Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1798) PPeter válasza Cyrin (#1793) üzenetére


PPeter
addikt

Elhiszem, hogy szép képe van, de könnyen találhatsz olyan körülményeket, ahol megeszi egy kicsit jobb SD DV, majd kitapasztalod Te is. Ugyanolyan körülmények között készíts pár felvételt a HD-vel megy egy jó DV-vel, nézd meg a hisztogramot, meg a színeket, a kommersz HD cuccoknak még elég sok bajuk van, ami miatt ''munkára'' még nem minden esetben alkalmasak. A felbontás nem minden - most nem találom, de írtam valamelyik videós újságba pár éve egy cikket, amelyben a digitális formátumokat elemeztem mindenféle minőségérzetet befolyásoló szempontból, egy nagy amerikai tanulmányt (is) idéztem benne, amit az Amerikai Opertőrök Szövetségének írt egy neves szakember, ha meglelem a lejavított verziót, akkor benyomom ide a releváns részt.
A HDV már rég ''bejáródott'', csak nem ebben az árszegmensben, az AVCHD-t meg kimondottan a kommersz piacra nyomják most ugye, kell egy front-end formátum, hogy az egygombos user is tudjon a piros gomb megnyomásával felvenni és lejátszani HD-ban, mindezt gigászi tárhely nélkül. A jövő a HD, pontosabban a HD kiaknázására, kihasználása, amitől nagyon messze járunk, elég ha ha egy profi kontrollmonitoron megnézed a felvéleket. Még messze nem ad olyan egyenletes és megbízható minőséget egyik kézi HD kamkorder sem, mint az azonos árú, jobbfajta SD DV készülékek. Ha meg tényleg normális HD-ra vágyik valaki, akkor meg 4000-5000 euróért kaphat valami félprofi cuccot, és még az sem fenékig tejfel.
Félre ne érts, nem ellened papolok, csak egy lépéssel hátrébb lépve a teljes képet igyekszem megmutatni, mert ha információt osztasz meg másokkal - ami nagyon szép dolog, látom, hogy igyekszel -, akkor kerülni kell a felszínes féligazságokat, főleg, ha a Te tanácsaid alapján fognak mások - a jövedelmükhöz mérten jelentős - pénzt elkölteni. :)

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.