Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan házat ajánlani, ami megfelel a következő követelményeknek?
- atx belső és midtorony méret
- rejtett táphely
- mesh előlap és tető
- teli fém oldallapKöszi!
W. -
Speed®
titán
válasz
racskobalazs #77739 üzenetére
Amit ajánlottam (Enthoo Pro M), alapból 2+1 3.5"t fogad, ill. további 6 mehet bele + HDD kerettel😏
-
válasz
racskobalazs #77741 üzenetére
Most meloban vagyok,de ami fejből eszembe jut : Be quiet 500dx ,fractal pop air(még új szóval drága) , meshify c .Ha jól emlékszem DRP4 ed van ,ami 163 mm magas.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
racskobalazs #77741 üzenetére
Nagyon kései gondolkodós edit:
Berendelem amit ajánlottál CoolerMastert, és akkor nem kell semmin gondolkodni semmi egyebet venni és szórakozni se vele, 1-1 átrakom a mostani konfigot és csá... Legegyszerűbb legolcsóbb
Köszönöm szépen! -
válasz
racskobalazs #77739 üzenetére
5 vinyós házat szerintem már nem gyártanak, ha mégis akkor az nem 30-40k . Nézz szét aprón régi nagytorony házak között . Csak arra figyelj ne legyen zárt az eleje ,mert megsül a 3070.
[Pcpartpicker] ben lehet rostálni 5 x3,5" bay-re is a házakat . -
racskobalazs
senior tag
válasz
abridabri #77738 üzenetére
Szia,
Köszönöm az ajánlatot!Nem elírás, 5-re terveznék esetleg a későbbiekben bővíteni de még nem biztos, lehet, hogy 2 lesz de nagyobbak, az is jó megoldás lehet.
Ha esestleg csak 2 HDD-m lesz, (vagy kiszervezem teljesen "NAS"-ba) akkor milyen egyéb megoldások jöhetnének szóba hasonló árban?5 vinyósra (ha van ilyen.)?
Előre is köszönöm!
-
válasz
racskobalazs #77735 üzenetére
5 HDD nem elírás ?
3hdd +2 ssdhez 40k alatt : [NR600 without ODD] -
válasz
tranceplanet #77736 üzenetére
Csak 40cm mély ? Huh az nagyon rövid , talán csak a Meshify C ami belefér.
-
tranceplanet
addikt
válasz
abridabri #77724 üzenetére
Szia abridabri! Ez az Aerocool Atomic szimpatikus házikó. Egy alul/elől/felül mesh házra van szükségem, jól megpakolom ventikkel. Egyedül mélység limitem van 40cm max. A legjobb szellőzésre megyek rá. Tudsz ilyen tuti szellőzésű házikót? A többiek is mondhatnak még tippeket! Köszi!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, ismét én
NAS után a rendes asztali PC-nek is keresnék új házat, szép volt, jó volt, de a jelenlegit telepakoltam minden földi jóval, így már elég hamar hangos és meleg lesz (Hűtéses topikban ajánlották, hogy lehet cserélni kellene a házat).
A jelen konfig:
Ház: Bitfenix NovaTG
5800X
RTX 3070 (3 ventis variáns)
3x HDD
1xM2
1x SATA SSD
3x BeQuiet SilentWings 2 case-fan 120mm (kérdés meg kell-e tartani)
1x Dark Rock 4 CPU Cooler
750-850W eVGA SuperNova PSU (csere alatt, nem tudom még melyik lesz)
Amit szeretnék a háztól:
-Min 5db 3,5" hely
-Legyen lehetőségektől függően minél halkabb (és hűvősebb de tudom ez a kettő általában üti egymást, szóval valami aranyközépút)
-Ha lehet akkor legyen tágasabb mint a mostani, a jelen házban 6mm van a gpu és a ház közöttAmi nem tuti nem kell:
-5,25 helyAmi tök mindegy:
-bárminemű RGB (asztal alatt lesz)
-üveg oldallap (asztal alatt lesz)Keret: Nagyon max 30-40k, ha valami van ami extramegagigaszuperjó és több kicsit akkor talán, de alapvetően nem szeretném a fél konfig árát elkölteni házra.
Előre is köszönöm!
-
codec
senior tag
-
codec
senior tag
válasz
gyenesmartin #77725 üzenetére
Nem fogsz találni normálisat normális áron, amik értek valamit simán kifutónak lettek titulálva és eltüntették őket. Javasolnék inkább valamiféle moddingolást. Veszel egy Sharkoon M25-öt és megpróbálod S1000 jellegűre moddingolni.(kb ez a legolcsóbb megoldás szerintem)
Soha nem értettem miért kell irtani az odd-s házakat, lehet, hogy optikai meghajtóra nincs szükség (ezzel azért tudnék vitatkozni), de az odd port nagyon is hasznos lehet pl valami monitorozó panelnek, esetleg usb-c kivezetéshez, stb.. -
LightningG
csendes tag
Sziasztok,
Házat keresek egy új kis géphez, sajnos az ajánlottak a bevezetőben nagyrészt nem kaphatók vagy már bőven nem azon az áron.
mATX alaplappal terveztem és méretben is lehetőleg valami kisebb házat keresek (mITX lapok sajnos most elég drágák...), lehetőleg torony (kockában néztem a core v21-et, de akinek lesz a gép, tornyot szeretne).
Extra nem kerül a gépbe, gyári processzor hűtés marad (i3 12100), sima netezős/videónézős gép lenne dedikált VGA nélkül. Meghajtó kb. 2 2,5-es és 2 3,5-es jó lenne, ha kevesebb sem feltétlenül baj (fő SSD úgyis m.2-be megy).
Olyan kb. 30.000-ig gondolkodtam, de kérlek mondjatok egy ajánlatot 40-es plafonnal is.
szerk: ha lehet a tetején legyenek a saját gombok/USB-k -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Van-e ötletetek mATX-es számítógépházra, ha az alábbiakat kell figyelembe venni?
- a lehető legkisebb legyen
- GPU vertikálisan beszerelhető legyen
- előlapja mesh legyen, amely mögött (A)RGB-s ventik lehessenek, pl. 2x120 mm
- 120 mm-es AIO-t bele lehessen tenni (akár bármilyen elrendezéssel)
- (egyik) oldala üveg vagy plexi legyenJelen pillanatban egy Krux Naos-t (185 x 303 x 391 mm) használok, jó lenne ettől kisebb méretűt találni a fenti feltételekkel.
-
válasz
gyenesmartin #77723 üzenetére
Akkor már van választék :
[Citadel Mesh]
[MATREXX 40 3FS]
[Trinity]
[Atomic]
Ha nem fontos a kiemelkedő szellőzés (i3 /i5 no OC szint); akkor [Macube] -
válasz
Dency01 #77720 üzenetére
Na hát oda airflow ház kell ,abban az Oberonban megsülne a gép. (200W cpu 300W vga)
Az ODD hely megléte kizárja a házak nagy részét , 25k-s kerettel most csak a Fractal Focus G kapható . De ez is elég régi már (plexi ,nem üveg / szivacs porszűrő/ nehezebb kábel rendezés hátul ) -
Dency01
aktív tag
Ja így már értem. Akkor bekérdezek. 20-25 körül kellene ház, ablakos, ami mondjuk kinézetre is jó. ATX-es. 2 HDD, 1 Sata ssd, 1 optikai meghajtó kerülne bele. Lehet fehér és fekete is.
Régóta szemezek egy Modecom Oberon Pro Glass-sal, nem tudom van vkinek jobb ötlete esetleg? -
-
Dency01
aktív tag
Egy frissítés ráférne az első hsz-re, 3 házra nyomtam rá és mindegyik 404-es hibát dobott, igen tudom ki lehet googlizni, de egyébként is a kínálatot is lehetne frissíteni. Azóta biztos jöttek újabb jó ár/értékű házak.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
racskobalazs #77711 üzenetére
Most látom, hogy a listát kihagyta a HSZ-ből...
Szóval az első eset lenne, hogy 2db 3,5" vinyó +ssd, a másik pedig, hogy egyelőre 2db vinyó, de a későbbiekben 4-6 darabra nőne a számuk.
Milyen házak jöhetnek szóba?
Alaplap M-ATX formátumú.
Előre is köszönöm!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Bitfenix shinobi házat szeretném lecserélni egy sokkal kisebbre.
Hasonló egyszerű letisztult formavilág az ami érdekelne engem.
Amiknek bele kellene férniük:
Dvd meghajtó
2db 3,5-ös merevlemez
1db 2,5-ös merevlemez.
1db rx580 videókártya (asus dual)
Msi b45m gaming plus alaplap
Deepcool gammaxx 300 hűtő.
Van még 3db be quiet 120mm-es ventim.
Árban max 20k körül gondolnék rá. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
NAS-nak keresnék házat, kétféle forgatókönyv van:Ártól függően lenne a választás.
Nagyon drágák az ilyesmi sok vinyós házak?Természetesen használt is teljes mértékben szóbajöhet, szerver format is de attól félek megkergülnék mivel nem lenne hozzá külön hangszigetelt helység (és nincs rackom se).
Ha esetleg tápja is van, az még extrán szuper! (nem kell nagy, nem lesz nagyon kimaxolva, 56W tdp-s intel + 2 stick ram + pár vinyó)
Miket ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
-
De a táptakarón a rácsot eltávolítod amikor oda rakod a ventit . Tehát nincs 2 eltérő sűrűségű rács .
Saját mérésed hiába hasonlítod a GN hez ,ha nálad nem ugyanolyan ventiket használsz + más fordulatszámok vannak mint náluk .Meg teljesen más alkatrészek (fogyasztás=hő ). A DeltaT lényege meg pont a szobahő mint változó kizárása . És igen ,fix szobahőt használnak a tesztjeikhez ,nem amatőr banda... -
Kobe
veterán
válasz
abridabri #77705 üzenetére
Az alulra rakott ventiknek - azonkivul hogy a tap es a kabelezes elfoglalja azt a teret ahonnan "friss" levegot tudna beszivni, meg at kell aramlania 2 lamellan, eltero racssuruseggel.
Ha megnezed, a femlap amire a ventiket raktak, elegge mehh racsozatu, lehetne hatekonyabban lyuggatva is.
Emiatt biztos nem lesz olyan hatekomy, mintha 1 db, kozvetlen beomlo nyilashoz raknad olyan lemez moge csavarozva oket ami tenylegesen intakehez van kilyuggatva.Gamersnexust meg hagyjuk pls. Annyira tudomanyosnak akarjak tunni a mereseikkel, hogy teljesen hasznalhatatlan. A deltaT-t es a noise normalized teljesitmenyt merik, de nincs allando temperature normalized meroszobajuk, ami miatt netto ertelmezhetetlen hulyeseg az egesz.
Nagyon nem mindegy, hogy 21 fokos szobaban produkal valami 50 fok deltaT-t es hut le mondjuk 71 fokra egy gput, vagy 30 fokos szobaban tudja ugyanezt. Papiron poccre ugyanoda lesznek rangsorolva a deltaT miatt, csak hat az utobbi hutese eppenseggel sokkal hatekonyabb mert le tudja gyurni a 10 fok ambient kulonbseget is.A noise normalised meresuknek sincs semmi ertelme az ambient valtozasa miatt, inkabb egy temperature normalised merest kene csinalniuk es ahhoz merni a forsulatszamot / zajszintet az ambient homerseklet fuggvenyeben.
Csak a pelda kedveert, annyira pontosak, hogy a speci mereseik nalam pl 10 fokot tevedtek az o11 air mininel, ok 60 fok deltaT mertek gpunal, nalam kb 50 fok deltaT van komolyabb gpunal es magasabb szobahomerseklet mellett mint amivel ok tesztelnek.
A tenyleges homerseklet elteres kb 3-4 fok airflow heavy hazakhoz kepest,, pl o11 air mini vs torrent compact, csak hat srban van egy 3x szorzo koztuk.... ok ambienttwl kepesek 20+ fok elterest kimutatni mert gazsi epp bekapcsolva hagyta a legkondit.
Szoval take it with a heavy grain of salt, ahogy ok mondanak. -
Hogy mi ? Ugyanakkora lukak vannak az also 2 lemezen is mint a frontpanelen. Hovatovább a 2 oldallemez együtt nagyobb felületű együtt mint a front . Bocs ,de egyáltalán nincs igazad . Lancool II nél ugyanezzel a kialakítással [GN] nél is le volt mérve az alsó venti pozitív hatása.
-
Kobe
veterán
válasz
abridabri #77701 üzenetére
Egy alulrol eleg gyeren kilyuggatott lemezen keresztul, ami alatt egy olyan kamra van aminek jo reszet kitolti a tap es elzarja a szabad legaramlas jo reszet, es ennek az oldalan kellene ujabb racsozazon keresztul atszivni.
Hat, ha ez van olyan hatekony mint egy alul direktbe kivagott szellosebb racsozat, megeszem a 2 racsos oldallapot :)
Ettol a haz meg lehet jo csak alulra a tap fole ventiket rakni pont annyi ertelme van mint racsosablaknak egy tengeralattjaron
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külpolitika
- Linux kezdőknek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest