Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dangerzone #8596 üzenetére
hárommal ha jól emlékszem. egy elöl (ledes) egy hátul egy a vidkarinál.
egyébként tényleg baromi jó ház az áráért, csak halk gépet ne akarjon csinálni belőle az ember (venti van a vinyók előtt, tehát egy pl egy rev0ás raptor seekje eléggé durván kiszűrődik). az esélytelen vele a sok lyuk miatt. meg az IFX14 lga775ös verziója kerülendő vele a backplateje miatt.
meg a festése lehetne szebb is. meg a porszűrő cserélendő. meg az oldallap picit lehetne vastagabb. ettől függetlenül az árkategórián belül messze bestbuy, szomorúan adtam el a feljebb említett két komolyabb probléma miatt. az utód Cosmos meg árban a duplája volt használtan is, szóval az összevetés nem fair.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mlnr To'm #9030 üzenetére
Cosmos szvsz. nem a legszebb ház, de használat közben megszereti az ember. vész esetén meg kávézóasztalként álcázható (oldallapja van akkora)...
toronyház, annak is elég nagy. EATX support mindent elmond. gond nélkül befér a TRUE és az IFX14, 165mmes belmagasság.
ár stimmel.
6 HDD beépíthető, van zajcsillapítása és renes vinyóhűtése is.
táp alul
kábel management valamennyire van, de 6 vinyóval ( az magában 6x2 kábel) ne várj csodáta dizájnja csukott ajtóval elég tiszta, a ledre meg rá lehet rakni egy bármit (én azt csináltam). tetején elfér a dvd, a vinyókat hűvösen tartja, kiemelkedően szellőzik (vidkari kivételével elverte a CM690et nálam otthon), nagyon egyszerűen szerelhető és mozgatható (a fülek szuperek erre a célra) és alapvetően nekem a mélynyomótól nem is ütött el annyira.
negativum, hogy a fekete zongoralakk baromira porosodik.
volt/van Cosmosom, 6 vinyóval, megrakva. imádtam. a külseje elsőre nem jött be, de pár hét alatt megszoktam, aztán megszerettem (ahogy a nem túl szép de nagyon ergonómikus dolgokat szokás). az egyetlen komoly baj vele, hogy a repülőre nem fogod tudni felrakni (mondtad kint élsz), mert nagyobb lesz a bőröndödnél (meg mert 15 kiló). nekem emiatt kellett lecserélnem
-
proci985
MODERÁTOR
válasz velvet7 #9062 üzenetére
jaja, a CM690et nem azért ajánljuk, mert drága cucchoz drága ház, hanem mert pl befér a rendes hűtő, van plusszhűtés a vidkarinál, a vinyóknál, meg úgy általában azoknak, akiket nem zavar a zaj egy remekül szellőző és jól szerelhető ház, ami még valamennyire igényes is.
jövőre is megsülnének. az 5870 190Ws TDPvel rendelkezik, tehát csak az 190Wnyi hőt termel (szőrös fánk alatt többet is). aminek csak egy része megy ki mert a háta is melegszik. erre jön még a proci (95 vagy 125W, i7 tdpkkel nem vagyok tisztában), a lap (40W talán), a memóriák (15-30W), a vinyó (2-12W) és az úgy már összesen úgy eléggé szépen meg tudja dobni a ház hőmérsékleteit. értsd: az én konfigom már egyáltalán nem számít batárnak, mégis ugyanúgy kell hozzá a hűtés, mint amikor megépítettem másfél éve (a vidkarim meg még a tetejében feleannyit is fogyaszt, mint a Tied).
tehát: meg lehet csinálni egy Codegenben 10k alatt. csak akkor kellenek trükkök... pl 3 5.25ös helyet be kell áldozni egy 120as ventinek (min 4 hely kell hacsak nem akar az ember külső dvdírót!), hátul alul a bővítőhelyeket ki kell törni és beventizni, elöl a kivágást benépesíteni egy ventivel, elöl a 3.5ösökhöz ahol a vinyók vannak megintcsak berakni egy ventit ( 80x80as pont befér három helyre), vinyókat ezért felmozgatni az 5.25ösök helyére felszerelt 120x120as mögé, adott esetben a vidkari hossza miatt kiszedni a vinyókeretet (úgyse lehet használni). ki kell szedni az alaplap hátsó lapját (prochűtő jóesetben ott is tudja kitolni a meleget), be kell népesíteni a hátsó 80v92es helyet, a táp meg a prochűtő melegét fogja leszívni, ami miatt melegebben fog működni/jobban fog pörögni. procihűtőből max az AC7/HyperTX3 ami befér, az meg négymagos tuninghoz finoman szólva is limitáló tényező. persze tuning: az felejtős lesz, 15%ot talán még elbír a proci, de minden más így is a határon lesz. a ház pedig az elrendezés miatt baromi zajos (főleg a vinyók a 120as mögött miatt, bár elvileg a ház aljába/táp elé a ház tetején is fel lehetne vinyót függeszteni... remélem érezni a haxolást) lesz. külsőre pedig nagyon ronda lesz az egész, a ventiknek ugye vannak kábelei.
szóval valami ilyet képzelj el:
ronda? persze, és ebben már kb másfél órányi kábelrendezgetés bennevolt (azóta kicsit szépítettem rajta belül, de továbbra is inkább funkcionális mint ügyesen elrendezett).és akkor ezzel még van pár probléma: a szerelhetősége nem jó. a hangja nem jó. a hőfokok 50fok alatt maradnak mindenben (procin/FSBn/memórián van 11%os tuning, többi alapon), ami jó, de mivel a tápra megy a proci hője, ezért többet én nem vállalnék be. és mellesleg megjegyezném, hogy a házba való beköltözés előtte pár hétig agyaltam, hogy pontosan milyen kiegészítőkre (porszűrő, venti, átalakító) lesz szükség. meg hogy hogyan is kéne beállítani a ventiket, hogy lehetőleg semmi ne süljön meg. a proci még így is alul van feszelve, a vidkarin meg kb a(z egyik) legnagyobb és legerősebb kapható léghűtő terpeszkedik, tehát az az 50fokos fánk így azért kicsit másképp hangzik.
valamint, az anyagiak: a codegen ház volt kb 8k táppal, tehát olyan 4-5 k körül lehetett volna táp nélkül. csak éppen kellettek a ventik... a colink nem drága (1-1.5k), a három papstot én használtan vettem (összesen 5k alatt), de boltban baromi drágák lettek volna (10-12k). a CM ventit (ez üldögél a vidkarin) házhoz kaptam, egyébként nem annyira drága (1-2k). mindenesetre ebbe a házba a papstok túlzások, csak ilyenek voltak kéznél. olcsó ventiből olyan 5-7k értékben kéne. kisebb légszállítással meg lehetne próbálni a dolgot, de félő, hogy megáll a meleg és az nagyon gáz a részegységek szempontjából. valamint kellett némi harisnya (képeken még nem látszik) és porszűrő. szóval van vele rendesen szívás.
vagy: veszel egy CoolerMaster 590/690et (utóbbi picit drágább, de egyel több ventit adnak hozzá) és lesz egy könnyen szerelhető, picit emberibben kinéző, előlapi audiokivezetéssel ellátott házad, amiben a ventik alapból bennevannak (átalakítóstul) és nem kell haxolni vele semmit. szerintem azt a párezret megéri plusszban... az Elite is jó lehet, de ott garantáltan nem lehet majd pár vinyóhelyet használni a vidkari miatt.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Stacker831? hát ha holnapra tényleg kiviszik neked az jó lesz, kb a ventik többet érnek a Stackerben ennél.
Stirbi: enyém a ház. közben be lett kötegelőzve és a sebragasztót is cseréltem szigszalagra. most valamennyivel már szebb, csak a képeket eldugtam valahova róla.
Henk: mér, most mi bajod a kb 3ks házban a 4ks procihűtő mellett egy 17ks léghűtővel? viccen kívül: költözni kellett, VGAhűtő befért a bőröndbe, ház, prochűtő és táp (meg még pár apróság) nem. a Cosmosban az IFX14 mellett ennyire nem nézett ki hülyén. szóval így néz ki egy szépen összerakott halkságra optimalizált rendszer egy 0ftból megoldott költöztetés után. legalább nem fől be és már ez is nagy szó.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
nos, még kicsit gánynak tűnik a kábelezése (nem kicsit ) viszont ennél jobban nem ment. következő okok miatt: elöl van 3 darab venti. a procin egy, a vidkarin egy, a tápban kettő (ki lettek vezetve, tehát azoknak is a házban van a kábelezése), hátul mégegy.ez összesen 8 venti és ugyanennyi kábel. a vidkari 6pinesét átalakítózni kellett, meg van a gépben 3 darab vinyó. egy sata/táp pedig "hotswap"ként alul ki van hagyva (így jár aki otthonhagyja a hátlapi kivezetéseit). alul a vinyórekesz alatt az a kábelköteg nem igazán szép, viszont már nem áll a levegő útjába. ugyanez igaz a 20+4eresre és az 5.25ös helyeknél lévő halomra. a sata kábelek nagyon nem hajtogathatóak, ezért néznek ki úgy, ahogy.
a cél az volt, hogy semelyik hardver ne menjen 50-55 fok fölé, ez teljesült (prime/fánk alatt). további cél volt, hogy a hardver beférjen, ez is teljesült (egy időben 5 vinyóval is üzemelt ez a ház, képzeljétek el akkor hogy nézett ki belülről). további cél volt, hogy a vinyók se süljenek meg, ez is teljesült (a ház elrendezéséből adódóan ez nemtriviális probléma). a hang másodlagos volt, anyagiak tekintetében pedig abszolút teszkó gazdaságos megoldásra volt keret. pontosabban arra nem (sem) volt keret. értelemszerűleg ha lett volna fölös pénz bármilyen értelmesebb házra akkor most nem kéne ijesztegetnem Titeket. ez az oka annak is, hogy a ventik fele prémiumkategóriás, másik fele meg belépő/közép, és ez az oka a videokártyán lévő brutális hűtésnek is (előző konfigban még passzívan ment, eladni meg nem akartam).
a képek elrettentés céljából lettek felrakva. igen, lehet venni egy pici, olcsó és nem igazán jól szellőző házat venni egy melegedősebb rendszer alá, csak éppen vagy megsül a rendszer, vagy így fog kinézni, mint az enyém. az 50fokhoz pedig kellett pár venti, aftermarket hűtés, soksok óra a biosban/tesztelve (optimális feszekhez) és baromi sok utánnajárás. ugyanez a q6600as egyszer már lakott ebben a házban (kábé két hónapig átmenetileg) auton hagyott feszekkel, alapórajelen, gyári hűtéssel és csak a hátsó ventivel... akkor 75-77fokos volt prime alatt!
a ház ugyanolyan mint a táp: több pontot 3dmarkban nem ad, viszont ha nagyon spórol rajta az ember akkor visszaüt.
szerk: gondolkoztam offba rakáson, de úgy gondolom, hogy nem árt, ha ilyet is lát az ember házvétel előtt, szóval a témához tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szepit177 #10144 üzenetére
CM690, talán 590 is megteszi (emlékeim szerint utóbbi is ugyanolyan széles, mint az előbbi). a 690ben az alaplap fölött 165 mm hely van, tehát a legnagyobb hűtők is beférnek biztosan (Thermalright IFX14em volt benne). árban a 690es olyan 16, az 590esnek alatta kéne lennie.
a codegennél min 4 centivel szélesebbek
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FoBCRaistlin #11446 üzenetére
Silverstone TJ07 esetleg?
a Mora2 házon belül nem fog elférni, viszont alapvetően az a ház egyébként szerintem megfelel a követelményeidnek.
itt látszik, hogy az 5.25ösökből elvileg duplát is lehet használni.
egyetlen gáz, hogy obsidianból elvileg egy helyen van 65ért is (többi 85), viszont a temjin 91től indul. mondjuk felsőkategóriások közül talán az egyik legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Xmodule #11473 üzenetére
Antec p180. zajcsillapított, fakkos (remekül szellőzik), ajtós (zajszűrés szempontjából sokkal jobb), 22től indul. letisztult, fekete és csend/teljesítményre az egyik legjobb ház.
16ért van a CM Silencio, de ismerve a CM remek minőségű ventijeit, az végeredményben drágább lesz az Antecnél (értsd, venticsere). minősége is gyengébb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tiger89 #11482 üzenetére
ha nagyobb a keret, akkor CM Cosmos.
jól szellőzik (passzívan használtam benne videokártyát), zajcsillapított, nem rezeg, vinyók külön zajelnyelő rekeszekben vannak (Samsungok nem hallatszanak ki, elsőszériás raptort is egész jól halkította), 5x5.25ös hely. táp hűthető plusszban. nagyon halk.
remekül szerelhető. kábelek jól elvezethetők, mert hatalmas (bár külön cable management nagyon nincs/ATXel nem használható... nálam 6 vinyó+optika, 9 venti és 2 szabályozópanel volt a gépben).
időtálló és acél (üresen 13-15 kg, telipakolva nálam 30-35 volt).
bekapcsológomb a tetején van
gyakorlatilag tudja, amit a p182, csak nagytorony méretben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tiger89 #11490 üzenetére
azt mondtad, hogy jól szellőző kell passzív alkatrészekhez, arról nem volt szó, hogy full passzívot akarsz
van egy Cosmosom is, szóval tapasztalatok jönnek:
nagytorony, alulnyomással van benne megoldva a szellőztetés. a nagytornyoknak van egy olyan nagyon rossz tulajdonsága, hogy vagy légfolyosót kell bennük építeni, vagy mindent egyenként kell beventizni, mert a ventik hatása a nagy méretek miatt eltűnik. passzívan én nem ajánlanám, ph!s tesztet meg lehet nézni, mi történik, ha kikapcsolják a ventiket. ez a ház nem erre lett kitalálva.
a ház alulnyomásra van optimalizálva. amint olyan 250-300m3/h alá esik a légszállítás, beáll a meleg. legalábbis nálam beállt, 6 (folyamatosan menő) vinyóval, húzott q6600al és 3870el. a vinyóknál alapból nincs venti (áthelyezhető, de úgy az alsó két 5.25ösre csak szabályozópanelek férnek be), szóval ha megáll az alulnyomás, akkor ott meleg lesz. ugyanez igaz vidkarira is, a légfolyosó megszűnik. viszont, nagy légnyomással eszméletlenül jól szellőzik, volt CM690em előtte, a Cosmos elverte hangban és hőfokokban is (kivéve VGAnál, de minden más halkabb és hűvösebb lett, a VGAt meg utánna amúgy is passziváltam).
nekem létfontosságú volt, hogy aludjak mellette, és aludtam is. 7-10Vn a ventijei elég erősek és elég halkak voltak, hogy a fejemtől 3 méterre lévő gépet már ne halljam. nappal is megesett, hogy megpróbáltam bekapcsolni a már működő gépet. egyetlen bajom vele a powerOn és a HDD led világítása volt, nos ezeket nem kell bekötni
a hangelnyelő szivacs, az ajtó, a vinyófakkok lefalazása arra kell, hogy lefogja a zajt. full passzívra ez a ház nem alkalmas.
szerk: ára tényleg magas, apróban is érdemes körbenézni. enyémet anno 35ért vettem, pedig akkor is 50 fölött volt újonnan (USAban 200usd alatt van az msrpje). annyiért mondjuk szerintem ár/érték bajnok volt.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Viper26 #11567 üzenetére
nem, alulról is tud szívni. külön körön a tápot annyira nem melegíti a többi egység (egy dobozban vannak, szóval azért teljesen így sem fügetlenek), ami miatt halkabb és (az esetek nagyrészében) hatékonyabb lesz. a Scoutban ahogy nézem van porszűrő és alsó vágás is a tápnak.
-
proci985
MODERÁTOR
nőies házakról... egyik csoporttársnőm egy p182ben lakik (meg mellette 4.0án járatja az 8x00ás c2dt és többet gamel nálam, de ez nem ide tartozik). egyébként szereti mert halk. valamelyik héten megyek is hozzá lanozni
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Zerdal #11588 üzenetére
Antec házam nekem még nem volt, ellenben nyugaton nagyon szeretik őket. általában remekül szerelhető, minőségi, halk és jól szellőző házaik vannak (mondjuk élőben mindig érdemes őket meglesni, ha van rá lehetőség, az Obsidianodhoz képest meg főleg), bár általában nem annyira olcsóak (Mon emiatt nem igazán elterjedtek, bár a 200-300 széria már a 15k alatti kategóriában versenyez).
ventit a vinyók elé nem lehet berakni. egy keretbe max 3 vinyó fér, tehát mindhárom vinyódat egy keretbe be lehet rakni.
rezonálásra... vannak gumibakok a vinyóknál. ránézésre szerintem ez rezonálni nem fog, silentpcreview se panaszkodott (pedig ők háklisak).
-
proci985
MODERÁTOR
Cooler Master Centurion CM590 16.5
Antec Twohundred 10
Antec Three Hundred 14A two hundrednél olcsóbb szerintem nem nagyon lesz.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
attól függ mi a cél. jelenleg smallFFT alatt procom 50fokos, fánk alatt GPU 50 fokos, smallFFT+fánk alatt már mindkettő 60 fokos. magyarul kezd a ház durván bemelegedni, pedig rázendít a táp és a prochűtő is. 20 fokos ambient mellett. tehát a magyar nyárra a jelenlegi setupom még éppen elég lenne (itt meg még bő ráhagyással is, úgyse lesz 30fok fölötti ambient).
aztán volt olyan setupom is (több és sokkal erősebb ventikkel), aminél a kilépő levegő -a procihűtő mögött mérve- max 2-3 fokkal volt a belépő felett loadolva (többet fogyasztott akkoriban még a rendszer), üresben pedig 0.5 fok volt a lakáshoz képest a különbség. ja és a proci tuningtól függetlenül +-1 fokra volt az "alaplap az asztalon" tesztektől. 300W fölé a fogyasztásom sose ment, de addig tartotta a lépést a házon kívüli eredményekkel. szerintem ez azért eléggé jó eredmény volt.
meg az ideális ventik száma függ a háztól is (jellemzően kisebb házba kevesebb venti is elég, a tornyokban nagyon be tud állni a meleg) a hűtendő komponenseken kívül (pl 6 vinyó egymáson már nem elhanyagolható meleg szempontjából, főleg ha raptor is van köztük). meg függ a ház kialakításától is, alul/túlnyomásos hűtésnél kicsit máshogy kell gondolkodni, mint kiegyenlített légcsatornánál.
abban teljesen igazad van, ha nem kell, akkor felesleges a plusszhűtés, és tesztelgetni kell, hogy mennyi kell és mennyi elég.
Tothgera30: és akkor még a vinyók nem létező hűtéséről nem is beszéltél pozitivum viszont még, hogy befér az asztal alá egyébként meg átérzem a helyzetet, nem kellemes toronyból visszamenni egy codegány midibe
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
csak 2.5tera volt, és volt egy 80as is (500+500+640+tera+raptor bootnak+egy ide a tesztOSnek -ennek nem kellett gyorsnak lennie, ellenben volt min tesztelni a catalystet-... másfél-két éve a terások még baromi drágák voltak, ár/érték alapján vettem, a házban meg elfért). nem szerettem akkoriban archiválással bíbelődni, meg lemezekkel sem, szóval próbáltam mindent a gépen tartani. aztán ha már nagyon nem volt hely (és volt pénzem is), akkor mentem újabbért.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #11683 üzenetére
apró esetleg?
első helyen rendelésre, másodikon 5-8napot írnak, harmadikon 3-5öt, negyediken 3-4, eboltban egy héten belül, hatodikon 3-4. vidékre is elég hamar le szokták őket vinni (ha valakiét vennéd meg, azzal is így lennél), egy házon meg nagyon nincs ami elromoljon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #11688 üzenetére
ja, hát használt az necces, pár hónapja van kint, eléggé jól pozicionálva, tehát a célközönségnek jobb nagyon nem kellhet. úgy meg nem lesz sok használt a piacon, pár hónapos tökéletesen működő házat az ember nem cserél, ha nincs jobb.
a webshopokat meg csak ötletnek írtam, említetted, hogy a szokásos forrásodon keresztül hónapokba kerülne.
használt piac meg... jah, van pár érdekes ember, de bőven akad abból a fajtából is, aki alkudás helyett aznap/másnap már át akarja venni a cuccot. nem szabad feladni, néha egy kis idő után esik csak be komoly vevő, akinek pontosan az a cucc kell és még a pénze is megvan
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Petee1983 #12891 üzenetére
nagyobbak, tehát beférnek a hosszabb videokártyák is. EATX támogatás.
több ventilátort mellékelnek alapból, azokat külön megvéve mindjárt kisebb a különbség.
kábelek jobban elvezethetőek (bár nem mindig). adott esetben több USB kivezetés, FireWire kivezetés.
szebb festés (bár nem mindig).
rezgéscsillapítás a vinyóknál.
jobb szellőzés, ami nagyobb fogyasztású alkatrészekkel fontos lehet.
szélesebbek, tehát beférnek a nagyobb prochűtők is.
alapból van kivezetés vízhűtésnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #12931 üzenetére
Stacker 810 nem is rossz ötlet 5970esnek. rendesen szellőzik és talán az a legolcsóbb (ha van apróba megkímélt példány) megoldás 34centis hellyel.
fúrós modra: codegenekből simán csavarral kiszedhető a vinyótartó. hugom házát lemértem, abba olyan 38centiig fér be vidkari (vinyók felrakva 5.25ös helyekre jobb szellőzés miatt). szóval befér az a codegenbe is, csak akarni kell... más kérdés, hogy lehűteni rendesen már képtelenség lenne. habár végülis az előlapot is meg lehetne moddolni, meg oldallapot is lehetne vágni, táp be előre, felül nyitni két 120as ventinek helyet, mindjárt menne az.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz flash- #12938 üzenetére
chipset hűtésre gondolt szerintem a teszt alapján. de a chipset hűtése függ a procihűtőtől és a vidkari hűtőjétől is. (vész esetén meg a kötegelt venti a chipsethűtő fölét mindig megoldás).
egyébként szerintem elégnek kell lennie kialakítás alapján.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz megint én #15570 üzenetére
Raven2 megáll ugyanott 42ből, az is ilyen kialakítású.
multigpura a legjobb ház a piacon Silverstonenak minőségi kuckói vannak, viszont sajnos megkérik az árukat.
egyébként házat egyszer kell jól megvenni, utánna meg csak örülni neki minőségben a sima raven2 is mérföldekre lesz a 15-25ös kategóriától.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PainKiller69 #16862 üzenetére
silencio 550? elvileg 18 alatt kapni még azt is.
esetleg sileo, de itt már haxolnod kéne a vinyókkal, és felsőtápos, szóval kiesik.
hangszigetelt belsővel kb ez a kettő van talán még a határ alatt. Antec gyárt még zajcsillapított házakat, de mind a sonata mind a p18x család drágább.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PainKiller69 #16865 üzenetére
hm... pcgearnél és iponnál szoktak hamar lenni CM termékek. CMet meg még árulnak is, szóval szerintem hamarosan meg kéne jelenniük a kínálatban.
egyébként tényleg nagyon kevés alapból zajcsillapított ház van sajnos a piacon.
-
proci985
MODERÁTOR
azt ugye tudod, hogy az XL-ATX miatt vagy haxolsz, vagy nem fog beférni az alaplap, vagy a kártyák. illetve régebbi, nagyobb e-ATXesekbe talán (Stacker810 elvileg van akkora, és a dupla táphely miatt kell lennie helynek), de azt is vágni kellene.
ezek tudnak 10 slotot, de Neked elvileg elég 8 is.
• Lian Li PC-P80
• Lian Li PC-P80R
• HEC 98 98R9BB
• Thermaltake Xaser VI VG4000SNA
• Thermaltake Xaser VI VG4000BWS
• Thermaltake Xaser VI VG4000BNS
• Thermaltake Xaser VI VG4000BNSB
• Thermaltake ArmorPlus VH6000BWS
• Mountain Mods Acension w/ Modular Motherboard Tray 10 PCI Slot
• Xigmatek CPC-T75UB-U01
• Cooler Master HAF X
• HSPC Top Deck Tech Station (XL-ATX)hm, használtan HAF X apróból talán még bele is férhet.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz albert8 #16920 üzenetére
az a baj, hogy xl-atxes a lap, tehát nem teljesen szabványos. innentől a cosmos és a két corsair szintén kiesik (e-atxet támogatnak, de csak 7 lyuk van). szép nagy a cosmos, de nem vagyok benne biztos, hogy akár haxolással is beférne (nekem olyanom van).
a Xigma jó, annak van 10 helye. amiatt mondtam, hogy a HAF X a legolcsóbb megoldás, amit nem kéne szétvágni/aminél nem kell pciX riserekkel ügyeskedni.
-
proci985
MODERÁTOR
xigma is relatíve olcsóbb (relatíve, mert a LianLi htxes megoldása kb 160k).
hm, esetleg valahonnan importból?
másik verzió hogy nagyon szétmoddolsz pl egy codegen szerverházat, de ott a munkadíj meg a ventik ára lesz magas.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
az enermax is j´lehet, elvileg euro, szal még beleférhet
In Win dragon rider 130usd, 8 slot, talán jó
Spire, 7slot, de alsó táphely miatt lehet alkalmas lenne moddolni
illetve a Cubiteknek is van még egy HPXes modelljem, de az 200usd felett van.
szal marad a spórolás azt hiszem.
szóval ártól függően talán még az enermax is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
mountain mods pl árul ilyet, de szerintem ez európában kb beszerezhetetlen.
igen, lanboy air kb a leginkább furcsa ház. illetve szerintem a Cosmos S se szokványos, viszont az magában látványos, és ablakja sincs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hesszan #16937 üzenetére
van elvileg codegen ház ATX méretben (két link), felvőben. ami még olcsó is.
a silverstone alu, gyönyörű, nagyszobába van tervezve, és amiatt annyi. nagyszobába, szem előtt lévő háznak szépeket szoktak az emberek... de ügyesen egy álló codegent is el lehet rejteni, nekem pl a zongora mögé sikerült amikor muszáj volt de láttam már dragon nagytornyot eldugva a kanapé mögé
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16962 üzenetére
stackerből csak a 810es volt fém (de az se teljesen), de az már lassan négy éve kifutott... szerintem lassan átmegy beszerezhetetlen kategóriába. pedig jóféle volt.
silverstonenak is vannak nagyon szép fém házai (temjin pl, bár az nem olcsó ).
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16967 üzenetére
na igen, most kb felsoroltad az összes házat, amit három éve néztem (Antec gondolom p18X széria). aztán lett a Cosmos Temjin nagyon-nagyon drága volt (80+), classic Stacker sehol, p180 kifutott, p182 új és drága (45+)... végül ott ált az apróban egy alapból zajcsillapított, csendre és szellőzésre épített nagytorony, bezacskózva és kipróbálva, új árához képest nyomottan: tesztek lehúzták, mert gyengén szellőzött (végülis ja, CM690et gpu kivételével mindenben verte az én konfigommal, hangban meg főleg), innentől nem vették. 36kért. másnap este már át volt húzva a hirdetés
elsőre kicsit fura volt a dizájnja, de három nap után már egész biztos voltam benne, hogy jó választás volt (bár még mindig furcsa volt ).
hesszan: pcgear.hu nál is lehet lesz.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16978 üzenetére
ja, az a ház kb ideális: relatíve pici (azaz könnyű átszellőztetni, nem kell annyi és olyan erős venti, mint pl a Cosmosnak), de microATX méretben fullos karácsonyfa (két vidkari és n vinyó) is belefér.
Cosmos meg kb az eatxben, mint a p18X atxben. csak vannak fülei emelgetéshez.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz maxika2004 #16983 üzenetére
esetleg CM590, alultápos, és picit olcsóbb a 690nél, árban elvileg pont határon lesz.
Tothgera30: nálam 4 SFlex 700-730on (1900@5V) és két antec 140 twocool @ Low (700-750rpm) felelős a házszellőzésért. tesztek alapján négy 600rpmen forgó 120as ventivel már megáll benne a levegő. ez sajnos a méret ára.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16988 üzenetére
persze, de gondolom a probléma forrása az, hogy a D14et házban kell felszerelni, és ott is kell berakni a ventiket. kibillenthető alaplapi tálca lenne a megoldás, de olyan meg hány háznak van...
-
proci985
MODERÁTOR
hasonló tapasztalatom volt a sima CM690el: a gyári 1200as ventik, amik a Cosmosban kultúráltak, a CM690ben hangosak voltak. halknak azért három 1200as ventit nem mondanék, de elég kultúráltak.
a 69Xes széria jó lehet halk gépnek, de akkor tényleg csak olyan HWt szabad felhasználni, ami az asztalon se lenne hangos. meg lehet oldani, de nagyon macerás.
mondjuk sok múlik azon is, hogy mennyi a háttérzaj, de a 690 még a Fehérvári út mellett se volt halk
-
proci985
MODERÁTOR
kéttápos HTPC ház szerintem nincs a piacon (azok általában alacsony fogasztású gépek, tehát nem igazán fordulhat elő, hogy egy táp kevés legyen).
kéttápos ház is egy pár akad: CoolerMaster Stacker STC-01 és 810. ATCS 80 is megfelelhet a célra, talán használtan már lesz 40k alatt is.
mekkora fogyasztása lenne a gépnek és minek kell beleférnie?
-
proci985
MODERÁTOR
lyukat mindig lehet csinálni
azt ugye tudod, hogy ez így baromi nehéz menet lesz ekkora fogyasztású rendszerrel? (nem megoldhatatlan, mert láttam itt már nagyobb fogyasztású passzív rendszert, de nem legy könnyű) és hogy a vízpumpának is van valamennyi hangja...
[ Szerkesztve ]
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Kal-El #17635 üzenetére
nekem Cosmosom van. röviden: nagy, masszív, ergonomikus, tud jól szellőzni, tud halk lenni.
alul szív, tehát előre nem hallatszanak ki az alkatrészek, vinyók közül meg még a elsőszériás raptor hangját is szépen lefogja (kb egy 1300rpmes 120as venti alapból, seek közben versenyzik a 2500-2800rpmes kategóriával... tényleg 40dbA+ ), pedig az asztalon két óra után nekem már elviselhetetlen, ha seekel is. kifelé hátul szellőzik, kialakítás miatt sok por felülről nem megy bele (ez a felül szellőző házak átka). vas váz, ami miatt nem fog beremegni 5 vinyóval sem (többel nem próbáltam). a vinyók szellőzésében sok helyen kételkedtek, nos annyira rosszul szellőzik, hogy konkrétan a CM690et veri ilyen tekintetben (120as ventit alulról felmozgattam). a dupla szigetelés és a gumibakok miatt a vinyók tényleg jó helyen vannak: tesztelőknek ez nem tetszett, de gyakorlatban nagyon jó megoldás. alulról por miatt nem kell aggódni, jók a gyári porszűrők, csak szőnyegen pár hetente nem át átmosni őket pl a csap alatt: ez kb két perc.
ergonomikus, a füleinél könnyű emelni. mmint amennyire könnyű lehet felemelni egy kb 30-35kilós házat. nagy, könnyű szerelni (CM690hez képest is). a tetején a csúszásgátlós tartó remek. elöl 4 usb és esata, előbbiek főleg jók, mert nagy és macera mögé belógni. ja és imádom a gombnyomásra nyíló oldallapot: többé nem kell a csavarhúzó, ha le akarja venni az ember az oldalát.
ventik kellemesek és bírják: alapból is jól szellőzik, bár nekem ventik felül antec 140esekre, 120as lyukakon pedig SFlexekre lettek cserélve. házszellőzést kikapcsolni vagy sokkal gyengébbre venni a házban nem lehet, gyári ventikkel 5Vn beáll a meleg, olyan 8V még okés. ld ph!s teszt, egyszerűen ennek a háznak kell a légmozgás. ez egy nagytorony EATX támogatással, innentől pedig egyszerűen nem elég neki annyi légmozgás, mint pl az Antec p18Xeseknek. ebből következőleg teljesen csendes háznak ez nem való, de halk performance pcnek tökéletes. 360Wos terhelésig tudtam jelen konfiggal próbálni, annyit lazán bírt. erősebb ventikkel nyitott asztalos teszteredmények szintjét el lehet érni vele, de ott már persze annyira nem lesz halk.
külsőleg picit nekem szokni kell, de jellemzően 20 fölött mindenki, aki picit is ért a gépekhez, nagyon meg szokta nézni, szóval élőben elég magas a *bling* faktora is a középkategóriás (sileo, cm690) házakhoz képest a minősége azért egy más világ.
negatívumok: az alaplapi kábelvezető lyukak jelzésértékűek, cable managementben nem ez a legerősebb ház. műanyag részei is vannak. nincs usb3. nagy és nehéz. újonnan nem olcsó, de 35-40 körüli áron szerintem ár/érték bajnok lenne. 7 (standard mennyiségű) pci slot. szabályozók közül kevés fér potisok közül bele, bár én besüllyesztettem egy zalman mfc1plusot is
összességében: a sajátom egy évig állt Budapesten amíg ki tudtam magam után hozni. mert nem akartam eladni nagy bukóval, hogy aztán vegyek itt mégegyet. jelenleg kb három éve van meg, és egy hónapja cseréltem a maradék gyárikat SFlexekre: következő konfighoz is valszeg meg fog maradni. én imádom, viszont ha nem raknád tele, akkor szerintem elég egy kisebb p183 is, mert azokat picit könnyebb átszellőztetni. viszont nincs fülük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest