- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz
pandur99 #59785 üzenetére
Nem gondolnám, hogy a MILC-ek általában sokkal jobbak.
A DSLR gépek szép lassan ki fognak halni. Az OVF-ek és az értékelők rég azon a szinten vannak, hogy felesleges a tükörrel meg az optikai keresővel bonyolítani a technikát (csomó mechanika), és növelni a méretet meg a súlyt. A digitális szolgáltatások amik erre rárakódnak, csak a körítés.
-
vond
MODERÁTOR
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
pandur99 #58416 üzenetére
Ha az utazósat választom,az kompakt gépnek minősül vagy ezeknek is lehet cserélni az objektìvját? Mondjuk fél millióig kapni ilyet,ami már nagyon jó képet csinál automatán? Esetleg,ha az idődbe belefér,kaohatok egy kis segítséget mi az amit ajánlanál 500e-ig illetve 700-800e-ft-ig?
-
Freeman007
senior tag
-
-
KrAt
veterán
válasz
pandur99 #58025 üzenetére
Koszi!
Az egyik kinezett gep a D3500 volt ujonnan kitobival, aztan valami jobbal, de ahogy neztem, FB-n 110-120 korul mar vannak 3500ak is, ezert nem erdemes ujonnan venni, mert esik az ara?
Van amugy abban jogos felnivalo, hogy a 3200as széria mar oregebb, mint mondjuk a 3400-3500, tehat nezzek ha tudok, minel fiatalabbat?
-
-
konyi79
addikt
válasz
pandur99 #57239 üzenetére
Bármennyire is fáj sokaknak és hiába jó gép meg jó ár-érték arányú bármelyik tükrös váz, aki kicsit átgondolja, nem kezd fél millióval ma már rendszert építeni tükrösből.
Sok pénz az, nem szabad olyanra költeni, amiből a gyártók is hátrálnak kifelé, még ha ez ma drágább döntésnek is tűnik.
Máshogy kell használni egy MILC-et, mint egy tükröst, sokan akik váltanak, ezt nehéz megszokniuk, ezért mennek utána vissza. Főleg aki most kezd, menjen csak az EVF meg a teljes mezős arcfelismerés felé.
Szerintem. -
rekid
addikt
válasz
pandur99 #57239 üzenetére
Egy kezdőnek sokkal kényelmesebb egy milc. Rögtön látja milyen képet fog készíteni, a régi DSLR-re készült üvegeket is fel lehet -átalakítóval- csavarni. Ha mindenáron DSLR akkor használt, ezt a két típust szerintem pont nem éri meg már újként megvenni. (Mindezt mondom úgy, hogy DSLR-rel fotózok és fogok is még jó ideig.)
-
Neck
veterán
válasz
pandur99 #56722 üzenetére
Akik TL;DR:
Cropol még full HD-ban is, nincs 4k, az AF nem fog úgy működni, mint fotó alatt.Ezért írtam, hogy Nikon videóra?Ettől bármi jobb. De ha Sony, ennyi erővel vehetne egy a6000-et is, az legalább nem cropol, és normális a videós autofókusz. Azért nem írtam, mert 4k-t szeretne (csak nem írta le
)
Johnny: BW, svábok, svábok mindenütt
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
pandur99 #56717 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket. Ahogy néztem a használt kínálat nem túl jó felénk, inkább 2010-2015 körüli gépeket hirdetnek, amiknek a videós képessége nem kielégítő. A6300 az persze jó lenne, de ha nincs...?
Azt hiszem figyelő üzemmódra kapcsolok és kivárok még a vásárlással. Pénzből több nem lesz rá később sem, de legalább a piac mozgását megismerem.
MrChris#56715
A GX80 árban és képminőségben tetszene, de ahogy látom a 4K-t csak 25fps-el tudja felvenni. Ez nálam elég kritikus, mert 30-60 fps-ben dolgozom és nem ismerek jó megoldást, ami a 25-ből zavartalan 30-at tudna varázsolni. Világosítsatok fel, ha mégis van ilyen. -
tvamos
nagyúr
válasz
pandur99 #55892 üzenetére
Sony-nal van kutyaszem fokusz APS-C-n, mondjuk az A6100, Regebbi Sony-t nem vennek, ha gyors gep kell. Illetve az utolso firmware frissites ota a Nikon Z50-ben. Ezek nem biztos, hogy belefernek a keretedbe. Fuji-t annyira nem tudom.
De en Nikon fan vagyok, ugyhogy reszrehajlo a hozzaallasom...
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
pandur99 #55887 üzenetére
Szerintem ha Nikonban gondolokozol (ha már volt), akkor inkább a D7200-t, lényegesen jobb szerintem. A keret azért necces erre, de nem megoldhatatlan.
A váz kb.: 170 e, a Nikon 35mm f/1.8 DX kb.: 45e és egy zoom Nikon 70-300mm DX kb.: 70e.
Ha nem kell a 300mm, akkor érdemes kipróbálni a Nikon 18-140mm obit,(kb.: 85e) kit obiban ez a legjobb szerintem a nikonokhoz. -
tvamos
nagyúr
válasz
pandur99 #55881 üzenetére
Hasznalt is megfelel, vagy csak uj johet szoba? Mennyire vagy tapasztalt fenykepezesben?
En ujonnan a Canon M50-et ajanlanam, nagyon szuper a DPAF, es gyors, kezes kis gep. Eleg jok jpeg-jei, igy nem feltetlen igenyel sok utomunkat, ha ez szempont. A 22-es fix eleg jo, a kategoriajaban, az minden keppen ajanlott hozza. Konnyen lehet ra regi Canon EF objektiveket adapterezni, a gyari adapter sem megveszekedett draga, de a kinai masolatok nagyon olcsok, (mondjuk ebben lehet nemi kockazat,) es patentul mukodik.
-
vEgGg
csendes tag
válasz
pandur99 #55202 üzenetére
Azóta próbáltam egy kicsit jobban beleásni magam a témába (informatív videók, tesztek lesése...), és ebben is látok rációt, miután be kell látnom, hogy tényleg jó objektívvel nehezen jövök ki a megálmodott keretből FF szinten, és ha nem éjszakai fotózás a fő profil, akkor nem feltétlenül jelent komoly kompromisszumot a kisebb szenzor, megfelelő lencsével megtámogatva. Még az EOS R+L-es obi páros 650ért reálisnak tűnik FF szinten, csak ott meg a vázban lenne némi kompromisszum pl. videó és más szolgáltatások terén. Ez mondjuk még talán vállalható, de most már érdekelnének akkor javaslatok MFT vagy APS-C szinten is. Elhangzott a Panasonic G9 és a Fujifilm X-T3, mindkét váz 400-ért kapható, előbbiből ha levonjuk a gimbal értékét, akkor legyen mondjuk 300. E mellé milyen pro zoom lencsét lehet kapni 200 alatt? Kerestem, amit a kolléga írt (Olyampus 12-40 pro), de én azt 350-ért látom, szóval nekem nem jött ki a matek, de lehet, hogy valamit benéztem.
-
vEgGg
csendes tag
válasz
pandur99 #55191 üzenetére
Az insta és a termékfotó (+néha videó) csak a jelenlegi hivatásos része a dolognak, emellett "mindenes" is lenne a gép (természet, portré, rendezvény), utóbbiak nagyrészt hobbiként, esetlegesen munkaként. Emellett egyébként visszakérdeznék, hogy ennyi erővel minek kell bármihez is FF (mondjuk az asztrofotózáson meg az egyéb sötétben végzendő munkákon kívül, ahol azért sokat számít a fényerő és a zajszint)? Én őszintén szólva annyira nem mentem bele ebbe a témába. Értem a különbségeket az FF és a kisebb szenzorok között, de ezek alapján úgy látom, hogy azért elég sok profi munkát jól el lehet végezni kisebb szenzoros gépekkel is, és mégis veszik rá a FF gépeket. Én most úgy álltam a kérdéshez, hogy szeretnénk egy jelentősebb előrelépést tenni felszerelésben is a 600D-hez képest, és adta magát a FF, mint opció. Értem, hogy drágább, de azért belátható időn belül kitermeli az árát, akkor meg miért ne...?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
pandur99 #55191 üzenetére
Épp ezt akartam írni én is. Egy Fuji APS-C egy jó alapobjektívvel, vagy akár egy modern MFT váz egy (használt) PRO alapzoomal is bőven jó lenne erre, és nem kellene 700 ezrekben gondolkodni. Videóban sem lenne hátrébb, sőt.
Hiába kisebb a szenzor, de egy újabb 20-24-26 MP-es vázzal és egy éles obival szerintem szép képeket lehetne lőni. És akkor még ott vannak a hi-res módok is.
Némileg kapcsolódik:
Az utóbbi időben kicsit elszállt a Pana G9 ára, de most látom, hogy Edigital-ban adnak hozzá egy Feiyutech AK2000S-t összesen 400-ért (Leica 12-60-nal meg 600-ért). Más boltokban meg még mindig tart a Ronin SC-s akció. Ha valakit nem zavar, hogy a gimbalt egyből el is passzolja (90-100 ezerért), akkor azért jó áron meg lehet csípni a vázat most. -
haruspex
aktív tag
válasz
pandur99 #55055 üzenetére
Mindegy melyik gépet veszed ha a Bokeh a cél. A kinézett gép nagyon fapad, nehézkes kezelés, kis kereső, én nem igazán venném, de végül is nagy, Canon, és lehet vele fotózni....
A milcek ugyanezek, csak opikai kereső helyett egy lcd/oled panelben látja a képet, ettlől kisebbek,és mondjuk nem maradnak ki az olyan szolgáltatások, mint a panoráma amit a telefonon pl. megszokott.Annyi még hogy a Canon obi kínai verziója (yongnuo 50mm) is elég lehet, ha csak kipróbálni akarja a dolgokat. MFT-hez is van olcsósított kínai megoldás, a yi 42.5, és a yongnuo 42.5. Bár keretet nem írtál. Illetve a legtöbb MILC rendszeren a Sigma 60mm is jó kezdet lehet.
AZ Oly színei szép szaturáltak, ami nem jön be mindenkinek, de aki telefonról vált, annak valszeg tetszeni fog, jobb a kereső, és a kezelőszervek, sztem az egy jobb gép.
-
válasz
pandur99 #54853 üzenetére
Nekem a 750D előtt egy annál kicsivel olcsóbb Pana kompaktom volt - ez már nem is tudom hány éve, amikor a 75D megjelent -,de utána ég és föld volt a tükrös gép képminősége, még a kitobival is. Manapság már utolérték minőségben a belépő szintű DSLReket? Az egy fontos dolog, hogy a részletek jól kivehetőek legyenek.
-
válasz
pandur99 #54473 üzenetére
Figyi, nem vagy új itt, tudhatnád hogy ez a fotózás hifitopikja.
Nemrég ment le itt a téma, hogy 1 millió alatt ne vegyen valaki gépet amatőrként sportfotózásra.
Most értünk el a level 2-re, 1.9 millió alatt ne vegyél gépet a gyerek fotózására.
Nyugi, meg lesz magyarázva hogy ez így penge. Ezek a magyarázatok a topik esszenciája, elsősorban ezért követem én is.
Muerte68: amúgy ja. Szerintem a topik evolúciójának következő lépcsőfoka az lesz, amikor elmegy abba az irányba, hogy a full frame sem elég már.
-
Sonor
tag
válasz
pandur99 #53359 üzenetére
Esetleg tudnál ajánlani konkrét típust? A problémám az, hogy az itthoni nagyobb webáruházak kínálatát nézegetve nem merek saját kútfőből választani, mert még az sem derül ki számomra, hogy melyik objektív milyen bajonettel rendelkezik és ez melyik vázra megy fel. Nem szeretnék berendeli olyat amiről kézhezvétel után fog kiderülni, hogy nem passzolnak egymáshoz.
Köszönöm! -
-
zaskar
senior tag
válasz
pandur99 #52650 üzenetére
Nem feltétlenül ragaszkodom az EVF-hez, másodgépként a Fuji se lenne rossz. Annyi zavar benne, hogy nem igazán találok erről a típusról semmit. A hazai piacról is el van tűnve, egyedül az MM árulja. Legalább találnék tesztfotókat, de még tesztet se találtam. Majd még keresgélek.
Közben meg is találtam, mi ennek az oka, valójában a kínai piacra készítették. Persze ettől még lehet jó.
https://pixinfo.com/hirek/2018/02/01/hova-lett-a-fujifilm-x-a20/ -
-
vond
MODERÁTOR
válasz
pandur99 #50741 üzenetére
Azzal kezdte, hogy kell a tele is, mert a gyerekek sportolnak, úsznak.
2009-es bridge után nem hiszem, hogy gondja lenne a nem tökéletes, hanem "csak" jó 14-140-nel vagy a 14-150-nel, egy modern MFT vázra csavarva.
Én első körben azt dönteném el tutira, hogy kell-e, szeretnék-e, tudok-e majd objektíveket cserélgetni a sportfotózás közben. Nálam ez megoldhatatlan a meccsek alatt, így lyukadtam ki a kicsit kompromisszumos Pana 14-140-nél. Minden másra meg ott a
MasterCardrövidebb, és tágabb alapzoom, valamint a fényerős fix(ek). -
acsati
aktív tag
válasz
pandur99 #50071 üzenetére
Hm ránéztem most a zoomokra, arról a Sigma 17-70-ről jók a vélemények nagyon
Lehet akkor egy ilyesmi objektívet kéne beújítanom és ráérne később egy modernebb váz?
Kár, hogy nincs lehetőségem a D3000-re kipróbálni más objektíveket, hogy azokkal milyen képeket tudna készíteni. De ahogy már az említett Sigmával kapcsolatban is olvastam olyat, aki a kit obit cserélte erre és máris pozitívan érzékelhető a változás. -
acsati
aktív tag
-
AggressiveGT
csendes tag
válasz
pandur99 #48779 üzenetére
Már gondoltam rá, de jobban utána olvasva többen panaszkodtak hogy a lencsék hajlamosak porosodni, van aki szőrszálat talált benne. Egy majd 200e kerülő géptől szerintem ez elég cinkes. Illetve többen írták hogy tájfotóknál a távoli tárgyak élessége és részletessége elmarad az elvártaktól. Így nálam ki is esett.
-
-
Mirman
őstag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
pandur99 #44586 üzenetére
Valahol minden végfelhasználás kérdése természetesen. Mindenesetre nem szerkeszt minden képet az ember, bár jómagam ezalól kivétel vagyok. Aki esetleg kezdetben csak érdeklődik a fotózás iránt annak akár tényleg elég is lehet egy jpg-ben lőtt kép gépi kalibrációval, viszont az aki tényleg hobbiként tekint majd erre az egészre, az biztos, hogy veszi majd a fáradtságot és megszerkeszti a raw-ban lőtt képet és kiválogatja mi az amire szüksége van és mi az amire nem. Független az időtől, rászánja, mert érdekli és fejlődni szeretne, vagy látja a hibáját a képben és próbál javítani rajta. JPGről persze nem tudok nyilatkozni, amikor elkezdtem fotózni első dolgom volt raw-ba és manuálba kapcsolni mindent, aztán hajrá.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
pandur99 #44583 üzenetére
Igényesség kérdése. Már a képkivágás sem mindegy, azonfelül, ha valakinek telik tökéletes vázra és obikra, nyilván kevesebbet kell utómunkáznia, de kevesen vagyunk milliomosok. A hiányosságok egy része pótolható utómunkával. Mondjuk tehetnél föl módosítatlan képet, amin szerinted már nem lehet javítani.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
pandur99 #44569 üzenetére
Én is jpeg párti lennék, de sokszor van olyan, h a gép elrontja az expót, vagy a fehéregyensúlyt (ezt leginkább mesterséges megvilágításnál), s ezeket raw-ban könnyű korrigálni. Úgyhogy én jpeg+raw-ban fotózok, ha jó ajpeg, akkor marad, ha nem, akkor meg van lehetőség javítani. Ja, s a LR a lencse korrkecióját is elvégzi..
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
pandur99 #44578 üzenetére
A képfeldolgozás során nem engedélyezett:
- a kép tartalmának megváltoztatását eredményező beavatkozás,
- képelemek hozzáadása vagy eltávolítása,
- a kép egyes részeinek módosítása,
- a képek digitális keretezése, látható felirattal és dátummal való ellátása.Ez nemigen azt jelenti, hogy nem dolgozhatsz RAW-ból......
-
törölt tag
válasz
pandur99 #43795 üzenetére
Alapvetően annak ajánlottam A6000-et, aki eleve rákérdezett (nem kevesen voltak), vagy a szokásosnak mondható 200 ezres költségkerettel keresett család fotózásához, kiránduláshoz gépet magának. Egy-két olyan eset volt, amikor árban közel volt a keretösszeghez és azt javasoltam, toldja meg egy kicsit a rászánt összeget. Ellenben tucatszám voltak olyanok, akik meg is köszönték, hogy sokat segítettem nekik az ajánlómmal, akár a gép, akár az obik, akár a vakuk, vagy a mikrofonok terén. Mert olyan teszt a nagy fotós oldalakon sem igen akad, ahol egy cikken belül ezekkel foglalkoznának - én viszont megtettem.
-
Rapid136
őstag
válasz
pandur99 #43795 üzenetére
A problémák ott adódnak hogy a leendő gépvásárlók nagyrésze csodát vár. Fotós alapismeretek híján a legtöbb normálistól eltérő helyzetben elakadnak és rögtön a gépre fogják. Persze lehet vakut is használni de azt pont annyira nem tudják kezelni mint a gépet.
Te abból indulsz ki hogy ha valakinek azt mondod tolja fel az isot akkor tudja hogy mit kell tennie és a többi beállítás milyen legyen. Na ez ami nagyon ritka.
A lenti példáim meg a való életből meritettek, az index hasonló fórumáról például. Sokan nem segítségért jönnek, hanem a már eldöntött választásukat akarják igazoltatni.
Szomorú... -
Rapid136
őstag
válasz
pandur99 #43788 üzenetére
Rossz hirem van.
A cserélhető obis gép megvásárlása után az első kérdés az hogy beltérben családi eseményeket fotóznék, meg rendezvényeken, meg jónéhány olyan helyzetben amihez nem elég a kitobi.
Miközben a Nikon vagyok szintű reklámok azt sugallják hogy áh, ez gyerekjáték. Hát nem... meg kell venni a fényerős obikat hozzá ha az ember a görögországi nyaraláson kivül másra is szeretné használni a gépét. És már ott is felmerül a probléma hogy a sötét templomban miért nem tudott jó képet csinálni.
Tudom a profi Szmenával is jó képe csinál, de ez bullshit. Megfelelő körülmények közt persze igen, de minden más esetben ő se tud mit kezdeni vele. Ismeri a korlátokat, tudja hol a határ.
Az elsőgépes amatőr meg azt hiszi a kezdőszettel övé a világ meg a NatGeo cimlap -
Rapid136
őstag
válasz
pandur99 #43783 üzenetére
Hát nemtom én szinházban is MILC-cel fotózok, meg sajtótájékoztatón
(legutóbb egy vigszinházi darab kapcsán kérte el a rendező a képeimet, amik mind A7+manuális obival készültek)
A fotózás örömét az adja hogy jó képeket készítesz, nagyobb a sikerélmény egy olyan géppel amelyiken látod is hogy mit csináltál és mondjuk elviheted magaddal táska nélkül is.
Ha ezt megnehezíted (nyilván amig nem létezett a MILC kategória nem volt választás) egy kis sötét keresővel és azzal hogy fel-le emelgeted a gépet, az már a modern kor gyermekeinek nem elég instant.
Megrázó volt a Nikon D5200 keresőjébe nézni a Sony A850-em után, persze nem egy kategória de akkor is, a Nikon mégsem a belépő szint.
A Sony vázaimról 1 perc alatt tolok át képet a mobilomra és onnan tovább a netre. Tudod ez mekkora előny a XXI században? És igény is van rá.
Én nem fogok senkinek tükrös vázat ajánlgatni, nem látom egy előnyét se igazán. A fotózás technikai sport, a jó objektivek drágák mindkét rendszerre. -
grigo
őstag
válasz
pandur99 #43770 üzenetére
Ez kicsit félrement szerintem. Amit jjeahh kolléga mondott felsorolt mint gyakran előjövő probléma az butaság és bullshit. Van indok a tükör mellett de az jellemzően nem annál rétegnél jön elő aki itt gépet keres. De ezt is leírtam csak ez nem ment át ezek szerint. Az első gépes gyerekfotós anyukákat pl művészet ahogy berántják a tükrös világba a multikban.
-
Rapid136
őstag
válasz
Inkább a jó értelemben vett tudatlanság.
A tükörrendszer és a rekeszbeugrasztás megreformálta a fényképezést, mert a külső keresők paralaxis hibája miatt sosem az került a képre amit az ember szeretett volna (most ne keverjük bele a Leicát).
A tükörrendszer valós képkompoziciót mutatott minden körülmények között, a rekeszbeugrasztás meg azt biztosította hogy a legvilágosabb legyen a kereső.
Ezen lépett túl az élőkép ami az érzékelőre jutó információt mutatja, a tükrössel ellentétben ami a valóságot mutatja, de az elkészült kép más lesz. -
jjeahh
nagyúr
válasz
"Mert nem számít a sok évtizedes felgyűlt gyártási tapasztalat"
Amit nem használnak ki, csak ülnek a babérokon. Tisztelet a kivétel, pl. d500, d850 egész durva cucc.
"Nem számít a sokszázas objektívpark és minden kiegészítő, ami a Földön létezik"
Ez számít, de lassan milc vonalon is megtalálsz majdnem mindent... no meg a dslr objektív kínálat sem makulátlan, a haverom apsc nikonra egyszerűen nem talált viszonylag megfizethető jó képű fényerős nagylátó fix-et, nagy obipark ide vagy oda... Canonra meg a nemrég megjelent új 50-es előtt egy normális minőségű megfizethető 50-est nem találtál. Mert a régi plastic fantastic 1.8-as kb. ultragáz kategória, az 1.4-esek pedig messze nem érnek annyit, a képük nem egy kánaán. Sajnos dslr vonalon rengeteg a régi fejlesztésű elavult üveg, a sigma artokra meg a fókusz miatt sok a panasz. Persze igény és ízlés kérdése is a dolog... szal a nagyobb obipark nem feltétlen jelenti azt, hogy dslr fronton nincs hiány semmiből.
Az emberek többsége hülye, azért vesznek még mindig többen tükröst, mint milcet.
Írom ezt úgy, hogy Olympusom vanNem azt mondom, hogy hülye, csak egyszerűen nem ássa bele annyira magát a részletekbe, sodródik az árral... esetleg elfogult.
bigsee: Lehet csak balszerencse, de egy haverinám d3300-at vett, backfókuszos... ismerősöm d3200-at, frontfókuszos... másik haverom d5100-at, az sem jó. Most meg tavasszal egy csaj ismerősöm vett 1200d-t, egy meg d7100-at, mindkettő front fókuszos. Oké, a d7100-at be lehet állítani házilag, de a belépőket nem és az ismik közül kettő már próbálta gariztatni, egyik 3x (!) vitte szervízbe és nem csináltak semmit neki
. Szal... mit mondjak. Szerintem valós probléma és érdemes erre is figyelni. Én dslr-t tuti úgy vennék, ha előtte saját memória kártyával kipróbálhatom a boltban.
mikrofon: Ezt én is tapasztaltam, bár ilyen helyekre nem feltétlen szükséges e-shutter, pl. az 5d III zárja is egész halk és szolid, meg állítólag a fujiké sem vészes, nem zavaró. Sajnos a panám hangja elég durva, én rákényszerülök ilyenkor az elektromos zárra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Mikrotik routerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest