Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Moonwolf #21062 üzenetére
1.) Ennek a gépnek nem a képminőségével van baj, az teljesen korrekt. Ennek a gépnek az a baja, hogy az olcsóság jegyében egy fos kijelzőt tettek rá egy fos EVF-el együtt és fos kezelőszerveket.
2.) A hozzá adott objektív pont olyan mint egy átlagos kitobjektív. Nem rosszabb az átlagnál, teszi a dolgát.
3.) Makróhoz szükséged lesz egy makró objektívre. A különböző felhasználási körök igen jelentős többségénél nem a fényképezőgép, hanem az objektív dönti el az alkalmasságot. Ez a makróra különösen igaz, szinte mindegy milyen vázat raksz egy jó makró objektív mögé.
Javaslom vedd kézbe vásárlás előtt, ha nem szomorodsz el az LCD kijelző vagy az EVF minőségétől (utóbbit próbáld ki kevés fénynél is), akkor végülis megér ennyit a gép, de egy fillérrel sem többet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Moonwolf #21064 üzenetére
A kijelző alacsony felbontású, az EVF szintén, ráadásul a képfrissítése is gatya. Vannak ennél sokkal jobbak a piacon, de ahhoz a használt gépek felé kell venni az irányt. A kezelőszervekkel meg az a baj, hogy kevés van, egy ilyen gépnél, főleg ha igényled, hogy minél több dolgot tudj állítani, illik több kezelőszervvel rendelkezni.
Vagy használt gép felé kéne nézelődni vagy emelni a kereten. Egyébként ez a gép így 80 ezerért korrekt vétel, de nagyjából ennyit is jelent az, hogy mi jár ennyi pénzért ebben a kategóriában.
Javaslom próbáld ki, ha régi kompakt gépet váltanád le, akkor már ez is nagy előrelépés és talán nem zavarnának téged a gyengeségei. Képminőségben amúgy hozza azt amit kell, abban teljesen jó.
-
jjeahh
nagyúr
ha már sony inkább nex-3n sztem...kereső ugyan nincs benne, de legalább a kijelző hozza az elviselhetőt. az én gépemben is kb ilyen felbontású kijelző van, mint az a3000-ben, sztem elég gáz, de legalább annak el lehet nézni, mert nem egy mai cucc
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Vyndree
őstag
válasz Moonwolf #21071 üzenetére
Ezzel a géppel nem vagy az FZ200 közelében tudásban, viszont ha beszerzel hozzá még egy makro és legalább 300-as obit, akkor meg a pénztárcád fogja bánni. Lehet egy zoomos bridge lenne neked a legjobb, azzal mindent tudsz amit szeretnél.
Szerintem próbáld meg kihozni a mostani gépedből a lehető legtöbbet, ha annak a 60-70%-a megvan akkor válts. Kezdj el utánanézi a fotózásnak, tanuld meg mi mit jelent és lehet a választás is könnyebb lesz, hogy melyik gép is lenne ideális neked. Egyből egy ilyen géppel szenvedni fogsz, főleg egy full automata kompakt után.
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A kompakthoz képest fényévekre van képminőség tekintetében, de a kijelző, illetve /főleg/ a kukker, az elég illúzióromboló, legalábbis nekem az volt, igaz én egy régi dslr-ről akartam újabb cuccra váltani + nekem ami nem tetszett rajta, hogy a vezérlőtárcsája olyan volt, hogy tekertem egyet jobbra, és nem egyet ugrott, ezt lehet érteni a "fos" kezelőszerv alatt pl.. Mindenesetre ennyi pénzért nem rossz vétel. Ugyanaz a Sony szenzor van benne, mint például a Nex3/5-ben, Sony Slt-A58-ban, ha tévedek majd kijavítanak, szóval a kép/videó minőségtől nem kell tartani, a kitobija is hozza a szintet. Ha tudsz az említett gyengeségekkel élni, akkor nem rossz vétel.Hozzáteszem, hogy a dslr, milc vonalon is, az igények amiket felsoroltál, legfőképp a makró, az elég költséges szórakozás, de lehet olcsón is, sok-sok kompromisszum árán, értsd régi manuál obik+közgyűrű, stb.
A kezelőszervekről még annyit, hogy kevés van belőle, míg egy dslr-nél sok a dedikált gomb,tehát sok beállításért a menüben kell kotorászni, de ez nem biztos, hogy a kompakt után furcsa lesz.[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
vond
MODERÁTOR
-
MrChris
nagyúr
válasz Moonwolf #57156 üzenetére
"az "optikai zoom" is meglegyen."
FZ200: 25-600mm F2.8, ilyen átfogású és fényerejű objektív talán nincs is milcre. 2, de inkább 3 objektívvel lehet megoldani. m4/3-ból egy Pana 14-140 (~90e) és Pana 100-300(~130e), vagy Oly 14-150 és 70-300, de fényerőben elmaradnak és a széles látó is eq. 28mm-től kezdődik. Ezek mellé árban egy GX80 fér be, G80 jobb lenne. Olympus vázat videóból csak a 4k-sakat lenne érdemes beszerezni, azok meg tudtommal a drágábbak.
Lehet, hogy más rendszerben van olcsóbb kombináció, de nagyon tág az optikai átfogás. A HFR videóról még le kell mondanod, azt azthiszem csak drágább vázak tudják.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Moonwolf #57428 üzenetére
DSLR-t és hozzá obikat újonnan venni elég rossz üzlet, mikor a használt piac hemzseg tőlük a MILC-ek most már egyértelmű fölénye miatt. Nem csak hogy drága vétel, még eladni is jóval áron alul lehet majd. Kiváló állapotban használtan egy 800D, 80D-vel sokkal jobban jársz és az obik is fele áron kaphatóak a bolti árhoz képest. Én az egész cuccomat használtan vettem
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Moonwolf #57619 üzenetére
Szép kis gép, Olympus létére 4k-val már el lehet lenni, mert a FHD-ja elég vacak. Videóra inkább egy használt Panasonic G80+14-140 vennék. Ha kisebb a keret akkor GX80-al. Fixből meg azt amelyikre tényleg szükség van. Ha mégis EM10III ahhoz is van nagyobb zoom, mert gyanítom, hogy az fz200 után hiányozna.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Moonwolf #57619 üzenetére
Én FZ200-ról, majd FZ300-ról váltottam annak idején G80 + Lumix 12-60 kitre. Pár hónap múlva vettem egy használt Lumix 14-140-et, mert kellett a nagy átfogás. Azóta már egy rakás új obit szereztem be, G80 helyett jött egy G9, meg lett közben FF vázam is, de ez most nem lényeges.
Nyugodtan mondhatom, egy teljesen más világ még a Micro 4/3 is a kompakt/bridge gépek után. Már csak a lehetőségek, bővíthetőség miatt is, de fotós, videós képminőségben is nagy ugrás.
Éjszakai égbolt fotózáshoz talán a leggazdaságosabb egy használt, MF-es Samyang/Rokinon 12mm f/2 lenne. Volt nekem is, árához képest nagyon jó kis obi. Fényerős natív, meg AF-es nagylátó elég drága minden rendszerben.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Moonwolf #57640 üzenetére
A 14-140 jó kocamakrózni is. Hát még ha tekersz rá egy Raynox DCR-250-et is.
Ne feledd, a MILC-eknél megvan az az előnyöd, hogy később bővíthetsz, vehetsz új objektíveket, vagy akár vázakat is. Mondjuk ezt fel lehet fogni hátránynak is.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest