Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, a táblázatból honnan tudom melyik esetleg fekvő ház?
Haverom szeretné rátenni a házra a monitort, hogy ne legyen a földön maga a pc ház.
Tudnátok esetleg ajánlani?
max 20E,-Ft
matx vagy itx?
csak alaplap, proci, ram és egy ssd lesz benne a tápon kívül.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
IG55
senior tag
Üdv!
be quiet! Pure Base 500DX házat készülök venni, van benne 3 ventilátor. Ezeket az alaplapra és a tápegységre is tudom csatlakoztatni? Ha az alaplapra csatlakoztatom őket, akkor a fordulatszámukat az alaplap képes lesz változtatni? Akár le is tudja kapcsolni őket?
Mi a különbség a 3 és a 4 pines ventilátor között? Mindkettő alkalmas variálható fordulatszámra?
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok
Létezik olyan ház, ami elől nyitott teljesen, felül viszont zárt-zárható?Pixel 7 Pro Hazel
-
forguet
Topikgazda
válasz anonymus89 #78551 üzenetére
#78551 anonymus89
CM Masterbox Q300L -t nézd meg#78552 IG55
Ajánlott az alaplapra kötni, arra vannak ezek kitalálva.
Ha a PSU-ra kötöd, a legtöbb esetben folyamatosan teljes sebességgel fognak forogni a ventik...hangos lesz.3 vs 4 tű.
3 pin: föld (fekete), 12/5V (piros), szenzor (sárga)
4 pin: föld (fekete), 12/5V (piros), szenzor (sárga), kontroll (kék)
Mindkettő alkalmas változó fordulatszám vezérlésre...a 4-esnek ugye ott a 4. PWM tűje erre, a 3 pinest pedig a modern alaplapok feszütségszabályozással tudják vezérelni.#78553 LojcHy°H-val
Van. Pl az ajánlottak közül a Phanteks P200a, vagy a Fractal Torrent összes mérete
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
IG55
senior tag
válasz forguet #78554 üzenetére
Köszi!
Közben tájékozódtam, mit lehet tenni olyankor, ha nincs elég chassis fan csatlakozó az alaplapon. Van olya, hogy elosztó. Ha egy ilyenre kötök több ventit, akkor mindegyik azt a vezérlést kapja, amit az alaplap küld? Tehát nem az lesz-e, hogy az egyik kapja, a többi meg pörög kontrollálatlanul?
-
MaddeNNNN
őstag
Ha olyan a venti hogy egymásba lehet kötni őket (daisy chain) akkor többet is köthetsz egy csatlakozóra. Vagy használsz Y elosztókat. Arra kell figyelni hogy a csatlakozó több áramot tudjon leadni mint amennyit a ventik összeadva felvennének.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
Sajnos a 500DX gyári Pure Wings 2 ventijeit nem tudod sorba kötni. Így vagy veszel 1db Y splittert és 2 ventit rákötsz, vagy veszel egy Fan Hubot amire mind a hármat rákötöd és a tápodból kapja az áramot.
Vezérelni mindkét módon tudod majd őket.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Celithrandi
addikt
válasz MaddeNNNN #78559 üzenetére
vagy elvégja a kábelt és wago-val összerakja a két ventit Vagy csak simán összesodorja a végeket és szigszalag ami még csak látszani se fog. Ha van forrasztó sodrás után egy pötty cin is mehet rá és kész.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
smiti
veterán
Nekem ebből van 3 darab: [EK Water Blocks EK-Cable Y-Splitter 3-Fan PWM] Simán elbírja a 3-4 EK Vardar ventiket egy alaplapi csatlakozó vele.
-
MaddeNNNN
őstag
O11D kapott egy kis konkurenciát:
ASUS TUF GT502To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Ház vásárlás ügyében kérnék segítséget.Konfigom mATX alap lap,2x16GB DDR5.I5 12600,CORSAIR rmX 650 GOLD,160 mm magas thermalright cpu hűtő.Külön vga nincs és nem is lesz. Tehát nem egy melegedős konfig,de azért 3 db 12 cm-es venti be férjen. Zene vágásra és álltalános feladatokra van használva a gép. Regnum RG6V TG házról váltanék, hely hiány miatt. 2 lehetőség ként kérnék ajánlást. 1.Fekvő alap lapos kocka ház,kis méretben olyasmi mint pl a Koolink Santuary [link] ami Szélesség265 mmMagasság345 mmMélység330 mm méretekkel rendelkezik.De sajnos már nem kapható.Méretben kb 300mm . 380mm,380mm ig el tudnék menni. Thermaltake Core V21 már túl nagy. 2.lehetőség hogy normál álló alap lapos verzióban kis méretben milyen mATX házat ajánlotok.? A keret 30 000FT.Köszi előre is.
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Van itt olyan esetleg aki rendelt már a Corsair-tól házat/alkatrészt? Kihozzák egyáltalán? Kb mennyi idő lehet?
Konkrétan egy 780t oldallapot rendeltem. Jött a visszaigazolás róla, de eléggé bizonytalan vagyok vele kapcsolatban.
Esetleg valakinek van vele tapasztalata? -
blountex
senior tag
Megérkezett a Lian Li Air mini.
Nagyon jó kis kuckó, kompakt, kis helyen elfér és mutatós.
Szerelhetőségre sem volt vele különösebben gond.
Egy 320mm videokártya is elfér benne és még van 15cm hely, úgy hogy az első venti is bent van.Egyedül a power ledet cseszték el, sima kék színnek jobban örültem volna. Indításkor ugyan ezt a kék szint kapom, aztán ahogy bejön a Windows kék lila színben gyorsan villog folyamatosan.
Néztem a BIOS beállításnál a power ledet blinking-re volt állítva és volt egy dual color lehetőség, de azt kiválasztva nem változott semmi. Alvó módban pedig szép kéken villog.
Valami ötlet erre esetleg?[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz icp1970 #78566 üzenetére
Esetleg nézz rá erre: Cooler master masterbox q300p
A gyerekemnek most raktam össze egy ilyenbe gépet, lehet állítva meg fektetve is használni, átszerelhető gumitalpas oldallap csavarjai vannak, a kapcsoló panel is moduláris, leszerelhető gumírozott lábai is vannak. Nem annyira variálható mint a v21, de viszonylag jól férni benne, és belefér egy rakás 12-es venti.[ Szerkesztve ]
-
forguet
Topikgazda
válasz icp1970 #78566 üzenetére
Ezekre less rá:
Masterbox Q500L - ezt lehet állított és fektetett heylzetben is használni
Silverstone Fara H1MAmit írtak előttem, a Q300P helyett inkább a Q300L-t ajánlanám a jobb szellőzés miatt, de igazából a CPU hűtőd egyikbe se fér bele, mert ezek 159mm-ig fogadnak.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Elgondolkoztam egy videokártya cserén ami a mostani 125w TDP-s teljesítményűt váltaná, mondjuk ~300w teljesítményűre. (sajnos ebbe az irányba megy egyenlőre a cpu/gpu ipar, remélem egyszer valami gátat szab emmek az idióta iránynak és a TDP/teljesítményre lesznek inkább kénytelenek ráfeküdni)
Na de a nagyobb hőleadáshoz lehet kellene egy jobb ház. A mostanit imádom, húsz éves, full acél ~12kg, 54 cm magas, 50 mély, minden belefér, egy bazi nagy NH-D15 hűti a CPU-t és kényelmesen elfér. Örök darab, így télen szépen felpolcolom a lábam a gépre melegíteni, masszív acél ház bármit elbír. Sajnos a szellőzése megragadt a 20 éves igények szintjén, vszleg nem lenne elegendő már nagyobb hőtermelésre. A CPU/GPU-t mindig alulfrekizem/feszkózom, a ventiket ennek megfelelően szintén visszaszabályozom (ha kell inkább erősebb hw-t veszek és visszaveszek a teljesítményből de ventit nem akarok hallani a házból), de attól tartok nem lenne elég a jelenlegi ház.
Kérdés van-e olyan ház ami ma kapható, méretben kb. ugyanez (52-54cm magas, ~50 mély), acél, masszív (alu és egyéb sérülékeny mesh vackok kizárva).
Van jó tapasztalatom hétvégi házba vett bequiet pure base 500 midi házzal, egész korrekt volt minőség. Ami méretben jó lenne otthonra az a Dark base 700, de nem tudom hogy mennyire robosztus ebben a méretben, nem-e valami nyeklő nyakló vacak. (A következő 20 évre veszek házat szóval bírnia kell a strapát)
Van bármi más jó-ajánlott házikó ebben a méretben?
ps: Kinézete mindegy, ha van is benne vmi extra világítás majd kiherélem (bocsi boomer vagyok :)fred
-
DravenMoral
senior tag
Milyen házat ajánlanátok max 24.000ft-ig?
Ha lehet, inkább 20.000környéke.
Lehet használt, új is.Igények:
Atx lap/táp férjen bele,
Oldalsó üveg panelja legyen,
Legalább 6db 120mm-es ventilátor férjen be
(1hátul, 2felül, 3elől),
Felül helyezkedjenek el a gombok, usb-k,
Alsó /eltakart/ tápkamrás legyen,
Férjen be legalább 158mm processzorhűtő, illetve 310mm videokártya.És ha lehet, valami olyan ház legyen, amiben hátul azért van hely elrendezni a kábelokat.
Előre is köszi!
-
HdRew
őstag
válasz DravenMoral #78575 üzenetére
-
Viktor77
titán
válasz DravenMoral #78575 üzenetére
Ilyen árban gyakorlatilag csak az ajánlott Matrexx 55 van.
A felső gombok kivételével.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
forguet
Topikgazda
válasz freddirty #78573 üzenetére
Szia!
Kompaktabb méretben ajánlanám az alábbiakat:
NZXT H7 Flow
Lian Li Lancool II mesh C
Fractal Torrent compactEzek pár cm-rel nagyobbak mint amit megjelöltél, de kiemelkedő minőséget képviselnek:
Be Quiet Silent Base 802
Lian Li Lancool III
Corsair 5000D Airflow
Fractal TorrentMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
-
Celithrandi
addikt
ezekkel a paraméterekkel lazán van egy rakás ház 20ezer körül. Egyedül az eltakart tápkamra ami kérdéses, de nem is értem az miért jó.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #78583 üzenetére
Állítólag rontja az "erflót", plusz ínyencek számára esztétikai hátrányt jelent a tápegység látványa.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Celithrandi
addikt
Ezért van az ínyenceknek 200ezres gépház, a 20ezres ház meg azoknak akik csak egy házat akarnak és nincs nagyobb elvárásuk mint hogy beférjen az X venti meg az X winyó
-
HdRew
őstag
válasz DravenMoral #78580 üzenetére
Ja értem, mondjuk az tényleg nem vészes, de azért házat nem 2-3 évente vált az ember.
Félreértés ne essék, az olcsóbb házaknak is megvan a maga helye, bár én a korábbi CM N300-at senkinek sem ajánlanám. (És ez már 25K HUF.. ) És egy szép pc ház azért jól mutat a szobában, illetve kellene a jó airflow is, hogy a benne lévő alkatrészek minél tovább és minél jobban muzsikáljanak.
Ha azt nézzük, hogy egy jobb ház eltarthat mondjuk akár 10 évig is, akkor most egy 44 ezer ft nem sok. Főleg ha az erős forintunkat nézzük, akkor lényegében tényleg az jön ki, hogy vedd meg ma, mert holnap már drágább lesz..
-
Celithrandi
addikt
értem én, de ha 20 a kert akkor az nem 44 Megjegyzem nekem van egy ilyenem itthon feleslegben de nincs külön zárt táprésze: [link]
Teljesen elégedett voltam vele, csak nem fért bele a 420-as AIO.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz Celithrandi #78583 üzenetére
Amit most látok, hogy olcsóbbat tényleg nem éri meg venni, mert azok tényleg annyit is érnek. Ráadásul ami nem olcsó (nekem 30-40k), az is kompromisszumos. Amibe meg nem tudsz belekötni az 50k+. Lassan tényleg úgy vagyok vele, mint Te, hogy egy darab igényesen elkészített fémdobozért indokolatlanul magas árat nem fogok kifizetni.
Marad a használt piac, jó állapotban megőrzött régi gépházak (amikben még volt anyag), szvsz sok esetben jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Vannak nagyon jó házak használtan potom pénzekért. Sajnos nekem a 420as hűtő miatt onnan se volt semmi ami jó lett volna, de ha nincs ilyen specifikus kívánság akkor bőven találni pofás Fractal házakat pl.
-
válasz Celithrandi #78589 üzenetére
Én legelsőnek azt javasoltam Neked, igaz az valamivel még a Lancoolnál is drágább volt. Fractal Design Meshify 2 XL
-
HdRew
őstag
Félreértés ne essék, nyilván elég magasak már az árak egy jó airflow-val rendelkező gépházért, ellenben a különböző mérések mind mellettük szólnak. Persze kivéve, ha ilyet venne az ember 200 dollárért.
Jobb teljesítményt tudsz kipréselni az eszközeidből, illetve nem is melegednek annyira így, tehát akár még az élettartamát is tudod növelni egy jó gépházzal.
Ugye úgy tartja általában a mondás, hogy az alkatrészek árának 10%-át kellene gépházra költeni. Ahogy az adatlapodat elnézem, kb. picit felfelé kerekítve 350K-t érnek az alkatrészeid a gépben. Na már most, az már simán megérdemelne egy szép házat, és adott esetben ha továbbadod, ki tudod emelni, hogy milyen jól szellőző házban tartottad, csinálsz róla szép képet, hogy jó a kábelmenedzsment, megvan az airflow és mindjárt előnyösebb helyzetben is vagy eladásnál másoknál.
De ez csak az én véleményem, nem szentírás.
-
Celithrandi
addikt
Mértem én is, a Lancool III és a 15 ezres Thermaltake házat összevetve az átlag GPU hőmérsékletem 1 fokkal jobb a Lancool III esetében A prociról nem tudok nyilatkozni mert másik hűtést kapott, ezért is cseréltem házat.
-
válasz Celithrandi #78593 üzenetére
Dehogynem. Az XL tetejébe a 480-as is belemegy (legalábbis papíron). [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #78596 üzenetére
Jah, vagy úgy...
-
Celithrandi
addikt
nem véletlen vettem a lancool III-at. Igazából azt nem értem, hogy Arctic miért nem gyárt házat ha már olyan AIO-t gyárt ami kb egy házba se fér bele.
-
smiti
veterán
válasz Celithrandi #78598 üzenetére
Azt hiszem a márkán belül maradva is van, ami minden igényt kielégítene: [link]
-
Na ezt legyen, aki hajlandó megemelni. Apropó. Napokban raktak fel egy régi Cooler Master Cosmos házról hirdetést. Egy dolog nagyon tetszett benne, hogy arra gondoltak CM-éknél, hogy a ház tetejére két hosszirányú fém "fület" raktak, amivel ergonómikusan meg tudod emelni az egészet. A többinél meg szakadjon le a derekad...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest