Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) t-e-s-a


t-e-s-a
csendes tag

Lehetséges a videokamerára is feltenni olyan polár szűrőt (pl. itt 37mm-est), mint amit a fényképezőkön szoktak? Egyáltalán tudja nyújtani ugyanazt a hatást? Lineáris/cirkuláris?

Másik, hogy létezik-e olyan szűrő (szintén 37mm-ben), mellyel az élességeket lehetne lágyítani, hogy olyan hatást keltsen, mintha filmről lenne szó, tehát nem azt a tévéjáték (pl. barátok közt) szerű éles felvételt szeretném látni? Egyáltalán egy ilyen előtét lencse, szűrő képes ilyenre? Vagy az azért bonyolultabb, kamerafüggő dolog?
Ja, és ha tompítom az élességet, jelenti-e azt, hogy a minőséget rontom?? Egyáltalán az élesség jelenti a jó minőségű képet?

Ne gondoljunk most profi filmre :U , csak házi felvételekre.

[Szerkesztve]

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1852) Cyrin válasza t-e-s-a (#1851) üzenetére


Cyrin
addikt

''Másik, hogy létezik-e olyan szűrő (szintén 37mm-ben), mellyel az élességeket lehetne lágyítani, hogy olyan hatást keltsen, mintha filmről lenne szó''

én ezt inkább szerkesztőprogrammal oldanám meg.

(#1853) wall_street


wall_street
csendes tag

nagyon köszönöm, és ezer bocsi, előttem egy lappal pont hasonló kérés volt, azt pedig valahogy átugorhattam :(

+1x köszi és sorryka !

(#1854) lacko81 válasza Cyrin (#1848) üzenetére


lacko81
tag

Amiket felsoroltál az mind tudja fogadni az mpg fájlokat?
vob kiterjesztésű videóim vannak, azt neveztem át mpg-re és ezeket szeretném editálni. Ez alatt vágást, átmeneteket, lassítást, gyorsítást, hangot alátenni szeretnék.

A recipriverzexkluzíva egy olyan szám, amely önmagán kívül minden más számmal egyenlő.

(#1855) Cyrin válasza lacko81 (#1854) üzenetére


Cyrin
addikt

A pinnacle tudja, ez alapján gondolom a többi is.

(#1856) wall_street


wall_street
csendes tag

egy kis promóciós anyag a gs320-ról

http://www.youtube.com/watch?v=UAvHHk8mimY

(#1857) Wolverine293 válasza lacko81 (#1854) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

A komolyabb programok (pl.: Avid) nem kezelik.

(#1858) Cyrin


Cyrin
addikt

A Vegas is kezeli. A Ulead-nél nem láttam ilyet, az adobe-nál sem.

szóval utána kell nézni.

(#1859) sorrow


sorrow
csendes tag

Üdv.

Én is köszönöm a válaszokat Panasonic nv-gs320 ügyben. :R
Az igaz, hogy magas a működési (motor) zaja?
Ja és én is nagyon köszönném ha valaki tenne fel sample videókat (esetleg nyers-tömörítetlen változatban is).

(#1860) Cyrin


Cyrin
addikt

Akkor most mindenki PPeterre vár, aki elsőkézből tud válaszolni a 320-assal kapcsolatban.

(#1861) Vakegérke válasza Cyrin (#1860) üzenetére


Vakegérke
veterán

Így igaz, alíg várom a bemutató video(ka)t nem kamu forrásból.

Ami pedig a wall_street barátunk által belinkelt youtube oldalt illeti, hasznos volt, egyben kezdem azt hinni, hogy nem is kell nekem kamera. Teljes képernyős üzemmódban eléggé siralmas felvételeket láttam. Homály, maszat, semmi élesség, csillogás. Ennél még a VHS videomagnóm is jobb minőséget nyújt. Abban az esetben feledhető megszólalásom, ha lebutított felvételeket láttam. Halkan mondom, mert lehet, hogy csak úgy akarom látni, de a Sony DSC-H2 fényképezőgépemmel szebb mozikat produkáltam. 640x480, az igaz.

Nagyon remélem, hogy PPeter olyan filmecské(ke)t tesz fel, amelyek minőségre meghaladják a linken láthatóakat. Aztán ha kényes izlésem abban, vagy azokban is talál megbocsájthatatlan minőségi hibát, akkor bennem van a hiba. Legfeljebb spórolok egy százast.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1862) PPeter


PPeter
addikt

Tesztvideók kezdenek felcsorogni:
[link]
[link]
[link]
[link]

MPEG-2 program streamek, 720x576, 4000/7000/9000 (min/átlag/max) bitráta, mind ma készültek.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1863) PPeter


PPeter
addikt

[link]
[link]
[link]
[link]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1864) johnjohn válasza lacko81 (#1854) üzenetére


johnjohn
addikt

Egy csomó progi kezeli, de a végeredmény kétséges, a Vegas, Adobe ,Ulead a kész DVD anyagot valahogy nem jól rakja össze, és ha TV-n nézed vissza, szaggat a kép.Valami szinkronitás problémájuk van néhány frame-mel.Ha valaki tud megoldást én is szívesen várom!

(#1865) johnjohn válasza Vakegérke (#1861) üzenetére


johnjohn
addikt

Küldtem privit !

(#1866) buffet


buffet
tag

Sziasztok.Szeretnék egy jó kamerát venni.Ahogy olvasgattam a fórumot,panasonic canon vagy sony jöhet szóba.Csak az a baj,hogy a keret szükös.80 ezer ft lenne rá.Azt halottam hogy olyat érdemes venni amibe merev lemez van.Ez igaz?Kérlek segitsetek .Az ami lemezre rögzit közvetlenül, az nem olyan jó minőség?

buffet

(#1867) PPeter válasza t-e-s-a (#1839) üzenetére


PPeter
addikt

''- Mennyit bír egy miniDV-s Pana akksija? Tudom, hogy LCD használattól, meg menüben való sétálgatástól, zoomolásoktól függ, de úgy kb átlagban?''
Tegnap nagyon intenzíven nyúztam, sok zoom, auto- és manuális fókusz egyaránt, 60 percnyi anyagot vettem fel vele és még bírta volna.

''- Az akku töltését magában a kamerában, vagy külön, erre szolgáló egységben kell végezni?''
Az adapteren található pici dokkba kell tenni az akkut. A kamerán az akku mögött található az USB, DV és a hálózati csatlakozó, tehát az adatokat csak úgy tudod leszedni a kameráról, ha hálózati áramra kötöd az adapterrel. Amikor a kamerát működteted, akkor az adapter nem tölti az akkut. Ha a kamerát lehúzod az adapterről, elkezdi tölteni az akkumulátort.

''- Az ''utólagos hangfelvétel'' lehetőség mit takar?''
KIcsit rosszabb mintavételezéssel és hangminőséggel a DV rendszer támogatja két hangsáv párhuzamos kezelését. Az utólagos hangfelvétel kerülhet a második sávra, vagy az eredeti helyére, ez kamera- és alkalmazásfüggő.

''- A joystick-os irányítást én szeretem, de mennyire strapabíró a joystick-ja(je)?''
Szerinem elég jó és sokkal kevesebbszer használja az ember mint azt először gondolná.

''- Mekkora dobás az a hangminőségben, ha külső mikrofont használok? Van abban is sztereó?''
Nagy dobás lehet, de ez nagyon függ a körülményektől.

''- Mennyire gyors a Pana a Samsunghoz képest, pozícionálás, feléledés?''
A feléledésben a Panasonic nekem gyorsabbnak tűnt, mint azok a Samsungok, amiket volt alkalmam kipróbálni, a pozícionálásban nekem kicsit lomhának tűnik a Panasonic, főleg a PC-ről vezérelve, de ennek az az oka, hogy szoktam profi DV deckkel is dolgozni, az meg ugrik mint a bolha :D.

''- 10x-es zoomnál, az optikai stabi mennyire használható?''
Amennyire stabil a kezed. Viccet félretéve:ilyen mértékű zoomnál mér nem lehet csodákat várni, de azért látható a hatása.

''- Mit jelent az, hogy a Samsungnál jobb képet ad? Úgy értem, egy nem vájt szemű egyszerű embernek, akinek lövése sincs a kamerákhoz is szebb eredményt mutat a TV-n, vagy esetleg projektoron?''
Ez nagyon szubjektív terület, de azért ki lehet mondani, hogy a 3CCD-s Panasonic kameráknak szép a képe. Nem harsog mesterségesen a színektől, de minden rajta van, kromatikus aberráció csak szélsőséges helyzetben jelentkezik, a változó fényviszonyokhoz jól alkalmazkodik, a dinamikatartomány nagy és jól kihasznált.

''- És én is felteszem a kérdést, mint azt láttam a korábbi hozzászólásokban: ha úgyis DVD-re kerül ki a végtermék, akkor mivel jobb a minősége a miniDV-snek mint az eleve DVD-re dolgozó kameráknak?''
A DVD-re kerülő MPEG-2 egy erősen veszteséges tömörítés, a DV kevésbé. Ha az MPEG-2 anyagot utléag feldolgozod, (tehát a felesleg ''kicsipkedésén'' túl) effekteled, szerkeszted és utána kerül még egyszer tömörítésre, hogy újra DVD-Video anyag legyen belőle, akkor többszörösen veszteséges anyag lesz a végeredmény. Ha DV-n rögzítesz, a DV-t natívan támogató programmal szerkesztesz (azokat a képkockákat, amelyekhez nem nyúlsz, a program érintetlenül hagyja), akkor sokkal kisebb a generációs veszteség, és az ebből készített MPEG-2/DVD anyag ugyebár csak egyszer kap erősen veszteséges tömörítést.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1868) PPeter válasza johnjohn (#1864) üzenetére


PPeter
addikt

Lehet hogy megfordul a félkép (field) sorrend.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1869) PPeter válasza t-e-s-a (#1851) üzenetére


PPeter
addikt

Nem a kép élessége miatt ''tévéjáték'' a kép, hanem az interlace miatt. A váltottsoros képalkotás miatt a PAL rendszer másodpercenként 50 időpillanatot rögzít, csak ezeket nem teljes felbontásukban használja fel, hanem az elsőből csak páratlan, a másodikból a páros sorokat és így tovább, így fésülődik össze az 50 ''félképből'' 25 interlace képkocka. A TV-s megjelenítés - ami szintén váltottsoros - meghálálja az interlace felvételt, a kép attól lesz ''tévéjátékos'', hogy TV rendszerű kamera felvételét nézed TV-n.

Lehet mindenféle szűrővel dolgozni, de a lágyítást, filmszerű hatásra törekedő módosítást inkább utómunkával próbáld elérni, vagy vegyél olyan kamerát, ami tud 25 frame/mp progresszív módban rögzíteni és/vagy van beépített cinema effektje, ami pont erre való.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1870) johnjohn válasza PPeter (#1868) üzenetére


johnjohn
addikt

Igazság szerint a szaggatást úgy értem, hogy a gyors mozgásoknál-pl.valaki átmegy a látómezőn-a mozgó alak stroboszkóp szerűen vibrál egy kicsit.Az álló, fix objektumok képe tiszta.

(#1871) PPeter válasza johnjohn (#1870) üzenetére


PPeter
addikt

Akkor egyről beszélünk. A munkafolyamat valamelyik részében a forrás vagy a végtermék field-sorrendje megfordult.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1872) johnjohn válasza PPeter (#1871) üzenetére


johnjohn
addikt

Köszi, megnézem a konvertálási beállításokat.

(#1873) sorrow


sorrow
csendes tag

Köszönöm a sample videókat PPeter.

(Elnézést a buta kérdésért, de ha a nyers (tömörítetlen) dv avi -t kiírom dvd-re (ugye kb 18perc fér egy dvdre) akkor azt nem tudja olvasni se a számítógép se egy asztali lejátszó (a magas bitráta vagy egyéb kompatibilitási gondokra célzok) ???

(#1874) PPeter válasza sorrow (#1873) üzenetére


PPeter
addikt

A DV AVI nem tömörítetlen, de ettől föggetlenül hiába írod ki egy lemezre, asztali lejátszó nem fogja lejátszani- és nem a bitráta miatt, hanem azért, mert más formátum. A DVD-Video egy összetett rendszer, szigorúan meghatározott tömörítési, authorizálási paraméterekkel. Számítógépen természetesen meg tudod nyitni az AVI állományokat, DV kodek - lejátszáshoz - minden modern operációs rendszerben illetve multimédiás programban alaptartozék.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1875) t-e-s-a


t-e-s-a
csendes tag

PPeter, köszönöm a válaszokat.

Nekem a gépem:
Pentium IV, 3.20 GHz, 512MB RAM-mal
Windows XP Home SP2-vel

Szoftverek:
- Power Director 2.5 VE
- DVD Movie Factory 3.5 SE
- Ulead Video Studio 8 SE
- Ulead Video Studio 9 SE

A fenti szoftverekkel és a gép adta lehetőségekkel van esélyem erről a Pana 320-as kameráról bevinni a gépbe a felvételt, szerkeszteni, és DVD-formátumra hozni?

Melyik szoftvert javaslod a fentiek közül, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el?

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1876) PPeter válasza t-e-s-a (#1875) üzenetére


PPeter
addikt

A géped és programok alkalmasak rá, bár ezek messze nem jó szoftverek: kezdésnek, gyakorolni egy fél évig megteszik, de rengeteg hibájuk és még több korlátjuk van.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1877) t-e-s-a válasza PPeter (#1876) üzenetére


t-e-s-a
csendes tag

OK. Értem

Akkor ha a gép jó (ez a jobbik hír), akkor milyen szoftvert javasolsz, mellyel jó eredményt tudok elérni, nem baj, ha nem bonyolult a kezelése. Vagy az se gond, csak logikus legyen, és érthető.

Esetleg letölthetőségi linket tudnál-e adni?

[Szerkesztve]

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1878) Vakegérke


Vakegérke
veterán

johnjohn: Köszönöm a privit, válasz is ment.

PPeter: Hát így kell ezt, kérem szépen. Ezek a felvételek győztek meg arról, hogy érdemes kamerát venni.
Ha nem tévedek, Lechner Ödön szobrát láttam, aztán a Mária utca volt szemben. Ami pedig a garázst illeti, boldoggá tett, hogy nem csak nálam van kupi. Ezt remélem tréfaként értelmezed, annak szántam.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1879) t-e-s-a


t-e-s-a
csendes tag

Sikerült megnéznem az 5-ös videót.
A vizszintes csíkozódások miért vannak benne? Vagy csak én látom? Amúgy nagyon szép. Ez szerkesztés, módosítás nélküli felvétel?

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1880) PPeter válasza t-e-s-a (#1879) üzenetére


PPeter
addikt

Ez interlace felvétel, a szoftveres lejátszódnak kell(ene) gondoskodni a helyes megjelenítésről. Nem módosítottam rajta, a nyers DV-t Canopus Procoderrel tömörítettem a fentebb leírt paraméterek szerint MPEG-2 program stream-be. Ha van rá igény, az összes teszvideót összefűzöm egy ''nagy'' DVD-Video állományrendszerbe és az image-et kiírva meg tudjátok nézni DVD-Video lejátszóval.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1881) Vakegérke válasza t-e-s-a (#1879) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nálam nem csíkoz. Mondhatnám hibátlan felvételek, leszámítva a kézremegést.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1882) PPeter válasza Vakegérke (#1881) üzenetére


PPeter
addikt

Nem volt nálam állvány és igyekeztem nem úgy fogni (nem is úgy lélegeztem), mintha dolgoznék, mert az volt a cél, hogy megmutassam, egy átlagos felhasználó mit tud vele alkotni, ''out-of-the-box'' elven. :)

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1883) Vakegérke válasza PPeter (#1882) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nincs miért mentegetőznöd. Tényleg nagyot alkottatok. Te, és a kamera. Hogy remeg? Az én kezemben jobban fog.
Végre mindenki láthatja, hogy milyen minőséget produkál a GS320. Ennél jobb ajánló levél nem is kell neki.
Én is amondó lennék, küldd el a linkeket Zsigabá részére. Dolgozott eleget másokért, hadd gazdagodjék anyaga, ráadásul végre minőségi felvételekkel.
Végül tartozom egy hatalmas köszönettel, hiszen úgyszólván a kedvemért dolgoztál.

Köszönöm, PPeter!

:R

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1884) t-e-s-a válasza PPeter (#1880) üzenetére


t-e-s-a
csendes tag

És az én kedvemért is. :R :R

Azért ha imageba tudnád tenni őket szívesen megnézném DVD játszóba. Végtére is ez lenne a cél nálam is, ha egyszer beszerzek egy ilyen kamerát.

Szóval a szoftver a Canopus Procoderrel húztad a gépre fel és tömörítetted MPEG2-be? Letölthető a progi próbaverziója vhonnan? Azért utánanézek.

[Szerkesztve]

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1885) PPeter válasza t-e-s-a (#1884) üzenetére


PPeter
addikt

Adobe Premire Pro programmal húztam be FireWire csatlakozón át a nyersanyagot, ezzel a programmal tettem rá a feliratokat is (már amelyiken van) és DV AVI-ként mentettem ki a kis darabokat, amiket aztán Procoderrel tömörítettem. Megcsinálom a DVD-Video image-t és felteszem, majd berakom a linket.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1886) Majstor


Majstor
senior tag

Mekkora a képminőségbeli külömbség egy sima CCD és egy 3CCD Panasonic Cam között... pl. Panasonic NV-GS80 és Panasonic NV-GS230 között?
Mert ugyebár a Panasonic weblapon ''nagyonszépen összehasonlítják'' a sima CCD és a 3CCD képét...ami őszíntén csak reklámfogás...a baloldali a ''csúnya'' kép a oboldali a ''szuperjó'' kamu kép elméleten alapuló ''Vedd meg ezt mert ez 100x jobb!'' :D
Ha valaki tényleg alátudja támasztani azt, hogy a 3CCD (3x800.000) sokkal jobb mint a sima CCD (800.000) és felteszi ennek a két kamerának a felvételi képét, amin ténylegesen látszik a valódi külömbség előre is nagyon megköszönném.
Elhiszem, hogy a 3CCD jóval jobb képet ad mint a sima CCD, de ami a weboldalon van fent az szerintem nevetséges

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#1887) t-e-s-a válasza PPeter (#1885) üzenetére


t-e-s-a
csendes tag

Te tényleg sokat segítesz ! :C :C :R

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1888) PPeter


PPeter
addikt

19h körül lesz fent a fájl, az alábbi linken érhető majd el:
[link]
A kicsomagolt ISO állományt fel lehet írni DVD+/-R(W) lemezre. Mivel az anyag kisebb, mint a minimálisan javasolt DVD-Video (1GB, 30 mm kompatibilitási rádiusz) mennyiség, ezért a felírásakor az írók pár percig elszöszmötölhetnek, amíg a kivezető zónát kipótolják 1GB-ig nulla bájtokkal. A lejátszóba behelyezett lemez automatikusan indul, a beégetett feliratok kicsit kilógnak majd a hasznos képből, elnézést, eredetileg nem TV-s demónak szántam.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1889) Majstor válasza PPeter (#1862) üzenetére


Majstor
senior tag

Nagyon jó a képe!!! :C
Ez Pana NV-GS230???

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#1890) PPeter válasza PPeter (#1888) üzenetére


PPeter
addikt

Felért a DVD-Video formátumú anyag is.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1891) t-e-s-a válasza Majstor (#1889) üzenetére


t-e-s-a
csendes tag

320-as....asszem, ugye PPeter? :U

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#1892) PPeter válasza Majstor (#1889) üzenetére


PPeter
addikt

Biztosan nehéz rájönni az állományok nevéből.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#1893) Vakegérke válasza Majstor (#1886) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nincs kamerám, most vajúdok, hogy egyszer majd legyen. Óvatos lévén olvasgatok, figyelek az okosok, tapasztaltak tanácsaira. Erre viszont nélkülük figyeltem fel, nézd csak:

GS-80:

[kép]

GS_320:

[kép]

Mégse annyi a pixel, amennyi?
Ami pedig azt illeti, PPeter belinkelt filmecskéi eléggé meggyőzőek. Számomra mindenképp. Az általad említett két kamera közt durván 50.000 a különbség. Tehát ''olcsót'', vagy minőséget, az itt a kérdés.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1894) johnjohn válasza PPeter (#1890) üzenetére


johnjohn
addikt

Jó demo, jó kamera, profi munka, gratula! :)) A garázs látványa engem is megnyugvással tölt el, nem csak nálam van némi rendetlenség.

(#1895) Cyrin válasza Vakegérke (#1893) üzenetére


Cyrin
addikt

Az effektív képpontok száma, nem csak ezeknél, más kameráknál is kisebb.

Én is azt mondom, inkább ki kell spórolni valahogy az 50 ezret, de megéri.

(#1896) Nimrod


Nimrod
addikt

Én is töröm a fejem egy olcsóbb, de jó gépen, aztán majd továbblépek. A probléma, hogy a kamerákról semmit sem tudok és a kezdő hozzászólásokból sem lettem okosabb. Panasonic termékekkel meg vagyok elégedve, tehát vélhetően Pana kamera lesz (és remélem hogy valami képstabilizátor van a kamerákban is). Fel is ugrottam Pana oldalára, de már a kategóriáknál fejet vakartam.
HD kamkorder
MiniDV kamkorder
DVD kamkorder
SD kamkorder
Merevlemezes kamkorder
Nekem melyik lenne a jó és miért? A merevlemezest valahogy kizárom, az első kettő kategóriáról fogalmam sincs. Ami még a lényeg lenne, hogy utána vágnám, effektezném, stb. is.

(#1897) Cyrin válasza Nimrod (#1896) üzenetére


Cyrin
addikt

mennyi pénzt szánsz rá?

utómunkák miatt miniDV, vagy HDV javasolt.

(#1898) Nimrod válasza Cyrin (#1897) üzenetére


Nimrod
addikt

Örök kérdés, meg is felejtkeztem róla. Azt tudni kell, hogy nem mostanában tervezem, de még idén vagy jövő év első felében. Egy százast biztos, nem filléreskedek hanem inkább várok és hozzáadok valamennyit, de egy NV-MD9000 már azért sok lenne. :DDD

(#1899) Cyrin válasza Nimrod (#1898) üzenetére


Cyrin
addikt

Akkor neked is a GS320-at tudom csak ajánlani MiniDV-ből. (120-130 ezer)

E fölött HDV-ből a Canon HV20-at. (260 ezer)

(#1900) Nimrod válasza Cyrin (#1899) üzenetére


Nimrod
addikt

Elégnek tűnik a Pana. Látom, hogy SD-kártyát eszik, amiből egyébként is terveztem egy nagyobb beszerzését. 4 GB-os 20 MB/sec-es kártyát tudja kezelni? Nem láttam infót, hogy hol a határ a kártyakapacitásban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.