással. 2 elöl fúj, hátul 1, felül 2 szív, táp alul.
Ha azt mondjátok jobb ez a megoldás a kártyának, alaplapnak stb, akkor belevágok. :)

(#79329) Rowon válasza Grave_444 (#79328) üzenetére


Rowon
veterán

Én tippeket nem adnék neked, inkább csak hangosan gondolkozom. 18k a Hexform, a Silverstone ház meg 38k. Sőt, az alap verzió csak 16k: [link]

Ha arra kell, hogy valamiben legyen a config, arra jó lehet a Hexform, viszont nekem 1 hónap alatt még porszűrővel is full tele lesz a házam porral, ezen meg nem igazán látszik, hogy lenne elől.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79330) atom18


atom18
aktív tag

Sziasztok!

Milyen házat ajánlanátok (a nevemre kattintva minden adat látszik) most raktam össze a gépet szóval semmin nem szeretnék egyenlőre változtatni. A gondom a következő mikor meglett a VGA az sajnos egy vonalban van a házzal plusz még a kábel így sajnos nem tudom sehogy felrakni az oldalát a ház pedig tetszik és elégedett is voltam vagyok vele de túl nagy a VGA :) Amit rászánnék olyan 100.000ft
Így néz ki jelenleg:

Köszönöm előre is! :R

(#79331) Grave_444 válasza Rowon (#79329) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Persze az ár sem mindegy, különben FD Meshify 2 Mini lenne. :)
Emiatt kérdeztem a szűrőt, nem nagy dolog házilag vágni bele.
A mostani házamban is csak alul van, ahonnan szív, egész jól megfogja.
Felül most nincs, nem is annyira indokolt, asztalban a gép közvetlen felette bútolap van.

(#79332) Rowon válasza Grave_444 (#79331) üzenetére


Rowon
veterán

Alul szvsz a táp miatt muszáj a szűrő, kivéve, ha azt is ki tudod fúvatni időnként, azaz: [link]. Vettem egyet, nem bántam meg. Baromi jó vele dolgozgatni. És a falevelet is viszi. :D

Am. anyaghasználatban a Silverstone ház szerintem biztosan jobb lehet, látni nem láttam még, csak a honlapjukon a képeket, de... csak 40k. Ha más nem, kipróbálod a Hexformot és ha nem jön be, visszaküldöd elállással. Viszont arra ügyelj, hogy a lehető legkíméletesebb legyél vele, mert akkor nem a teljes árat adják vissza, ha baja esik.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79333) abridabri válasza atom18 (#79330) üzenetére


abridabri
veterán

Az alsó 3 venti miért fordítva van beszerelve ? :F

(#79334) IzI válasza atom18 (#79330) üzenetére


IzI
senior tag

Összefoglalóban rengeteg jó ház van,főleg 100-ert.Nekem ma jött meg lancool 3, irtó nehéz :D . Többi alkatrész még 1-2 hét minimum,így nem tom mennyire lesz jó,de tesztek szerint jónak kell lennie.Ebben még 4090 is simán elfér,de nálam 7900xtx vagy 4080 lesz.

(#79335) Rowon


Rowon
veterán

Csak nem átnevezték a SilentiumPC-t Endorfyra?

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79336) Viktor77 válasza Rowon (#79335) üzenetére


Viktor77
titán

De.
Most mindkét név alatt futnak cuccaik, ÁK-n pl. van ami mindkét márka alatt szerepel.
Pl.: [link] és [link].
És: [link].

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79337) forguet válasza Grave_444 (#79328) üzenetére


forguet
Topikgazda

Nálam sincs sajnos a bölcsek köve :( ...Ilyen kis méretű házaknál az én tapasztalataim szerint sajnos mindig van "áldozat"
A mostani házadból többet nem nagyon tudsz kihozni, a 133mm-es hűtő magasság eléggé bekorlátoz. Cserébe marha jó a VGA-d hűtése.
Az említett 2 ház esetén biztosan javulhat a CPU hőmérséklete, de a VGA rosszabbul fog járni, mert nem kap annyira direktben levegőt mint az első tápos kialakításnál.
Én amúgy ezért dobtam be az ASUS AP201-et, mert az hasonló kialakítású mint a mostani házad, felülről a cpu, alulról a VGA kapja a levegőt, és belefér normál magas hűtő (170mm).

Ha maradnál mégis az alsó tápos opcióknál, akkor arra figyelj, hogy felül az első ventit mindenképp befújásra használd, ne fújja ki az elölről beküldött levegőt mielőtt a CPU hűtőt eléri :K Ezt GN-ék tesztelték is valamelyik háznál és több fokot is jelenthet.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#79338) Grave_444 válasza forguet (#79337) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Neked címeztem a kérdéseim, de mindenkihez szólnak, akinek van tapasztalata. :)
ID-Cooling SE-207-XT SLIM jöhetne szóba a mostani házba, szerinten érezhető különbség lenne.
Ez a fordított felső ventilátor megérhet egy próbát akár most is.
VGA igaz nem direktbe, de azért az alsó front ventilátortól kapna elég friss levegőt, jelenleg az alsók 600rpm körül mennek max, nem jelentős a légszállítás.
Na meg a gyári láb se túl magas.
Nem tetszik az Asus ház. :B

[ Szerkesztve ]

(#79339) Giii


Giii
senior tag

Sziasztok!

Az összefoglalót elolvasva bukkantam rá a Fractal design Torrent házra. Sok tesztet megnéztem és szinte kivétel nélkül nagyon dicsérik. Ami miatt nekem nagyon bejön az az, hogy alul van 3db venti a VGA-nak(ez nekem egy fontos szempont!) Az ára igen. Nos húzós. Mindig azt mondtam, hogy 50nél többet nem adok egy házért, de nagyon sokat agyaltam és arra jutottam, hogy kB kiszolgáló ez a szép darab engem nagyon sokáig. Max venti két kell benne cserélni idővel de akkor még jöhet bele a Noctua.
Tényleg ennyire jó mint amennyire dicsérik. A tesztek engem nagyon meggyőztek. Van esetleg olyan aki használja ezt a szépséget?
A ház egy 5800x+2SSD+2 db 3TB vinyó+ 6700xt vagy sima 6800 lenne benne. Az alaplap marad és a Ram.

Előre is köszönöm. :R

AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h

(#79340) forguet válasza Giii (#79339) üzenetére


forguet
Topikgazda

Nagyon-nagyon jó ház. Ha rászánod magad, hogy ilyen mélyen a zsebedbe nyúlsz, biztosan nem fogsz csalódni, még ennyiért is jó értéket képvisel (mert minden más is megdrágult)

Ha még gondolkodsz opciókon, a SB802, az 5000d airflow, a Fractal North és a Lancool 3 lehetnek alternatívák és valamennyit spórolsz is.

Viszont ha ez tetszik akkor ezt vedd, évekig fogod nézegetni :)

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#79341) Abrion


Abrion
senior tag

e héten valószínűleg veszek egy házat, mi rosszat tudtok mondani erről a házról? így elsö ránézésre :) Darkflash LEO
Gondolom a hátsó slot lesz a célpont :) mert nem leszedhető hanem letörhető.

Ez a gépem:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB

mondanám azt hogy oh igen legyen egy 40e ház, de hogy mennyire lenne jó, szerintem a pcm nem fogja elérni a 70c fokot max teljesítménynél azt 100% se a GPU és a CPU.
Probálok olyat találni amin van porszűrő és lehet látni a ventilátort elöl.

[ Szerkesztve ]

(#79342) s.bala31 válasza Giii (#79339) üzenetére


s.bala31
őstag

Szia. Esetleg az még fontos lenne hogy milyen hűtést tervezel erre a konfigra. Sima lég, AIO vízhűtés vagy épített vízhűtés. Nekem is szimpatikus volt ez a ház de ami eltántorított a vásárlástól az az volt hogy pl a 420-as radiátort csak előlre lehet beszerelni. [https://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/4000182771-torrent-420mm-aio-examples]

[ Szerkesztve ]

(#79343) MaddeNNNN válasza Abrion (#79341) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Méretre elég kicsi, 37 centi hosszú csak így 300 körüli vga fölé nem nagyon kell menni.Elől ugyan nincs porszűrő és kérdésesek a ventik is(fordulat+rgb szabályozás) de ennyi pénzért szerintem teljesen jó. Nyilván az anyaghasználat lesz majd a másik, ahol spóroltak.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#79344) Danii26


Danii26
csendes tag

Sziasztok!

Nos, mint kezdő PC összeszerelő még 2 éve gépfejlesztésnél én is beleütköztem az alap hibákba, viszont mostanra szeretném szép lassan elhárítani az akadályokat :).

Van egy MSI MAG B550 TOMAHAWK alaplapom, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 280 proci hűtőm és egy SPC Regnum RG6V EVO TG ARGB házam.

A problémám ott van, hogy az alábbi képen jelölt, pirossal bekarikázott rész miatt, a proci hűtőt nem tudtam felülre beszerelni, így elöl van. A proci hűtő túl vastag, illetve az alaplapon lévő pirossal bekarikázott rész is túl vastag (magas), így akadályozzák egymást.

Megpróbálom másik képpel is szemléltetni a problémámat. Az alábbi képen pirossal jelöltem, hogy nekem a proci hűtő rálóg az alaplap hűtőjére, ezért nem tudtam felülre betenni.

Gondolom itt két opció lehetséges. Lejjebb teszem az alaplapot és akkor a proci- és alaplap hűtő nem fog érintkezni, vagy mivel elég nagy az alaplap hűtő, így mindenképpen rá fog lógni a proci hűtő, de nem ütköznek össze, mert úgymond rátakar, mivel mélyebb lesz a ház. Bármelyik is a megoldás, ez a ház ennyit tud, szóval sejtésem szerint mindenképpen új házat kell vennem, ami tágasabb, mélyebb. Jól gondolom?

Milyen házat ajánlotok? Eddig úgy voltam vele, hogy nem költenék sokat házra, de ezt az ötletet eltöröltem. 80-100.000 Ft-ig ha szükséges, beáldozok rá, a lényeg, hogy férjen el minden kényelmesen, legyen jó a hűtése, legyenek benne ventilátorok elöl, hátul. Persze ha 50-ért lehet már kapni egy normális házat, akkor nem vagyok az ellen sem, ár-érték arányban legyen megfelelő. Semmiképpen sem zárt, hanem mesh-es házat szeretnék. Azt mindenképpen szeretném szem előtt tartani, hogy nyáron tervezem egy RTX 4080 vásárlását, ami méretes darab, szóval annak is el kell férnie.

Remélem sikerült jól leírnom és vázolnom a problémámat, előre is köszönöm a segítséget :).

(#79345) s.bala31 válasza MaddeNNNN (#79306) üzenetére


s.bala31
őstag

"A dupla venti miatt kérdeztem a vga-t, nem elég neki hogy a táp shourdból húzza rá a levegőt a 2 házventi?"
Elég lenne az a 2 házventilátor is, de nincs szívem kidobni azt 2 rgb-s dupla ventit. Sok haszna valóban nincs de legalább világít :DDD

(#79346) Benhill válasza Danii26 (#79344) üzenetére


Benhill
senior tag

Nekem a corsair 4000D házban, rog xi extreme társaságában, ez a kis rák van itt útba:

De nem is a venti ér hozzá, hanem AC 280as radiátor széle éppen bele ér :W Pár miliméterrel előrébb tudnám tenni, akkor bemenne :D Igy kénytelen voltam előre tenni. ugy hogy a cső felfele van, de 5-6 centivel fentebb mint a pumpa.

Amugy
Corsair 5000D
PHANTEKS Eclipse G500A
PHANTEKS Eclipse P600S
Lian Li LANCOOL III Mesh

ezek mindegyike elég tágas és jól szellőzik 70-80 körül vannak

(#79347) Rowon válasza Benhill (#79346) üzenetére


Rowon
veterán

Én ezekhez a radiátorokhoz nem igazán értek, így csak spekulálok. Ha nincs benne folyadék, akkor az útban lévő bordákat valaki kisebb fémfűrésszel is le lehet darabolni akár. Persze akkor a garancia ugrik, meg nem árthat valami festéket is ráfújni.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79348) Busterftw válasza Rowon (#79347) üzenetére


Busterftw
veterán

Vagy mondjuk ne rakjanak az alaplapokra ilyen bazari "gamer" VRM hutoket.
Persze egyszerubb megfelelo hazat venni, de na, ne a design legyen a lenyeg, Benhill kepen annak a saroknak semmi funkcioja nincsen.

(#79349) Rowon válasza Busterftw (#79348) üzenetére


Rowon
veterán

Lehet, hogy igazad van, nem tudok rá mit mondani, mert nem értek hozzá. Önmagában a VRM hűtőborda biztos nem hülyeség, a méret viszont lehet, hogy overkill.

Ugyanilyen alaplapom van és én speciel az egyik procihűtőm hátsó ventilátorát nem tudtam feltenni pont ez miatt a heatsink miatt. Valahol tényleg idegesítő, de ha ezen múlik az alaplap élettartama, akkor egye fene...

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#79350) Abrion válasza MaddeNNNN (#79343) üzenetére


Abrion
senior tag

oké akkor tovább nézek, de most jobban beállítom a keresést, a minimum nem atx lesz hanem m-atx, mert ugye az alaplap micro atx :)

A techpowerup szerint a GPU 282 mm hosszú :)most mondjam azt hogy a ház képes atx-et befogadni, mégis kicsinek szólítod :Dhogy van ez? :D

várj már, dehogy nincs porszűrő elöl, elöl nem üveg van, hát nézd már meg jobban :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.