Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) zsocaozd válasza hucsikoi (#1632) üzenetére


zsocaozd
tag

:R :R :R

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1652) ISZOLE válasza zsocaozd (#1650) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Az újabb hardvereket nem azért propagálják és teszik előbb-utóbb egyedüli választási lehetőséggé a régebbi dolgok kihalasztásával mert az nekünk (földhözragadt szerencsétlen átlagembereknek) jó, hanem azért mert a gyártóknak mindenáron profitot kell elérni. A bakelit lemez jó példa mert ezerszer tartósabb a digitális alternatíváinál, a minősége is jobb. Nézd csak meg azoknak a terabájtos HDD-knek a megbízhatósági adatait, néhány év múlva már semmi se lesz belőlük.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1653) laci666 válasza johnjohn (#1647) üzenetére


laci666
senior tag

Na végül ezt rendeltem Panasonic NV-GS320 remélem nem fogok benne csalodni.
[link]

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1654) kiviszem válasza laci666 (#1653) üzenetére


kiviszem
tag

Jó választás,volt.

(#1655) laci666 válasza kiviszem (#1654) üzenetére


laci666
senior tag

Kösszi :R
Gondolkodtam HDD-ben+DVD-és kamerában.
Csak nem találtam 3CCD-ben elérhető áron ilyen kamerákat csak 800.000p de ez meg kevés szerintem vagyis itt a forumban azt irták hogy a jővő 3CCD.

Csak azt nem tudom még hogy az aksija meddig fogja birni?
Vagy nem ártana egy nagyobb aksiba beruházni még?

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1656) hucsikoi válasza laci666 (#1653) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Sok szerencsét a kamerához,szerintem is jó választás. :C Majd írd meg a tapasztalataid.

(#1657) laci666 válasza hucsikoi (#1656) üzenetére


laci666
senior tag

Majd beszámolok.
Remélem hamar itt lesz.

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1658) kiviszem válasza zsocaozd (#1650) üzenetére


kiviszem
tag

Azért te is kezdesz fejlődni,lehet hogy a végén még észre sem veszed és megváltozik a véleményed.
Szóval ismét ott tartunk hogy mikor és mit érdemes venni?Szerintem akkora változást élünk most meg,hogy ha valaki elhatározza a legjobb műszaki cucokkal szereli fel a lakását,mire kihozza az üzletből,már akkor elavult.A kereskedők érdeke az eladás mindenáron,igy ha valaki nem jól választ,vehet akár a 3 évvel ezelőtti szériából,reklám áron.DE vegye a legjobbat,mi a garancia hogy hosszú távra is jól választ?Vegyen SD kártyást,holnap x-szer többet tudó kártyát hoznak ki,ami a régi gépbe nem jó.Jönnek a lézer HDD-k,azok se lesznek jók a régi gépekbe.Hogy most mi jó vétel?Hát amire pénzed van.(ja a többihez:ne egymásról,hanem egymás véleményéről fórumozzunk)
Nem akarlak arról meggyőzni,hogy nem jó az amit irsz,kazettás magnót pl.én sem igen használok,de egy igen kényes HDD mechanikát mindenképp sérülékenyebbnek látok mint egy szalagost.Például párásodás,rázkódás,(nem a kézben,hanem útközben) Az SD jó lenne csak drága,és kevés fér rá,ebben egyetértünk.A mezei user tök tájékozatlanul esik be az üzletbe este 9-kor,mivel akkor még neki tartják nyitva,és pancser eladók okos tanácsai alapján választ.Ez van ,ezért lehet mindent eladni.

(#1659) kiviszem válasza laci666 (#1655) üzenetére


kiviszem
tag

Nem tudom hol veszed a gépet,ha lehetőséged van az Extreme diginél-nál utángyárott jó minőségű aksit kapsz 10pénzért.(Real Power Panasonic CGA-DU21) ennél olcsóbb aksit ne vegyél,mert vagy nem fogja látni a kamera,v.a töltéssel lehet gond.
A gyári aksi alig elég egy kazettához,ezzel a 21-essel órákig dogozhatsz.

(#1660) Kázé


Kázé
csendes tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, mit jelent a következő:
Csatlakozósaru: + (forró) - NV-GS500;
Csatlakozósaru: + (hideg) - NV-GS320
A forrón, és a hidegen van a hangsúly. Van-e ennek valami gyakorlati jelentősége??? :F
Mindenkitől elnézést kérek, ha valami nagy hülyeséget kérdeztem. :B

Válaszokat előre is köszi :R

(#1661) johnjohn válasza Kázé (#1660) üzenetére


johnjohn
addikt

Ha a csatlakozósaru meleg- akkor a kamera pl. amegfelelő lámpát képes vezérelni , ha hideg akkor csak rögzítési pontként szolgál. A konkrét lehetőségek a csatlakoztatott eszköztől függenek.

[Szerkesztve]

(#1662) zsocaozd válasza kiviszem (#1658) üzenetére


zsocaozd
tag

Mindentől eltekintve a HDD a legjobb választás. Annyira messze nem sérülékeny az már, mint gondolod. A többi rögzítés típussal pedig pontosan az a helyzet, amit írsz: amint megvetted, elavult. A HDD örök, meg Elvis. :D

Épp most olvasgatom másik topic-ban, hogy egy szegény pára vett egy HD kamerát (persze jó drágán megvette a leggyengébbet, mert nem nézett rendesen utána, de ezt most hagyjuk), aztán most teljesen meg van lőve, mert nem tudja mire archiválja a kislánya anyagait, hogy majd 18 éves korára a kezébe adhassa az összes anyagot egyben. Ugye optikai cuccra teljesen felesleges, mert az sérül a legkönnyebben, ráadásul addigra már lejátszó sem lesz hozzá. Memória kareszra kizárt ennyi anyagot venni és az is el fog avulni addigra (18 év alatt). Marad neki is a HDD, mint egyetlen időtálló, nagy tárolókapacitású, legolcsóbb (most vettem 500GB SATA2-t 25k-ért), stb. megoldás. Ráadásul erről bármikor bármilyen új formátumba ki tudja pakolni az egész anyagot. Nem akarom már beírni neki, mert abban a topic-ban is vannak nagytudásúak, akik szeretik az észt osztogatni a teljesen laikusoknak, ezáltal a szakember képében tetszelegni, szóval a srác csak rájuk támaszkodhat...ez van. :)

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1663) Cyrin


Cyrin
addikt

Nekem kb 3 hete ment tönkre a HDD-m, ami miatt új gépet vettem, semmi adatot nem sikerült róla megmenteni. Szóval videokamerában nem vennék HDD-t, és nem is tárolnám az adatokat HDD-n. Én a Sony HC7 mellett döntöttem. A kazettákat egyszer haználom, és elrakom. DVD-kben, HDD-kben, nem bízom, az SD még gyerekcipőben jár (kapacitás) és emellett drága, és tartósság terén nem bizonyított, archiválásra nem jó, bár a világ sztem errefelé halad.

[Szerkesztve]

(#1664) dreamst


dreamst
csendes tag

Srácok!

Szerintetek egy minidv szalagot hágyszor lehet használni? A D8-at én évekig használtam, és a mai napig sincs gond vele pedig kimondhatatlanul sokszor vettem rá.
Ez így van a minidv-vel is? vagy az gyengébb felépítésű?

Köszi!

(#1665) johnjohn válasza dreamst (#1664) üzenetére


johnjohn
addikt

A normál Mini DV-re 2-3 szor lehet biztonsággal rögzíteni, jó minőségű kamerával / ezekbe a jobban sikerült fejdob kerül / 4-5 ször rögzíthetsz. Pl. a Sony Exellence DV kazi 6-7 rögzítést is elbír.

(#1666) ISZOLE válasza zsocaozd (#1662) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Ez bizony így igaz amennyiben az archiválásról van szó mert azt ugyebár legalább két különböző médiumra illik csinálni, ezekből az egyiknek a merevlemez kiválóan megfelel. Kamerába viszont szerintem nem való.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1667) dreamst válasza johnjohn (#1665) üzenetére


dreamst
csendes tag

Köszi a választ, bár azt gondoltam többször lehet törölni... majd kipróbálom mikor dobja a képkockákat....
Szerintetek érdemes megvenni a Panasonic VW-VMH3 típusú külső mikrofont?
www.panasonic.hu oldalon találtam.

(#1668) zsocaozd válasza ISZOLE (#1666) üzenetére


zsocaozd
tag

Egyetértek, kivéve, ami a kamerás részt illeti. (Itt jegyzem meg egy mondat erejéig, hogy a klasszikus miniDV szalagot teljesen el kell felejteni HD-nél kézenfekvő okokból /pl. azonnali drasztikus minőségromlás/. A HD képes szalag már más tészta, de megintcsak a kezelhetőség és egyéb okok /pl. sérülékenység, lineáris feldolgozás, előbb be kell digizni a HDD-re, stb./) miatt a HDD oldalára dől a mérleg. Egy híradós, vagy bármilyen egyéb TV stúdiónak kb. aranyat fog érni az, hogy a muszter eleve HDD-n van és nem kell még onnan bedigizni, mivel szalag esetében ugye vagy ezt választod, vagy pedig a lineáris editálást, ami meg aztán végképp a múlté!

Az archiválás egyik eszköze mindenképpen a HDD kell legyen a HD esetében, hiszen eleve ezen végzi az ember az utómunkát. Egy valamit ne hagyjunk figyelmen kívül: a rögzítés minden esetben valamilyen tömörítési eljárással jár! Hoppá! Minél nagyobb a média, annál kedvezőbb (kisebb) tömörítési rátát lehet alkalmazni, ergo jobb minőségű tömörítési eljárások, ergo szebb, részletdúsabb kép (ami ugye a forrásanyag, ez a lényeg)! No ezért kell a HDD a kamerába.

Megvallom, először én is idegenkedtem tőle, méghozzá nagyon. Csakhogy utánanéztem a dolgoknak, plusz elgondolkodtam...azóta tudom, miért ez a jövő.

Egyébként ne tessék megijedni a dologtól, effelé tartunk a profi kamerák terén is, már fejlesztik a spéci HD-s HDD drive-okat. Úgy néz ki, a profi stúdiótechnikában sem a memóriára rögzítés (SD) fog bejönni a jövőben a piszkosul magas ára miatt.

Bár még fejlesztik az SD memóriákat HD-hez, de nem kompatibilisek semmivel (és bazidrágák), mindenféle alternatív megoldással próbálják kezelni őket. Pl. speciális SD kezelő eszközöket készítenek, amibe berakhatsz mondjuk 8db kareszt, amiket drive-ként tudsz kezelni utána a számítógépeden és irgalmatlan sebességgel tudod végezni az utómunkát. A FULL HD-hez tutira kelleni fog egy ilyen technológia a rettenetes mennyiségű adat gyors mozgatása miatt (és ott már az ár sem igazán számít), de a ''hétköznapi'' HD rögzítés szerintem a HDD felé fog elmenni, persze ez majd kiderül, izgalmas lesz ez. :U

Egyébként a JVC világelső FULL HD kamerájában is HDD van, nyílván nem véletlenül!

[Szerkesztve]

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1669) zsocaozd válasza kiviszem (#1658) üzenetére


zsocaozd
tag

A mezei user tök tájékozatlanul esik be az üzletbe este 9-kor,mivel akkor még neki tartják nyitva,és pancser eladók okos tanácsai alapján választ.

Hát ha a mezei user így vásárol, akkor a mezei user meg is érdemli, hogy rásózzák a xart... :Y

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1670) ISZOLE válasza zsocaozd (#1668) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Valamit te nagyon összekeversz. Semmit nem kell ''digizni'' se szalag se HDD esetén mert a digitalizálást is elvégzi a kamera, egyszerűen csak át kell tölteni az anyagot a számítógépre mindkét esetben. A tömörítés is igen érdekes kérdés, legjobb tudomásom szerint a legkevésbé tömörített (vagyis a legjobb minőségű) anyag a DV, a HDD-s kamerák mind valamilyen MPEG-be kódolnak ami súlyosan veszteséges és nehezen szerkeszthető. Ennek pont az az oka, hogy a DV jelfolyamból nem férne el csak rövid a HDD-n.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1671) Wolverine293 válasza ISZOLE (#1670) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Ott a pont!
Itt a fórumon már jópárszor kiveséztük azt, hogy miért nem érdemes DVD-re vagy Hdd-re rögzíteni.
Csak én ezt ugye nem mertem leírni, mert a fórum zsenije szerint én semmihez sem értek...

(#1672) laci666


laci666
senior tag

Na meg jött a Panasonic NV-GS320 kamera. :)
Ez gyors volt tegnap rendeltem meg és már ma meg is hozták.
Elsőre nekem tetszik nagyon jól néz ki így külsőleg élőben,csak még az az igazság hogy most tanulgatom mit hogy kell csinálni rajta de majd bele jővők :D
Igy elsőre minden oké. :R

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1673) laci666 válasza laci666 (#1672) üzenetére


laci666
senior tag

Úgy vettem észre nem adtak hozzá FireWire kábelt,de ahogy olvastam nem is szoktad adni hozzá. Úgy hogy egyet vennem kell.
Nem tudja valaki lehet-e venni hozzá autós szivarrgyujtorol működő töltött mert ez a 640mAh aksi édes kevés hozzá.

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1674) kiviszem válasza laci666 (#1673) üzenetére


kiviszem
tag

Vegyél egy tartalék aksit,amit irtam,és nem lessz gond a töltögetéssel.Ha valahogy meg is oldod a szivargyujtós töltést,előbb utóbb hazavágja az aksit,mert biztos nem fogod megvárni azt a 3órát,amíg teljesen feltöltődik.Egyébként inverterrel is meg lehet oldani,és van olyan akkutöltő,ami inverteres is,de én a tartalék aksit javaslom inkább.Ja és ne sokald a 10 pénzt rá,egy eredeti Pana. aksi 20eft felett van,amit irtam igen jó minőség,és órákig lehet vele dogozni.Nem véletlenül ajánlom.

(#1675) laci666 válasza kiviszem (#1674) üzenetére


laci666
senior tag

Igen az lesz belöle egy tartalék aksi.
Csak arra gondoltam ha autoval megyünk táborozni a hegyekbe ott nincs nagyon 220 és ilyenkor jól jőn egy autos tültő.

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1676) johnjohn válasza Wolverine293 (#1671) üzenetére


johnjohn
addikt

Én sem merek már megszólalni, mert rám lessz verve a balhé ! :W !De igazad van !! :C

(#1677) kiviszem válasza laci666 (#1675) üzenetére


kiviszem
tag

Talátam egy szivargyújtós töltöt,bár ez nem pont a tiédhez való,kérdezz rá hátha tudnak adni CGA-hoz is. [link]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1678) laci666 válasza kiviszem (#1677) üzenetére


laci666
senior tag

Danke schön :R

ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth

(#1679) horusz- válasza laci666 (#1678) üzenetére


horusz-
tag

Vaterán lehet venni utángyártott akut !21-est nem ajánlom mert az túl böszme nagy és nem tudsz a nézőkébe belenézni .A CGR-DU12,vagy a 14 ajánlom és ezeknek nincs is akkora sújuk kb 5-7eft! Válpántot (nyakbaakasztót) is sikerült ott vennem gyári keskeny, pana felirattal 1000 piz volt és még volt vagy 3 db neki (ha szereted a nyakadban lógatni)

Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!

(#1680) hucsikoi válasza horusz- (#1679) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

A linket ahol a pana vállpántot vetted az eladó mailcímét el tudnád küldeni? :R
Kerestem a vaterán,de nem találom :W .
Üdv

(#1681) zsocaozd válasza ISZOLE (#1670) üzenetére


zsocaozd
tag

Na látod, erre a típusra mondom én, hogy klasszikus okostolyás! Az ember beír millió értékes dolgot, erre belekötsz egy nyelvbotlásba csak azért, hogy okosabbnak tűnj. Huhh...nagyon okos! Téééényleg, nem kell digizni, ''csak'' átmásolni, a mondandóm lényegén mit sem változtat: plusz idő, plusz energia, plusz tömörítés(!!!) teljesen feleslegesen.

Ezt a kis irományt erősen ajánlom figyelmedbe okosodás céljából, ezt legalább szakember írta:
[link]

[Szerkesztve]

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1682) kiviszem válasza horusz- (#1679) üzenetére


kiviszem
tag

''utángyártott akut !21-est nem ajánlom mert az túl böszme nagy''
Annyira azért nem nagy,persze kérdés mely gyártótól van,nekem a RealPower 21-es van,és lehet tőle használni a nézőkét. :DD A Pana320-hoz nem CGR,hanem CGA aksi kell,sújuk minimális.

(#1683) horusz- válasza hucsikoi (#1680) üzenetére


horusz-
tag

Keresd a vaterán a ''vidora13''-at.Ugy láttam még van neki és 1000 ért szerintem elvihető,legalább is nekem oda adta átutalással ! link:http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=vidora13

Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!

(#1684) horusz- válasza kiviszem (#1682) üzenetére


horusz-
tag

RealPower van nekem is ! Mikor rátettem a CGA21-est (jól irtam?) 1 ormótlan gusztustalan kamera lett az én karcsú 320-as omból idétlen nyulvány! Inkább veszek 10eft ért 2-tő 14-est, mint 7ért 1 db 21-est! Egyb. az az elenyésző súj 1/4 több mint a 14-es!A gyári akku hoz képest csak 7 mm-rel vastagabb a 14-es!De izlés dolga (Én nem csúfítom el )

[Szerkesztve]

Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!

(#1685) hucsikoi válasza horusz- (#1683) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Köszönöm. :R PÜ ment.
Üdv

(#1686) kiviszem válasza horusz- (#1684) üzenetére


kiviszem
tag

Ezen kár vitázni,kinek mire kell arra vesz aksit. Nekem bevált a 21-es,főleg akkor használom,ha állványon van a gép.10 pénzért két 14-est még a vaterán sem láttam,hol veszel ennyiért? Én elvittem a gépet az aksi vásárláshoz,rápróbáltam egy darabot,na nem volt jó a csatlakozó,rá sem ment a helyére az aksi.Az eladó szerette volna ráfeszegetni,ezt az ötletét mivel nem támogattam,hozott egy másik kibontott noname aksit.Az már simán csatlakozott,de hazaérve egyből tölteni kellett,mert csontra le volt merülve.Mint kiderült a töltő viszon nem látta az aksi töltöttségét,igy még másnapra sem kapcsolt ki.Aksi vissza,nem csere,pénz is vissza,és vettem egy original RealPower máshol ami még szinte teljesen fel volt töltve.Ezért ajánlom ezt a márkát,a vaterán pedig biztos nem vennék aksit.

(#1687) ISZOLE válasza zsocaozd (#1681) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Te eddig még mindenkire aki megpróbált az elfogult véleményeddel szemben valamit érvelni azt mondtad, hogy hülye.

tojás

Igazad van, valóban felesleges a ''plusz idő, plusz energia, plusz tömörítés(!!!)'' amit egyébként utómunkának hívnak, sokkal egyszerűbb ha a kamera már felvételkor eldobja az információ nagy részét és azonnal a DVD játékosba tolható anyagot okád ki magából.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1688) Cyrin válasza ISZOLE (#1687) üzenetére


Cyrin
addikt

Azt szokták általában emlegetni, hogy az utómunka időigényes, és fárasztó, kvázi felesleges. De nekem nem mindegy, hogy amit kapok a végén, az egy átláthatatlan jelenetfolyam, akár egy órán át, vagy pl. rendszerezve van, szépen menükkel, átláthatóan. És ez már lejátszás szempontjából sem mindegy.

(#1689) ISZOLE válasza Cyrin (#1688) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Természetesen én is erre akartam fölhívni annak az embernek a figyelmét aki egyfolytában a HD kamerákat propagálja és -ezzel szöges ellentétben- elfecsérelt időnek tartja az utómunkát. Ha az irónikus(nak szánt) megjegyzésemet nem így értelmezted akkor biztos elrontottam valamit. :)

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1690) Cyrin válasza ISZOLE (#1689) üzenetére


Cyrin
addikt

Dede, csak kiegészítettem, megerősítettem.

(#1691) Wolverine293


Wolverine293
csendes tag

És ha már itt tartunk, ugyanez érvényes a HDD-s kamerákra is.

(#1692) Cyrin válasza Wolverine293 (#1691) üzenetére


Cyrin
addikt

Nem vagyok a barátjuk, távolról sem, de inkább az, mint a DVD-s.

(#1693) zsocaozd válasza ISZOLE (#1687) üzenetére


zsocaozd
tag

Hú de nagyon nem vagy képben öreg....

Előszöris én senkit nem hülyéztem le, nem tehetek róla, hogy itt is (mint annyi más fórumon) hozzá nem értők próbálnak szakemberekként tetszelegni, ami sikerül is nekik, mivel 90%-ban totális lamerek járnak itt.

A másik dolog, hogy ne keverjük már a szezont a fazonnal, azért az még nem utómunka, hogy átmásolod az anyagot a szalagról (legtöbbször közvetlenül a kameráról) a PC-re, ez inkább egy tök felesleges köztes fázis. Abban meg már megegyeztünk rég, hogy kinek-kinek ízlése dolga, hogy milyen rögzítésű kamerát preferál, DVD-st meg aztán végképp nem favorizáltam soha, úgyhogy ne add a ''számba'' légyszives a szavakat!

Én csak azt mondom, hogy ne hülyítsétek el a teljesen hozzá nem értőket azzal, hogy vegyenek gagyi DV kamerát, meg Digital8-at csak azért, mert ti sem értetek sokkal jobban a dolgokhoz, mint ők, viszont nagyon szerettek okoskodni...

A HD-t meg úgyis meglátjátok majd kb. egy fél év múlva, amikor karácsonyra millióan vesznek majd egy-egy nagyobb beruházás alkalmával és addigra a gyártók is sorra hozzák majd ki az olcsóbbnál olcsóbb HD modelleket. Számotokra ez persze meglepi lesz, dehát nem mindenki láthatja a dolgokat előre, csak aki ért hozzá...na pá, további jó ''szaktanácsadást'' kedves mindannyiótoknak! :)) :C

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1694) zsocaozd


zsocaozd
tag

Még valamit:

Amikor az ember évekig tanulja a szakmát, olyan emberekkel konzultál, akik Mo-n a televíziós szakmában elismert szaktekintélyek (pl. legutóbb Rák József, aki a televíziós technikát még oktatja is a fősulin és tőle kérnek a televíziók szakmai tanácsot technikai ügyekben, mielőtt vásárolnak) és utánaolvas és igyekszik naprakészen képben lenni, stb-stb...igazi felüdülés ilyen szaktekintélyekkel találkozni, mint ti, akik csakúgy ontják magukból az észt...maximális tiszteletem. Nagyon nagy kár, hogy gyakorlatilag minden fórumon ez van, amit csak ismerek...nagyon nagy kár... :(

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

(#1695) sandokan66 válasza zsocaozd (#1694) üzenetére


sandokan66
tag

Igazad van! A fotós fórum is tele van olyan hozzászólással, ami eggyértelművé teszi az írója kilétét (apucikisfiaittapénzvegyélmagadnak).Olvastam már olyan hozzászólást is amiben több szézezres gépet fikáznak tizenéves kölykök. Nem a korral van a baj, mindenki volt fiatal, csak nem értem miért jó, ha tapasztalt vén rókának állítja be magát .

(#1696) ISZOLE válasza zsocaozd (#1693) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Én eddig nem minősítettem se téged se az itt fórumozó emberek 90%-át se magamat. Te ezt rendszeresen megteszed, ahelyett hogy szakmai kérdésekkel foglalkoznál.

Nézzük akkor a tényeket! Mivel te értesz hozzá és nem szeretsz okoskodni, légyszíves írd le egymás mellé a DV és a HD kamerából kinyerhető jelsebességet. Első lépésben ez az összehasonlítás segíthet nekünk szegény tévelygőknek, hogy tisztábban lássunk a nyers felvétel minőségét illetően.

(Kicsit segítek a DV -az általad előzőleg belinkelt szakcikk alapján- 3,6MB/s vagyis 28,8Mb/s a HD pedig 10Mb/s).

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1697) Vakegérke válasza zsocaozd (#1694) üzenetére


Vakegérke
veterán

Csak pár mondat.
Az igazi próféta, tanító mester szerénységéről ismerszik meg. Amit zokon vesz mindenki, az a következő: hülye vagy kisfiam, majd én a helyes útra vezetlek, eddigi tudásod felejtsd el, nálam jobb mester úgysincs.
Nem bántani akarlak, csak szemet szúrt lehengerlő modorod. Erőszakkal nem lehet párosítani a jószándékot.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#1698) horusz- válasza kiviszem (#1686) üzenetére


horusz-
tag

Ilyenek miatt vannak a viták mint te ! Aki véletlen lenyom 1 karaktert vagy nem fillére pontosan ír le valamit akkor jössz és kritizálsz ! Ha figyelmesen elolvastad volna akkor rájöttél volna hogy amit legutóbb írtam azzal le is zártam az aksi kérdést,és nem óhajtok vitázni ezzel! Én csak a véleményemet írtam,semmi mást !Mindenkinek magán ügye hogy azzal működtesse amivel akarja,tőlem te még lószarral is használhatod te dolgod Ami neked szemet szúrt : valóban nem 10eft hanem 10600 a 2db de a gyengék kedvéért 5300ft a 14-es RealPower akku még a vaterán is ha elég ügyes vagy ! A vaterán ezek kicsi dolgok (neked nagyok) Én sok mindent ott veszek és adok nemcsak 5000ft-os dolgokat hanem ennek 10x-esét és megvagyok elégedve velük! (Ez az én véleményem és megszámlálhatatlan felhasználó véleménye!)

Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!

(#1699) horusz-


horusz-
tag

Ezzel ezt a témát lezártam!!!

Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!

(#1700) kiviszem válasza horusz- (#1698) üzenetére


kiviszem
tag

Hát a viz kiver .Mi bajod van?Egy ilyen személyeskedő vitába nem húzol bele,nem érzem úgy,hogy sértő lett volna amit irtam,amit viszont te irtál annál inkább az.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.