- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
57700 - 57601
60230 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-09-10 11:07 Téma összefoglaló
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobby G.
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Ez pontosan így van. Kinek mi a fontos. Én végigfotóztam egy Plitvica tavak túrát D3300+kitobival és bátran mondhatom csodás képek születtek. Arra teljesen jó volt, kicsi volt, könnyű és ha volt is fókuszgondja az f/3,5-5,6 miatt nem nagyon jött ki. Ezt a kombót most jóval 100 eFt alatt meg lehet kapni, én csak erre a tényre hívtam fel a figyelmet.
Nem akarok én senkit sem dslr irányba terelni, de bizonyos esetekben ezt is érdemes fontolóra venni. -
haruspex
aktív tag
-
Bobby G.
senior tag
Soha nem voltam annyira szakértő, szóval nyugodtan osszátok az észt.

Jóóó, amikor napi szinten benne voltam, akkor kb. tudtam-értettem, hogy mi-miért, de azóta nagyon sokat fejlődött a világ. Mondjuk az alapok azok ugyanazok.
Most vettem rá magamat, hogy a több száz DVD-re mentett fotóimat szelektáljam, mert semmi értelme xy párt sajtótájékoztatóinak képanyagát őrizgetni. Csak a helyet foglalja. De az megdöbbentő (talán annyira nem is), hogy még az e-1, de talán még az e-10 képei is mennyivel szebbek-jobbak, mit egy mai-modern telefonnal készítettek.
Ezért gondoltam arra, hogy ha tükröset nem is, de egy milc-et csak kellene tartanom magamnál, ha néha rámjön, hogy kattingatnék. (Amúgy egy időben azt gondoltam, hogy minek a fényképező, ha a telefon ott van a zsebemben, aztán rájöttem, hogy sokkal kevesebbet fotózok azóta, mert nincs kedvem kiszedni a zsebemből.
) -
csacsi77
senior tag
Ilyen előélet mellett akkor nem szóltam.
Kicsi, könnyű, olcsó, jó... hát így nehéz lesz. Valamelyik paramétert el kell ebből engedni.
Én Sony A6100-at használok egy 16-70 f/4 obival. Szerintem ez tökéletes szett arra, amit akarsz. persze jóval drágább is. esetleg egy használt A6000-el lehet olcsósítani, de még úgyis kívül van a kereten.
A belépő Nikon DSLR-t csak azért ajánlottam, mert olcsó és az újabb kitobival együtt tényleg el lehet vele lenni. És igen tudom már elavult, nincs jövője, de basszus annyi pénzért azért tényleg ajándék, amennyiért be lehet szerezni. Kis szerencsével pedig évekig elműködik és a használtpiac is még menni fog vele. Ha valaki megkérdezne akkor a legtöbb embernek milcet ajánlanék, de van ahol az ár/érték arány a dslr felé billen. -
Varoz
addikt
Ennyiért azért már kap MILC-et is használtan, szóval nem kérdés szerintem, hogy a DSLR-nek leáldozott, kivéve ha direkten azt akar valaki.
Muerte68Totálisan egyetértek. Annyi, hogy az X-T10 inkább 80-ról indul, de ha keveset használt, patika állapot, akkor inkább 100 körül van.
De szerintem így is megérné, sokkal jobban, mint a fenti kövület Nikon. -
Bobby G.
senior tag
Köszi a tanácsot!
Egyet is értek vele alapvetően, de nem szeretnék újra dslr-t.
Anno én egy prizmás olympus e-10-el kezdtem, majd e-1, és egy Nikon D2x szettel szálltam ki a fotós világból, kb. 11 éve. Fotóriporter voltam, napi szinten fotóztam vállamon a teli táskával, és azon kívül, hogy a ráköltött pénzből egy lakást lehetett volna vanni akkor, a hátam sem bírta. Meg más is közbejött, de a lényeg, hogy kiszálltam, és eladtam minden fotós cuccomat.
Most is csak arra kellene egy telefonnál jobb minőségben dolgozó gép, hogy 80%-ban a kutyáimat, 15%-ban a ház körüli ezt-azt, 5%-ban nyaralást fotózzak. Nem szeretnék újra beleesni abba a csapdába, hogy jobb obi, jobb vaku, másik obi, új táska, nagyobb állvány, sok pénz....
De annyi féle gép van már, hogy nem egyszerű kiigazodni. Amikor én aktív voltam, kb. minden gépet ismertünk fejből... 
-
Muerte68
addikt
Fuji XE 1-2,XT 10-16-50 vagy a pancake.
Kicsit többért+30-18-55/2,8-4.
XE1-kb-60 kis szerencsével 50
XE2-80 alatt szerintem az XT10 is.
16-50 40-50-színtől állapottól függően, nagyjából a pancake is annyi mindkettő meglepően jó
Esetleg később egy olcsó tele 50-230 -70 körül szép képpel kicsit fényszegényen mint az olcsó telék,de az átlagnál jobb képminőség
Hajtogatós kijelző csak az XT 10-nél de evf mindegyiknél van
Az XE szériánál szinte minden külön gombon van könnyű átlátni nem kell menüben kotorászni szerintem egy jó tanuló gép -
lugosi
MODERÁTOR
-
Throme
veterán
Független attól, hogy nikonnal kezdtem és meg is vannak a belépő és haladó vázaim én már inkább milc felé terelném a cserélhető obis rendszerek iránt érdeklődőket.
Dslr-nél szerintem előny, hogy olcsón (kvázi) tud obikat venni, de ha fényerős irányban akar elmozdulni és kifog egy fókusz problémás lencsét, akkor az tud kellemetlen lenni szvsz. Pláne belépőn.... -
csacsi77
senior tag
Ha nincs különösebben nagy igényed, csak kattintgatni akarsz vagy tanulni, akkor én vennék egy használt Nikon D3300-at a 220volt használt oldaláról + hozzá egy Nikon AF-P 18-55-öt.
Ez egy alap gép, kevés kezelőszervvel, alap szolgáltatásokkal. Ellenben olcsó, a rekesz-záridó-ISO szentháromságot ezen is be lehet gyakorolni, de teljesen automata módja is van, ha éppen arra van igény. Még videó alatt a fókuszálás se olyan borzalmas az AF-P obival. És ha nem jön be a dolog vagy váltanál feljebb, akkor minimális veszteséggel pont ugyanúgy el lehet adni, mint ahogy vetted.
Közvélekedés szerint a DSLR halott, ezt nem is vitatom, de ennyiért kapsz egy tisztességes szenzor, amiből sok mindent ki lehet hozni. És valószínűleg évekig működni fog még. -
MrChris
nagyúr
-
Throme
veterán
-
MrChris
nagyúr
-
Throme
veterán
-
haruspex
aktív tag
-
Throme
veterán
-
haruspex
aktív tag
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Még mindig olcsó gép vásárlás előtt állok, mert amik jó áron voltak megvették előttem, most meg kicsit pang a piac. Viszont egy dolog szöget ütött a fejemben. Mi az oka annak, hogy pl. a Samsung NX300 gépek árai elég padlón vannak (50 alatt már elég gyakran lehet találni, most pl. 35-ért hirdeti valaki), míg mondjuk a nem sokkal fiatalabb, de tudásban kb. hasonló Sony NEX-5N, meg inkább hatvan, vagy fölötte, ráadásul hibás kijelzővel. Ahogy a képminőséget nézem, nem rossz a Samsung sem. Van valami olyan oka, amit laikusként nem vettem észre?
-
haruspex
aktív tag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
haruspex
aktív tag
-
martinkeet
aktív tag
Jó ötlet, köszönöm!
-
Dagidög
senior tag
Canon M100-ra milyen hasonlóan kompakt alternatívát tudtok, ami:
1. szenzorban hasonló képességű
2. van használható keresője, de nem nyúlik ki felfelé, így a váz hasonló méretű
+1 esetleg van rá hasonlóan frankó fényerős miniobjektív, mint az EF-M 22mm F/2
Köszönöm. -
M3aN
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
-
pandur99
aktív tag
-
vihartigris
őstag
Ha elég 1 objektív akkor nem feltétlenül kell cserélhető objektíve váz, inkább egy jó kompakt.
Pl. Sony RX 100 valamelyik szériája. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Újra előjött az igény, hogy utazáskor/gyerekkel bohóckodáskor/kiránduláskor jó lenne az iPhone helyett valami dedikált eszközzel fotózni. Anno egy bridge géppel elvoltam, de valami cserélhető objektíveset vennék. Mit javasolnátok? Valamiért ha MILC akkor nálam a Sony ugrik be, de egyik gyártó felé sem húzok.
-Keretben 300e Ft-ig mennék szívem szerint
-Preferáltan MILC
-Szükség lenne egy nagyobb átfogású objektívre mint teleobjektív a szokásos 18-55 objektív mellett -
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni fényképezőgép vásárlásban?
A keret 250K környéke.
A fő szempontok az alábbiak lennének:
-utazáshoz, kültérre
-MILC
-nem túl nagy méret
-jó képek automata beállításokban
-használt is megfelel
-1 obival
Előre is köszönöm! -
lugosi
MODERÁTOR
-
Bobby G.
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
Szia!
Nekem a panából van a gx80, az valamivel többet tud, mint a 800 amit írtál de árban is több. Viszont amit írtál arra szerintem jó lenne a 800, mert az egyik fő különbség az ibis és az szerintem a kutyához nem kell. Én is sokat fényképezek kutyákat, heti többször, és az igzés-mozgás miatt inkább a záridő kell jobban, mint az ibis. Szóval a 800 a kitobival szerintem pont jó lenne neked.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Használt milc fényképezőt szeretnék vásárolni, max. 80 ezer Ft-ig. Semmi extrát nem szeretnék vele csinálni, csak a kutyáimat fotózni, max. kiránduláson használni. Annyi elvárásom van vele csak, hogy a kijelzője felfelé hajtható legyen, mert a téma miatt sokat fotózom lentről. Három konkrét kiszemeltem van, de egyik tesztoldal ezt, a másik azt pontozza felül, szóval nem igazán tudok eligazodni. Ti melyik oldalakat tartjátok nem (annyira) elfogultnak és korrektnek? Vagy esetleg a saját véleményeket is szívesen olvasnám.
Ezeket néztem ki:
- Nikon 1 J5 (tudom, hogy leálltak a gyártással, de fejleszteni nem igazán akarom)
- Olympus Pen e-pl7 (Volt már több Oly-m is, nekem bejött a színvilága amúgy)
-Panasonic Lumix GX800K (vagy 880k)Külön-külön olvasgattam már elég sokat róluk itt a topicban is, de egymáshoz hasonlított véleményt még nem.
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni, akár teszt odalakkal, akár személyes véleménnyel.
-
p_adam
addikt
Tapasztalatot tévhitnek minősíteni, meg lehülyézni indoklás nélkül fabatkát sem ér, és konkrét alternatíva se nagyon érdekezett helyette, ami ezt tudja ilyen áron (persze nem tudjuk, mennyibe került, ennek ellenére kb. annyi derült ki, hogy más ezért egy forintot nem adna).
A Tamron 70-180 2.8 is egy opció, csak fizesd meg, nem is olyan jó kezelni egy kis vázat nagy objektívvel (ez már ránézésre is látszik).
De mindegy, aki itt nincs "egymással egyetértő szakértőnek" minősítve, az csak a zajt generálja. Elismerem, nem ebbe tartozom, így olvasni sincs értelme ezt a témát. -
Varoz
addikt
-
Lomha 8V
addikt
-
tvamos
nagyúr
-
Lomha 8V
addikt
Nagyon élvezek most piszmogni vele és minden percben rácsodálkozok valamire. Holnap éles bevetésre megy, úgyhogy legalább középszar szintre kell hoznom magam.

-
vihartigris
őstag
-
Lomha 8V
addikt
Megvagyok még, köszönöm az aggódást.
Kipróbáltam ma mind az öt objektívet, közelre, távolra, makróra, ilyen -olyan fényben stb. Sokat kell tanulnom, az egyértelműen látszik; de ez a "lejárt" gép úgy pi**án rúgja a Samsung Galaxy S21 telefonomat, hogy az csak na.A motoros szezon végére ki fog rajzolódni, hogy merre tovább, aztán majd lépek ha ez nem felel meg. De erre az évre ki fog szolgálni, abban biztos vagyok.Ui: Az állványra egy nap alatt megszületett az igény.
-
Moonwolf
senior tag
Elsősorban szintet akarok lépni az FZ 200 ashoz képest, képminőségben és videóban egyaránt, kevésbé fényes helyeken, embereket nem akarok este közelről fotózni.
Inkább az esti égboltot és sajnos oda, az FZ 200-as 60 másodperces zárideje kevés, sajnos távirányítóval sem tud többet. Azzal csak a time lapset tudtam rendesen megoldani a "Játék hatás" helyett. -
tvamos
nagyúr
-
lugosi
MODERÁTOR
Amellett hogy az árban kb azonos alternatívák mellett sem vezető választás, ennek a szettnek az újraeladhatósága (ami szempont volt, majd eladja ha nem válik be alapon) nagyon kérdéses. Ha már dslr még egy Nikon vagy Canon dslr is jobb választás lett volna ennél, a forgalomképesség miatt. De nem vagyok ellendrukker, váljon be neki, csak kb az történt hogy kért tanácsot, aztán kb az ellenkezőjét csinálta mint amit mondtak neki.
-
MrChris
nagyúr
-
p_adam
addikt
Alapvetően az a baj itt, hogy javarészt mindenki mereven egy irányba van terelve attól teljesen függetlenül, hogy mit szeretne csinálni a kamerával. Persze, sokkal jobb a MILC, ha végtelen a keret, én sem SLT-t használok. Csak az a baj, hogy általában elég 'kemény' árkeretek vannak megadva, ezen belül meg már nem olyan könnyű jó ajánlást tenni (objektívet beleszámolva).
Egy 2013-as JPEG motortól ez teljesen elfogadható. RAW-ban nyilván sokkal jobb, és ott is át fog jönni a relatíve jobb színkezelés. Egy A7S pl. fenomenális ISO-ban, csak az a baj, hogy olyan fényviszonyok mellett eléggé szétcsúsznak a színei.
-
Varoz
addikt
-
p_adam
addikt
Nem értem ezt a nagy fikázást, ezen képek alapján teljesen használható váznak tűnik, és a színeitől se érzem, hogy ki akarna folyni a szemem, mint a Sony MILC-k nagy részénél.
Ára meg már most sincs, tehát nincs hova lejjebb mennie.
Igazából meg nem is a vázon múlik, egy Minolta 80-200 2.8 APO szuper erre a célra (megint sokkal kellemesebb rajzú, mint az ilyen-olyan pehelykönnyű lassú telék) -
tvamos
nagyúr
Ugy oke, akkor nekem is kene!
-
vihartigris
őstag
-
Neck
veterán
-
tvamos
nagyúr
-
Lomha 8V
addikt
No, hát lesz ami lesz.
A cél nem művészképek készítése, csak szimplán fotózni a telefonnál némileg jobb minőségben. Ha majd rossznak találom, továbbadom, aztán nézek mást. Nem akarok hivatásszerűen foglalkozni ezzel, csak fotózgatni akarok bulikban (nem diszkóban, nincs sötét), aztán feltenni a motoros klubom facebook, illetve Insta oldalára. Volt valami full alap Samsung kompakt gépem tizenéve, azzal is egész jól elvoltam. Annál azért ez csak jobb. 
-
MrChris
nagyúr
Az SLT önmagában is egy öntökönszúrás az áteresztő tükrével. Egyesíti a DSLR és MILC hátrányait. Ehhez jön még a rendszerből fakadóan az olcsó megoldások kizárása. Pedig a Zenit objektívjét is felcsavarhatta volna egy Sony A6000-re, vagy XT20-ra és meg van a szuper látvány a motorokról. Utóbbi váz egy 15-45-el nagyon jó vétel. Végül is ha az a cél hogy minél hamarabb váltson akkor pont a megfelelő ajánlat.
-
wms
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem nagyon rossz irányba indultál el, annyiban igaza volt a fotós ismerősödnek hogy igen, ezt valószínűleg nagyon hamar le fogod cserélni. Sikerült megvenned egy Sony A bajonettes dslr-t, amire már egyszer rákérdeztél a topikban és kifejezetten mondták, hogy ne. Még dslr-ek közül is sikerült olyat választanod ami bajonett tekintetében az egyik kevésbé elterjedt, egy kifutott modellt aminek nincs jövője. Ehelyett kb bármelyik milc jobb választás lett volna (ahogy a topikban írták is).
-
vond
MODERÁTOR
A 14-140 jó kocamakrózni is.
Hát még ha tekersz rá egy Raynox DCR-250-et is.Ne feledd, a MILC-eknél megvan az az előnyöd, hogy később bővíthetsz, vehetsz új objektíveket, vagy akár vázakat is. Mondjuk ezt fel lehet fogni hátránynak is.
-
vond
MODERÁTOR
-
Moonwolf
senior tag
Nézegettem a Panasonic DMC-G80 +14-140mm kittel készült képeket és videókat, nem rosszak. Viszont néztem pár Panasonic FZ2000/1000II-vel készült képeket és videókat is és azok sem olyan rosszak. Igaz hogy két külön világ, de önmagukban nem csinálnak rossz végeredményt. Nem teszi könnyűvé a legalkalmasabb gép kiválasztását, árban is elég hasonlóak.
Alapnak a 14-140mm-es obi amit adnak a G80-ashoz ilyen vegyes felhasználásra jó ahogy néztem, meg mellé egy makró objektív.
Az biztos hogy hatalmas obi parkot nem akarok kiépíteni! Az FZ2000-es ebből a szempontból előnyösebb lenne. -
Lomha 8V
addikt
Közben beszéltem egy fotós haverommal, elmondtam neki, hogy mik az elképzelések és Ő azt mondta, hogy nyugodtan vegyem meg ezt a Sony SLT-A58Y-t. Kezdésnek jó lesz, szerinte úgyis lecserélem fél éven belül, mert ahogy jobban elmerülök benne, rá fogok jönni, hogy nem ez kell nekem és akármit veszek, szinte borítékolható, hogy így fog történni. Ő szintén motorozik és hordott ilyen vázat a motor dobozában, nem lett baja évek alatt sem. Nem akartam tovább variálni, úgyis csak megkeverem magam, mert nem értek hozzá és én sem tudom, hogy mit akarok. Így megvettem ezt. Ha érdekel valakit, majd referálok róla.
-
Varoz
addikt
Még nem hirdette meg. 15-45-öt most láttam többet is 50 körül és akkor lenne objektív is a váz mellé.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
egy Fuji T10-ről tudok amit a kommentek alapján eladna a gazdája, de ahhoz kell obi, és azzal pont meglenne a kereted. [ő lenne, ha még nem hirdette meg]
-
wms
senior tag
Az a baj, hogy ehhez kevés az összeghatár, amit megadtál.
Ebbe beleférhet a Sony A6000, Fuji X-T20, illetve az MFT különböző típusaiból - Olympus, Panasonic - lehet válogatni, és ezeket később, ha úgy alakul, akkor lehet bővíteni is. Aztán persze még ott vannak a tükrösök, de mostanában mindenki szabadul tőlük, pedig az is használható rendszer.
-
Lomha 8V
addikt
Az az igazság, hogy szeretnék molyolni vele. Gyerekként volt egy Zenit 12XP gépem, amihez megvolt a gyári objektív és volt hozzá egy hosszú, ilyen nagylátószögű objektív. Imádtam állítgatni, próbálgatni és ezt szeretném most is. Talán kicsit szentimentális vagyok.
-
vihartigris
őstag
-
Lomha 8V
addikt
(#57629) vihartigris és (#57630) wms Köszi!
(#57631) Mr.Csizmás: Az a baj, hogy nem értek hozzá, azt sem tudom, mit nézek. Az már megvan, hogy MILC legyen, de melyik? Meg milyen objektívvel? Elolvastam az összefoglalót, de ismeritek a mondást, hogy súgni is csak annak lehet, akinek legalább halvány fogalma van a témáról. Na, nekem nincs.

-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
vihartigris
őstag
-
Lomha 8V
addikt
Köszönöm! Ez jó lehet?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Lomha 8V
addikt
Sziasztok!
- Gépre szánt összeg?
Objektívvel együtt 150.000- (Nagyon maximum 170.000-)
- Felhasználás?
Motoros rendezvényeken fotózás, nappal is, éjszaka is. Leginkább közelik emberekről, motorokról.
- Méret számít?
Inkább a strapabíróság, egy motor oldaltáskájában lesz szállítva.
- Videóra szükség van ?
Nincs.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt.
- Egyéb kívánság, speciális igények?
Olcsón jót.

-
Moonwolf
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Én A6400-on használtam Metabones III vagy IV adaptert.
Az obik Canon 10-18 STM és 50 mm f/1,8 STM volt.
Fotó módban nagyon gyorsak, pontosak voltak, mintha gyári obik lettek volna. Videózásnál azonban csak a manuál fókusz működött.
Én mindenképpen natív objeltíveket vennék egy Sony vázhoz. -
tvamos
nagyúr
A Sony-s topicban jobban meg tudjak mondani, de en ugy tudom, hogy eleg jol mukodnek az uj vazakkal. (Az A6400, es az A7III ota sokat javult a dolog. Gondolom a vazakon is csiszolt sokat a Sony, hogy jobban mukodjon az adapterezes.) Persze pontosat nem tudok, csak akkor lehet utana nezni, ha pontosan az obi tipusara keresel ra. Ugy emlekszem, hogy a Metabones adapterere eleg jokat irnak.
-
vond
MODERÁTOR
Én FZ200-ról, majd FZ300-ról váltottam annak idején G80 + Lumix 12-60 kitre. Pár hónap múlva vettem egy használt Lumix 14-140-et, mert kellett a nagy átfogás. Azóta már egy rakás új obit szereztem be, G80 helyett jött egy G9, meg lett közben FF vázam is, de ez most nem lényeges.
Nyugodtan mondhatom, egy teljesen más világ még a Micro 4/3 is a kompakt/bridge gépek után. Már csak a lehetőségek, bővíthetőség miatt is, de fotós, videós képminőségben is nagy ugrás.
Éjszakai égbolt fotózáshoz talán a leggazdaságosabb egy használt, MF-es Samyang/Rokinon 12mm f/2 lenne. Volt nekem is, árához képest nagyon jó kis obi. Fényerős natív, meg AF-es nagylátó elég drága minden rendszerben.
-
Dagidög
senior tag
-
MrChris
nagyúr
Szép kis gép, Olympus létére 4k-val már el lehet lenni, mert a FHD-ja elég vacak. Videóra inkább egy használt Panasonic G80+14-140 vennék. Ha kisebb a keret akkor GX80-al. Fixből meg azt amelyikre tényleg szükség van. Ha mégis EM10III ahhoz is van nagyobb zoom, mert gyanítom, hogy az fz200 után hiányozna.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Panasonic FZ200-ast szeretnék leváltani.
Kevés fénynél zajos az FZ200-as, így fontos lenne a jobb kép minőség kevés fénynél, de a videó minősége ne legyen rosszabb mint az FZ200 asé, na meg valamilyen szinten szeretném elkezdeni az éjszakai égbolt fotózást is.
Ez mennyire lenne jó és alkalmas vétel a kritériumokhoz?
Olympus OM-D E-M10 Mark III S + 14-42mm II R, még hozzá járna egy M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 objektív és még két akkumulátor. -
tvamos
nagyúr
-
p_adam
addikt
-
haruspex
aktív tag
A használtak között érdemes körbenézni, és annak megfelelően választani. Nem írtál preferenciákat, mint méret, és téma., videó, így senki semmit nem fog tudni Neked nagyon konkrétumot mondani.
Érdemes, egy általánosabb célú, obit nézni, és egy kicsit jobb minőségűt (pl fixet), a céljaidnak megfelelően, majd akár később, és ennek megfelelően rendszer választani, nem a gép szerint.
A kettő közül, különösen, ha árérzékeny vagy mindenképpen az m50 lenne, akár kivárnék egy használt példányt, az egyszerűbb adapterezhetőség miatt. Elsőre mondtam volna a PAna/oly vonalat, de gyorsan ránézve, ott sem láttam használtam nagyon jó ajánlatokat.
-
Dagidög
senior tag
Canon 5DIII-at cserélnék, jól jönne egy jóval fejlettebb AF rendszer és esetleg a nagyobb dinamikatartomány. Van egy meglehetősen nagy obiparkom EF bajonettre, így előny, ha nem kell ezt is lecseréljem.
Full frame MILC-ek közül csak Sony A7III-at fogtam kézbe. A szenzora csodálatos, de fogásra marha kényelmetlen, inkább playstation, mint kamera.
Szerintetek mi lenne jó előrelépés? -
pandur99
aktív tag
-
wdarty
tag
Kis segítséget kérnék.
Tesztek alapján Canon M50 és a Sony A6100 gépek tetszenek nagyon, viszont az áruk kicsit magas számomra, mert családi fotózásra, nyaralásra, hobbi célra nézegetek gépet.
Egy-két olcsóbb alternatívát tudnátok mondani? -
tvamos
nagyúr
Erdemes vinni elemlampat, esetleg egy nagyitot, hogy bele tudjal nezni, illetve a hasznalatit toltsd le, es tanulmanyozd at.
Ha objektivet is kapsz hozza, akkor nezegess a neten kepeket, milyen egy begombasodott uveg, hogy meg tudd kulonboztetni a portol. Egy-ket kis szosz egy hasznalt kit zoom obiban nem gond, sajnos az elkerulhetetlen. [link]
Szerintem nezz meg nehany modern vazat, es a 2000D-t csak nagyon nyomott aron vedd meg. Vagy inkabb ugy se. De ez nagyon maganvelemeny.
-
MittuDomain_
őstag
Vigyél magaddal üveget.
Lötyög-e a bajonett, nincs-e fókuszhiba, rendben van a tükörakna, minden gombot, tekerőt nyomkodj végig. Ha annyira pőre váz, hogy akksi és töltő nélkül, akkor azt is vigyél magaddal.Igazából, ha még sosem volt DSLR vagy MILC a kezedben, vigyél magaddal valakit aki tudja, mit kell nézni. ;)
Szerk:
Vagy nem csak vázat veszel, hanem szettet? Lehet félreértettem... -
fartfun
tag
Sziasztok,
a hétvégén fogok venni egy 2000D-t kéz alatt, gari nincs rá. Az expo számon kívül tudtok adni valami hasznos tanácsot, mit érdemes megnézni vásárlás előtt(ez lesz az első vázam) ?
Köszi. -
PuMbA
titán
-
gyulank
addikt
Mi az a markolat?
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni egy régi géppel kapcsolatban.
Szerettem volna venni olcsón egy MILC gépet amit nem sajnálok olyan nem mindig tiszta és veszélytelen témák mint pl. a kutyáim fotózására.
Egész jó áron sikerült is vennem egy Nikon 1 S1 gépet, tokkal, kártyával, tartalék akksival.
Amikor kipróbáltam kültéren, még kb. minden rendben volt, kivéve, hogy néha (főleg az objektív végállásában, elsötétült a kép, de kicsit megmozgatva újra volt élőképem.) Az eladó állította, hogy soha nem csinált ilyet, semmi baja nem volt eddig, de szerinte ez valami beállítási hiba. Annyira nem érdekelt, gondoltam ennyi még belefér.Másnap elővettem próbálgatni és elég fura dolgokat kezdett produkálni. Például beltéren szinte semmi nem látszik a kijelzőn, kivéve ha nagyon erős világítást kapcsolok, vagy fényforrás felé tartom. Ha kevesebb a fény, akkor tele állásban szinte semmi, így a beltéri fotózás teljesen ki van zárva. Ráadásul miközben a menüben próbáltam valami megoldást találni, az önálló életre kellt, és elkezdett lépkedni a menüpontok között lefelé. Hiába léptem ki, indítottam újra, nem használt. Mintha beragadt volna a tárcsa lefelé. Egy erőteljesebb felfelé nyomással leállt, de itt kicsit kezdtem gyanakodni, hogy valami nagyon nincs rendben. Próbáltam felvenni a kapcsolatot az eladóval, de semmi válasz, így lassan bele kell nyugodnom, hogy ezt bebuktam.

Kérdésem az, hogy valaki találkozott már ilyen problémákkal? Mármint nem a hülye vevő problémával, hanem a gép hibáival.
Amúgy kint, ha van fény, akkor használható, tehát nagyon szigorúan véve meg is felelhetne a célnak, de azért nem bántam volna, ha ennek tudatában veszem meg, mert kicsit többért vehettem volna sokkal jobb állapotba lévő készüléket is.
Előre is köszönöm az esetleges hasznos tanácsokat.
(Azt már ne írjátok, hogy hülye voltam, mert ezen már túl vagyok saját magamtól.
) -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
volvoguy
addikt
Ugyanannyi mint tavaly...150 használtan kit obival
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Tavaly jártam ebben a topikban utoljára, és a belépőszintre a Panasonic GX80-at ajánlottátok. Változott ez azóta valamit is?
Új hozzászólás Aktív témák
-
57700 - 57601
60230 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 57901 57900 - 57801 57800 - 57701 57700 - 57601 57600 - 57501 57500 - 57401 57400 - 57301 57300 - 57201 57200 - 57101 57100 - 57001 57000 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- (kiemelt téma)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Visszavonul Evan Blass
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)