Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
domedee
senior tag
válasz abridabri #77095 üzenetére
Nekem is ez a gondom (a választék, ha 3HDD+DVD kell), de a végén felidegelem magam és szétszedem az asztal alsó részét, és akkor befér bármekkora. Az a dühítő, hogy ha csak 10mm-rel több helyem lenne felfelé, már simán tudnék válogatni. Így meg nincs miből kb.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
BogyóBP
addikt
Itx haz esetében tényleg nagyon melegszik a vga ??
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Most tervezem le cserélni a zalman Z9 Neo hazámat.
20-25 e Ft a keret. Melyik ha az ajánlott ? Lesz benne egy cm vízhűtő
Deepcool Matrexx 50 ADD-rgb házról mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
BogyóBP
addikt
Eleg jó. Viszonylag nagy is ajánlott kategóriában van ebben az árban.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
adamz91
tag
Sziasztok,
Ajánlanátok házat légyszi minél olcsóbban, a lehető legjobban szerelhető / tágas jól szellőzőt?
Kifejezetten előny, ha nem RGB, nem átlátszó oldallapos, van 2db 2,5" ssd slot.
A következő confighoz:
- ASUS PRIME B660-PLUS D4 alaplap
- Intel i5-12400F proci
- NOCTUA NH-U12S hűtő
- EVGA SuperNOVA 750 GA táp
- Egyelőre GTX 960 kártya, hamarosan cserés lesz. -
ProEvoFan
nagyúr
BE QUIET! Pure Base 500 házat vettem. [link]
Sosem volt még olyan házam, ahol külön részen elvolt választva a táp és az ssd a többi alkatrésztől.
A problémám az, hogy így nincs hűtve az ssd és kemény 62 fokra felmelekszik. Kell rá vennem passzív hűtöt, ez rendben van de egy ilyen zárt rendszerben hogyan oldjam meg a ventilátoros hűtést? Van valakinek ilyen háza? Szívesen meghallgatok egy-két tanácsot. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz ProEvoFan #77108 üzenetére
A lehajló hátlemezve nem tudod szerelni az SSD-t? amúgy az a 62 fok terhelés alatt simán oké.
-
hevepapa
senior tag
válasz ProEvoFan #77108 üzenetére
Háááttt... ez a ház nem kifejezetten a szellőzésre van kihegyezve, inkább a csendességre... Sajnos nem írtad, hogy konkrétan hova raktad az SSD-t a lehetséges 5 hely közül. De berakhatsz az előlapra még egy-két 140-es ventit és akkor az (elvileg) már meg tudja oldani a problémát.
A 62 fok mikor van? Minimális terhelésnél vagy amikor komolyabb írás-olvasás van? -
ProEvoFan
nagyúr
válasz hevepapa #77110 üzenetére
Szerintem a gyári CPU hütö egy rakás fos.Veszek egy normálisat és nem lesz gond, mert alatta van az WD Blue SN550 NVMe ssd ezen [link] az alaplapon. Szóval a vga és a fos CPU hütö között persze hogy meleg lesz. Veszek a ház tetejére még egy BE QUIET ventit. A két új alkatrész szerintem megoldja a problémát...
Ja és nézzétek el a bénaságomat, a hozzá nem értésemet, mert kb nyolc éve nem raktam össze gépet és nem is igazán érdekel már a PC, csak aktiválni kellett magamat, mert fiamnak kellett egy új gémer gép. -
Dönc
tag
válasz ProEvoFan #77111 üzenetére
Meglátásom szerint azzal többet fogsz nyerni, ha befele tolod a több hűvös levegőt, szóval érdemes megnézi, hogy hogy fog jobban működni a hűtésed összességében.
Gyári Intel hűtő meg valóban egy határ sz@r, én most dobtam párom gépébe egy Arctic i13 x CO-ot, egyből -20 fok full terhelésen 0 zaj mellett. Pedig egy i5 3570k (95W TDP) (rézmagos) hűtőjét dobtam rá az i5-8400-ra (65 W TDP), így is belenyalt a 80 fokba, az új hűtővel 60 fok körül megáll, pedig nem űrtechnika, ami rá került.
Nekem tegnap jött meg a WD Blue SN570, ez alap felhasználás mellett 40 fok alatt elvan ebben [link] a lapban, Be Quiet Pure Rock procihűtő alatt. Mondjuk a lapodat elnézve + egy pcie slotnyi van a VGAtól az SSD. HD Sentinel által mért adatok alapján sose járt 48 fok fölött eddig.
Nálam 5 venti üzemel a kuckóban: elöl 2 140-es PWMes Arctic, hátul egy 120-as szintén Arctic. Ezek 500 körüli fordulatra vannak belőve. Felül sajnos jelenleg 2 különböző venti van, így ezeket nem lehet értelmesen beállítani (200-600 között ugrál a fordulatszám), viszont ezeket majd szándékozom cserélni 2 140 silent Arctic ventire. Egyébként ezek vanna leszabályozva a legjobban, de így is érezhetően működnek.
Ja igen a házikó ott a cuccaim között, de egy Anidées Ai6 amiben mindez bele van rakva. Mióta megvan egyre lejjebb viszem a ventik fordulatszámát, mert nem melegszik egy istennek se. Majd a nyárra leszek kíváncsi, de szerinbtem akkor se lesz gond. -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Meglévő konfigomnak keresek egy új házat. Ebben kérem a segítségeteket.
Jelenlegi konfig:
Ház: NZXT H1 fehér (benne a gyári 650W táp és nzxt CPU hűtő)
CPU: i9-10900KF
Alaplap: MSI MPG b460i gaming edge wifi
RAM: G.Skill Trident Z RGB 2x16GB 3200Mhz
SSD: 2x NVMe 1TB Kingston A2000
VGA: Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G
A CPU most került bele a gépbe, illetve a napokban egy erősebb VGA is kerül bele.
A ház ezek miatt már azt gondolom, hogy hűtés szempontjából nem ideális.
Nekem nagyon fontos a design és, hogy ne legyen hatalmas a ház. Ezért is építettem mITX-et.
Amik tetszenek:
[NZXT H510 elite]
[NZXT H510i]
[Fractal Design Torrent Compact]
[Fractal Design Define 7 TG]
Mindegyikből a fehéret preferálom és ez egy elvárás is.
Ezen kívül tudom, hogy a Phanteks házakat dicsérik még, de az engem valahogy nem vonz.
Előny, ha van USB-C a ház elején.
Sajnos tudom, hogy ezek nem a legjobban hűthető házak, de azért soroltam fel őket, hogy az ízlésemet prezentáljam vele. Ha van más termék, ami hasonló design, fehér és jobb a hűtése, akkor azokat is szívesen számításba veszem.
A közeljövőben még 1 alaplap csere is lesz, hogy a CPU-t ki tudjam használni, illetve ne legyek memória terén korlátozva 3000Mhz-ig.
Az alaplap mérete pedig már igazodni fog a házhoz, az ebből a szempontból nem mérvadó.
Árban 50-60e Ft a lélektani határ, de ha valami nagyon megtetszik, akkor ezen túl tudok szaladni.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Cry0
őstag
Skacok,amely háznak az előlapja teljesen üveg azt jobb elengedni ugye ? Vagy ettől függetlenül lehet jó a szellőzés ? (Deepcool)
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
veterán
[DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F]
[SILENTIUMPC Signum SG1V EVO TG ARGB]
vagy
[DEEPCOOL CL500 4F ARGB] Ha nem zavar ,hogy sűrűbben kell takarítani ( nincs porszűrő ,de cserébe designos ) -
veterán
válasz Stormrider #77130 üzenetére
Uh nehéz kérdés. Nem igazán van oldalsó gombos házból választék.
Most hirtelen a Silverstone Fara R1 meg a Corsair Air széria jut eszembe (540 /740). -
BogyóBP
addikt
válasz Stormrider #77130 üzenetére
Liaon li o11 dynamic már drága lenne?
-
veterán
Wow megjelent az új CM HAF ház . Igaz 200 ezer HUF :
[Cooler Master HAF 700 EVO] -
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
HASZNÁLT házat nézegetek a hardverapron.
viszont fotók alapján nem igazán tudom eldönteni, hogy vajon melyik lehet a jó.
azt javasolta az egyik admin, hogy itt érdeklődjek, eléggé profi a csapat!nos ami nekem jelenleg van az egy:
cooler master HAF 922
https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/haf-922/valahogy nehezen férek el benne, a VGA kártya kb 2 cm-re működik a táp-tól és ez nem tetszik.
valahogy rossza a hely elosztása, hiába nagy.
50 alatt keresek egy szuper tágas kényelmes kis lakot.
DIZÁJN: semennyire sem érdekel CSAK a funkcionalitás.SZEMPONT az új gép háznál, hogy az alábbiak kényelmesen, konkrétan: jól szellőzően férjenek bele.
Be Quiet! - DARK ROCK PRO 4
https://www.bequiet.com/hu/cpucooler/1378ASUS ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI
https://rog.asus.com/hu/motherboards/rog-strix/rog-strix-z590-a-gaming-wifi-model/specMSI GeForce RTX 2070 8GB DDR6
https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-2070-GAMING-X-8Gés egy jelnleg 600-as táp
https://ipon.hu/shop/termek/coolermaster-elite-v3-600w/16371183ssd
2db SATA HDDesetleg 3-4 tippet szívesen fogandék, hogy merre / mit nézegessek!
Tisztelettel: Nyugis.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Jó ideje bújom a netet, de nem nagyon találtam az alábbi opcinak megfelelő házat, vagyis nem túl sokat
Nagyon tetszik a Kolink SANCTUARY, de az sajnos magasabb mint amire nekem szükségem van.
Olyan mATX alaplapot és ATX-es tápot fogadó házat keresnék, aminek a dimenziói maximum az alábbiaknak felel meg:
Magasság: 330 mm
Szélesség: 330 mm
Mélység: 380 mm (itt tudok játszani 10-15 mm-t pluszban).A magasság és szélesség nem lehet több mint a megadott, az fix.
Természetesen nem maximumot keresem, lehet kisebb is.Eddig ezeket találtam ami talán megfelelne:
Chieftec Pro Cube
Jonsbo C2
de örülnék pár alternatívának isMaximum összeg amit hajlandó vagyok rááldozni 25e HUF.
Segítségeteket előre is köszönöm!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz Grave_444 #77140 üzenetére
Szia,
Jogos, azt kihagytam.
Egy kis házi "szerver" szerűség lenne úgymond (linux, virualizáció, db, docker...stb), van egy elfekvő 1800x-em, 16 gb ram, meg egy nagyon alap passzív vga(8400 GS), csak lap kellene hozzá. Tápom (ATX) is megvan, SSD-m is.
ITX lapot azért nem akarok, mert kellene 4 db RAM slot, meg kb 3x annyiba kerülnek az AM4-es ITX-es lapok mint az mATX-ek.Nem játékra és és 0-24 -es 100%-os terhelésre lenne használva, későbbiekben sem.
Szóval nagy hőt nem bocsátana ki, szellőzés annyira fontos, hogy a proci kapjon légáramot, meg a passzív VGA is.A méretek azért ennyire adottak, mert van egy polcom a dolgozószobába, aminek ezek a méretei és oda beraknám és nem lenne útban, feltűnés nélkül ott figyelne
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz Dluinet #77142 üzenetére
Igen, köszi azt (Chieftec Pro Cube CI-02B-OP) én is megtaláltam, meg a Jonsbo C2 -őt is, de ezeken felül még gyűjtögetnék ha van még "alternatíva", erre irányult a postom
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Akinek Lancool 2 mesh gépháza van, nem próbálta, hogy belefér-e 3db 140-e venti előre? Tudom, hogy a gyártó oldalán 2db-ra van maximalizálva, de videókat, képeteket nézve, ahol benne van a 2db 140-es venti, nekem úgy tűnik, hogy férne még oda, de lehet, hogy a képek csalókák. -
veterán
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Új házat vennék. Egy matx lap menne bele, vga csak r7 260, nem hosszú, nem kell neki sok hűtés.
Semmiképp sem üveg oldallapos és valamiért ragaszkodnék az optikai meghajtóhoz
Kinéztem egy Cooler Master mb400l-t amiből persze pont pár napja vették meg az utolsó még értelmes áron elérhető darabot...
Próbáltam azért közvetlenül a webshopok oldalán keresni, de sok helyen össze vissza vannak a modell számok. A szám fém oldallapos, de képen üveg van, szóval kész kavar ez.
Na mindegy.
Másik modellt néznék belőle, árban olyan 15k, max 18k lenne amit erre szánnék.
Ragaszkodnék a márkához, max talán még Thermaltake jöhetne szóba.
2-2db 3,5" és 2,5" hely ami mindenképp kellene, hogy legyen.
Amiket néztem:
Elite 500
MasterBox MB600L V2
Esetleg MasterBox E500L -
traktorgumi
aktív tag
Szeretném lecserélni a házamat.
-proci 12700k
-vga rtx 2070s
-4db 8gb 3200mhz
A proci hűtő Noctua Chromax NH-D15 lesz és egy csendes jó szellőző házat szeretnék.
Max egy hdd a több ssd és örülnék ha lenne usb c a tetején.
Ezt néztem ki: [link]
Van valami best buy?
Mit ajánlotok? Sajnos most nincs hónapokig nézelődnem ahogy szoktam...
A keret max 50ezer. -
veterán
válasz traktorgumi #77149 üzenetére
Alzan 29k ért elég fasza akció most .Csapj le rá szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen program, ami...?