Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dió83
tag
Üdv!
Intel 2500K-s processzorra keresnék hűtőt olyan 15K magasságában. Tuning természetesen lenne, és mai fontos lenne, hogy halk legyen. Várom az ötleteket. Előre is köszi. -
3.Aragorn
addikt
válasz
Merlinclub #31693 üzenetére
Úgy látom, a silver arrow-t is. Bár tegyük hozzá, az alpenföhn-nek ez hazai pálya volt...
-
szityo83
tag
Na akkor a a rostán a True Spirit és a Brocken ment át. A kérdés, hogy a Brocken jobb annyival hogy megérje azt a kis plusz pénzt. Meg ugye nagyobb darab mint a Spirit.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Merlinclub #31692 üzenetére
Esetleg be tudnád nekem linkelni az említett tesztet (Brocken vs. Matterhorn)?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Gerisz #31686 üzenetére
Szia,
Mikor elkészült az első Brocken teszt a Matterhornnal szemben, az engem is földhöz vágott. Megcsináltuk több alkalommal, de mindig fokra pontosan ugyanaz lett az eredmény. Egyeztettem ezután a gyártóval, hogy ez hogy lehet. Az Alpenföhn azt kérte, hogy próbálkozzunk egy-egy másik példánnyal. Az eredmény ugyanaz lett.
Ami szintén tény, hogy a Brocken a gyártó egyik legrégebbi konstrukciója, és már latolgatták, hogy megszüntetik a gyártását, de annyi rá a megrendelés, hogy ésszerűtlen lenne. Több fogy belőle ugyanis, mint bármely másik modellből.
Ami engem illet, szerintem a Brocken ideális az AMD platformokon illetve 1366-on, ahol nagyobb a CPU felülete, de 1155-1156-ra én az Alpenföhn palettából a Matterhornra szavaznék.
Persze van jobb coolerük, de árban már magasabb kategória: Himalaya, K2Ami még az eredményeinket talán alátámasztja, hogy a többi cooler a nemzetközi mezőny nagy átlagát hozza egymáshoz képest.
Ami a szubjektív véleményem, hogy a Brocken jó, de már egy kicsit túl van lihegve a dolog.
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni milyen procihűtő legyen, a 2 alternativa a Corsair Hydro CWCH40, vagy a Be Quiet Dark Rock Pro C1. Asrock 990fx extreme 3 alaplapba fx6100 bullra kell.
Köszi Tomi
-
3.Aragorn
addikt
Az Alpenföhn K2 mennyire van versenyben a D14-gyel és a Silver Arrow-val?
-
Gerisz
addikt
válasz
Rimbri #31681 üzenetére
Én ezért nem kérdőjelezem meg, csak jobban szétnézek mint egy teszt, vélemény.
Sőt a legjobb ha sajátot is tudok szerezni.Ez olyan mint mikor az OC3D letesztelte a Silver Arrow-t és elbukott a D14 ellen mikor szénnépakolták a procit. A Thermalright írt nekik, hogy rögtön adnak új példányt mert ez nem igaz, teszteljenek újra. (nem teszteltek
)
Ennek ellenére nekem Silver Arrow van a 2500K-n és "szeretem". -
Rimbri
tag
Megmondom őszintén nem láttam róla tesztet. Viszont a Ninja3-nál jobb (tapasztalat) . És mivel a 4db 8mm vastag hőcső direktben érintkezik a procival ráadásul eléggé kidolgozott talpon/felületen simán hihető.
xxxthrief
Szakmai hozzá nemértésed látszik így feleslegesnek látom a vitát.
Vetítesz. Elég visszaolvasni. X3-d van. Vitát lezártam. -
Daert
őstag
válasz
Rimbri #31675 üzenetére
Természetesen nem akarom a teszt készítő munkáját semmiképp negatívan feltüntetni de ez csak egy teszt.Ha annyira überszuperbrutálállattuninghűtés lenne akkor már a külföldi tesztek is litániákat írtak volna róla.Bár lehet hogy a magyar levegő teszi.....
Maradjunk annyiban hogy jó hűtő,de a kérdező szemszögéből a TR is megfelel és olcsóbb. -
Daert
őstag
válasz
agressiv #31672 üzenetére
Ilyen összehasonlítást nem láttam,de a Freezer 13 pro-nál jobb határozottan.
A Brocken-él meg olcsóbb.
Egyébként meg mást nem tudsz mondani,csak : Brocken
Biztos vagyok benne hogy nagyon jó hűtő,de szerintem nem annyira.Mellesleg ránézésre sem egy nagy durranás.
Esz a baj a szubjektív véleményekkel. -
szityo83
tag
Sziasztok! Annyit olvasgattam itt a hozzászólásokat, hogy még mindig nem sikerült eldöntenem melyiket vegyem. Ezek közül lesz vmelyik:
Alpenföhn Brocken
Thermalright True Spirit
Arctic Freezer 13PROEzt már írtam tuning nem játszik.
-
-
BaKeSZ87
őstag
Hyper TX3-am van, az lenne a kérdés, hogy nincs külön ventilátor a házam hátuljában ami kifújja a levegőt, érdemes a hűtőt úgy fordítani, hogy a táp felé, azaz felfelé fújjon a hűtőn lévő ventilátor, és így a tápon keresztül kijusson a meleg levegő a házból, vagy rakjam fel simán, hogy a ház eleje felől fújjon a ház hátulja felé? Nem különösebben melegedő procim van, athlon II x2 215.
-
-
zozo668
csendes tag
Üdv igértem nektek hogy ha kicserélem a tápot irok nektek mik lettek a fejlemények na sajnos ugynugy fenn áll az hogy ha játszok 10-15 perc után kikapcsol a gépem egy speedfun4.45 mérővel a temp1 adat magas értéket mutat most is 55-65c fok játék közben ez üti a 90-100 de akkora már le is kapcsol csak azt nem tudom hogy az a temp1-es adat mi lehet újfent kérném a segitségeteket előre is köszi
-
monosz
őstag
Üdv!
Azt kérdezném a tisztelt kollégáktól,hogy egy Coolink Corator DS-t fel lehet-e tenni 1155-ös alaplapra?Ugyanis a hátlapi kereten nincs rajta az 1155,csak ezek: (775,1156,1366)
Nem tudom hogy stimmel-e a furatok távolsága valamelyikhez.
Köszönöm. -
Daert
őstag
válasz
3.Aragorn #31648 üzenetére
Viszont alig drágább mint a spirit 120(teszt alapján),a teljesítménye pedig meggyőző.A hang szubjektív,akinek nem tetszik tetszőlegesre cserélhető.Vagy leszabályozható,aki őrült lég hűtési teljesítményre vágyik az nem ilyet vesz,hanem valami 2 tornyost és ott nem a hang a legfőbb szempont.
-
zserbox
őstag
hali!
ugye a procihűtöknél amikor megadják a magasságukat a hőcsövek kitüremkedő végét is beleszámolják?
cm 335-be(166mm) menne egy corsair a70(159.5mm) -
Kassadin
addikt
Hali! I5-2500 procira milyen hűtőt érdemes vásárolni? Vagy megteszi a gyári is?
Köszönöm a segítséget.
Üdv: Kassadin3.Aragorn: Nem lehet tuningolni, mivel szorzózáras, ha lehetne k végződés lenne a végén. Nem igazán bízok a gyári hűtőkben, az meg, hogy hozzáadják, engem személy szerint még nem győz meg és nem is nyugtat meg.
-
3.Aragorn
addikt
Ha valakit érdekel, itt egy teszt, ami a Thermalright True Spirit 120-ast és a 140-est hasonlítja össze.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Core2Duo E7200-re milyen tuning hűtést ajánlotok? -
xxxthrief
aktív tag
hy!
amd phenom 8450 x3 procihoz elég 1 thermalright ultra 120 extreme hűtő???
Üdv! -
Prison85
senior tag
válasz
Klemens #31625 üzenetére
Köszi szépen!
Fel is adok egy hirdetést, hátha tud valaki szerezni (merlin még nem jelzett vissza). A 119dBA viszont elég elrettentő
szerk:
várom a jelentkezőket [link]Hihetőbb a 19dBA és legalább be lehet kapcsolni a gépet anélkül, hogy a szomszéd egy csőre töltött puska tusával ütné a bejárati ajtót
-
-
Prison85
senior tag
válasz
Klemens #31623 üzenetére
Nem tudom.
Végigböngésztem a Tr oldalát széltében-hosszában, de nem találtam. Youtube-on szintén nincs egy unboxing videó sem az említett hűtőkről és googleben sem találtam egy nyamvadt típusszámot. Írtam az imént Merlin-nek. Náluk ha minden igaz van ilyen hűtő, talán le tud olvasni a dobozról valamit. Nekem épp ez a színű kellene
-
Prison85
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozó téma, de remélem tudtok segíteni. Thermalright hűtőkön láttam 12-es és 14-es ventiket, de sehol nem találom a típusukat, azt pedig pláne, hogy hol tudnám őket külön megvásárolni.
Ezen hűtők ventilátorairól lenne szó:
Tr MST-140
Tr TRUE Spirit 120 -
-
Grillo
őstag
Na, végül Mugen3 helyett lett egy Freezer Xtreme Rev 2, nekem most elsősorban úgyis a csendesség számít.
Nem kell valakinek a Mugen3?
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.XIGMATEK Gaia SD1283 ról mi a véleményetek.Jobb ez mint a CM hyper 212 plus?melyik a halkabb a kettő közül,és melyiknek jobb a hűtési teljesítménye?
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nézegetek most CPU hűtőket és találtam egy Alpenföhn Nordwand hűtőt, de csak magát a hűtőt, se lefogató, se venti, se doboz, semmi nem jár hozzá.
AM3-ra kellene. Esetleg valahol lehet külön lefogatót venni 1-2K-ért?
Így maga a borda 2K lenne, ha minden jól megy.
Lenne értelme elhozni? -
tath
csendes tag
kösz
-
tath
csendes tag
Helló!
I5 2500K-hoz milyen hűtőt vegyek?
Előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mesterséges intelligencia topik
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- iPhone topik
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest