- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
59400 - 59301
60230 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-09-10 11:07 Téma összefoglaló
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisharsany
aktív tag
-
simes
csendes tag
Ne tereljetek.... Nem dslr vs milc, nem AF ről, nem iso-ról írtam.
De akkor nézzük részletesen ( saját vélemény ):
Csak a nagyokat említem:
M4/3: Fény kell neki, nem kevés, akkor viszont kiváló vadfotózáshoz de egyre jobban veszíti el a kis méretre vonatkozó előnyeit. Utólagos szerkesztésnél korlátok vannak rendesen.
Nekem ez a vonal kiesett.Fuji: A legjobb apsc milc a piacon a színek miatt de az árnyékokban elveszti a színeket, folyamatos állítást igényel.
Viszont a meghibásodás, strapabíróság nem tartozik az élvonalba.
A raw fájl nyűgös, a jpg mos, nem kicsit, hiába " nem rossz" a dinamika, borzasztó részletvesztéssel jár a kihasználása raw nál is.
Megjegyzem az összes x100 as széria szebb megjelenítésű képeket alkot mint ugyanaz a szenzor milc vonalon. Ez is marketing.Sony:
Színvakok tervezték, még a rawot is sok munkával kell helyrehozni de eselytelen Fuji vagy Pentax színeket varázsolni bele bármelyik szerkesztővel is.
Az AF full frame nél A7iii ig mindegyik botrányos, de a 3 as sem kulonleges.
Az apsc nél bitang jó de a színektől ott is sírva fakadok.
Tehát ha Sony akkor az egyenlő monochrome.Nikon:
Af átlagos, Z5 nél szenvedsz, a Z6 váznál ha sokat húzol csíkozódik a szenzor.
Apsc papíron jó de volt két hétig ZFC m, az árnyékokon az is elvérzik.Canon:
RP jó kis gép lenne, ha az említett 25 éves szenzor nem verné meg dinamikában. És ha nem agyonhasznált gépről beszélünk, akkor nem olcsó a felsőbb kategória. Amúgy szerintem az egyik legmegbízhatóbb márka, bár az anyaga már nem a régi.
Apsc szerintem túlárazott pedig jó az AF( R7 ).Most egy kicsit talán az anyagiakat is említettem de nagyon sok gépkereső hozzászólásánál említi az anyagiakat, tehát számít a pénz.
Ezért cserélget mindenki gépet, mire a negyvenedik váznàl rájön, hogy vagy nagyon drága gépet vesz, vagy tovább fog szívni valamivel.
De nem vagyunk egyformák, ha elviseli a korlátokat, lehet találni, kérdés mit szeretne elviselni.
Ha nem vagyunk vakok láthatjuk, hogy a lapok le vannak osztva.
Tudna a Fuji jó AF et, tudna a Sony jó színeket, stb. stb. Csak felső kategóriába teszi mindegyik a " jót".
Túl nagy a kontraszt. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
lugosi
MODERÁTOR
Így utólag még egyszer elolvasva, ha visszagondolok arra, ahonnan indul a dolog, hogy autofókusz, azért mi minden változott a dslr korszak óta. Dslr korban nem volt kirívó a front- vagy backfókusz, milcen azért ez legalábbis elég ritka, ha egyáltalán létező.
Milcen hol tart ma az autofókusz? A témafelismerő szemkövető autofókusznál, most az a kérdés, hogy automatikusan felismeri, hogy versenyautó, repülő vagy macska van a képen, és a megfelelő helyre állítja az AF-et (állatoknál szemkövető AF, már nem csak az embereknél is, vagy a madár az ágon, a szemére állít fókuszt automatikusan), ha ezt a dslr korszakban mondta volna valaki a fórumon, mit kapott volna. -
kovsol
titán
-
zodo
nagyúr
-
nikkor
aktív tag
-
lugosi
MODERÁTOR
Alacsony iso-n lehet hogy kevésbé jönnek ki a különbségek, de pl a régi Nikon D70-emet kb iso 800-ig lehetett használni (a max amit egyáltalán tudott, az 1600 volt). 1600-on olyan zaja volt, hogy mondhatjuk nagyon kompromisszumosnak. Egy mai gép iso 1600-on nem igazán tűnik fel zaj szempontjából, a középkategóriás gépeknél a 6400 is teljesen elmegy. A múltkor csináltam véletlen elállítgatás miatt iso 12800-on képeket fényes nappal, zajos de kevésbé mint a D70 volt 1600-on.
A D70 egy 20 éves váz. Sajnos 25 éves szenzorhoz nem férek hozzá a környezetemben, de szerintem 25 éves szenzorok azért ma már nehezen fellelhetők. A dslr korszak előtti utolsó gépem a Fuji s602 volt, az 22 éves, szerettem, de nem lehet egy lapon említeni a mai szenzorokkal. -
kisharsany
aktív tag
-
simes
csendes tag
Fiúk, Lányok!
Mielőtt fényképezőgép vásárlásába kezdenétek azért nem árt ha tisztában vagytok vele, hogy a gyártók ( nem csak ezen a piacon ) úgy átvernek minket, hogy sokan észre sem veszik.
Amikor egy mai milc gyártótól származó AF problémákról beszélnek ( például Fuji, Nikon Z5 stb. ), akkor vajon mi lehet a gond?
Mivel a technológia nagyon régóta rendelkezésre áll, kizárólag a marketing fogja vissza a fejlődést.De mivel fény képezéséről beszélünk, nézzük a szenzortechnológiát.
A mai csúcsgépek hozzák a fejlesztéseket, a többi évekkel de inkább évtizedekkel vannak lemaradva.
Betegesen sok vázam volt már.
Aki nem hiszi, az könnyen utánajárhat a dolgoknak.
Kölcsönkérsz vagy fillérekért veszel egy Pentax dslr KX vázat, van benne egy 25 éves szenzor, készítesz vele alacsony ison egy képet ahol vannak árnyékok és csúcsfények, majd Lightroomban megnyitod.
Aztán játszol vele a csúszkákkal, majd rádöbbensz, hogy jó eséllyel több vagy legalább annyi tartalék van az őskövület szenzorban mint a jelenlegi milc gépedben.
Borzalmasan sokat csalódtam az évek alatt az aránytalanul drága milc vázakban.
Ha munkához kell, úgyis meg kell venni a nagyon jó full framet de ha nem, ne költs feleslegesen, a végeredmény a lényeg! -
lugosi
MODERÁTOR
Nem tudom mi lehetett régen, épp a napokban írtam a Fuji topikba, hogy az elején sok gondom volt a 23/1.4-nek az AF-jével, nagyon sok félrefókuszált kép volt. Igaz azóta volt nem is egy FW frissítés a vázhoz, de nem hiszem, hogy amiatt jött helyre, mert nem egy premier vázat vettem. Lehet, hogy beállítás kérdése volt, régebben nem volt állandóan bekapcsolva a szemfókusz (ami azért nem tudom, hogy érdekes-e, mert nem embert fényképeztem vele mostanában, amikor újra elővettem ezt az obit, és láttam, hogy minden rendben a fókuszával).
Összességében most már egy ideje semmilyen AF hibám nincs se a géppel se az obikkal, most azzal küzdök, hogy konvertereztem pár régi manuális obit, és azokkal hogy megy a fókuszálás. Illetve még annyi, hogy jellemzően régebbi objektíveket használok (a régi 23/1.4 és a régi 35/1.4), az újabb kiadású obikkal (16/2.8 illetve 27/2.8) az elején se volt fókusszal gond. -
nikkor
aktív tag
-
haruspex
aktív tag
Oh, köszönöm
120 dollárért jó ajánlatnak tűnik, bál a viltrox kissebb, ő volt a terv, -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
haruspex
aktív tag
Köszönöm, áfáztatni kellett?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
haruspex
aktív tag
A TTartissan webshoppal van valakinek valamilyen tapasztalata?
-
haruspex
aktív tag
Nem sok, eddig, kevesebb mint egy hete vettem, egyszer vittem magammal. Jónak tűnik. Nagyobb a váz maga, de sokkal jobban használható, több a kezelőszerv, és jobban van elhelyezve. A 12-28 pedig egy nagyon kellemes átfogás, sokkal használhatóbb mint a10-18mm és társaik, a képminőség is elég jónak tűnik, cserébe tényleg nagyobb, mint a legutóbbi pár gépem.
(HOzzá kell tennem én 300 ezret fizettem érte újonnan, annyiért elég verhetetlen ajánlat volt) -
hdanesz
őstag
-
yle_greg
aktív tag
-
haruspex
aktív tag
Megéri, az a 20mp-s egy sokkal újabb, modern szenzor. A nagy átfogású OBI, vagy kicsi, és a duál IS különösen ha videóznál is néha elég jó válaszássá teheti, a 16mp szenzort ma már csak nagyon olcsón venném.
Jó a Fuji meg minden, de használtan is olyan áron mennek, hogy annyira nem viszont nem jó, nekem legalább is, de ezt Neked kell eldönteni
Az a6100-t biztosan nem vennék, akkor már egy zv-e10 olcsóbban, vmi ráaplikálható szemkagylóval, de mindenképpen próbáld ki előtte, ha Sonyt veszel, mert elég érdekes (földhözvágós...) a kezelhetőségük.
Az r50-et akkor a rf-es nagylátó, és 50mm-es obival venném, nem a kitobival, ehelyett lehet rp- lenne, egy 24-50-nel, ha a méret nem számít..
A 28-ról kezdő obikat elengednémarra amire Te kerül fényképezőt, a Fuji kezdője arra nagy előny.
(Én hasonló célra most egy z30+12-28-at vettem, amihez egy 56mm-es obi lesz., előtte egy gx9 volt amit nagyon szerettem, közte van egy Sonys kitérő, de az finoman szólva nem jött be. Alapvetően mindhez egy nagylátó+85mm kombót használtam, ha ez segít)
-
vakablak93
őstag
Ha a képminőség számít akkor nem nagyon van mirőo beszélni, a T30 érezjetően jobb a többi felsorolt gépnél.
Annak idején pana gx80-ról váltottam, T30-ra, de volt a családban G80-is pont 12-60-al, az else külömb, illetve de aza kitobi még gyengébb is mint a 12-32 ami nekem volt.
Ha fotóra kell, meg a képminőség a lényeg, a felsoroltak közül a T30-al vagy legelőrébb.
Ha meg kéne valami extra, 100-120 euró körül meg lehet fogni kis XC 35mm f2-es obikat, nevettségesen penge kis üveg.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Grillo
őstag
-
ANDROID???
addikt
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a tippeket, nem válaszolok külön hozzászólással mindenkinek...megy ez így ömlesztve is. De megpróbálom érinteni az elhangzottakat.
@haruspex: A G80 és G90 között ha jól látom annyi a különbség, hogy 16 vs 20 megapixel és van bluetooth az újabb típusban. De lehet figyelmetlen voltam. A váz kerülne annyiba mint a G80 kitobival. Nem tudom ér-e annyit.
A Fuji-t ajánlóknak: Engem is oda húz a szívem igazán. Egyedül a magasabb ár miatt szívom a fogam kissé. Csábító, hogy itt van helyben egy elérhető, új darab...és épp feketében.
@csacsi77: Néztem használt gépeket is, de igazán nem láttam olyat amire zokszó nélkül rámondanám, hogy kell. X-T20-ast kerestem még...elvileg van is 1-2, de az eladók nem akarnak vagy legalábbis nem sietnek válaszolni.
@vond: Az FZ300 átfogása valóban lenyűgöző, de a többi, fentebb felsorolt MILC gépem egy kivételével 3x-os kitobival rendelkezett. Az RP-hez volt 24-105mm F4 L üveg egyedül. Valamit valamiért.
Most a képminőség jobban érdekel mint az átfogás. -
vond
MODERÁTOR
Ha az FZ300-at szeretted, és esetleg hozzá is szoktál a brutális átfogáshoz, akkor ezek mindegyike csalódás lesz ilyen téren. Képminőségben viszont mindegyik más liga, mint a Pana bridge.
Én annak idején pont a G80-nal folytattam az FZ300-at, pont az olcsóbbik 12-60-nal, de hamar vennem kellett egy 14-140-et, és még az sem pótolta teljesen az FZ300 átfogását (ekv. 28-280 vs. 25-600). Szóval szerintem ezt vedd számításba.

Persze ha tudod, hogy bőven elegek lesznek ezek a 3-4-szeres zoom-ok, akkor nem szóltam.

-
csacsi77
senior tag
Esetleg használtan, megbízható helyről (220Volt használt, Fotoptix Dávid, Fotoplus használt részleg vagy MPB külföldről) egy Sony A6100 és egy E bajonettes Sigma 18-50 mm f/2,8?
Ez sem lenne elvetendő.
-
vihartigris
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
Szia!
Nekem egy panám van (GX80+12-32), mind a gép, mind az obi szerintem a mai napig nagyon jó. Kompakt, jó kis gép, a raw-jai se túl nagyok.
A másik gépem ami pont van a listából, az X-T30 II, az is nagyon jó gép. Nekem a 18-55 kitobi van hozzá, de szerintem amivel te nézed az egy nagyon jó obi. Kisebb, könnyebb, sok tesztet néztem róla mert gondolkoztam hogy veszek egy olyat, és azt mondták róla, hogy jó, az árát éri. Annyi hogy power zoomos, de szerintem az teljesen vállalható.
Én a listából a Fujit venném, azzal az obival amivel nézed, az szerintem egy nagyon jó kombináció. Ma már a 18-55-öt nem venném meg a mérete és a súlya miatt, gyakorlatilag mióta megvan, vagy 3-4 alkalommal vittem magammal azt az obit, helyette inkább kisebb és könnyebb fixeket vettem. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
haruspex
aktív tag
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Új MILC gépet szeretnék venni. Első körben kitobival...aztán meglátjuk merre fajul a dolog. Régebben fényképeztem elég sokat, volt fuji X-T20-asom, Canon RP-m, Olympus E-M10...Canon 90D....Panasonic FZ300, szóval belekóstoltam mindenféle világba.
Ahogy látom eléggé elszabadultak az árak.

- A keret max. 400 ezer ft, de az már a plafon...szóval bőven jó alatta is.
- Kitobi...ahogy fentebb írtam, de ha van javaslat váz + másik obi kombóra ennyiért...akkor hajrá
- Tényleg csak szeretném újra felfedezni a fotózás varázsát. Semmi téma nincs, valószínűleg egy jó ideig csak eljárok majd erdőbe, hegyekbe fotózgatni.Nézzük a versenyzőket: (Nincs semmiféle sorrend...csak felsorolom őket, valamint direkt leírom az árukat is...az segíthet az alaposabb összehasonlításban)
1. Panasonic Lumix G DMC-G80MEG-K kit (12-60mm f/3.5-5.6 Asph Power OIS) - 275 ezer ft
2. Canon EOS R50 kit (RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM) - 299 ezer ft
3. Olympus OM-D E-M10 Mark IV kit (14-42mm f/3.5-5.6 EZ Pancake) - 310 ezer ft
4. Fujifilm X-T30 II fekete + Fujinon XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ - 399 ezer ft
5. Panasonic Lumix G DC-G100DKEGK kit (12-32mm f/3.5-5.6) - 275 ezer ft
Ha esetleg van más ajánlat, akkor nyugodtan írjátok meg. Leírom nektek eddigi gondolataimat:A két Panasonic géppel szemeztem egy ideig, de azokkal MILC fronton semmilyen tapasztalatom nincs. Az FZ300-at szerettem. A G80 formája/kialakítása miatt tetszik, illetve az hogy ha jól látom akkor két tárcsája is van amivel számomra könnyebb a gyors kezelés. Képeken, videón láttam csak, még nem sikerült megnézni élőben.
Az R50-et a hülyeazértnemvagyok áruházban fogdostam meg. Nem volt rossz, mindenképp kényelmesebb mint az R100....az R10-et is fogtam, de nem tűnt sokkal kényelmesebbnek. Esetleg az is opció lehet, mármint az R10....az 399 ropogós Mátyás szintén kitobival mint az R50.
Az Oly M10....nem lehet annyira újdonság külsőre, hiszen az első verzió óta ezt a kinézetet produkálja. Anno is pancake obival vettem, nem volt rossz...bár kissé pici volt maga a gép.
A Fuji.....na azzal vagyok leginkább gondban. Az egyik legdrágább gép, épp a határon van...viszont az X-T20-al régen nagyon jó tapasztalataim voltak, bár annak a 18-55mm-es F2.8-4-es obi volt a kitobija. Kicsit fura a fogása a váznak, de a kezelhetősége szuper volt és szép éles képeket tudott és tetszett a retro színkép. Most kérdés, hogy a 15-45-ös obi mit mutatna ahhoz képest? Mondjuk a 22.5mm-es wide az tetszik.

Itt tartok most. Szeretném ma vagy max. holnap dűlőre vinni a dolgot. Tudom, nekem kell majd eldönteni, hogy megér-e ez vagy az 100 vagy 125 ezer ft különbséget. Viszont mindenképp érdekelne a topic véleménye is...hátha valakinek tapasztalatai is vannak ezen gépek valamelyikével.
Üdv,
Dani -
haruspex
aktív tag
-
Oliii
tag
-
haruspex
aktív tag
Pedig Sonynál alapszabály, hogy semmit nem veszünk teljes áron
GYakran van valamilyen visszatérítős akció, meg az ilyen-olyan napok is érvényesek rá, és akkor már százezres nagyságrendről beszélünk.
A photopusnál tudsz bérelni sigma 16mm 1.4-et is pl. -
ANDROID???
addikt
Köszi szépen a válaszokat, iránymutatásokat!
-
Oliii
tag
Rendben! Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot, sokat tanultam ezúttal is!
Hirtelen ilyen olyan sale-re sosem ugrom, majd ha eldöntöttem beszerzem. Egyelőre akkor maradok ezen az apsc objektív vonalon, és akkor közben megnézek egy bérelt FF Sony-t, hogy mivel adna többet nekem. -
haruspex
aktív tag
Inkább a Yongnuot-t és a meikét javaslom, már csak az amazonos beszerzés miatt is (a meike 1.4 csak ma akciós még azt hiszem) esetleg a yn11 helyett valamelyik viltrox 1.4-et ha nem elég a fényerő, a Sirui soráról vegyesek a review-k. A 33mm az sem protréra sem tájképre nem az igazi, 50mm körül lesz az ekvivalens értéke de Neked kell tudnod milyen gyújtótávra van szükséged.
AZ a Sony a kit felháborítóan rossz, sőt elég sok akkori Sony apsc gyengécske az akkori árukhoz, az újabbak már jobbak, ezek a fixek meg már egy nagyon másik kategória lesznek, de a felsoroltak közül egyik se jó FF vázra, azt azért tudnod kell.
Ha a méret nem számít , és az ff érdekel, egy rp jó választás lehet, ott könnyedén fel tudod tenni a filmes obikat, bár Sonyn is viszonylag könnyen megoldható, mert itt azért elég sok nulla tud repkedni.
A használt dolgokat semmiképpen nem érdemes elvetni, amíg nem vagy biztos a dolgodban, aztán ha már igen lehet beruházni új dolgokra, illetve a felsőkategóriás apsc sony vázak irreális árakon tudnak menni, és Neked már az említett 6500 előrelépés lenne.
-
vond
MODERÁTOR
Szerintem is érdemes.
-
vihartigris
őstag
-
Oliii
tag
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
Igen, az a7 iv kapcsán bennem is ez a jelző kavarog, hogy overkill, ugyanakkor az A6000-nél jobb vázat szeretnék, ami talán már nem középszerű csak.
A nyitva maradt kérdésekhez annyit, hogy vegyesen fotózom, de első körben raw, és utómunkázom, ha úgy érzem szükséges. Régebben nagyon sokat is, sőt! Sosem volt profi gépem, amivel manuális beállításokkal tudtam volna fotózni. Az A6000 volt az első és azóta is utolsó kicsit komolyabb gépem, de ennél is iszonyat sokat kellett javítgatni, hogy értékelhető legyen ezzel a kit lencsével.
Maradnék a Sonynál, ha már ezzel játszom egy ideje, a hordozhatóság nem szempont. Monopodom, tripodom van már jó ideje. Illetve, használt dolgokat nem szeretnék.Esetleg ez a Sirui sniper 1.2, amit irtál, a 33-as vagy 56-os jó választás lehet? Egyelőre az A6000-hez, aztán akkor most ki kell találjam, hogy maradjak e a cropszenzornál vagy sem.
-
haruspex
aktív tag
Nem jó FF-hez, és igazából tájképhez sem nagyon, mert 27mm lesz a kezdő látószöged+ a mostani objektívedhez képest nem lesz meg az egy teljes FE elöny sem a nagylátó oldalon. Mondjuk a képminőség az sokat fog javulni az tény.
Jó gép az a7 iv, de igazából eléggé overkillnek tűnik, egy rp-is bőven elég, ha már full frame.
De még nyitva maradt elég sok kérdés, pl, hogy milyen formátumban fotózol, és hogy hogy állsz az utómunkához. HA ha jpg, és sehogy a válasz akkor a Fuji felé kellene erősen nézelődni, a fent említett obik többsége x mountra is elérhető. (esetleg Olympus, ott könnyebben találsz dual is-es kombót talán.) Illetve, hogy mennyire fontos a hordozhatóság.
De a YN11 most 100 ezer huf körül itt van az amazon.de-ről, A Meike 55mm 1.4 200 eu, a ttartisan 56 mm cc 150 ugyanonnan, onnan van rá garancia is. Egy monopod pedig 5-15k huf itthonról, vagy aliról, több fényértéknyi záridőt segít tájképnél. Picit más összegekről beszélünk mint a legújabb full frame váz, de minőségben legalább akkora ugrás. Nézegethetsz ehhez hasonló obikat használtan is, akkor nincs bukta, ha nem jön be, vagy nem elég az előrelépés.
Az a 6000 mondjuk szerintem sosem volt egy jó váz, de mielőtt miliókat beleölsz érdemes átgondolni, mire van szükséged. egy használt a6500 is 200 körül megvan ott már újabb a szenzor, az IBIS segít a tájképeknél, a jobb fókusz, a szemfelismerés pedig a portrénál, mondjuk a kezelhetőség, és a menü nem lesz jobb.
-
Oliii
tag
De szuper, nagyon szépen köszönöm a levezetést, és a példákat, igen hasznos volt!
Ezen gondolkodtam a sok válasz után most már én is, hogy akkor kellene egy jobb objektív, amit később tudnék használni FF géppel is, ha rászánom magam.
A fentebb említett Sigma 18-50 f2.8 jó lehet, igaz írják alatta, hogy APS-C hez ajánlott, ezesetben nem tudom, hogy FF-hez is jó e?
Vagy teljesen másik objektívet kellene nézzek még több fénnyel? Jó pár javaslatot kaptam a korábbi hozzászólásokban.
Mert akkor inkább rászánom a pénzt most egy jobb objektívre és megnézem így milyen a Sonymmal.Így akkor a kérdés az, hogy melyik objektív jöhet ezalapján szóba?
(hozzáteszem még az eredeti hozzászólásomhoz: egy pillanatig sem olcsójánoskodni próbálok, csak nem szeretnék az az ember lenni, aki milliókért vesz egy olyan gépet, ami meghaladja a saját képességeit és sosem használja ki de villog vele mások előtt)
-
yle_greg
aktív tag
-
lugosi
MODERÁTOR
A többiek sok jó észrevétele mellett én erre szeretnék néhány gondolattal reagálni, mert lehet, hogy itt félreértés van:
"szemcsésedés nélküli, viszonylag alacsony ISO-s, szép esti fotókat tudjak készíteni pusztán hobbi szinten?"
A viszonylag alacsony iso és a szemcsésedés nélküliség az együtt jár, azt jól látod, viszont ennek érdekében a nagyobb fényerő felé kell nézned, ami nem a váz, hanem az obi tulajdonsága. Tehát 2.8 helyett 2, vagy 1.4 fényerővel alacsonyabb iso-t tudsz használni, kevésbé zajosodik a kép.
A FF előnye pedig abban jön elő, hogy később kezd el általában zajosodni a kép magas iso-n, tehát ökölszabályként közelítően igaz, hogy ha egy cropos gép adott zajszintet produkál mondjuk 3200-as iso-n, akkor a körülbelül azonos generációjú, azonos pixelsűrűségű FF szenzor ezt a zajt iso 6400-on is tudja.
A kettőt összekombinálhatod, fényerős obi és FF szenzor, így a hatások összeadódnak.
Példával élve:
crop szenzor, rossz fényerő, egységnyi zaj, (pl. iso 6400)
crop szenzor, jobb fényerő, kevesebb zaj (pl. iso 3200)
FF szenzor, rossz fényerő, kevesebb zaj (pl. iso 6400)
FF szenzor, jobb fényerő, még kevesebb zaj (pl. iso 3200).Az egy lehetséges irány, hogy most veszel jobb objektívet, de olyat, amit később esetleg FF vázra is fel tudsz tenni, és megnézed, hogy mit ad neked. Ha jó, megállhatsz, ha nem elég, akkor ha veszel hozzá FF gépet, akkor az obi nem volt kidobott pénz.
-
kovsol
titán
A7 IV egy jó váz, de én nem vetném el helyedben a Canon vagy akár Nikon MILC gépeket se. Vannak területek ahol az egyik van ahol a másik a jobb. APSC vonalon meg a Fujinak van egy nagyon kiterjedt ökoszisztémája.
És a legfontosabb, hogy át kell gondolni előre milyen objektívekre lenne szükséged nagyából, és adott rendszeren milyen opciók vannak erre. A váz az magában nem hoz csodát ha nincs rajt a megfelelő objektív. Most kell jól átgondold, mert rendszerben kell gondolkozni. -
Oliii
tag
Szervusztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Beleásom magam jobban a témába!Abban az esetben ha új full frame gépre jutnék akkor egy Sony A7 IV váz az jó választás lehet? Vagy felesleges, vagy akkor már inkább ne Sony?
Igazatok van az objektíves dologban, hogy inkább azzal foglalkozzak és a cropszenzor is elég, nem zárom ki teljesen természetesen.
És nem indokolja semmi a full framet, pusztán egy régi vágyam, semmi több. Talán, hogy erőből megoldja lehetőleg és ne kelljen órákat görnyednem a gép előtt az utómunkálkodással.
-
kovsol
titán
-
Neck
veterán
Az érzés, hogy vastagon fog a cerka
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
haruspex
aktív tag
Hát, először megpróbálhatodbportré portréra pl. A meike 55mm 1.4-et, vagy a ttartisan ttartisan 56 mm f 1.8-at (esetleg yongnuo 50mm f. 18 at). Tájképre a Youngnuo 11mm f. 1.8 viszonylag olcsó megoldás, illetve Tripod, vagy monopod. Ezen kívül ott van viltrox 1.4-es vagy a Sirui sniper 1.2 sora. Vázban ami leőrelépés legolcsóbbam rendszeren belül az a6300, esetleg ha nem kell kereső, egy ZV-10, talán egy a6500 néha, ott van ibis. De ezeket az obikat más rendszerek is megtalálod. Tájképre lehet még megoldás egy jó dual is-és obi+gép kombó, de az sony belül nincs megfizetjetően, esetleg afull frame vonal, de ott mások az árcimkék.
-
yle_greg
aktív tag
Csak részben értek veled egyet.
A polárszűrő kifejezetten hasznos tud lenni akár vízparton, akár street fotónál, mert kiszűri a csillogást, jobb lesz a kontraszt. Street fotónál akkor nagyon jó, ha nem a kirakat tükrözését akarod látni, hanem azt ami egy üveg felület túloldalán van. Meglepően hasznos tud lenni még akkor is, a rajta felejted az obin, mert egy hétköznapi képet (család, utca, táj, stb) nem ront el, viszont az tök hasznos, ha egy sima csillanást, (poharakon, szemüvegen, autón, stb) ami elrontaná a képet, lecsökkenti. Kivétel persze, ha valaki szándékosan csillanást akar fotózni, de ez azért elég ritka szerintem.
Az UV szűrő megváltoztatja például az égbolt árnyalatát, de nem zavaróan. Én konkrétan mindegyik obimon használok egy-egy UV szűrőt a fizikai védelem miatt. Kipróbáltam, fix kamerával készítettem néhány képet szűrővel és simán, majd a kijött képeket átneveztem az md5 sumjuk szerint, hogy ne tudjam melyik-melyik. Szemmel nem tudtam megállapítani, hogy melyiknél rontott minőséget a plusz üveg. Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy a plusz fizikai védelem többet ér, mint az, hogy stúdióban a tesztábrán pixelkukkolva ki lehet mondani, hogy itt kérem minőségromlás esete forog fent. Kint a mezőn a szénabálának dőlő csaj mosolyán nem fogod észrevenni az UV szűrő hatását, de amikor a pofádba csapja a szél a felkavart port, akkor azért jól esik a tudat, hogy nem a front lencsén csikorog végig a homok.
Szemüveges vagyok, nagyon jól tudom, hogy nem lehet üveget úgy tisztítani, hogy az ne sérüljön. Jó, rendben, lehet, de rohadtul macerás, és biztosan nem lesz akkor rá annyi időd, meg minden eszközöd hozzá ott és akkor, amikor meg kéne pucolni. Az, hogy egy objektív drága front lencséje helyett egy pár ezer forintos üvegbe szántom a mikrokarcokat, engem boldogsággal tölt el. Az sem mindegy, hogy amikor például eladom egy üvegemet, akkor azt mondhatom a vevőnek, hogy figyelj, ennek az obinak a lencséjét még a szél sem fújta meg, és ez nem kamu garázsban tartott orvosházaspár hétvégi kocsija duma, hanem konkrét tény. Ami egy pizza árába került nekem évekkel ezelőtt. Te is szívesebben veszel olyan obit, ami most került ki a dobozból, nem?
K+F meg Hoya meg noname szűrőim vannak, 1-2 kivétellel az Aliexpresszről, nincs köztük nagy különbség. A Multi Coated -ek kéken csillannak, azok talán tisztábbnak tűnnek, bár lehet, hogy csak meg kéne pucolni a többit. :-)
-
vond
MODERÁTOR
Ha nem akarsz millió környékén költeni, akkor szerintem vadássz egy jó állapotú A7III-at, meg egy első szériás Tamron 28-75-öt. Ez a kit használtan 600 ezer környékén kihozható. Az A6000+16-50 eladásával benézhetsz akár 500 ezer alá is.
Majdnem ugyanaz lenne a gyújtótáv tartomány (alul kicsit szűkebb, 24 helyett 28 mm), de 2-3, vagy akár 3-4 FÉ előnnyel a nagyobb, újabb szenzor és fényerősebb objektív miatt.
Aztán ha idővel esetleg ez is kevés lesz, akkor vannak egész jó, megfizethető f/1.8-as fixek is a palettán.

-
Oliii
tag
Szervusztok!
Igyekszem rövidre fogni, valószínű előkerült a kérdés korábban de mindent sajnos nem tudok végig olvasni.Nem vagyok profi fotós és nem is célom ebből élni. Olyan full frame szerkentyűt keresem, ami egyaránt megfelelő portré, naplemente és este/sötétben készített képek/esti égbolt vagy esti városi képek készítésére. Nyílvánvalóan sokk függ az objektívtől, de ezek a tematikák érdekeltek mindig is. Szóval portré és low light scenery.
Jelenleg egy Sony Alpha6000-em van a sima kit lencséivel, 16-50 f3.5-5.6, tehát semmi extra, nem mindig sikerült szép fotókat készítenem.
Érdemes esetleg Sony-ban gondolkodni? El kell érni a millió Forint közeli beruházást, hogy szemcsésedés nélküli, viszonylag alacsony ISO-s, szép esti fotókat tudjak készíteni pusztán hobbi szinten?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokra fordított energiátok!
-
ANDROID???
addikt
Akkor nem kell erőltetni, ne nyúljak hozzá az obi lencséhez az alap, a porba nem szokásom vinni a gépet. Akkor marad a sima gyári lencse és a korábban alkalmazott odafigyelés.
Egyébként RF objektívek.
-
Tin_Shield
őstag
Szerintem az azonnali fotós kérdésekbe inkább , de ha már ide írtál akkor legyen itt.
Szűrőt csak meghatározott célból használj szerintem. A cpl-t konkrét képalkotási szándékkal, állandóra nem való.
Az UV szűrő valamikor tényleg az UV sugarak szűrése céljából készült, erre a digitális gépeknél már nincs szükség, viszont egy plusz optikai elem amivel a drágán megvett objektíved tervezője nem kalkulált. Jó esetben nem ront látványosan a rajzon, nem csillan be ellenfényben stb., rossz esetben igen. Ha csak a frontlencsét védenéd arra van jobb megoldás, az objektívsapka amikor nem használod a cuccot, és a napellenző amikor használod. Persze igazán extrém körülmények között, pl sivatagban, hasznos lehet, ott én is feltenném, de máskor nem.
A Hoyának vannak minőségi és alsópolcos cuccai is, az árcimke árulkodó. A K+F passz. -
ANDROID???
addikt
Nem tudom, hogy hol tegyem fel a kérdést.
Lenspen, gonsolom mindegy milyen gyártmány. A régi Nikon felirattalnellátott lenspen-em feladta, ami a külső burkolatot illeti, ragad az ember kezéhez, bízom benne van olyan is ami csak műa burkolatú.
Szűrő: uv szűrőt, vagy inkább cpl-t? K&F vagy Hoya (vagy milyen)
(kit obi és fix obik ra) -
p_adam
addikt
Eddig ezeket próbáltam, ezekről tudok részletesebben nyilatkozni:
Canon EOS 10D
Canon EOS 100D
Canon PowerShot Pro1
Nikon D70
Nikon D200
Sony NEX-5N
Mindegyik esetében a hozzáadott ki optika férhet bele ekkora keretbe.
Értelemszerűen technológia terén a Sony a legújabb (sokkal kompaktabb, kereső nélküli MILC gép), de színkezelésben a régebbiek (főleg a CCD szenzoros darabok) érdekes eredményeket adnak. Nyilván nem olyan gyorsak, mint egy modern gép meg ISO-ban gyengébbek stb. nem olyan jó visszanézni a képeket a kijelző minősége miatt - de teljesen használható mindegyik (a példaképekből látszik is, hogy főleg mire).
A kompakt gép a szenzor mérete miatt kompromisszumosabb, meg az AF elég lassú, de cserébe kis méretben ad nagy (28-200mm ekv.) zoom átfogást.
Talán a D70 a legmeglepőbb az árához képest, kezdésnek tökéletes.
Bár a legtöbb lényegesen régebbi mint 10 éves, de ez nem jelent különösebb gondot, ha nem leharcoltat vesz belőle az ember, java részüket évekkel ezelőtt félretették. Ha van hozzá egy jó akkumulátor, akkor bőven bírni fogja az átlagos használatot. -
vihartigris
őstag
-
MrChris
nagyúr
Nagyon karcsú, ennyiért csak régi, tizenéves, első, második generációs milc vas kapható amit kérdés hogy érdemes e egyáltalán megvenni, meg még objektív is kelleni fog. Olympus em10mk2, Panasonic GX7, GX80, Sony A6000, Fuji XE1... ezek nyújthatnak többet egy mai telefonnál és célnak megfelelő objektívvel, érzékkel kiváló képeket lehet velük készíteni.
-
vihartigris
őstag
-
enzahobi
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm kezdőként vágna bele a fotózás alapjainak elsajátításába, milyen gépet vennétek a helyében használtan kb 60.000 Ft körül?
-
Tin_Shield
őstag
+1
A 12-32-vel "zsebrevágós", a 14-140 meg kb. ugyanazt tudja átfogásban mint a Nikonon a 18-200, csak jobb minőségben és fele súlyban.#59333 elfelejtette
Azt a nagyobb érzékelőt a gyakorlatban nem nagyon vennéd észre, kb 1/2FÉ különbség van közöttük DOF-ban/zajban. Akkor már inkább a PDAF az ami ér is valamit a felhasználástól függően. A kicsi Milceknél az üzemidő karcsú, gyártótól függetlenül, minden villannyal megy, de egy-két tartalék akksi (akár jó minőségű utángyártott is lehet), és problem solved
-
Grillo
őstag
-
elfelejtette
veterán
-
lugosi
MODERÁTOR
A két panánál szerintem az objektívek viszik el az árat, viszont azt a 14-140-et szerintem érdemes is megvenni. Az a kit én úgy látom, hogy megéri. Ha 200 lenne a keretem, a felsoroltakból én a 195-öset venném.
-
elfelejtette
veterán
Néztem a hardveraprón a használt milc gépeket 200eFt-ig, szerintetek melyik érné meg jobban? Megéri a felárat a két Pana?
Panasonic Lumix GX80 + 14-140mm + 12-32mm 195eFt
Panasonic Lumix G80 + 12-60mm f/3.5-5.6 180eFt
Olympus OM-D E-M10 Mark II + M 14-42mm II R 105eFt
Canon EOS M6 + EF-M 15-45mm 170eFt (vagy külön váz 125eFt)
Egy Nikon D3300+18-200-at váltana, csak a viszonyítás miatt. -
kovsol
titán
-
ANDROID???
addikt
Köszi a válaszokat.
Sajnos sokkal azért nem lettem közelebb.
Max egy utazó menne mellé, majd idővel.
Anno a sonyhoz a 16-55mm f2.8 volt a kiszemelt, azzal el lettem volna, lehet még most is meg lenne az A58. -
PuMbA
titán
Igen, sajnos ez a gond. Pont madarakat videózik és fotózik, tehát kellene neki a videós szemfókusz, amit a Sony direkt nem ad oda az A1 tulajoknak és ugye a 15 fps-es korlátozás sem a legjobb.
DSLR-es Sigma 500mm f/4-ese volt eddig telekonverterrel és adapterrel, így az 500mm f/5.6-nál fényerősebbet akart, így lett belőle rendszerváltás és Nikon Z 800mm f/6.3 1,9 milláért. Sony-nál egy ugyanilyen obi vagy obi és telekonverter kombó 5-6 millió Ft...Nikon jóval olcsóbb madarazásra.
-
kovsol
titán
-
Neck
veterán
Szerintem is inkább a telekonverter ami szívás.
@PuMbA: Szerintem nem ugyanaz a szitu, hogy egy olcsó 18-50-es obi van korlátozva, vagy A1-ről cserélsz Z8-ra - részben azért, mert nincs olcsó fix teleobi. Mit jelent hogy olcsó? Mennyire tele?
Amúgy tényleg nem a fix teléket nyomják annyira, cserébe van olcsó zoom teleobi, ami a többi rendszeren már bajosabb. A Nikon is azokat a Tamron zoomokat adja ki, amik Sony-n már megvannak, Nikon márka alatt, valamivel drágábban 
-
PuMbA
titán
Ha nem kell folyamatos fókusz, mert előre befókuszáltál, akkor se tudsz 15fps-nél többet lőni sajnos. Most cserélt ismerősöm Sony A1-ről Nikon Z8-ra, egyrészt mert nem szereti ezt a korlátozást, másrészt meg Sony-ra nincs olcsóbb fix teleobi (4-5 milliónál kezdődik, mikor Nikon-nál van egy halom kiváló obi 1 és 2 milla között), harmadrészt mert az A1-re nem hozták még ki firmware-rel a videó szem fókuszt, ami ötezer éve benne van az olcsóbb vázakban.
-
kovsol
titán
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Neck
veterán
-
PuMbA
titán
-
kovsol
titán
Én rendszerben gondolkoznék, hogy milyen egyéb objektívekre van még szükséged esetleg, vagy tervezel-e venni még bármit a kit obin kívül.
Sigma kiadta az APSC MILC objektívjeit a közelmúltban Canonra, de már van elérhető Nikonra is: [link] [link] ez szerintem egy tök jó löketet adhat mind a két APSC vonalnak, hogy jön rá extra megfizethető objektív kínálat.Esetleg nézz videót arról, hogy melyiknek milyen a menüje, kezelhetőség. Kézben megfogni.
-
csacsi77
senior tag
Szerintem egyikkel sem lőnél mellé. A Z50 fogásra kicsit jobb, de az R10 sem szégyenkezhet. Cserébe +4 MP és frissebb szenzor.
A gépen mindkettőnél tudod a jpg képeke kinézetét paraméterezni olyanra, ami tetszik. Ha meg utómunkázol RAW-ból akkor meg tényleg olyan lesz, amilyet akarsz.
Saját obikínálatban egyik márka sem remekel, bár Z bajonettre már van jópár kínai AF-es fix is és Canonra meg most kezdenek el szivárogni az AF-es obik a Sigmától és majd a Tamrontól.
Én amúgy pályázok erre a 18-50 f/2,8-as Sigmára az R7-re. Szerintem nagyon jó kis darab lesz rá. Egyébként meg csókoltatom a Canont a magasabb licence-díj miatt. Minden más bajonettre 199 eFt, de a Canonra 214 eFt. -
ANDROID???
addikt
Alapból inkább a canon?
Egyébként színekben melyik áll a sony-hoz közelebb? -
ANDROID???
addikt
Újabb versenyző.
Z50 +kit (kb 15e expo) vs r10 +kit (1-2e expo) .
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
t.imi
addikt
Stabban majd verhetetlen, színeit szerettem. Még a végén bogarat raksz a fülembe

Varoz #59314
éppen tegnap este kerestem T200-at, valahogy a T2/20, T3/30 tengerében totál elfelejtettem, hogy létezik. Nem találtam...
Kissé el vagyok hervadva igy este..x-t20-at láttam egyet, ami nincs agyonverve.
Arra már illik részemről egy ekv 35-el egyenrangú üveg.Mert az A6400 az nincs túl, mi? :U
Öööö..passz -
Varoz
addikt
-
Tin_Shield
őstag
-
t.imi
addikt
Azon is szenvedtem sokat, volt mindkettő és nagyon jól elvoltunk.
Akkor nem zavart annyira az a,b,c,d,....menü, almenü. Most nem volna kedvem hozzá úgy érzem
Különben m5iii már otthon ülne.
Még másfél hónap a nyaralás, ráérek megszülni. -
Tin_Shield
őstag
-
Plazmacucci
félisten
-
t.imi
addikt
T30 + 1-2 obi már bőven a kereten felül lenne.

Plazmacucci #59305 ez az "abroncs" már 6300 alatt sem tetszett. Ha komolyan videóznék, biztos nagy hasznát venném.
-
Plazmacucci
félisten
Köszönöm, jól hangzik. Engem meggyőzött.
-
lugosi
MODERÁTOR
Én Fujisként azt mondom az AF-re, hogy ki kell ismerni. Az elején voltak vele nyűgjeim, de most azt mondom, hogy AF hibám nagyon kevés képnél van, talán 100 vagy párszáz képenként egy.
-
Tin_Shield
őstag
Jók a Fuji cuccok, az XT30 is az. Az objektívek is rendben vannak, talán nincs is igazán gyenge üveg a jelenlegi palettán, csak jó és még jobb. Ez vonatkozik a kitobjektívekre is. A 18-55 fényerőben és építési minőségben bőven túlmutat a plasztikfantasztik kategórián, a 15-45 pedig az egyik legjobb palacsinta(szerű) zoom. A Fuji autófókusz nem annyira top mint a Sony, de normál felhasználás mellett bőven élhető szerintem, ha kiismered (a Sonyt is ki kell, az sem gondolatolvasó)
-
Plazmacucci
félisten
Sziasztok!
Eddig csak videó teszteket néztem gépekről, de van egy olyan érzésem, hogy kb egy youtuber sem akar negatív dolgokról beszélni a gépekkel kapcsolatban. Többnyire a kommentekből több infót tudok szerezni.
Fuji gépet szeretnék, de sokan említik, hogy az autó fókusz nehezen talál arcot. Nekem a családommal töltött idő megörökítésére kéne a gép. Újonnan az X-T30 ii gépet néztem, vagy használtan esetleg S-10X.
Mi a véleményetek ezekről? Ág T30 gyári obija milyen? Még a Somy A6400 amit kinéztem, de elég jól jönne a Fuji filmszimuláció, hogy az ismerkedési fázis alatt ne kelljen raw kidolgozásával is foglalkozni.Köszönöm
-
Varoz
addikt
-
csacsi77
senior tag
Én a 6400-at egy ehhez hasonló kerettel használtam. Volt előtte fa markolatos is, de a szilikonos jobban a kezembe simult. Ezzel már nagyon jó fogása volt a gépnek, öröm volt használni.
-
t.imi
addikt
-
vihartigris
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
59400 - 59301
60230 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Nyomtató topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
még mindig ajánlott a másodpiac, sokszor van jó áron alig használt vas, meg 3rdparty AF obik is jók. és persze fixek