Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz MaddeNNNN #77950 üzenetére
Igen, pont a szerhetősége és a porszűrők könnyű hozzáférhetősége miatt tetszik jobban, mint a BQ 500. A mostani ára (60-70k) egyszerűen vállalhatatlan, de talán fekete pénteken lesz rá valami akció.
Neked melyik fajta van? Ablakos? Sötét vagy világos? Ablak nélküli?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
MaddeNNNN
őstag
Fekete világos ablakkal. De szvsz így is elég sötét az ablaka. Ha kikapcsolom az rgb-t akkor konkrétan nem lehet látni mi van belül. Ha viszont bekapcsolom mindet, akkor szépen lehet látni.
nappal pedig ilyen:
igen, ideje kitakarítani munka miatt nem volt időm vele foglalkozniTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
Pkc83
őstag
-
KillerKollar
őstag
Tud valaki ajánlani olyan gépházat amibe belefér egy 36 centi hosszú RTX 4090? És lehetőleg nem is sül meg benne
Ja és ha lehet ne legyen üvegből az oldala, elég horror sztorit láttam már Redditen -
IzI
senior tag
válasz KillerKollar #77959 üzenetére
Fractal torrent,phanteks eclipse p600s, így hirtelen,de van még pár szerintem
-
válasz KillerKollar #77959 üzenetére
Szerk.: elnézést, hülyeséget írtam a kiadással kapcsolatban.
Ebbe az E-ATX-esbe is belefér, amit amúgy elég sokan dicsérnek a szerelhetősége és a kábelmenedzsment miatt. Nekem is egy ilyenre fáj a fogam, csak a kisebb, Compact verzióra.De szerintem az én Nanoxia Deep Silence 2-esembe is beleférne egy 4090.
[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
ja, hogy az USB-C, vilagos, azt hittem a ket USB port egy kabelen kommunikal!
koszonom
#77960 Grave444: koazi neked is, igy mar ertem!
nyilvan egyik sincs az alaplapomon, de az argb vezerles azert erdekelne, hogy ne a gephazon kelljen kapcsolgatni folyamatosan! van erre 3rd party megoldas?
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
KillerKollar
őstag
Köszönöm a tippeket!
Olyan változat aminek nem tempered glass az oldala esetleg van ezekből?
BE QUIET! Dark Base 900 fekete-ezüst
FRACTAL DESIGN Define 7 XL feketeEzeket nézegettem még, ezek sem azok pl, mondjuk a Fractal elég húzós árban
-
válasz KillerKollar #77964 üzenetére
Még lehet, hogy a Black Fridayt megvárnám, hátha lesz valamelyik webshopban akciózás házakra is.
-
IzI
senior tag
válasz KillerKollar #77964 üzenetére
-
MaddeNNNN
őstag
bár a kép csalóka, de az alsó üveg olallapos csak nagyon sötét
ez a solid panelesTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok,
a i5-12500k proci, Silentiumpc Fortis 5 hűtő, mellette egy m2 ssd, kettő 2,5-ös ssd és kettő 3,5-ös hdd mellé milyen jól szellőző, nagyon csöndes ventillátoros házat ajánlanátok?
Két jelöltem van:
Lian Li O11 Air mini
Zalman M3 Plus
Nyilván az első jobban tetszik, de mivel van árban is nem kis különbség, a kérdés, hogy megéri-e funkcionálisan a felárat a Lian Li?
Vagy mindkettőben kényelmesen elférnek hűvösben a cuccok?
Egyéb ajánlat ebben az árkategóriában? -
forguet
Topikgazda
válasz gilfoyle #77975 üzenetére
Alaplapot nem írtál, fontos, hogy a Zalman mATX-ig fogad, ATX-et nem, míg a Lian Li normál ATX ház a kis mérete ellenére.
Nem igazán egy súlycsoportban van a két ház, az árkülönbség abszolút arányos a minőséggel.
Hogy a legfontosabb hátrányokat említsem: anyag-és összeszerelési minőség (ez a súlyban is látszik, mindössze 6kg), mATX fogadása max, nincs USB-c, hulladék ventik.A Lian Li amit kinéztél ajánlott ház, ha az ember hajlandó zsebbe nyúlni, mind build quality, szolgáltatások, jó vminőségű ventik és talán szubjektíven hozzátenném designra nagyon eltalált ház.
Pár ház amit ajánlanék az alacsonyabb árfekvésben:
30.000 Ft-ig
Bitfenix Nova Mesh (ATX)
Deepcool Matrexx 55 mesh (ATX)
Phanteks Eclipse P400A (ATX)
40.000 Ft-ig
Fractal Focus 2 (ATX)
Lian Li Lancool 215 (ATX)
NZXT H510 Flow (ATX)Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
Topikgazda
válasz gilfoyle #77977 üzenetére
a 40-50 közötti ársávban ezekre érdemes még rálesni:
Be Quiet! Pure Base 500DX (ATX)
Corsair 4000D Airflow (ATX)
Fractal Design Pop Air (ATX)
Fractal Design Meshify C (ATX)
illetve nagyjából ugyanannyiért van Lian Li PC-O11 Air mint az általad kinézett miniMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
gilfoyle
őstag
válasz forguet #77978 üzenetére
Köszönöm!
Ez van amikor segítenek, eddig csak két ház közt őrlődtem, most már három van
A sorrend:
Be Quiet! Pure Base 500DX
Lian Li O11 Air mini
Corsair 4000D AirflowMár úgy vagyok a házzal, hogy azt kell bámulnom, meg nem is 2 évre veszem, szóval inkább többet rááldozok...
-
SirRasor
addikt
Make Love not war!
-
MaddeNNNN
őstag
válasz SirRasor #77980 üzenetére
Ha nem mindig megy a gép akkor a por fentről is ugyan úgy be tud szállni, a porszűrő megszűri. Akinek szinte mindig megy a gépe kiveszi a fenti porszűrőt.
Az előlapi porszűrő feladata ugyan az attól függetlenül hogy mesh vagy teli az előlap. A cikkben szereplő ház előlapján is oldalt van szellőző lyuk, ott ugyan úgy bemegy a por.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
SirRasor
addikt
Akkor pláne nincs értelme. Minek kifelé megszűrni? Legalább ha a venti előtt lenne, akkor az kevesebb port kapna
MaddeNNNN a másik helyen pont válaszoltam ugyanerre. Persze lehet nem is számít annyira, csak azért érdekelt más mit gondol erről.
Make Love not war!
-
válasz SirRasor #77983 üzenetére
Lényegében arra utaltam vele, hogy nekem felül is van egy ventim, hogy ott nyitott a ház. Egész nap nem megy a gép, csak amikor használom, a por pedig azért mocorog "magától" is egy házban, szóval akaratlanul belekerül a számítógépbe előbb vagy utóbb.
Szerintem minél több felől van porszűrőzve egy ház, annál jobb, bár ez részemről csak egy szubjektív vélemény. Nem egy nagy feladat portalanítani, de azért sűrűn nem szeretem csinálni.Plusz a porszűrő azért IS jó lehet még, mert összegyűjti a port. Könnyebb róla eltávolítani.
-
válasz gilfoyle #77979 üzenetére
Ez a Lian Li ház tök érdekes egyébként, ilyen dizájnt még nem is láttam, hogy az alaplap mögött van a tápegység, függőlegesen egy külön kis leválasztott részben. Jópofa. A fehér kifejezetten mikrohullámú sütő beütéses.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sziasztok,
gondolkodom "design"váltáson, a mostani midi torony házam lecserélném kocka házra.
Nézegettem mik vannak, amik számomra megfelelőek lennének, de nem találtam sok mindent.A "követelmények":
- ATX lap,
- max magasság 38 cm,
- a lehető legkevesebb TG,
- masszív váz/jó rezgéselnyerő megoldás.Én kettőt találtam: CM HAF XB Evo; Corsair Carbide Air 540 (ez ugyebár kis moddinggal, oldalra fektetve, gumilábakkal az oldalán)
Vannak még ehhez hasonló házak, vagy tényleg nagyjából ez a 2 opció lenne erre?
Ár egyelőre lényegtelen.előre is köszönöm a segítséget
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Tier78
csendes tag
Sziasztok.
i3-6100 proci, ARCTIC Freezer (nem tudom most, hogy hányas) Micro ATX Asrock h110m-hdv, 2 x 3,5 HDD, 2 x 2,5 SSD
VGA nincs most. 0/24-ben megy kb.
25 ezer Ft környékéig keresek új házat.
Később talán kerül bele VGA de csak mértékkel.
Jó lenne, ha a házhoz külön ventit már nem kéne venni, ha belefér akkor porszűrők ahová kell és a gép tetején legyen az I/O panel és 3 vagy 4 USB csatlakozó.
Eddig néztem Zalmanokat (Z3 Neo, I3 Edge, Z3 ICEBERG, Z9 NEO PLUS)
DeepCoolból (MATREXX 50, Matrexx 55)
Thermaltakeből (S100, V200, Versa J21 ezt most 21 ezer körül lehet akciósan beszerezni.)
és SilverStone FARA H1M vagy FSP CMT260
Ezek közül tudnátok valamelyiket ajánlani. Vagy mást, ha az jobb?
Előny még, az ha jobb oldalt van az I/O panel mint a Z3 Neo, MATREXX 50, Matrexx 55-nél vagy az, ha 2 USB 2,0 és 2 USB 3,0 van rajta.Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
forguet
Topikgazda
Sziasztok!
A Milyen házat vegyek fórum topikgazdája lettem a mai nappal, üdv mindenkinek!
Az összefoglalót (ami pont ma 4 éve volt utoljára frissítve) frissítettem 1-2 dologgal:
- 'Csendes házat keresek' rész
- mire számíthatok a pénzemért ársávok
- ajánlott házak listája korszerűsítve egyelőre 30 házzal
- ajánlott házak adatbázisa a leglényegesebb adatokkal - remélem működik másnál is a doksiKérném a gyakoribb topiklakókat hogy nézzetek rá, ha lennétek javaslataitok, ötleteitek, kiritika priviben jöhet minden.
Köszi!Tier78: nézz rá Te is, van pár elég jól sikerült ház 30e-ig is:
20.000 Ft környékén
Cooler Master MasterBox MB311L
SilentiumPC Signum SG1
30.000 Ft-ig
Bitfenix Nova Mesh
Deepcool Matrexx 55 mesh
Phanteks Eclipse P400AMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Tier78
csendes tag
válasz forguet #77989 üzenetére
Szia. Amiket javasoltál azoknak csak 2 USB csati van az I/O részen.
Kivéve a Deepcool Matrexx 55 mesh, de annak meg az elején van a 3 USB
Ezekről vmilyen vélemény, tapasztalat?
Deepcool Matrexx 55 [link]
SilverStone FARA H1M [link]
Zalman Z9 NEO PLUS [link]
Thermaltake Versa J21 [link] (21 ezer akciósan most)
FSP CMT260 [link] -
forguet
Topikgazda
válasz Tier78 #77993 üzenetére
Amiket írtál, azok nagyrészt nem mai darabok, illetve zártak (kivéve a Fara), így ajánlani nehezen tudom őket.
Ha ennyire fontos a 4 USB, akkor a lentiek közül én a Silverstone Fara H1M-et választanám. Egész jó kis háznak tűnik, gondolkodtam is h ajánlottba tegyem, de én személyesen még nem találkoztam vele és egyes review-k szerint a build quality nem túl acélos (szó szerint, 4 kg az egész), ezért egyelőre kimaradt a listából.
Viszont ha emellett döntesz, szívesen fogadok majd véleményt róla
+1 opció: USB HUB és akkor olyan házat választasz amilyen tetszik és jó
+1 tipp - a geizhals.de oldalon van tök jó szűrő a házaknál, de 2+2 USB-vel és 60EUR alatt az általad írtaknál csak márkátlanabb zárt házakat látok, úh nem hiszem h nagyon lenne több opció.[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Tier78
csendes tag
válasz forguet #77994 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. A 3 USB is elég lenne csak a 2-őt keveslem.
Az USB HUB-ot régebben nem szerette az egyik kütyü amit használok (Sip&Puff Breeze)
Lehet teszek még egy próbát vele mielőtt házat veszek.
Ha végül a Silverstone Fara H1M-et venném írok róla.
Kis netezős gép ez amúgy. A legkomolyabb játék ami megy az a Forge of Empire
A hőtermelés így nem komoly[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Tudnátok-e ajánlani egy kis méretű ATX-es házat, amibe egy 165 mm magas, egy tornyos CPU hűtő még belefér? Háttértár egyetlen 2,5"-os SSD, a többi M.2 és az alaplapon van. Videókari hossza 272 mm, szintén nem nagy darab és a PSU is normál ATX méretű.
Eddig a Lian Li O11 Air Minivel szemezgetek nagyon, de mindenképpen valami kisebb, compact méretű házra lenne szükségem és legyen meshes az eleje.
Keret: 30-60k
Szerk.: RGB nem kell![ Szerkesztve ]
-
forguet
Topikgazda
Szia!
Az összefoglalóban van ajánlott ház adatbázis, szűrni is tudod különböző elvárások alapján.
Itt van néhány ház az igényeid szerint:
30.000 Ft-ig Deepcool Matrexx 55 mesh
40.000 Ft-ig Fractal Focus 2
40.000 Ft-ig Lian Li Lancool 215
40.000 Ft-ig NZXT H510 Flow
40.000-60.000 Ft Be Quiet! Pure Base 500DX
40.000-60.000 Ft Corsair 4000D Airflow
40.000-60.000 Ft Fractal Design Pop Air
40.000-60.000 Ft Fractal Design Meshify C
40.000-60.000 Ft Fractal Design Meshify 2 Compact
40.000-60.000 Ft Lian Li PC-O11 Air Mini
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
válasz forguet #77997 üzenetére
Köszi! Megmentettél egy mentális összeomlástól, már fókuszáltan tudok válogatni.
Szerk.: hát sztem mégis csak az első gondolatomnál maradok és megvárom, míg elérhető áron lesz az O11 Air Mini.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest