Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) dozó válasza Sztojcsi (#1300) üzenetére


dozó
tag

Sony DCR-H37 vagy Panasonic NV-GS 60

(#1302) Eastman válasza Begi (#6) üzenetére


Eastman
őstag

Bizonyítottan a Sony nem olyan strapabíró. [link] :O

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1303) johnjohn válasza Sztojcsi (#1300) üzenetére


johnjohn
addikt

[link]Ezt vedd!!

(#1304) zackant


zackant
csendes tag

HI!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó kis kamerát, ami jó fényképeket is tud késziteni? Amúgy szerintetek melyik a legjobb háttértáras kamera? HDD, mem. kártya, CD, DVD? Ja és olyan 60k-m van rá.
THX!

(#1305) johnjohn válasza zackant (#1304) üzenetére


johnjohn
addikt

Még a 200 000.- Ft kategóriás sony és pana is csak nagyon gyengén fotózgat, ha fényképezni akarsz ne kamerát vegyél. Egyébként olvass vissza pár oldalt, elég szépen lerágtuk a témát az előző 2 hónapban. HDD,mem. kárty ,dvd nem fér bele 60 k-ba. Moni DV esetleg, sok kompromisszummal.

[Szerkesztve]

(#1306) Macilaci457 válasza zackant (#1304) üzenetére


Macilaci457
őstag

Gyűjtsél hozzá még, és vegyél egy Canon TX1-et, sok memóriakártyával. Ez lesz a te nyerőgéped.
Link--> [link]

(#1307) tope


tope
addikt

Panasonic NV-GS27 60000 Ft vs. Panasonic NV-GS60 70000 Ft szóval melyiket érné meg inkább a kettő közül?

(#1308) johnjohn válasza tope (#1307) üzenetére


johnjohn
addikt

Az NV-GS 60 az idei típus, nyilván sokm kisebb hibát kijavítottak az előző típushoz képest, ha van rá mód inkább ezt vedd.[link]itt a legolcsóbb.

(#1309) kiviszem válasza tope (#1307) üzenetére


kiviszem
tag

Ajánlom az NVGS-80-ast optikai stabilizátorral,nézz körül itt: http://www.argep.hu/product_429229.html

(#1310) tope válasza kiviszem (#1309) üzenetére


tope
addikt

Na ja, de itt Szolnokon így hirtelen nem találtam mást normális áron (ezt is a Corában [link]).kicsit kicsi lett a kép, de [link]
Így mindig él a kérdés megéri-e a +10000 Ft-ot a GS-60-as (illetve milyen akksit, DV szalagot érdemes venni hozzá)

[Szerkesztve]

(#1311) zjuhasz válasza tope (#1310) üzenetére


zjuhasz
aktív tag

kérdés, hogy hirtelen akarsz-e venni. Ha hirtelen nincs más, és hirtelen veszed, akkor nincs kérdés. :) Kérdés a kérdésről: Miért akarod hirtelen venni? Nem ér meg egy utazást/házhozszállítást/utánnajárást a dolog? A +10 000HUF a'sszem a színes finder, meg talán egy távirányító miatt van. Neked kell dönteni, ezek megérik-e a többletktsget?
A Tátra utcában (XIII.) van akksis, utángyártott, megbízható minőség. (Bár ez Budapest, de csak jársz erre néha) Maxell, Sony kazi.

[Szerkesztve]

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#1312) Wolverine293 válasza johnjohn (#1305) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Azért ezt nem mondanám. Az én GS-500-asom elég jó felbontásban csinál gyönyörű képeket. :)

(#1313) kiviszem válasza Wolverine293 (#1312) üzenetére


kiviszem
tag

Ezzel egyetértek,nekem Pana.320-as van csodálatos képet csinál,3.1MP.
''tope''
hidd el megéri nem a Corában,vagy MédiaM-ben venni ilyesmit,utazz fel ha nem bizol a csomagküldő szolgáltatásban,sok üzlet nyitva van szombaton is.AZ emlitett AKKU üzlet helyett inkább keresd meg a Extrém Digitalt,10000ft-ért panához Real Power CDGA-DU21-est (nvgs 80 84eft) adnak.NEM ajánlom a noname akkut! Változatlanul az NVGS-80-ast ajánlom,én a 320-ast a Műszaki depóban vettem,magyar garanciáva,ha nem akarsz utazni,rendeld meg neten.Hidd el az optikai stabilizátor fontos,és ebben az árkategóriában ez a gép tudja egyedül.NE kapkodd el,hosszú időre nem szabad a legolcsóbbat venni a legközelebbi üzletben.Ha összeszámolod,kamera,táska,pót akku,stb,bizony ez nem olcsó mulatság,de egy felvétel örök emlék marad.

(#1314) oberon


oberon
csendes tag

Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, de maradt azért bennem kétség... :)) Kamerát vennék 100e körül, a HDD-s verzió vonzóbbnak tűnik, mert nem kell kazettát cserélni, meg egyszerűbb a kimentés. Adódik a kérdés: mit vegyek és hol?

(#1315) tope válasza kiviszem (#1313) üzenetére


tope
addikt

Köszi az instrukciókat, abban igazad lenne, hogy olcsóbban jutnék hozzá ha Pesten vennék, vagy rendelnék, de időm nem nagyon van felmenni, rendeléssel meg úgy vagyok, hogy ilyen értéknél már bizalmatlan az ember, különben is tegnap megvettem a kamerát (mellesleg miért baj, ha az ember ilyen helyen veszi, más elektronikai cikket is vettem már itt és semmi bajom vele, a Tesconál lehet, hogy nem venném meg)
Már csak valami akku kellene bele, jó lenne itt Szolnokon azt is megvenni, de hát ha nem lesz, akkor megsasolom az említett boltokat
Ja nem mellesleg 1000 Ft-ért lett volna táska hozzá, hát legközelebb arra járok megnézem milyen, mert annyiért vétek otthagyni.

(#1316) Wolverine293 válasza oberon (#1314) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Szerintem a HDD nem a legjobb választás... Én a MiniDV-t részesítem előnyben, mert nem bízom a beépített vinyókban. Ja, és ha jól tudom (jól tudom?) a HDD-seknek általában nincs keresője, csak LCD. Az meg ugye nem pontosan adja vissza a dolgokat, és zabálja az aksit

(#1317) oberon válasza Wolverine293 (#1316) üzenetére


oberon
csendes tag

Szia! Igen eddig én is olyanokkal találkoztam, amelyeknek nem volt... De pont azt írták az előzőekben, hogy a mini DV kifelé megy a piacról. Nem tudom, nézegetem a JVC-ket, ezek között van olyan 100 körül, vagy ezt a márkát felejtsem?

(#1318) Wolverine293 válasza oberon (#1317) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

JVC-ket nem nagyon ismerem...
A DV-t meg nem kell temetni. Amint azt leírták, sokkal jobban szerkeszthető. Az sem véletlen, hogy például a tv-csatornák is nagyrészt szalagra rögzítenek... Ha jól emlékszem, mindössze 1 stábnál láttam még csak dvd-s kamerát eddig.

(#1319) oberon válasza Wolverine293 (#1318) üzenetére


oberon
csendes tag

Jajj, sikerült elbizonytalanítanod :D Ha Dv, akkor viszont nagyon kompakt, nagyon kúúl, van ilyen?

(#1320) Wolverine293 válasza oberon (#1319) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Hm... Attól függ milyen célra... Én mondjuk fontosnak tartom, hogy egy kamerának legyen súlya és mérete (könnyebb kézből stabilan megtartani), szóval a nagyon kompakt, tenyérben is elférő kamerákat nem igazán ajánlanám. Talán ami fontos szempont lehet, az a különféle csatlakozók megléte. USB és DV már alapkövetelmény, az s-video meg az RCA-sor szintén. Viszont mikrofonbemenet nincs midegyiken, pedig hasznos.
Tudom, hogy ezzel nem segítettem sokat... de majd még okoskodom magamban:)





[Szerkesztve]

(#1321) kiviszem válasza tope (#1315) üzenetére


kiviszem
tag

A bizalmatlanságod a csomagküldő szolgáltatással szemben teljesen jogos.Én sem szivesen veszek ilyen árban zsákbamacskát.Saját tapasztalat,még a visszavitt árut is újra eladják,és bizony nem kis nevű cégek is.Az akku pl:Egyiknél nem original csomagolás,lemerült ,csatlakozó hibás és töltési hibás reklamáció után(hozok másikat helyett) pénz vissza.Na ilyet ne vegyél.A másiknál originál,sérülés nélkül nem bontható teljes töltésű Real Power,ilyet akár csomagküldővel is lehet rendelni.

(#1322) Dexter68 válasza oberon (#1319) üzenetére


Dexter68
addikt

Akkor még én is beszállok a bizonytalanításba. Olvasd el az #1285 tel kezdődő érdeklődésemet, nem sokkal később látni fogod, hogy én egy SD-kártyás cucc mellett döndöttem és azt is, hogy miért.
Nagyon féltem tőle, hogy nem lesz jó, mert kicsi, de kifejezetten kellemeset csalódtam.
Plusz jóságnak tartom, hogy a zoom-on kívül nincs benne mozgó alkatrész, így talán nem lesz egy elromlós darab. Nejem már verte le az asztalról, semmi baja nincs. A nejemnek sem ;]
Neked is azt ajánlom, hogy gondold végig, hogy mire akarod használni, mennyire akarod szerkeszteni a felvett anyagot, stb. Bár, ha HD-st akartál venni, gondolom, neked is elég, ha az MPEG2-t vagdosod.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1323) koxx


koxx
MODERÁTOR

Egyik ismerősöm Japánba észül és gondoltam hozatok vele egy kamot ebből [link] a boltból.
Kérdésem következő:
- mivel nem tudok japánul :D az itt árusított kamerák vajon rendelkeznek angol nyelvű menüvel?
- hálózati töltő jó lesz-e hozzá? (110V miatt) vagy itthon kell beszerezni egyet (esetleg akkut is)

köszi

(#1324) ANT


ANT
őstag

Üdv! Megrendeltem első miniDV kamerámat, amit holnap vehetek át. Viszont már most lenne egy kérdésem: a kazettákat akkor hogyan is érdemes használni? Itt a topikban olvastam olyat is, hogy egyszer betelik a kazetta---->irány az archívum, meg olyat is, hogy többször lehet törölni. Most akkor melyik a jobb megoldás? Vagy ez típusfüggő?

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#1325) painkillerx


painkillerx
tag

Sziasztok! Pár hét múlva kamerát akarok venni de meg nem dontottem el milyet... Nezegettem a Sony merevlemezes kameráit, azok nekem bejonnek csak ha az adatokra nezek akkor nemtom mi mire jo :F Mit kell figyelembe venni legfokeppen?
Meg az hogy Sony 1CCD a Panasonic meg 3CCD-s, ott nagy a kulonbseg minosegileg?
Ezeket neztem ki magamnak:
SONY DCR-SR32E
SONY DCR-SR52E
SONY DCR-SR72E
+ egy Panasonic is de ezt nem szeretnem:
PANASONIC SDR-H250EP-S

A kamerát hasznalnam kirandulasok megorokitesere, csaladi felvetelek, de még haverokkal gondolkozunk egy ilyen felig profi film forgatason is... (zold hatter, effektezes).
Ezert kerdeznem azt is hogy, amiket a beepitett HDDre rak azokat betudom majd importálni Premier Pro és After Effectsbe? Eleg lesz a minoseg a zold hatter hasznalatahoz? Ha gyors mozgast veszunk fel jol fog latszani minden?

Sample videókat neztem a kamerakrol, de csak az SR30, SR50-rol sikerult.. az a 2-es szam mit akar jelenteni?
...azt hiszem egyenlore ennyi kerdesem lenne :) Köszönöm a segítséget!

(#1326) sirdani válasza painkillerx (#1325) üzenetére


sirdani
tag

A MiniDV jobb minőség, mert az AVI, és Nem Mpeg. Avi sokat foglal de könnyű vágni, és jobb minőség, mert nincs tömörítve.

Mpeg amit a HDD-s cuccok használnak asszem, az meg tömörített, de élőben kell digitalizálnia, ahhoz meg proci kell, ha szted egy kis kamera tud ilyet... A gépem alig tudja

Családi videóknak jók ezek, is filmre jobb a minidv, sőt az olcsóbb is, vagy ugyanannyi pénzért jobbat kapsz.

Meghát az mpeg2 be is pixelesedhet gyors mozgásnál, mivel tömörítési hibák nem kizártak.

www.profitalouzlet.com

(#1327) mr_knight válasza ANT (#1324) üzenetére


mr_knight
senior tag

egy jobb minőségű kazettára többször is rálehet venni, de egy idő után már észrevehető a minőség romlás. én 2x-3x szoktam egy teljes miniDV-re felvenni utána megsemmisítem. :)

(#1328) sirdani válasza painkillerx (#1325) üzenetére


sirdani
tag

A ccd a felbontást jelenti.
30 - 70 ezerig kapsz 0,8 megapixeles az minimáls ccd. 800k-s nak is hívják.
80- ezertől kapsz 1 megapixeles kamerákat, jobb minőség
100 ezertől meg már 3ccd ami 3-4 megapixeles kép.

És gondolj bele, 3-4 megás képből 25-öt csinál másodpercenként, egyszerűen kiváló minőség.

Kamerákról videó bemutató a Webcsatornán:
http://www.webcsatorna.hu/filmek/technoMANIA070305&show=0

www.profitalouzlet.com

(#1329) ISZOLE válasza sirdani (#1328) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Szerintem te valamit keversz. A DV szabványú videofelvétel mindig ugyanolyan fölbontású (ha jól cslódom 0,8 megapixel), a nagyobb fölbontás a fénykép üzemmódra vonatkozik. Tipikus marketingfogás.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1330) mr_knight válasza sirdani (#1328) üzenetére


mr_knight
senior tag

egy kicsit olvass utána! :) a 3ccd az annyiban különbözik az 1ccd-s verziótol, hogy külön-külön érzékeli a színeket, magyarul a (vörös, zöld, kék) színt külön szenzorra ''vetíti'', míg az 1ccd-s verziónál csak 1db szenzor van. ezért jobb képminőséget tud szolgáltatni a 3ccd-s verzió, de nem azt jelenti, hogy 3x jobb a képminősége. :)

[Szerkesztve]

(#1331) johnjohn válasza painkillerx (#1325) üzenetére


johnjohn
addikt

A Premiere nem kezeli az Mpeg 2-t, előbb avit kell belőle konvertálni.A HDD-s kamerákon nincs firewire / DV / out, nem tudsz csak USB kapcsolattal PC-re inportálni, a Premiere nem fogja látni a kamerát.

(#1332) oberon válasza Dexter68 (#1322) üzenetére


oberon
csendes tag

Aha meg is néztem milyen kütyüt vettél :) Ha nincsenek mozgó alkatrészek az persze király, kérdés, hogy egy ilyen SD-s micsodára mennyi anyag fér rá. Látom, hogy kb 1-2 gigás kártyákkal árulják ezeket...
Megnéztem, hogy milyen kártyás készülékek vannak még, a Panasonic SDR-S10 még árban is és küllemre is megfelelne, persze ez csak 0,8 megapixeles, nemtom ez ténylegesen mennyit számít, mezei lámaként meglátom-e rajta a különbséget :D

(#1333) sirdani válasza ISZOLE (#1329) üzenetére


sirdani
tag

Ennek az árát lesd meg 15 rongy és sony:
http://www.shopdigital.hu/frameset.php?middle=termekinfo.php%3Ftermektipus%3D5%26id%3D2067


1 megapixeles DV kamerák asszem:
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,3581/category_id,61/manufacturer_id,0/
http://www.pcland.hu/aa840184.htm
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1981/category_id,61/manufacturer_id,0/

3 ccd, több megapixel:
http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=3324&vcategory_id=22
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,3126/category_id,61/manufacturer_id,0/
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,216/category_id,61/manufacturer_id,0/


Vagy: 3ccd kamera: http://digitalmix.hu/operations/termek_data.php?id=70017&tb=kamera
MiniDV kamera:3CCD-s rendszer
3x540.000 pixeles felbontás
F1.8-F2.8 fényerejű Panasonic objektív
10x optikai/500x digitális zoom
2.5''-es kihajtható, forgatható LCD
SIS digitális képstabilizátor
SP/LP felvételi üzemmód
1520x1152 pixeles felbontású (1.7 megapixel) digitális fotó készítési lehetőség SecureDigital memóriakártyára
webkamera, diktafon, éjszakai színes felvétel, funkció
sztereo zoom mikrofon
lítium-ion akkumulátor (töltő tartozék)
nagysebességű USB 2.0 csatlakozás
DV kimenet (IEEE1394/iLink)
A/V és S-Video kimenet, fejhallgató kimenet

www.profitalouzlet.com

(#1334) sirdani válasza mr_knight (#1330) üzenetére


sirdani
tag

Jobb és drágább, de van köztes is, ami nem 800k-s hanem 1000k

www.profitalouzlet.com

(#1335) sulep


sulep
senior tag

Sziasztok!

Van egy HP 735-ös digitális fényképezőm. Még annó mikor vettem akkor kértem hozzá egy 128MB-os SD kártyát. Most szeretnék bővíteni de nemtudom, hogy képes-e kezelni egy 512, 1 vagy 2GB-os SD kártyát a gép. Esetleg tudna valaki nekem ebben segíteni? Egy régebbi leírást találtam róla:

Felbontás: 3,34 Mpixel / Színmélység: 30 bites / Zoom: 3x optikai 5x digitális PENTAX objektív / Memória: 16MB belső memória + SD/MMC kártya bővítőhely, max 512MB-ot kezel. / CD: 3,8 cm színes / Mérés: Tükörreflexes / Csatlakozás: USB / Hangfelvétel: Korlátlan (memória kapacitástól függ) / Video felvétel: Korlátlan (memória kapacitástól függ) kb. 14 MB/perc / Tartozék / szoftverek:HP fénykép és képszerkesztő, HP ˝share to web˝

Ez alapján akkro max csak 512-est vehetek bele?

(#1336) mr_knight válasza sirdani (#1334) üzenetére


mr_knight
senior tag

elhiszem, hogy vannak olyan kamerák amik köztesek, de akkor is 1ccd-s és 3ccd-s van a piacon tudomásom szerint és amit írtál az eléggé férrevezető volt. a 3ccd még mindig nem azt jelenti, hogy 3MP-es fényképező van benne és 3MP-es videókat vesz fel... egy kis leírás: [link]

(#1337) mr_knight válasza sulep (#1335) üzenetére


mr_knight
senior tag

nagyvalószínűséggel, igen.

(#1338) sirdani válasza mr_knight (#1336) üzenetére


sirdani
tag

Akkor bizonyára nagyon sok bolt téved.
3ccd = 3 chip.
Chipenként a felbontás
800,000 pixel, ezt szorzod három chippel ami 3ccd. Így mennyit kapsz?

De nézd meg már ezt a linket, idézek is belőle.
http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=3324&vcategory_id=22
Részletes leírás: 3CCD-s miniDV-s videókamera
Képérzékelő:
CCD felbontás: 3x 800,000 Pixel
CCD mérete: 1/6 colos
Effektív képpontok száma mozgókép: 3x 630,000 (4:3), 3x 540,000 (16:9)
Objektív:
Panasonic objektív

www.profitalouzlet.com

(#1339) sirdani válasza mr_knight (#1336) üzenetére


sirdani
tag

PanaSonic bolt:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=906&PHPSESSID=a0ad2ca21b92358f18715357084aec93

És a linkben nincs írva hogy nem lehet jobb a felbontása.

www.profitalouzlet.com

(#1340) mr_knight válasza sirdani (#1339) üzenetére


mr_knight
senior tag

én értem, de te nem érted amit én írok. én nem a pixelekről beszéltem, hanem a 3ccd-s technológiáról, erre meg elkezded nyomni a pixeleket nekem. tudom, hogy miről van szó, mert nem egy-kettő kamerát fogtam már a kezemben (és használtam), de nézd csak meg szépen a videódat amit a gépedre mentesz, hogy hány pixelt tartalmaz! ezek csak effektív pixelek. szerintem egy kicsit járjál utána a dolgoknak, mert egy kicsit másképp működik a dolog, mint ahogy leírod őket, vagy ahogy elképzeled. :U még mindig ott tartunk, hogy 3ccd az nem azt jelenti, hogy több pixelt fog tartalmazi a videód amit a gépedre mentesz, mint az 1ccd-s változat.

(#1341) painkillerx


painkillerx
tag

Nah most jól összezavartatok :F

Megneztem a GS500at... a technomania tesztjét is és megtetszett :) De neztem sample videokat és ott is egy kicsit még a mozgasnal pixelezodik a kép, persze a hdd-s kameráknál jobban.

Valakinek vannak vele tapasztalatai?
Mint lejjebb irtam, otthoni videozas, nyaralason, film keszítés/effektezés (16:9)-re használnám. Ezert is lenne a fontos ha a gyors mozgast szepen rogzitene.

Egy miniDV-ről csak real-time lehet bemasolni a gépre a felvételeket?

(#1342) ANT válasza sirdani (#1338) üzenetére


ANT
őstag

Csak az okfejtésedben annyi a hiba, hogy a 3 ccd az alapszínekre bontott képet rögzíti, nem pedig 3 teljes képet! RGB színkeverés mond neked valamit? :U

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#1343) koxx válasza painkillerx (#1341) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

szerintem neked elég lenne a gs-320-as [link] mindent tud amit felsoroltál

(#1344) neduddki válasza painkillerx (#1341) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Ha befaracc hozzank a tszcsebe akkor szivesne adok kocon egy lemezt mx500, gs280 es gs500 vonalon

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1345) Wolverine293 válasza painkillerx (#1341) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

A GS500 az egyik legjobb kamera szerintem ebben a kategóriában. Nekem munkaeszköz, és tökéletesen bevált minden célra. Tulajdonképpen abszolút profi kamera lennem, ha a GS400 néhány funkcióját nem hagyják ki belőle (zebra, multifunkciós gyűrű). Azonban amit írtál, arra tényleg elég a 320-as is, és azért nem kis különbség van a két ár között. (Veszel belőle egy karton kazettát:))
A miniDV szalag, tehát van lejátszási sebessége, aminél gyorsabban nem olvasható tisztán. Tuljadonképpen olyan képet kapnál, mint amikor beletekersz.

(#1346) painkillerx válasza neduddki (#1344) üzenetére


painkillerx
tag

köszi, de mi az tszcs? :)

en is neztem meg a GS320-at, ezt a samplet neztem: [link] ...és nem latok 70 000 Ft kulonbseget bennuk

Esetleg mondanatok fő funkciokat amik 70 000Ft-ot érnek? Vagyis a ket kamera fo kulonbsegeit. Köszi!

(#1347) Wolverine293 válasza painkillerx (#1346) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Igazából csak az 500-ast ismerem, de a leírások alapján:
-Az effektív képpontok száma nagyobb
-A CCD-k felbontása nagyobb
-12x-es zoom az 500-ason
-Nagyobb gyújtótávolság
-Más a fényigény (a 320-asnak kisebb)
-Beépített vaku az 500-asnál
-Nagyobb fotófelbontás (Fotómódnál, nem felvétel közbeni pillanatképnél 4 megapixel az 500-asnál)
-Sorozatfelvétel fotóbódban
-Mikrofoncsatlakozó
-DV bemenet
-a csatlakozósaruja más

Nem tudom, hogy ez megér-e 70.000 pluszt. A felbontási különbség, a mikorfonbemenet, a saru (ami szintén mikrofonnál lehet fontos) szerintem mind lényeges előny, de persze attól függ mennyire tudod kihasználni.

(#1348) painkillerx válasza Wolverine293 (#1347) üzenetére


painkillerx
tag

sample alapján felbontásban nincs kulonbség (legalabbis minimalis)

nah és akkor még annyit kérdeznék hogy a Panasonic NV-GS320-al ha én pl. GreenScreen elott filmezek es utana After Effectsben akarok háttert berakni, arra eleg lesz a minosege?

(#1349) Wolverine293 válasza painkillerx (#1348) üzenetére


Wolverine293
csendes tag

Szerintem igen. De ha már GreenScreen, akkor nem kell közvetlen mikrofoncsatlakozás?

(#1350) painkillerx


painkillerx
tag

effekt hangok ravannak rakva, szinkronozni utana meg lehet oldani... pofi mikrofonunk meg nincsen filmezésre

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.