Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz MittuDomain_ #29852 üzenetére
Idézem magamat:
"A kijelzője tényleg baba, jó a fogása, könnyű, és a kezelhetőségére sem lehet panasz, de! Most vagy egy hibás darab volt a kezemben, vagy tényleg rettenet rossz minőségű EVF van benne. Hybrid AF ellenére sem mondanám gyorsnak. Az objektívet tekergetni sem jó élmény, mint ha két joghurtos poharat tologatnál egymásba. Az már csak mellékes, hogy a műanyag burkolat tényleg nagyon gagyi hatást kelt, hiszen maga a váz masszív ötvözetből készült.
Az is lehet, hogy én voltam akkor éppen rossz passzban, de nem nagyon éreztem késztetést, hogy kézbe vegyem.""NX30-at nem ajánlanám. Van rajta kereső, de finoman szólva is hűderossz, a váz minőségérzete nulla, és az objektív sem valami komoly darab., valamint nekem a képei sem tetszettek, számomra elég élettelennek tűntek. Volt nálam próbára, mikor barátnőm kezébe adtam, annyit mondott - pedig nem egy kritikus fajta - hogy ez nagyon gagyi (ez az anyaghasználatnak szólt). Lehet a kollégát sem nyűgözné le. Arról nem beszélve, hogy nagyon veszti az értékét, használt piaca (objektívek, kiegészítők) pedig szinte nincs."
"Azok közül a gépek közül amik eddig a kezembe kerültek, magasan a D5500-nak volt a legkényelmesebb markolata, de közel jár hozzá az NX30 is (végre valami jót is tudok róla írni )."
Tudom itt a nyár, de szerintem inkább kuporgass még egy kicsit, és akár használtan vegyél egy E-M5-öt. De az sem kizárt, hogy lassan már felbukkan valahol egy E-M10-es is. Ég és föld az NX30 és az E-M10.
-
konyi79
addikt
válasz MittuDomain_ #29855 üzenetére
MM-ben volt régebben, tényleg nézd meg mielőtt veszel. Vagy legalább neten vedd, vissza tudd küldeni ha nem jön be. Papíron jók a speckói, de már kézbe véve sem az igazi, a keresője szinei meg egy gyalázat.
A szenzor meg zajban alig hoz egy m4/3-ot, szinekről, zajszűrésről meg ne is beszéljünk.
Pont akkor várj még, ha hosszútávra veszel. Gyűjts, vagy inkább egy használt E-M5. Ezerszer.[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
A legnagyobb baj ezzel, hogy soha, sehol nincs kiállítva ilyen gép, hogy ténylegesen, testközelből fogjam meg, próbáljam ki.
Tök ingyen 1 hétig kedvedre fogdoshatod (kaució kell).
Ennél korrektebb ajánlatot keveset ismerek (egészen konkrétan nullát).
Egyébként ha bemész a mintaboltba, lehet ott is engedik megnézni.
http://olympusmintabolt.hu/Szerk, vagy te a Samsungot akard kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
MrChris
nagyúr
Lehet, hogy nem annyira gyenge, de nem vennék olyat amitől senki sincs túlzottan oda és semmi pluszt sem tud amivel kitűnne. Elvileg a samu svájcibicskája lenne meg elég olcsó is használtan. Csak az egész már túl lájtos.
-
Bazsee71
őstag
válasz MittuDomain_ #29859 üzenetére
Én bizakodva futottam neki az NX30-nak, papíron egy piszok jó kis gép, tele minden földi jóval. A valóság azonban nem ez, nekem minden kedvem elment tőle.
Utána próbáltam csak ki az E-M10-est, döbbenetesen nagy a különbség. Ha neked is ennyire bejön, ne vedd meg a Samsungot, hatalmas csalódás lenne. Nem jó használni, a képei fakók, élettelenek. -
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #29859 üzenetére
Ha ennyire bejön az Oly, akkor utálni fogod azt a samut. Már jártam hasonlóan. Csak szentségeltem, hogy elb..tam egy csomó pénzt. Inkább bukóval eladtam.
-
silmatauki
őstag
válasz MittuDomain_ #29864 üzenetére
"Az NX500 ettől még továbbra is érdekel, csak az a fránya EVF, az nagyon kéne... Na majd ha egyöntetűen jók a tapasztalatok és beesik az ára kitobival 80 alá. "
A Samu 1-2 hete levitte az árát 600 dollárra, azaz valszeg nálunk is 180 körülre lemegy majd a kit záros határidőn belül. Persze a DPR-tesztet érdemes kivárni, mert még mindig nem tudható, hogy az NX1-hez hogy viszonyul a képminősége.
Szerk: várjuk a beszámolódat az NX30-ról Nekem nagy hidegzuhany volt, amikor kézbe vettem. Mint egy tartalom nélküli műanyag sz@r (persze belül masszív magnéziumváza van, de ezt kívülről nem érezni), még az X-E1-nél is rosszabb EVF-fel.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #29864 üzenetére
Kényelmes ember vagy, 3p. és még nem mentél oda. Érdemes időnként végigvadászni a netet használt em5-ért, persze ez is némi fáradsággal jár
-
madgie
titán
válasz MittuDomain_ #31725 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Olympus Magyarország akciójában egy román cég (emag) számláját elfogadnák.
-
sideburns
aktív tag
válasz MittuDomain_ #31727 üzenetére
Csak kicsit kell továbbolvasni:
A promócióval kapcsolatban felmerülő kérdés esetén kérjük, küldjön megkeresést a következő email-címre: OLYMPUS@sales-promotions.com. -
madgie
titán
válasz MittuDomain_ #31727 üzenetére
Bocs, azt hittem ,csak itthoni akció a 20-as pontban ott egy email, ott meg lehet kérdezni.
-
titán
válasz MittuDomain_ #31725 üzenetére
Mintaboltból ugyanennyiért megvan. Kapsz mellé egy táskát, és 3 év magyar garit, és egy 15%-os, minden Olympus termékre vonatkozó kedvezménykártyát.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #31730 üzenetére
Én a helyedben tuti hogy a mintaboltból venném. Egyrészt vennél egy táskát + prémium klubtagságit összesen egy 20-asért aztán meg az E-M10-et. Ez így a pénzvisszafizetés és a 15%os kedvezmény után 185 000 Ft-ba kerülne összesen. Ez tény és való hogy ugyan 30 000Ft-al több mint az Emagnál viszont +1 év garanciát kapsz az emaghoz képest hivatalos olympus képviseletnél és az emag garanciális ügyintézéséről csak lesújtó véleményeket olvastam eddig. Ezenkívül még ott lesz a jövőben is a 15% kedvezmény a mintaboltban Oly termékekre ami egy obi vásárlásnál bizony baromi jelentős lesz mivel elég drágán mérik az MFT obikat szerintem.
És olyan előnyökről mint hogy ingyen házhoz jön a gari futár és elviszi a hibás terméket már ne is említsek.
Szerk: Schawonak van igaza én a 14-42 EZ kitet néztem nem a 14-42 IIR-t.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #31735 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből.
140e a sima kit, 165 a dupla a visszatérítés után, ha viszek mintaboltos havert?Akkor lehet, hamarosan elkezdem erősíteni az m4/3 tábort.
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
titán
válasz MittuDomain_ #31736 üzenetére
Arra figyelj, hogyha a haver már vásárolt M10-et, és igénybe vette a 30000-es visszatérítést, akkor másodszor már nem lehet a nevén visszatérítést igényelni. Tehát nem éri meg.
Akkor csináltass inkább saját névre klubtagságit úgy, hogy veszel egy táskát egy tízesért, a kártyát meg nyolcért, úgy jön ki a 140+10+8=158 mindenre.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
sideburns
aktív tag
válasz MittuDomain_ #31782 üzenetére
Mit kell ezen ennyit lovagolni?
Sehol nem írták a szabályzatban, hogy hivatalos (bármit is jelentsen ez) viszonteladótól kell venni.
Az hogy az eMag román székhelyű cég, tökmindegy, a vásárlás ott is érvényes.
Egyébként a levélben meg is válaszolták. "Please be informed that eMag.hu is a valid reseller for this promotion." -
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #41660 üzenetére
Tök jó az ár, de én akkor sem venném meg. Árán kívül az extra a 4k videó, de azt csak 75mbps-al tudja. Persze ettől még elég a mezei júzernek. Használt piacon Oly 45-öst megkapod akár 60e-t (vagy sigma 60/2.8-at 40e-ért), kitobit 20-ért és egy pl5-t 40e-ért. Az a Yi M1 furcsa gépnek tűnik, furcsa kezeléssel, meg kétségeim vannak a későbbi eladhatóságával kapcsolatban.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz MittuDomain_ #41663 üzenetére
Olvastam egy review-t, amiben nem dicsérték a kezelhetőségét - de meg nem mondom hol. Az igazán kézenfekvő előnye a kedvező új ára lenne, de Kínából beszerezve pont annyi rizikót futsz, mint egy használt cuccal. Egyetértek MrChris-szel.
-
asdf_
veterán
válasz MittuDomain_ #41660 üzenetére
Nezz meg a youtube-on par review-t. Eszembe nem jutna egy arva fillert sem adni erte. Akarmilyen kepet is keszit, amin osszesen 4 gomb van, az szerintem onmagaban kodolja, hogy csak szivni fog az ember a hasznalattal. Meg szerintem az eletben nem fogod tudni eladni csak oltari bukoval. Ennyi penzbol hasznalt epl5/6 meg valami obi melle.
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #42587 üzenetére
vmiért kimaradt a gép linkje:
szóval:
Yi M1Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Tin_Shield
őstag
E-M10 I kitobival és és még egy olcsóbb fix vagy kit tele is belefér(het). Vázból találni még Oly garanciásat.
Esetleg GX7 ugyanilyen kiépítésben, videóban alázza az Oly-t az állóképek munkásabbak.
Az YI szerintem felejtős, ha megunod vagy továbblépnél sosem szabadulsz tőle max. gombokért.[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
válasz MittuDomain_ #42588 üzenetére
Vedd meg, legalább lesz egy személy Magyarországon akinek ilyen gépe van. Majd beszámolsz róla, hogy milyen. Legrosszabb esetben lesz egy asztali díszed, papírnehezéked
bármi reciproka a semmi
-
voriae
tag
válasz MittuDomain_ #42588 üzenetére
Engem főleg az riasztana el, hogy nincsenek rajta fizikai gombok. De ha ilyet veszel, egy napra kölcsönkérem játszani, tesztelni mondjuk kétezeré', és ha még lesznek így többen a fórumról, még vissza is jöhet az ára Használt EM10 mkI-nél szerintem nem fogsz tudni jobbat találni olcsón, szép darabok vannak belőle az aprón, én nem adnám az alá.
A Samyang halszem viszont szerintem remek választás, nagyon szeretem!
-
asdf_
veterán
Hany youtube tesztvideot neztel meg errol a csodarol?
-
vihartigris
őstag
válasz MittuDomain_ #42594 üzenetére
A Samsung NX szériával jobban jártál volna, de már azt sem gyártják, így még mindig legjobb vétel az Oly.
bármi reciproka a semmi
-
kovsol
titán
válasz MittuDomain_ #48975 üzenetére
"ezzel az evf-el mint balkezes jól le vagyok sz*rva, úgy érzem "
Nem a markolatot fogod meg akkor is ha balkezes vagy? Az meg jobb kezes mindegyik gépen.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #48979 üzenetére
Úgy tűnik én az evolúció következő / előző foka vagyok azzal hogy jobb kezes és bal szemes vagyok .
-
hibavissza
veterán
válasz MittuDomain_ #48975 üzenetére
Ha jpg, akkor ebből a sorból a Fuji vagy Canon a befutó. A Fuji jobban átgondolt kezelőszerv tekintetében a Canonra sokkal olcsóbban veszel később objektíveket. A Fujiban egy hajszállal jobb a szenzor és van UHD videó. E-shutter is csak a Fujiban van, ha jól tudom.
-
PuMbA
titán
-
wms
senior tag
válasz MittuDomain_ #48985 üzenetére
M5-ben úgy tudom nincs e-shutter, de az M50-ben már van.
-
vihartigris
őstag
-
wms
senior tag
válasz MittuDomain_ #48987 üzenetére
Jó kis gép az X-T20 is
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #48990 üzenetére
Na megrendeltem ma az M5-öt, már csak valami jó kártya (meg polár, ND szűrő) fog kelleni kezdő szettnek.
Köszi mindenkinek a közreműködést!
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #49017 üzenetére
- Rosszat neztem.
En azt neztem, hogy 170 ezer az M50 vaz + 64GB SD kartya. Meg lejon a visszaterites. Ugy mar azert egesz jo.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #49046 üzenetére
Természetesen nem ugyanazt Egy olcsó szűrő módosítja a színeket, homályosít stb. Egyáltalán minek akarsz szűrőzni? Teljesen jól meg lehet lenni nélkülük is.
(#49041) Zedz: Menj el a 220-ba vagy Fotoplus-ba és ha kényelmes a fogása, gombok nyomogatása szerintem az után kezdd el nézegetni az obikat, árakat stb, mert még mindig túl sok gép játszik nálad és a neten való nézegetéssel nem fognak kihullani, sőt még egyre több lesz.
(#49038) 80hun: Mennyi ISO-ra gondolsz? Én tudok feltölteni 2500-as JPG-t zajszűrés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #49048 üzenetére
UV helyett jobban jársz egy lens hood-dal, hiszen az is védi az objektívet plusz még több esetben a kontrasztot is növeli a felesleges fénysugarak kiszűrésével Akksi változó, többsége rosszabb, mint a gyári, fele annyit bír stb. de van jó is.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz MittuDomain_ #49081 üzenetére
Mindig lesz egy-egy jobb deal. Ettől piac a piac. Ne bánkódj, használd élvezettel, amit te vettél.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Nyx89
aktív tag
válasz MittuDomain_ #49081 üzenetére
En egy GX80at vettem 139ert, most elgondolkoztam az M50en..
Masod gepnek van, nem tudom megeerne a +20ezret.
-
rekid
addikt
válasz MittuDomain_ #49086 üzenetére
Van 10 napod elállni az üzlettől ha neten rendelted.. mi a gond?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #49009 üzenetére
Hát helló mindnekinek.
Mint kezdő MILC-es, átvettem kint az M5 kitet és végigtoltam vele a nyaralást.
Az alábbiakat tapasztaltam:
- A kit üveg 3,5ös kezdő fényereje alkonyat után lóf@** (napfényben bőven elég), az ISO pedig 6400ig mindenképpen vállalható. (csak jpeg, még ismerkedem az egész dologgal)
- A kit obi (15/45) elég rövid is, ahol zoomolni kell, ott kevés a 3szoros nagyítás, de azért el lehet lenni vele, 24MP-ből lehet vágni.
- A gyári akksi karcsú, éppen csak kibír egy napot energiatakarékosan (~400kép), mondjuk nem találtam meg, hol lehet letiltani a kijelzőt, hogy csak EVF-only legyen. Rendeltem Aliról utángyártott akksi+töltő csomagot, így azért már vállalható. (4db akksi töltővel 7e volt)
- Nem találtam meg, hol lehet kapcsolni a focus peaking-et, pedig nagyon jó lett volna mindig látni, merre hány méter a dolog.
- Nem volt a csomagban sajnos EF-EOS M adapter (nem volt egyértelmű a leírás, nem rendeltem be előre, hátha mégis lesz benne), és szomorúan láttam a gyári árát, érdemes szerintetek valami utángyártottat venni hozzá? Elsőre a GB-n találtam nagyjából egy 10esért (sajnos nincs készleten, pontokkal szállítással 6700 lenne), az értékelése jó, az ára nagyon baráti. De ugyanúgy játszhat akár az ali is, csak ugye kezdő vagyok, nem tudok kinek/minek higyjek, mi lesz tényleg jó.
- Ha pedig már lesz adapter, kéne olcsón valami fényerős (F1.4-1.8) alap üveg, akár használtan is.Ezekben kérném lehetőség szerint a tippeteket, tanácsotokat.
-
konyi79
addikt
válasz MittuDomain_ #49314 üzenetére
Ha már van gyári adapter én lehet arra szavaztam volna. Kb annak ára miatt mondom én a korábban linkelt kitet, külön megvenni túlzás, használtan kivárnám míg felbukkan.
Volt valami akció egy időben, kérésre küldte a Canon ingyen az adaptert, nem ilyen volt az eseted is?
STM meg USM motoros obikat nézz hozzá főképp, azzal fog rendesen működni.Sőt, rápillanva az apróra itt is találsz M5 mellett külön adaptert nem is olyan rossz áron.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #49570 üzenetére
Fényerősben EF-M 22m f/2 STM, nem kérdés 50mm-essel nem fotózol annyira sok mindent, mert kevesebb dolog fér bele a képbe és ezért csillagokat és tejutat fotózni például nem lehet vele. Teleobjektívnek pedig Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM egy jó vétel.
"Telét nem akarnék egyelőre, nem olcsó egy belépő APS-C mellé."
De nem is drága, mert nem fél millió Ft, mint egy profi tele
(#49569) bbsofficial: Használtam 50-60k-ért kapsz Canonhoz 55-250 IS STM-et. Bármi más ár / érték arányban nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #49576 üzenetére
Szerintem inkabb vegyel egy hasznalt Canont, ha mar ragaszkodsz az 50-eshez.
A Viltrox adapterrol viszont hallottam pozitiv tapasztalatot.Ha Canon gepekrol, meg obikrol van szo, miert nem kerdezoskodsz itt?
Itt van egy osszehasonlitas, a sok kozul: [link]
(En mondjuk biztosan a 22mm f/2.0-t vannem elsonek, es neznem a hasznapt piacot.)
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #49576 üzenetére
Általános használhatóság szempontjából pont a 22mm-es a jobb, mert több fajta fotózáshoz tudod használni. Nem véletlenül vannak a telefonokon ekv. 28mm körüli látószögek Az 50mm speciálisabb objektív.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #49579 üzenetére
Ok, de Yongnuo 50mm-est ne vegyél, ahogy tvamos is írta, mert elég trágya és nem sokkal olcsóbb a Canon-nál. Canon-t igen Pót akksijaid bírják addig, mint a gyári?
" MILC (kicsi-könnyű)"
Egyébként az M5 egyáltalán nem könnyű, volt a kezemben, pont ugyanannyi súlya van, mint a 77D DSLR-emnek Az M5 előnye a tükör nélküliségbe lakozik és amilyen áron vetted az nagyon jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz MittuDomain_ #49583 üzenetére
Százalékos eltérésről beszélni egy filléres objektívnél nem sok értelem van. Viszont képminőségen pont onnan már nem kellene lentebb adni.
-
PuMbA
titán
Inkább ezt olvasd Canon mindenben jobb: halkabb (a mostani STM verzió pedig még halkabb, azt érdemes venni használtan), jóval élesebb, kevésbé csillan be, fókusza is jobb (ami egyébként a Canon-nál sem tökéletes). Nem 5-15% van a kettő között, hanem sokkal több.
[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
de beszélünk mondjuk 5-15%-al gyengébb teljesítményről
Ezzel én nem értek egyet: a számszerűsíthetőség sajnos nem működik úgy, ahogy gondolod. Itt nem feltétlenül arról van szó, hogy százalékosan mennyivel jobb/rosszabb az üveg egy kép esetén. Ezen a szinten szerintem nem is lényeges ez. Inkább az, hogy 100 képből mennyi sikerül úgy, ahogy szeretnéd. És ami rossz lesz, az szinte biztos, hogy javíthatatlan: mert elmászik a fókusz, nem oda fókuszál, nem olyan gyorsan, mint szeretnéd..(nálam ezek szoktak lenni). Persze a C50 sem világbajnok, az is tud téveszteni (de én le sem veszem a gépről (ami igazából nem is STM, csak a régebbi 50/1.8II ), szinte mindig az van rajta az 5D-n).
Megjegyzés: YN vakum van, de üveg csak canon.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
tvamos
nagyúr
Ha ennyire "kell", akkor meg kell azt venni. Ha nem teszed egymas melle oket, akkor nem fog feltunni, hogy gyengebb. Ha meg eszre veszed, akkor lecsereled egy Canonra, valamennyi buktaval.
(Mondjuk azt gondolom, hogy nem fogod sokat hasznalni ezt az ekvivalens 80mm-es latoszogenek megfelelo obit, de ez jelzem, ez csak az en gondolatom, lehet, hogy neked nagyon bevalik. Nem tejut fotozasra... mert szerintem arra nagyon szuk lesz, meg panoramahoz is. Melyeg objektumokhoz meg rovid.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kupon kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest