Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4901) Recon666 válasza kossuth1 (#4897) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Olyat nem találtam, amin lenne kis és nagy jack-es bemenet, de nagy jack-es van, ahhoz pedig csak egy olyan átalakító kell ami a 6mm jack-ből 3,5mm csinál.
PL: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4902) Sheol


Sheol
aktív tag

Sziasztok!

Azt találtam ki, hogy vennék egy Xonar Essence STX hangkártyát, mert a lehető legszebb stereo hangzást akarom elérni a lossless zenéimhez, de emellett megtartanám a gépben az X-FI Extreme Gamer hangkártyámat is, mert játékok és filmek alatt szükségem van a 7.1-es hangra, és az eszközkezelőben mindig letiltanám azt, amelyikre éppen nincs szükségem.

Szerintetek jó ötlet ez, egyáltalán működhet?
Egyelőre csak analóg rendszerem van, egy Creative Gigaworks S750.
Köszi, ha segítetek!

(#4903) dudika10 válasza SMyLE (#4898) üzenetére


dudika10
veterán

Sok konfigban használtam még több hangkártyát, akár többet is egyszerre (jelenleg 2-t és egy USB-s fejhallgatót, de van hogy bekerül még 1 és/vagy egy USB-s). Én még semmi alatt nem tapasztaltam semmi bajt.

Sheol: nincs akadálya. Nem is kell tiltogatni. Ha beállítod a Xfi-t alapértelmezettként és csak foobarban vagy más zenelejátszóban választod ki az essence-et akkor az arra kötött berendezések csak akkor fognak megszólalni ha éppen zenét akarsz hallgatni. De nehogy ágyúval verébre legyen belőle. Egy Essence-hez kell egy nagyon jó fejhallgató. Ha monitorokat szeretnél használni amelyeknek van balanced bemenete akkor egy hozzá íllő hangkártyát érdemes beszerezni inkább.
Milyen hangeszköz lenne mellé?

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#4904) malwy válasza Sheol (#4902) üzenetére


malwy
senior tag

Működhet, sőt le se kell tiltanod. Zenelejátszó progiban beállítod, hogy a sztereó kártyádat használja, alapértelmezettnek meg berakod a X-fI Extreme Gamert. Továbbá filmlejátszóban stb.-ben is beállíthatod, hogy ne az alapértelmezettet használja.

Xonar Essence STX mellett ha olcsóbban akarod megúszni, körülnézhetsz az AUDIOTRAK Prodigy HD2 környékén is. Aprón pl Dave-től legalább fele annyiért veheted kézhez, mint az ASUS-t. Hangminőségükről személyesen nem tudok nyilatkozni, mivel csak az olcsóbbikat birtoklom. De tesztekből kiindulva nem állnak egymástól olyan messze.

Ja és szigorúan csak hangfallal használnád vagy lenne fejhallgató is?

(#4903) dudika10: Példádat alátámaszthatom, hogy átpakolom a másik gépbe a kártyáimat, így lenne az integrált, Sound Blaster 5.1, Xonar DG, + a Prodigy HD2. Első három már volt együtt, és működtek.

Egyébként WIN7-en most fel van rakva mindegyiknek a drivere (mivel csak egyetlen PCI slot van ebben), de bármelyiket használom azonnal annak az illesztőprogramja töltődik be/indul el rendszerindításkor. Szóval még így sem kavarodnak össze.

[ Szerkesztve ]

(#4905) Sheol


Sheol
aktív tag

dudika10, malwy köszönöm a gyors válaszokat!
Egyelőre az S750-nel használnám, aztán majd (véleményetekre alapozva) bővítgetném a rendszert.
Úgy gondolom, hogy ez az STX hosszú évekig nem fog cserére szorulni, mert sokkal jobb minőség nem hiszem, hogy ki fog jönni ebben az árszegmensben.
Amúgy ez az S750 finnyás jószág ám, szerintem meg fogja hálálni a minőségibb forrást.

Idézet egy tesztből:
A majority of standard widely spread sound cards stress your ears at high frequencies, spoiling those frequencies altogether. It was about the same with a Creative Audigy2 ZS card. The titanium tweeter is the one to blame here, as it was conscientiously reproducing everything, including high-frequency noise. We could only enjoy the new speaker system with the newest Creative E-MU 1820 card which happened to be in our test lab at the moment. With that card, the GigaWorks S750 not just sounded, it gave out a delicious sound!

[ Szerkesztve ]

(#4906) dudika10 válasza Sheol (#4905) üzenetére


dudika10
veterán

Ágyúval verébre.
Egy sztereo kártyát szeretnél használni egy 7.1-es rendszerrel.
Vegyél 40k-ért egy fejhallgatót + egy kis erősítőt mellé. Klasszisokkal jobb végeredményt kapsz zenékben akár az alaplapival használva is.
A zene alapból sztereoban van felvéve, semmi értelme sok.1-es rendszereket használni hozzá.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#4907) Sheol válasza dudika10 (#4906) üzenetére


Sheol
aktív tag

Mivel ez a rendszerem van, nyilván ezt fogom használni.
2.1-ben használom most is, mi ezzel a gond?
Fejhallgatókat meg ki nem állhatom. (Noha tudom, hogy az STX nagyon ki van hegyezve rájuk.)
Viszont egy pár jobbféle hangfal és egy jó erősítő lehet, hogy beszerzésre kerül majd mellé.

(#4908) dudika10 válasza Sheol (#4907) üzenetére


dudika10
veterán

Nincs sehol baj, csak teljesen feleslegesen veszel egy sztereo-ra és fejhallgatóra kihegyezett kártyát egy olyan hangszóró mellé ami messze nem tudja kihasználni. Egy prodigy HD2 pl felébe se kerül és hangszórókhoz az is tökéletes (és fejhallgatókhoz is igen jó). Ha stúdió moniorok felé kacsintgatsz akkor lehet, hogy szükséges lehet majd a balanced kimenet, ha a Hifi felé nézelődsz akkor csak sima sztereo kimenetre lesz szükséged.
Nem vennék essence-t, nem a Te igényeidhez találták ki.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#4909) Piftuka válasza Dave™ (#4900) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm az info-kat! :R

"Az ESI kártyák nagyon jók, de ezek zeneszerkesztésre/otthoni stúdiózásra vannak, nem arra, amire te szeretnéd használni, szóval oda felesleges is meg nem a legjobb választás."

Tulajdonképpen nekem egy univerzális kártya kell.

Használnám játékhoz (99%-ban SWG), MP3, CD audio zenékhez, online filmek (pl. Youtube) hangjának lejátszásához, de...

Mivel zenész vagyok, így a basszusgitáromat is rákötném felvétel céljából, valamint szintetizátort (USB-MIDI kapcsolat).

Szóval, ha többet tud, mint a "csak szórakoztató célú" hangkártyák, az nem baj.
A lényeg, hogy mindegyik feladatra tudjam használni.

"A problémád így már kb-ra tiszta egyébként, ha jól értem din-din csatlakozón szeretnéd összekötni a rendszert a maya 5.1-el, viszont ha ilyen kábellel kötöd össze, bízva abban, hogy a digitális a megfelelő helyre van kötve mindkét oldalon, mert ugye ott négy csatlakozó analóg, ellenben a hangfalszetted din csatlakozója digitális jelet vár csak."

Nagyjából ez a lényeg. :C Az SB LIVE!-ot is világ életében úgy használtam, hogy szoftverben az "S/PDIF" kimenetet állítottam be, így gyakorlatilag a hangkártyából minden jel digitálisan távozott a dekóderbe.

Az sem baj, ha továbbra is két külön szálat kell használnom (tehát mini DIN-mini DIN a DIN csati digitális szálán, mellette pedig a hangkártya TOSLINK vagy RCA - típustól függ - kimenetét a dekóder RCA - AC3 only - bemenetébe kötve), s így a "sima" digitális PCM hangok és az AC3 jelfolyam is külön-külön szálon jutna a dekóderbe, ahogyan eddig.

Az a fontos, hogy a számítógépemet és a dekódert együtt továbbra is teljes funkcionalitással tudjam használni; minden féle hang továbbítására.

A sejtésed egyébként helyes... az elmúlt 2-3 hétben, amikor csak lehetőségem volt "nyakig merültem" az összes témával kapcsolatos fórumba, a Creative support fórumába, a hangkártyák leírásába, stb.

Úgy találtam rá ezekre a hangkártyákra is, mint potenciális megoldásra.

Halkan jegyzem meg, hogy úgy berágtam a Creative support-ra az elmaradt terméktámogatás miatt (s azért, mert az első email-emre 4 nap alatt válaszoltak, a másodikra viszont már egyáltalán nem), hogy elhatároztam: soha többé nem vásárolok Creative terméket! :(((

Az Audiotrack fórumára írtam; meglátom mit válaszolnak. ;) (Őszintén remélem, hogy jobb a support, mint a Creative esetében.)

"Aquila non captat muscas."

(#4910) sp@rtan


sp@rtan
senior tag

Üdv

Valaki tud RCA kimenetes hangkártyát? Eddig csak egy Asus Xonart találtam, de az is 30-40k között volt, jó volna, ha lenne olcsóbban is, ha nem is olyan profi mint az asus.

Köszönöm :R

(#4911) dudika10 válasza sp@rtan (#4910) üzenetére


dudika10
veterán

Mért jó az RCA kimenet? Mi a baj a jack-el? Csak egy egyszerű kábel kell a kettő közé.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#4912) Zinho válasza sp@rtan (#4910) üzenetére


Zinho
aktív tag

Én sem találtam sokáig jó jack-rca kábelt, de aztán ráleltem a Klotz-ra, célnak megfelel, pár ezer ft-ért.

Amúgy a kérdésedre a válasz: Audiotrak Prodigy HD2.

(#4913) ZeroCaptan


ZeroCaptan
tag

Xtreme Audiom van, Asus Xonar DS-nél hallanék nagy változást? Ezenkívül látom, hogy azon nincsen digitális kimenet, megéri az a +3 a ds-ért?

NHL, NBA, Soccer

(#4914) kossuth1 válasza Recon666 (#4901) üzenetére


kossuth1
csendes tag

na igen..én se találtam, úgyhogy marad ez a megoldás, köszi a segítséget

(#4915) sp@rtan válasza dudika10 (#4911) üzenetére


sp@rtan
senior tag

Faternak kéne, egy ilyenre venne fel vele :) . Jack->RCA meg nem akar olyan minőségű lenni, mint amilyen kéne, nyers stereo, .RCA kéne.

Zinho: Köszi! :R

(#4916) Renaissance@


Renaissance@
csendes tag

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen hangkártyát érdemes venni, hangfelvételhez, vonalbemeneten keresztül?

Ugyanis a 10 éves hangkártyám jobb felvételt csinál mint a mostaniak.

Volt egy Creative Sound Blaster 128 pci kártyám. Ezzel aztán tényleg semmi bajom nem volt, de később vettem egy kevetőt, amit csak úgy tudtam kihasználni, hogy kénytelen voltam egy egyszerű 5.1-es C-Media hangkártyát venni kb 2000 Ftért.
A hang lejátszásával semmi gond nincs, külön csatornákra szedte a hangot, ahogyan azt én akartam, de a vonalbement, az valami katasztrófa hangot vett fel.
Mindenféle beállítással próbálkoztam, de nem volt javulás. Mondom, akkor próbára visszarakom a jó öreg Creative hangkártyámat. Szó szerint csak néztem ,hogy egy kb 10 éves hangkártya milyen minőségi tiszta felvételt vesz fel.
Eddig semmi bajom nem is volt, kivéve, hogy bedöglött a régi gépem, mondjuk már meg is érett a cserére, és kénytelen voltam új gépet venni.
Ebben már egy integrált (Asus M4a77D alaplapon) hangkártya van, de sajnos ez sem tud olyan minőségű hangot rögzíteni, mint a Creative SB 128 PCI.
Ezen a gépen már win 7 fut, és egyáltalán nem akar menni rajta a creative hangkártya.
Úgyhogy felmerült bennem a kérdés, hogy milyen hangkártyát vegyek, ami képes felvenni legalább olyan szinten, mint a Creative, persze nem 10 meg 20ezret adnák érte.

Bocs, ha hosszan írtam le a kérdésem, de csak így tudtam kifejteni igazán, hogy mit is akarok.

Pl ilyet???
Creative SB 5.1 VX PCI
vagy
Creative SB Audigy SE
ilyet??

ezek olyan 4-5 Ft körül vannak.

(#4917) Piftuka válasza Renaissance@ (#4916) üzenetére


Piftuka
veterán

Ne haragudj, de szerintem az általad említett hangkártyák normális minőséget hangfevételre nem fognak produkálni.

Szívem szerint azt mondom, hogy egy ASUS Xonar DG-t vásárolj újonnan (7.000-8.000 forint körül), vagy használtan, s azzal jobban jársz.

"Aquila non captat muscas."

(#4918) Dave™ válasza Piftuka (#4909) üzenetére


Dave™
nagyúr

küldtem neked privátot, ott ha írsz közvetlenül a gyártónak, szerintem hamar fognak tudni válaszolni :) A Creative supportjánál bármi jobb, de tényleg :D Akkora egyest kap supportból az a vállalat, hogy ihaj. Az Audiotrakos srácok nálam eddig jelesre vizsgáztak több szempontból is, szóval bátran írj nekik :)

(#4919) BemAnyó


BemAnyó
senior tag

Sziasztok, nekem most egy audigy 4 em van, (eladó lesz ;) ) és az a gondom vele hogy ha egyszerre rá van kötve a gitár és zenét is lejátszok vele akkor késik a gitár hangja, egy HD2 es audiotrak -től már esetleg elvárható hogy ezt a problémát megoldja ?

(#4920) PuMbA válasza BemAnyó (#4919) üzenetére


PuMbA
titán

ASIO4ALL-t próbáltad már?

(#4921) Dave™ válasza BemAnyó (#4919) üzenetére


Dave™
nagyúr

az Audigy4-től is elvárható lenne. A HD2-nél meg alap. ASIO4ALL-t nézd meg szerintem is.

(#4922) BemAnyó válasza Dave™ (#4921) üzenetére


BemAnyó
senior tag

szupper kipróbálom köszi :C :R

Egyébként az Audigy t már amúgy is cserélni akartam jobbra, csak eddig nem találtam olyat ami 20k alatt lett volna és tényleg jobb lenne annyira hogy megérje, szerintem a HD2 már értelmes csere,

(#4923) Dave™ válasza BemAnyó (#4922) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem A4-ről még egy olcsóbb Xonar is hallható eredményt produkál (főleg fejhallgatóval), a HD2-nél meg teljesen egyértelmű, az más szint, bár az nem is az A4 árkategóriája.

Viszont! Ha zenélsz és fontos a felvétel, én bevenném a számításba még az ESI Maya44-et/Juli@-t. Használtan megúszhatók 20k-ért. A HD2 elsősorban lejátszásra van, bár lehet vele felvenni meg tud ASIO-t is, de nem erre van kihegyezve, a másik kettő meg igen. A HD2 mellett a cserélhető műveleti erősítők meg a nagyon jó DAC szól, tehát ennek a kimenete jobb. Mérlegelni kell, melyik a hangsúlyosabb szempont.

[ Szerkesztve ]

(#4924) BemAnyó válasza Dave™ (#4923) üzenetére


BemAnyó
senior tag

Nekem most fontosabb a részletező visszajátszás mint a felvétel, ez főleg gyakorláshoz kell meg hogy le tudjak szedni témákat és mindent kihaljak, meg hát hogy ne késsen már ;)
Ha minden jól megy akkor valószínűleg quadral ládák lesznek és egyenlőre egy régebbi sony asztali stereo erősítő, aztán majd az is cs lesz. a zenekarban amúgy is van már egy esi juli ha minőségben felvenni akarunk. De köszönöm a jó indulatot hogy rögtön "ezközt" ajánlottál :R

[ Szerkesztve ]

(#4925) Piftuka válasza Dave™ (#4918) üzenetére


Piftuka
veterán

"küldtem neked privátot, ott ha írsz közvetlenül a gyártónak, szerintem hamar fognak tudni válaszolni"

Köszönöm szépen, megkaptam az üzenetet!

Ne haragudj, ha "núb" vagyok, de nem találom az általad linkelt oldalon sehol a gyártó email címét. :B :D

Tudsz segíteni abban, hogy megadod? ;) Tényleg átnéztem többször azt az oldalt, de nem találok semmilyen kontaktot a céghez.

(Az Audiotrak fórumának rendszergazdája pedig még mindig nem engedélyezte/nézte át a kérdésemet, mert eddig nem került ki a fórumra.)

A fenti kérdésemmel kapcsolatban... szerinted az ESI Maya44 vagy a Juli@ alkalmas lenne a felsorolt univerzális felhasználásra is?

"A Creative supportjánál bármi jobb, de tényleg Akkora egyest kap supportból az a vállalat, hogy ihaj. Az Audiotrakos srácok nálam eddig jelesre vizsgáztak több szempontból is, szóval bátran írj nekik"

A legnagyobb fekete pontot a Creative most nálam a hardveres probléma miatt kapta.

Nem elég, hogy anno nem kevés pénzért vásároltam meg az SB LIVE! 5.1 Platinum hangkártyát, s a DTT2500 hangfalszettet is, a hangkártya support-ját már 2003. júliusában beszüntették, így már XP alatt sem működött mindig kifogástalanul.

S akkor jön ez a dolog, hogy Audigy4-től felfelé semmilyen lehetőség nincsen az új Creative hangkártyákkal a régi, Creative DTT2500 dekóder használatára. :(( Ez vérlázító! :(((

Mennyibe került volna nekik a jól bevált digitális jack kimenetet és/vagy mini DIN-t továbbra is alkalmazniuk a visszafejlődést jelentő, csak sztereo Flexi Jack helyett?

Vagy esetleg opcionálisan egy külön hátlapi panelt gyártani ezekhez a #&@#@& X-Fi kártyákhoz, amely hátlapi panelen ott lenne a régen bevált digitális 3,5 jack és/vagy a 9 tűs mini DIN, ami ezekhez a régebbi Creative dekóderes hangfalszettek használatához kell? :U

Az elsőre értékelhetetlen, sablonválaszt adó, majd másodszorra már nem is válaszoló support csak a "hab volt a tortán".

Soha többé nem veszek semmi új Creative terméket, az biztos.

"Aquila non captat muscas."

(#4926) Dave™ válasza Piftuka (#4925) üzenetére


Dave™
nagyúr

a hiba nem a te készülékedben van, nincs email cím, küldök majd privátot megint :)

Azt passzolom, hogy a Maya44/Juli@ jó lenne-e, szerintem nem, de lövésem sincs :F

[ Szerkesztve ]

(#4927) Orgi válasza Sheol (#4907) üzenetére


Orgi
őstag

Dudikának teljesen igaza van, szerintem pénzkidobás egy Essence STX ehhez a hangcucchoz, vegyél egy fele annyiba kerülő szimpatikus hangkártyát a többit meg csajozd/sörözd el :)
A privát véleményem az, hogy ezek a hangkártyák elsősorban azoknak lehetnek érdekesek, akik többszázezres erősítő-hangfal-kábelek kombóval rendelkeznek.

(#4928) Orgi válasza Dave™ (#4926) üzenetére


Orgi
őstag

Bár a kérdésekre pontos választ én sem tudok, magát a Maya44 kártyát ajánlanám általános felhasználásra különben, Win 7 alatt van rendes működő drivere és ebayről teljesen egyszerűen és olcsón beszerezhető minden probléma nélkül. A mikrofon részébe mondjuk nem tudtam életet csiholni Teamspeakhez, de ez asszem az én bénaságom lehet inkább. Lossless zenehallgatáshoz is elmegy egy komoly hangcuccon.

(#4929) Dave™ válasza Orgi (#4928) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem általános otthoni felhasználásra marha felesleges egy Maya44, nem arra készült. Akkor már a Prodigy HD2 inkább, olcsóbb is. Szerintem is nagyon jó kártya a Maya, de lejátszásban jobb a HD2, aki meg nem vesz fel (meg nem használja ki az extra funkciókat), az nem nyer vele semmit. Aki zenél, annak érdekes lehet, zenét hallgatni/filmet nézni/játszani felesleges. Szerintem.

Viszont jelen esetben fel is vennének vele ha jól rémlik, tehát oda valóban érdekes lehet a Maya44.

[ Szerkesztve ]

(#4930) moddingR


moddingR
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Logitech Z-2300 hangfalam és egy Roccat Kave fülesem viszont nem igazán akar a Kave együttműködni az integrált hangkarival így vennem kell egyet. Egy Asus Xonar DG-t néztem ki mivel ez elég olcsó és szerintem meg is felelne. Szerintetek helyesen döntök ha megveszem? :R

(#4931) Dave™ válasza moddingR (#4930) üzenetére


Dave™
nagyúr

Rosszul nem jársz vele, az biztos :) Megéri az árát.

(#4932) Jigli


Jigli
csendes tag

ASUS XONAR DG
[link]

Sziasztok

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a hangkártya választásomban! :R

Még november vége fele írtam ide, hogy választás előtt állok és már egy hónapja hogy boldog tulajdonosa vagyok egy ASUS XONAR DG-nek!
100%-ban meg vagyok vele elégedve! Isteni terméktámogatás, kiváló minőség és rém egyszerű kezelés és 2 év teljes körű garancia mind ezt 7300 Ft-ért!

Én egy SONY MDR-RF800RK [link] fejhallgatóval és egy GENIUS SW 5.1 HOME THEATER [link] rendszerrel használom. Mindkettő gyönyörű szépen szól. Nem hittem el, hogy lesz majd hallható változás a régi PCI-os hangkártyám és e között, pedig nem is olyan kics a különbség! :DD

A programja igaz, hogy angol nyelvű, de rém egyszerű használni ráadásul az alapvető funkciókon kívül még rengeteg extrát is kapunk a pénzünkért, amik ráadásul még használhatóak is és nem csak promóciós célból kerültek beépítésre! :N

Egy szó, mint száz... Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani és köszönöm szépen mindenkinek még1X!!! :C

U.I.: Én WINDOWS 7 64 bit alatt használom játék, film és zenehallgatásra.

[ Szerkesztve ]

Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!

(#4933) sittes79 válasza Jigli (#4932) üzenetére


sittes79
addikt

Köszi az írásod, pont ezen a kártyán gondolkoztam, nekem is genius hangfal van :)))
most megadtad az utolsó lökést. :) :R

(#4934) Jigli válasza sittes79 (#4933) üzenetére


Jigli
csendes tag

Örülök, hogy segíthettem! :D

Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!

(#4935) Zanik


Zanik
addikt

Üdv!
Most tervezem fejhallgató beszerzést (a Superlux-okkal szemezek), és ha már lúd legyen kövér, lecserélném a (viszonylag régi) SB live-omat valami jobb kártyára. A fejhallgató mellett egy 2.0-ás hangfalat kéne kiszolgálnia. Felhasználás: film/zene/sorozatok/sportközvetítés. Ár 15ezer (+-1-2e) környéke. Mit ajánlotok? :B
Előre is köszi.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#4936) Genji


Genji
őstag

Sziasztok!
Hangkártya vételét tervezem, mert az integráltnak elég nagy a háttérzaja és néha zavaró. Max 5K-m van az akcióra Logitech G51+Win7el használnám. Vmilyen Audigy-ben gondolkodom használtan, a kérdés milyet/melyiket, mi a különbség köztük? Melyik a legjobb?

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#4937) dudika10 válasza Zanik (#4935) üzenetére


dudika10
veterán

Prodigy HD2 ha nem tervezel 5.1-re vagy 7.1-re váltani. Zenehallgatásra elég egyértelműen a legjobb ebben a kategóriában szvsz. Esetleg valamelyik Xonar is megfelel, könnyebben beszerezhetőek és garanciális ügyintézés se probléma. Természetesen valamit valamiért.

Genji: én csak azt tudom ajánlani, hogy tegyél mellé még 2k-t és egy Asus Xonar DG-t vegyél.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#4938) Dave™ válasza Zanik (#4935) üzenetére


Dave™
nagyúr

A hangfalak 2.0 címszó alatt milyenek? Sima PC-s hangfalszett esetében szerintem feleleges a Prodigy HD2, a fejhallgató viszont sokat profitálhat belőle. Ebben az árkategóriában valóban a legjobb, kérdés ki fogod-e teljesen használni. Melyik Superlux? HD668B?

Genji: +1 a Xonar DG-re, az Audigy már nem egyenlő a jó hangkártyával, ez sajnos régi beidegződés. Amúgy hol és milyen háttérzaja van az alaplapinak? Lehet az sok mindentől, az sem kizárt, hogy orvosolható.

[ Szerkesztve ]

(#4939) Zanik válasza Dave™ (#4938) üzenetére


Zanik
addikt

Sima PC-s hangfal, semmi extra. Igazából ritkán használom őket, mert asszony háborog a 'zaj' miatt, így legtöbbször fejhallgatózok, de azért néha a hangfal is szólna. Lehet hogy nem használnám ki tényleg, mert főleg filmet/sorozatot nézek, meg NFL meccseket, de pl. FLAC hallgatáshoz már jól jönne. :K
Superlux-ból inkább zártat vennék (662), de a fórumában írják, hogy sok a basszus, és én azt nem szeretem, a B változat meg nem elérhető belőle. A zártság azért lenne fontos, hogy tényleg ne hallatsszon ki a 'zaj'! De ez még képlények, szóval nincs még pontos típus kiválasztva, lehet 668B lesz végül. :F
Én igazából csak szeretnék az eddiginél egy kicsit szebb/jobb hangzást létrehozni itthon, természetesen reális áron (kártya + füles = max. 40e). Asus Xonar-ok közül melyiket lenne érdemes, ami jó filmre/zenére, fejhallgatóhoz meg 2.0-hoz? :F

u.i.: lehet később a PC-s hangfalak is lecserélődnek valami komolyabb cuccra, de egyelőre a jó fejhallgatós hangzás a fő cél.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#4940) Dave™ válasza Zanik (#4939) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem neked elég lenne a Xonar DG is. Felesleges ágyúval verébre lőni. A HD2 kifejezetten zenére ajánlható, ott tudja megvillantani a tudását. Amennyiben ennyire vegyes a felhasználás, és nem a zene a leghangsúlyosabb, akkor szerintem elég a Xonar. Ha mindenáron a dupláját akarod költeni ott a HD2 a legjobb alternatíva, de csak a fejes profitálna belőle, az a PC-s hangfal semennyit. Superluxból a 669 a 668B zárt változata, néha szokott lenni a Thomann-nál. Ha nem hallgatod túl hangosan a zenét, akkor a 668B sem enged ki sokat, szóval egyáltalán nem vészes. Csendben persze valamennyire hallani, de elég gyorsan gyengül a távolsággal, én nem aggódnék túlságosan emiatt. Ráadásul a hangja ennek a legjobb a Superluxok közül.

szerk: a fejhallgató (amennyiben jó fejhallgató, a 668B is ilyen) sokkal látványosabban profitál egy jó hangkártyából, mint egy hangfal. Tehát hangfalból sokkal drágábbat kell venned ugyanakkora változás észleléséhez, sőt. A HD2-nek nagyon jó a fejhallgató erősítője (meg a sima kimenete is, ugyanaz a hármas műv. erősítő erősíti mindkettőt). Egy Superluxnak mindenesetre nem kell külön erősítő, elég egy rendes erősítettebb kimenet.

szerk2:

Én 2 alternatívát látok:

1) Xonar DG mert olcsó és ahhoz képest teljesen jó. Jó ár/érték aránya van.
2) Prodigy HD2 mert jobb az erősítése meg maga a kártya is, de jóval drágább is. Ár/érték aránya annak is nagyon jó, csak az már egy másik szegmens.

Az biztos, hogy a HD2 árán HD2-t kell venni, nem Xonart. Viszont aki olcsón akar elég jót, annak a Xonar DG kiváló választás. Az olyan igazi budget kártya. Nem tudom mennyit segített, de kb. ennyi a lényeg :D

[ Szerkesztve ]

(#4941) Dave™ válasza Dave™ (#4940) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ja bocs a dupláért, de a HD2-t tényleg csak akkor ajánlom, ha inkább sok zenét hallgatsz. Filmekhez meg egyebekhez felesleges a HD2. Te ismered a felhasználói szokásaidat, ha mondjuk csak 20%-ban hallgatsz zenét, akkor szerintem tök elég a Xonar DG.

(#4942) zs0ti válasza Dave™ (#4941) üzenetére


zs0ti
csendes tag

Ennyit magad ellen beszélni... :D

(#4943) Dave™ válasza zs0ti (#4942) üzenetére


Dave™
nagyúr

:D Nem való az mindenkinek. Régen én is elkövettem azt a hibát, hogy pl. a nagyobb felszereltségű alaplapot vettem, mert oda volt írva minden, és gondoltam később milyen jó lesz nekem, aztán sosem használtam :) Most már arra költök, amire van értelme és amit ki is használok. Nekem úgy jött le a beszámolójából, hogy marhára nem használná ki. Filmeknél fejessel lehet különbség, de szerintem abszolút nem mérvadó. NHL-nél nem tudom elképzelni, hogy számítana :D Ha meg alig használja ki, akkor felesleges. Szóval zárva a mondókámat, teljesen átestem a ló másik oldalára, immáron a gazdasági racionalitás és a fogyasztó haszonmaximalizálás a kitűzött célom vásárlásnál :) A tanácsaim is erre épülnek többnyire.

ja meg jut eszembe, megy neked privát :)

[ Szerkesztve ]

(#4944) zs0ti válasza Dave™ (#4943) üzenetére


zs0ti
csendes tag

Ilyen egy jó bizniszmen! :D :)
Én viszont úgy döntöttem,hogy veszek majd Magnatokat a Subhoz,csak hogy tényleg állat legyen! :)

(#4945) Zanik válasza Dave™ (#4941) üzenetére


Zanik
addikt

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, szépen kifejtetted nekem. :R
Hát így jobban végiggondolva a dolgot a zenehallgatás jó ha 25%-ot tesz ki, a legtöbb a sorozat/meccsnézés, az úgy 60%, filmeket már ritkábban nézek PC-n, azt TV-n szoktam, de néha azért előfordul (15%). Elég lesz szerintem is a Xonar DG, ha meg idővel jobban rákapok a FLAC hallgatásra, akkor még mindig válthatok feljebb HD2-re, nemde? :B
Még egyszer köszi a segítséget. A 668B-t meg még megfontolom. :U

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#4946) Dave™ válasza Zanik (#4945) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem jó döntés a jelen felhasználás mellett :) Amúgy a flac sem csodaszer, egy minőségi 256-os, V0-ás vagy főleg egy 320-as mp3-at vakteszten nem olyan könnyű ám megkülönböztetni a flactől :) A 668B-t meg erősen ajánlom, nekem is itt teljesít szolgálatot, ezen az áron jobbat nem kapni, igazi best buy :)

(#4947) Piftuka válasza Dave™ (#4926) üzenetére


Piftuka
veterán

(#4926) Dave™@"a hiba nem a te készülékedben van, nincs email cím, küldök majd privátot megint

Köszi, Dave! Várom az privát üzenetet ;)

(Sajnos az Auditrak fórumán az admin még mindig nem tette ki a kérdésemet, pedig már jópár nap eltelt azóta! :( )

(#4926) Dave™@""Azt passzolom, hogy a Maya44/Juli@ jó lenne-e, szerintem nem, de lövésem sincs"

Igazából azt próbáltam kideríteni, hogy attól, hogy egy hangkártya otthoni "professzionális" felhasználásra való, lehet-e alkalmas általános multimédiás (játék, zene, film) hangkártyának is!?

Hogy ennek van-e bármilyen szoftveres, vagy hardveres akadálya!? :F

A csatlakozásaikat és kimeneteiket tekintve a Maya44 és a Julia@ sokoldalúnak tűnnek.

"Aquila non captat muscas."

(#4948) Dave™ válasza Piftuka (#4947) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nyilván használható a Maya44 meg a Juli@ is általános célra, csak ágyúval verébre, kár olyan drágát venni, ha nincs kihasználva. A DIN meg szerintem más kiosztású, de ez csak tipp. Na megy a privát.

(#4949) Genji


Genji
őstag

Köszi midnenkinek akkor Xonar DG lesz. :R

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#4950) fizzdani


fizzdani
tag

Üdv.

Én is hangkártyát tervezek venni a közeljövőben. A Creative X-Fi kártyákról nem hallottam sok jót(sőt, egyáltalán nem:D), ezért kérném a segítségeteket. Főleg játékra kellene, kisebb százalékban film és zene. Egy fülest tervezek mellé venni( Sennheiser HD 438 vagy 448, de még ezen a téren sem biztos semmi ) és szeretném ha maximálisan ki tudnám használni(hangfalat szinte nem is használom). Maximum 10E Ft-ot szánnék rá.

Köszönöm a segítséget előre is! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.