Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5151) Madn!ght


Madn!ght
addikt

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hangkártya ügyben. Van egy jó öreg audigy 2 kártyám. (sb0240, arany csatlakozós)

Kifogástalanul tette a dolgát mindaddig, míg a gépemet 8Gb memóriára bővítettem. Azóta a mikrofonom teljesen elnémult. Néha sikerül addig állítgatni, míg valamennyire hallanak a skype-on, viszont ilyenkor is szaggat/recseg, stb...

Eddig a daniel_k 3.6 majd a 3.8 drivert használtam, nincs változás.

A lejátszás hibátlan, hozza a megszokott minőséget.

Kérdésem: ha mégsem sikerülne a problémára megoldást találnom, akkor milyen hangkarit ajánlottok? Főleg játékra, illetve zenehallgatásra kellene, valamint skype-on beszélgetésre. Jelenleg egy sennheiser hd202 fülest használok, illetve néha a genius HT 5.1-et. Mikrofonom: zalman mic-1.

Fontos, hogy az új kártya legalább olyan jó minőségű hangot tudjon a játékokban/zenékben visszaadni, mint az audigy.

Köszi a segítséget előre is!

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#5152) TechnoCole válasza Madn!ght (#5151) üzenetére


TechnoCole
csendes tag

(#5153) schawo válasza dudika10 (#5150) üzenetére


schawo
titán

A süketszoba kizárólag mérési célokat szolgál, lehallgatásra borzalmas. Az embernek szüksége van természetes akusztikára. A felvételeket is úgy rögzítik, úgy keverik, masterelik, hogy azt veszik figyelembe, hogy egy jó akusztikájú helységben hallgatod. A keverőszobákat is úgy alakítják ki, hogy legyen ellenőrzött visszaverődés, viszont minél egyenletesebb legyen a frekvenciamenet.

Amiket vettem, azok QRD rendszerű diffúzor panelek, nem elnyelik a hangot, hanem a vízszintes sík mentén szórják, függőleges sík mentén visszaverik a hangot, tulajdonképpen polarizálják azt, megtartva ezzel az akusztikus energiát, de megszűntetve a koncentrációt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5154) dudika10 válasza schawo (#5153) üzenetére


dudika10
veterán

Nem tudom, hogy lehallgatásnál mennyire kell a természetes akusztika. De még sose próbáltam ezt süketszobában. Legyen igazad.
Felvételeknél meg nyilván figyelembe veszik, nincs senkinek süketszobája otthon. :)

Polarizálják? Longitudinális hullámnál nincs polarizáció. ;)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5155) schawo válasza dudika10 (#5154) üzenetére


schawo
titán

Longitudinális hullámnál nincs polarizáció.
Izé, valóban. :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5156) sti10p


sti10p
senior tag

Én most készülök hangkártyát venni és eddig egy belső Creative X-Fi-re gondoltam, de láttam a neten egy olyan topic-ot, ahol azt írják, hogy az elektromos zaj miatt egy belső hangkártya sose fog olyan jól szólni mint egy külső. Most akkor hogy is van ez? Amúgy audiofil vagyok és nagyon fontos a tökéletes minőség, ezért minel jobbat akarok, de a külső X-Fi-t meg túl drágának tartom. De akkor mégis csak külsőt kéne vennem?

XY

(#5157) dudika10 válasza sti10p (#5156) üzenetére


dudika10
veterán

Milyen rendszered van?
És költői kérdés: mijazaz audiofil? :U

Külső Xfi? Melyik? Szerintem a Surround az elég vacak. Normális rendszerrel inkább gondolkozz DAC-ban, ne xfi-ben.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5158) sti10p válasza dudika10 (#5157) üzenetére


sti10p
senior tag

Még nincs "rendszerem", de ez alatt most mit értessz, a hangfalakat?! Mert az még nincs, de egy Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speaker System-et néztem ki, gondolom ez zenéhez is elég jó már.
Amúgy belső hangkártyának a Sound Blaster X-Fi Titanium HD-lenne, külsőnek meg Sound Blaster X-Fi HD. Kicsit fura, mert a belső drágább mint a külső... :F

Amúgy meg bocs ha alap kérdés, de mi aza DAC?! :F

XY

(#5159) schawo válasza dudika10 (#5157) üzenetére


schawo
titán

Audiofil = szereti a hangot (zenét)

Szerintem a világon mindenki az, bár azért egy elenyésző kisebbség biztos utálja a hangokat. :)

(#5158) sti10p
Akkor kezdjük inkább fordítva: mennyi pénzt szánsz a projektre, és mik az elvárásaid (zene? játék? film?)? Eléggé tévutasnak érzem elsőre az elképzelt összeállításodat.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5160) dudika10 válasza sti10p (#5158) üzenetére


dudika10
veterán

Digital-analog converter. Lényegében egy külső hangkártya.

Z5500 meg az audiofil az még úgyis elég messze áll egymástól (attól függetlenül hogy én értelmetlennek tartom ezt a kifejezést).
Ha zenére kell akkor ennyiből (80k) egy jó polcsugárzó pár és egy jó sztereo erősítő kijön használtan. Újonnan ez a beugró a hifi világba. Zenei téren mérföldeket vernek egy z5500-ra.
Szóval ha több lenne a zene mint a film és a játék akkor értelmetlen a z5500 és én lebeszélnélek róla.
Xfi-k meg ennyiért a vicc kategóriát erősítik. Sztereohoz egy Prodigy HD2 15k körül megúszható, de még az Asus Xonar Essence is olcsóbb.

Először döntsd el, hogy kell-e neked az 5.1 vagy valódi minőségben szeretnél zenét hallgatni és utána folytatjuk a diskurzust. :)

schawo: megelőztél.
Szerintem az audiofil-t nem ilyen jelentésében szokták használni nagyon sokan. Nem tudok olyat egyébként aki utálná, hogy hall és inkább lenne süket. :P

Dave™: jogos, javítva. :B

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5161) Dave™ válasza sti10p (#5156) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem akarlak elkeseríteni, de amit általában audiofil jelző alatt értenek a szakmabeliek, az nagyon nem itt kezdődik, simán több milliós rendszerekről is beszélhetünk. Persze minden viszonyítás kérdése, de egy X-fi még csak nem is túl jó választás zenére, tehát ez egészen biztosan nagyon messze van az említett kategóriától. A Z-5500 nem kevésbé. Ezek PC-s cuccok, átlag PC-s felhasználásra, hiába a THX logo, többet érnél egy normális sztereó rendszerrel. Ha ragaszkodsz a Z-5500-hoz, akkor se X-fi-t vegyél, hanem inkább egy Xonart.

dudika: elgépelted, converter :) Nehogy félreértse :D

[ Szerkesztve ]

(#5162) schawo válasza dudika10 (#5160) üzenetére


schawo
titán

Tudom, hogy más értelemeben használják. De ezzel a valódi jelentését degradálják, sőt egyenesen kijelentik vele, hogy mindenki más NEM audiofil (értsd: nem szereti a zenét), amit én kikérek magamnak. Ezért is definiálom újra az audiofilt, a valódi értelmében. :)

A sznob értelemben pedig audiofil, aki értelmetlenül sokat költ értelmetlen vackokra. De a kifacsart definícióból is látszik, hogy ennek semmi köze a zenéhez. Sőt az audiofilnek definiált felvételekre a legjellemzőbb, hogy olyan szarok zeneileg, hogy a zenészt ki kéne vágni az előadóteremből, mint a macskát szarni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5163) Dave™ válasza schawo (#5162) üzenetére


Dave™
nagyúr

Abban azért egyetérthetünk, hogy túl sokan használják teljesen értelmetlenül saját magukra vonatkoztatva, mert ezt valami egészen komolynak élik meg. Ha szereti a zenét, akkor mondja azt. Én is szeretem, de nem gondolom magam audiofilnek, mert azokat én pl. a nagyon maximalistákra használom, akik pl. a digitális forrást megvetik, belekötnek a legapróbb hibákba is stb-stb. Nem célszerű csak arra használni, aki "értelmetlenül" sok pénzt költ el a különböző komponensekre, de ez a divatfogalom sem éppen jó szerintem, nem szerencsés összekeverni a zene szeretetével. Azt egy sokol rádióról is lehet szeretni ugyanis, de nagyon megtévesztő lenne audiofilnek nevezni :D

(#5164) Madn!ght válasza TechnoCole (#5152) üzenetére


Madn!ght
addikt

Ma kipróbálom.

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#5165) schawo válasza Dave™ (#5163) üzenetére


schawo
titán

Próbáld definiálni, és meghúzni a határt az audiofil és a nem audiofil között. :)

Meddig audiofil valami/valaki? Ha valaki Szokol rádiót hallgat, és beleköt a minőségébe, akkor az audiofil? Vagy az az audiofil, aki vesz 10M-t egy rendszert, és abba köt bele? Vagy aki nem vesz semmit, de mindenbe beleköt (nem, mert az a cement :D)? Vagy nem is kell semmibe belekötni? Vagy audiofil, amire a gyártó marketingese azt mondja? Vagy esetleg amire egy kijelölt személy mondja azt (nem, mert ő az Obama :D)?

Mert szerintem ez egy definiálhatatlan valami. Mivel pedig hogy definiálhatatlan, érdemes megnézni az eredeti definíciót: audiofill: latin audio "hallok" + görög philos "szeret". Mivel ez mindenkire igaz, a kifejezés valójában értelmetlen, ennek megfelelően használata is értelmetlen.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5166) dudika10 válasza schawo (#5165) üzenetére


dudika10
veterán

Azért jó, hogy direkt odaírtam, hogy költői kérdés. ;]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5167) Shufny válasza dudika10 (#5166) üzenetére


Shufny
őstag

Azt hitted így megúszod, mi? ;] Egyébként számomra inkább negatív jelző. Nagyon nagy többségben arra használják, hogy így mások fölé emeljék magukat. Szinte mindig együtt jár azzal, hogy ténylegesn közük nincsen se a hangtechnikához, se a zenéhez, de ettől függetlenül mindkét témában nyugodtan kioktatnak bárkit. Szerintem fölösleges megpróbálni "tisztára mosni" egy szót. Úgy érzem, hogy az ilyen szavak csak arra vannak, hogy valamivel megpróbálják mutatni, hogy ők mennyivel különbek másoknál. Így elég csak érdekes szóval jellemezni magukat, és nem kell ténylegesen érdekesnek lenni.

[ Szerkesztve ]

(#5168) KMT válasza sti10p (#5156) üzenetére


KMT
addikt

"azt írják, hogy az elektromos zaj miatt egy belső hangkártya sose fog olyan jól szólni mint egy külső. "

Elméletben még oké, de ez nem a néhány tízezer forintos hangkeltők közt érvényes. Sőt, itt általában jobban szólnak a jobb belső kártyák (esi, e-mu, audiotrak pl).

(#5169) Dave™ válasza schawo (#5165) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem az én tisztem kijelölni a határokat, én csak azt tudom, hogy az én értelmezésemben az az audiofil, aki kínosan ügyel az olyan apró részletekre is, ami a többséget hidegen hagyja. Lehet ezt elmebajnak is tekinteni, nekik ez a hobbyjuk. De ahogyan Shufny is mondja, sokan megkülönböztető jelzőnek használják magukra, mindenféle alap nélkül, pont emiatt elég komolytalan az egész. Az én értelmezésemben egy audiofil nem kategorizálja magát, ő csak a külső szemlélő számára az. Aki szereti a zenét az meg szereti a zenét, de ezt is lehet több dimenzióban művelni, és az én szótáramban az audiofil az az ember, aki mindennel szemben előre helyezi a "technológiai megvalósítást". Nem szeretnék ilyen lenni, több szempontból sem, de szerencsére a veszély sem fenyeget, mert se pénzem rá, se analóg források az általam preferált stílusokból, azért meg nem fogok zenei ízlést váltani, hogy legyen hozzá analóg forrás :D

[ Szerkesztve ]

(#5170) sti10p válasza schawo (#5159) üzenetére


sti10p
senior tag

Játék is, film is, de legfőbbképpen zene, ezért érzem jónak a Logitech surround-ot, mindenképpen 5.1-est szeretnék, a mostani kis Creative speakereimhez képest így is ég és föld lenne a külömbség, pesze tudom, hogy egy jó stereo jobb lenne csak zenére.

dudika10: tudnál valami linket egy ilyen DAC-hoz, hogy hol lehet kapni, meg nekem mi lenne ajánlott. Ez tud 5.1-et és kilehet vele váltani egy normál hangkártya minden funkcióját, ha játékra, meg filmre is kellene?!

Egyébként csak azért néztem ki ez a Logitech-et, mert hát csak THX-es és olvastam róla már elég jó teszteket. Gondolom azért nem szólhat olyan kutyán.

Dave: A Xonar-on is gondolkodtam, csak az volt a kérdés nálam, hogy ez mennyivel jobb, illetve leelőzi e az X-Fi-t, mert ha igen akkor simán szóbajöhet.

Amúgy én az audiofil jelzőt csak az eredeti értelmében értettem, szerintem csak egyszerűen annyit jelent hogy a hangok szeretete, nem kell ezt felfúlyni.

És válaszoljatok a belső konta külső (zaj) hangkártya kérdésre is légyszi!

XY

(#5171) dudika10 válasza sti10p (#5170) üzenetére


dudika10
veterán

A THX logóval kitörölheted a ... tányérod. Pénzért a hűtődre is ráragasztják.
Ha rám hallgatsz és a zene a fontos akkor nem a z5500-t választod.
Játékok alatt ha verseny szerűen játszol akkor sztereo fejhallgatót használsz, ha meg nem akkor a sztereo is elég jó térélményt adhat.
Filmekről is ez a véleményem. Jó film az sztereoban is jó film a hatásvadász filmeket (mint avatar vagy transformers pl) meg tesség moziban megnézni. :)

De z5500-hoz nem DAC kell neked. :N

Ha a zene a fontos akkor felejtsd el a z5500-t. :K

Az arányokat is rosszul választod meg. Ha van mondjuk összesen 130k-d akkor abból 15-20k-t elég a forrásra költeni szvsz.

Ha mindenáron tántoríthatatlan vagy és z5500-t szeretnél akkor pedig egy Asus Xonar DS elég neked egy optikai kábellel.

Hidd el, csak jót akarunk. :)
Olvasgass egy picit még a témában, nézd meg mik a lehetőségek sztereo fronton, meg is hallgathatsz 1-2 rendszert és utána eldöntheted, hogy mi kell neked. :)
Hifi topikban van szó erről a témáról. Jah és ne zárkózz el a használt cuccoktól se, mert úgy kategóriákkal jobb dolgokat vehetsz megkímélt, karcmentes állapotban akár.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5172) Dave™ válasza sti10p (#5170) üzenetére


Dave™
nagyúr

A Creative jó hangkártyát csak az E-MU széria keretein belül készít, az X-fi sajnos nem éri meg az árát. Olcsóbban ott a Xonar, drágábban a Prodigy HD2 (ez csak sztereó!), még drágábban meg a külső DAC-ok. A hangfalnál is a Z-5500 egy pc-s hangfalszett. Ebben a dimenzióban jónak számít, filmre és játékra megfelel, de zenére sokkal jobbat is kapsz ezen az áron. A THX olyan sokat nem ér, filmeknél még csak-csak, de zenénél semmit sem érsz vele. Én nem fújtam fel, csak leírtam én hogyan értelmezem :) Egyáltalán nem tűntél olyannak, mint akik negatív értelmezést adnak a szónak, szóval részemről semmi támadó jelleg nem volt a dologban, ha így értetted bocsánat. A külső/belső kérdés elvileg úgy van ahogy mondod, gyakorlatban meg pont fordítva, legalábbis adott árkategórián belül. Vannak olyan kiváló külső DAC-ok, amik sokkal jobbak mint egy belső kártya, de az már messze nem ez az árszint. De X-fi-t semmiképpen se vegyél, meg úgy Creative-ot sem :)

(#5173) sti10p válasza dudika10 (#5171) üzenetére


sti10p
senior tag

A Xonar DS elég baráti árban van, de ahogy nézem az iPON-on, még beleféren a Xonar D1 vagy akár a Xonar DX/XD/A is, valamivel gondolom jobbak, esetleg több funkciójuk/kimenetük van, vagy szerinted felesleges?

XY

(#5174) dudika10 válasza sti10p (#5173) üzenetére


dudika10
veterán

Optikával összekötve nem jobb semmivel. Sőt, a D1 és a Dx DDL-t támogat a DS meg DTS-t ami 1,5Mbit/s körül van szemben a DD 0,5-0,6Mbit/sec-jével.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5175) PuMbA válasza dudika10 (#5174) üzenetére


PuMbA
titán

"DTS-t ami 1,5Mbit/s körül van szemben a DD 0,5-0,6Mbit/sec-jével."

Viszont nem jobb a DTS, mert a DD sokkal hatékonyabb. A DTS kódek ráadásul kiemel a mélytartományban, hogy menőbbnek tűnjön. Van olyan zenei DVD-m ahol ezt nem vették figyelembe és a DTS hangsávval a számok diszkó változatát lehet hallgatni. :)További infó

[ Szerkesztve ]

(#5176) dudika10 válasza PuMbA (#5175) üzenetére


dudika10
veterán

Ha nem is jobb a DTS akkor se győzött meg ez a cikk arról, hogy megérné a DDL a D1 vagy DX felárát.
Bár engem nem érint és valószínűleg sose fog érinteni ez a kódolt digitális átvitel.
Elég szkeptikus is vagyok ezekkel szemben, 1 csatornára 100kbit jut. Hát nem tudom mennyire lehet hatékony egy kódolás, de szerintem ennyire nem.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5177) sti10p válasza dudika10 (#5176) üzenetére


sti10p
senior tag

No jó lenne ha el tudnátok dönteni ezt a vitát, mert nekem most ez nagyon nem mindegy, akkor ezek szerint mégis jobb a DX? Elsősorban zenehallgatás minőségbeli külömbsége érdekelne, ott mennyire érződik a külömbség?

XY

(#5178) PuMbA válasza dudika10 (#5176) üzenetére


PuMbA
titán

Engem sem érint :) Azt én sem tudom, hogy megéri-e a felárat, de használtan 10k körül van egy D1 vagy DX. Mondjuk opamp-ot meg nem lehet rajta cserélni.

"Elég szkeptikus is vagyok ezekkel szemben, 1 csatornára 100kbit jut. Hát nem tudom mennyire lehet hatékony egy kódolás, de szerintem ennyire nem."

Pedig tényleg, Itt jól kivizsgálták az egész témát (tesztek között volt Tschaikowsky, Bach meg mindenféle cucc és a hangrendszer sem volt amatőr).
""Dolby Digital requires 448 kbit/s and DTS still requires around 1.5 Mbit/s for
"Excellent" quality.""
Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem egy 640kbps-es DD simán hozza a DTS szintjét. Mondjuk sokat nem nézek filmet, de én semmi különbséget nem észleltem a kevesebb basszuson kívül.

Szóval a DTS ahhoz képest elég béna, csak azért terjedt el, mert nincs licensz díj meg nyomatták, mint az állat.

[ Szerkesztve ]

(#5179) PuMbA válasza sti10p (#5177) üzenetére


PuMbA
titán

Z-5500-höz simán elég a DS is.

[ Szerkesztve ]

(#5180) schawo válasza PuMbA (#5178) üzenetére


schawo
titán

Lámpáson keresztül az opamp nem működik, kár is lenne cserélni.

(#5173) sti10p Nagy pazarlás az 5500-t zenére használni. Jobban szólót lehet már kapni akár 30k alatt is. Filmeknél, nagy szobában, nagy tv mellett már lehet értelme. Zenére ennyi pénzért komoly stúdió monitorokat lehet kapni, amik ezerszer jobbak, mint a Logi.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#5181) PuMbA válasza schawo (#5180) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, ezt jól benéztem :C

sti10p: én se vennék Z-5500-öt zenére, ha sokat filmezel akkor ok

(#5182) Piftuka válasza BluEyes (#5066) üzenetére


Piftuka
veterán

"Persze, jöhet privát, de ha nem nagyon titkos a dolog, itt is felteheted, hátha másnak is hasznos lehet."

Igazából arra gondoltam, megkérlek, hogy fejtsed ki bővebben a tapasztalataidat az egyes konkrét termékekkel kapcsolatban; annak érdekében, hogy ne csak "ezt és ezt ajánlom, ezt és ezt nem ajánlom" szerepeljen itt.

Hiszen, aki egy meghatározott feladatra keres hangkártyát (de ez minden termékre igaz), annak részletes információkra van szüksége az egyes termékekkel kapcsolatban.

Szóval szívesen látom, ha Te, vagy bárki hozzáértő az említett modellekről egy-egy részletesebb ismertetőt, elemzést ír. ;)

A távlati terveim között szerepel nekem is egy nem "amatőr szintű" külső, "zenész hangkártya" beszerzése. Más kérdés, hogy én basszusgitárhoz használnám főleg.

A gitáros cimborám egyébként végül egy M-Audio Fast Track Pro mellett döntött.

Elvileg a héten érkezik meg hozzá. Kiváncsi vagyok, milyen lesz! ;)

"Aquila non captat muscas."

(#5183) Piftuka válasza Dave™ (#5172) üzenetére


Piftuka
veterán

"A Creative jó hangkártyát csak az E-MU széria keretein belül készít[..]"

Biztos vagy benne? Én nem. Itt leírtam, hogy miért.

Amíg a Creative cég nem képes minőségi szoftvereket és kifogástalan terméktámogatást (minden szempontból) nyújtani, addig nem jelenthető ki, hogy bármiből "jót" készít. :(((

"Aquila non captat muscas."

(#5184) vadocz


vadocz
csendes tag

Segítséget szeretnék kérni, laptophoz milyen usb-s külső hangkártyát vegyek, egy keverőt szeretnék működtetni, fejhallgató és hagfalakat is persze...
Nem profi cucc kell, hanem csak otthonra saját kedvtelésre.
Köszönöm előre is a tanácsokat.
nem vetem el a használt eszköz vásárlását, a cél, hogy ne kelljen sok pénzt kiadni érte.

[ Szerkesztve ]

(#5185) Dave™ válasza Piftuka (#5183) üzenetére


Dave™
nagyúr

Biztos vagyok benne, az E-MU-k jó kártyák. Én ennyit írtam. A szoftverrel meg úgy általában mindenki hadilábon van valamennyire, én legalábbis nem tudok egy etalont sem mondani. A Creative persze általában a legrosszabbak között van, ezt mindig le is írom, de az E-MU-k hardveresen azért nagyon ott vannak. Az X-fi-k meg még úgy sem. Így kell értelmezni.

(#5186) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Z-5500 nem rossz zenére sem csak meggondolandó ennyiért már egy olcsóbb HIFI erősítő + 2 hangfal + 2 szatelitsugárzó. (igaz nem 5.1 -es, de DSP -vel lehet különböző térhangzásokat létrehozni pl stadion, rányom egy kis késleltetést a háttérsugárzókra ennyi)
Ami jobban szólna sztem az drágább, úgy szorozhatnád a vételárat 5-el 6-al.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#5187) dudika10 válasza zoltanz (#5186) üzenetére


dudika10
veterán

Nem rossz zenére ha mondjuk egy tejfölösdobozzal hasonlítod össze.
Ha a hasonló áron kapható stúdió monitorokkal pl akkor nagyon nagyon nagyon csúnyán elvérzik. Ha belevesszük a használt termékeket is, akkor bekerül még 2 nagyon a mondat második felébe. :U
Filmre, játékra jó, és valóban nincs nagyon másik 5.1-es rendszer hasonló árkategóriában. Bár pl az Edifiernek van ami rendszerint megveri a logitechet hangzásban, de a kérdéses rendszerét még nem hallottam és talán az onkyo-nak is van még hasonló "egyberendszere" hasonló összegért.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5188) zoltanz válasza dudika10 (#5187) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Kérdés mekkora minőségi szintekben gondolkozunk.

Legolcsóbb térhangzás ha üres a szobád és visszhangzik akkor elég a 2.0 is. :D

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#5189) Piftuka válasza Dave™ (#5185) üzenetére


Piftuka
veterán

"Biztos vagyok benne, az E-MU-k jó kártyák.[..] Az X-fi-k meg még úgy sem. Így kell értelmezni."

Alapvetően egyetértek veled. ;)

Én abban nem vagyok biztos, hogy adott árkategóriákban az E-MU kártyák jelentik a legjobb választást. (A konkurencia elég erős ellenfeleket vonultat fel, akár nagyobb tudással, jobb teljesítménnyel, még akár jobb áron is.)

Szoftveresen pedig egyértelműen rossznak tekinthető.

"Aquila non captat muscas."

(#5190) Piftuka válasza dudika10 (#5187) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ha a hasonló áron kapható stúdió monitorokkal pl akkor nagyon nagyon nagyon csúnyán elvérzik. Ha belevesszük a használt termékeket is, akkor bekerül még 2 nagyon a mondat második felébe."

Amellett, hogy egyetértek a Logitech hangrendszerrel kapcsolatos megállapítással, meg kell jegyezni, hogy nem stúdió monitorokkal kell összehasonlítani egy ilyen "otthoni multimédia hangrendszert".

Teljesen más a két termék felhasználási területe.

"Filmre, játékra jó, és valóban nincs nagyon másik 5.1-es rendszer hasonló árkategóriában."

A Cambridge Soundworks cégnek vannak remek "5.1 home theatre" megoldásai, amelyek minőségben, nem egy, nem két fokozattal az említett Logitech hangrendszer szintje felett állnak.

"Aquila non captat muscas."

(#5191) zoltanz válasza Piftuka (#5190) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Cambridge Soundworks -nek is vannak olcsóbb gyengébb és drágább jobb cuccai is. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#5192) sti10p válasza Piftuka (#5190) üzenetére


sti10p
senior tag

Gondolom azért ezeket a Cambridge cuccokat nem túl könnyű beszerezni...

XY

(#5193) malwy válasza malwy (#5056) üzenetére


malwy
senior tag

Kipróbáltam a 2X LT1364 + 1X LT1361es felállást. Bejön nagyon, dinamikus, minden rendben van.
1X OPA2107 + 2x LT1364 A magasból elképesztően sok van, már-már túlságosan harsány. De részletességben néha odaveri az előző kombinációt, de sajnos a zaj is nagyon sistereg HA olyan a felvétel.
2X OPA2107 + 1X LT1364 Hasonlít a hozzászólásban említett legelső konfighoz. De rosszabb nála.

2X OPA2111KP + 1X LT1364: Megint visszakanyarodtam a 2111esekhez. Egyelőre ez a párosítás a legjobb magasak, közepek szempontjából veri az elsőt. Viszont basszusban minden szempontból alulmarad:(

1X OPA2111KP + 2X LT1364: Szintén hasonlít az elsőhöz, icipicit lassabb, de részletesebb cserébe. Basszusban ez is rosszabb, de már nem annyival, mint az előző.

1X OPA2111KP + 2X LT1361: Dinamikában az abszolút csúcs eddig. Remek párosításnak tűnik.

2X OPA2111KP + 1X LT1361: Minden király, hasonló a 2X OPA2111KP + 1X LT1364 pároshoz, viszont több a basszus. Talán a legjobb, de már nagyon össze tud zavarodni az ember:) Pláne hogy most egyedül végeztem a teszteket.

A basszus még mindig kevés. Olyat követtek el, mint még soha, rakok rá egy kis EQ-t. Meglátjuk sikerül-e optimálisra belőni.
Majd valamikor megnézem, hogy egyetlen egy 2132es bevetésével, vagy 5532essel, vagy vmi TLE-vel jobb alsó tartományt tudnék-e kihozni.

[ Szerkesztve ]

(#5194) malwy válasza malwy (#5193) üzenetére


malwy
senior tag

Még cserélgettem és a kártya úgy tűnt h kaputt. Lejátszáskor megakadt, recsegett. Gyorsan gép kikapcs, majd vissza a gyária 5532-eseket.
Helyrejött (kop-kop). Viszont vagy az egyik OPA2111est vagy az egy vagy több LT1361est sikerült tönkretennem, vagy hibás volt, vagy nem passzolt a kártyába. Majd próbapanelen vmivel letesztelem őket, melyik hibás vagy mi történt...

[ Szerkesztve ]

(#5195) Dave™


Dave™
nagyúr

szeretném jelezni, hogy a jelek szerint az Audiotrak (Gyrocom) leállt az olcsóbb HD2-es gyártásával, már nem elérhető a termék ebayen. Csak az Advance DE változat kapható, ami 100 USD és elég sanszos, hogy a vámon nem jön át, tehát célszerű az ÁFÁ-t is rászámolni. Írtam a Gyrocomnak, hogy ideiglenes vették csak le az olcsóbb változatot vagy megszűnt, egyelőre még nem válaszoltak. Mint mondtam nem 100%, hogy így is marad, de most ez a helyzet (eddig sosem csökkent 10 alá a darabszám, de most igen).

(#5196) totyax válasza Madn!ght (#5164) üzenetére


totyax
aktív tag

Nekem működik Audigy 2 Value-val. Win7-hez inkább ezt próbáld. Install után a mixer nem indul automatikusan mert rossz a bejegyzés, ezért ezt manuálisan át kell írni, akár az x86, akár az x64 mixerére. Én az x86-osat használom a 32 bites pluginok miatt.

(#5197) Dave™ válasza Dave™ (#5195) üzenetére


Dave™
nagyúr

Megjött a válasz, discontinued, nem lesz többé olcsó HD2.

(#5198) Madn!ght válasza TechnoCole (#5152) üzenetére


Madn!ght
addikt

Nos kipróbáltam a kx drivert is. Sajnos ez sem segít a problémán. Változatlanul nem működik a mikrofonbemenet.
A pax drivert is kipróbáltam, szintén hasonlóan működésképtelen. Most vissza akartam tenni a daniel_k sup 3.8 -at erre telepítésnél azt mondja hogy már telepítettem egy drivert előzőleg újraindítás nélkül... :W

ccleaner, és driver sweeperrel kigyomláltam elvileg, mégis a fenti hibaüzenetet kapom folyamatosan...

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#5199) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Ismeri valaki a Behringer U-Control UCA202 / UCA222 USB hangkártyát? Mi a véleményetek róla? Hülyeség ilyet venni egy belső alaplapi helyett?

[ Szerkesztve ]

(#5200) Recon666 válasza NoOne1976 (#5199) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Igen, hülyeség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.