Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proggie
csendes tag
Nézzétek meg, Zaward Vapor 120 : [link]
-
válasz
proggie
üzenetére
55dBA-val nem olyan nagyon csendes...

(#32898) proggie: Na látod ezaz... Valaki azt mondja egy hűtőre, hogy hangos valaki meg, hogy halk... ezért filózok én is annyit, ez szubjektív kinek milyen a füle. Nyilván egy süket egy holdrakétára is azt mondja, hogy hangtalan...
-
bokapeter
tag
-
proggie
csendes tag
Én ajánlom a Zaward Vapor 120-at. Bár még nem próbáltam de már itt van,majd az uj gépembe rakom (2500k). ha a külföldi tesztek igazat irnak akkor jelenleg ez a legjobb ár érték arányu hütő ami létezik. minden memória elfér mellette, halk, 8-10 ezer forintba kerül.És nagyon jó teljesitmény persze
-
katsi
tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Szia!
Arctic Freezer 13 sok nagyobb fogyasztasu procit is lehut, csendes, aranylag olcso is (a nagyokhoz kepest).
-
katsi
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Szia!
Megerositem, van ertelme!
Jatek alatt a G630-asom kb 43-45 fokos, pedig megterhelem minden foldi joval.
Az i5-2xxx-osok rezmagvas hutojet hasznalom rajta, venti leszabalyozva, hogy 55 foknal kapcsoljon nagyobb sebessegre. Nos, nem szokott, pedig alulrol melegiti egy 4890 is.
-
Fornax
tag
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy egy G620-as procira milyen hűtőt tegyek a gyári helyett, ha a csendesség a fő szempont, esetleg lehet passzív is, de a legolcsóbb alternatíva?
Üdv.
-
slaci007
senior tag
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Egy i5-2400 procin szeretném a gyári hűtést lecserélni. Leginkább passzívan használnám,de persze nyáron ha olyan a külső/belső hőmérséklet akkor felkerülne rá a venti. A ház amibe kerülne CM 430 elit, aki ilyet használ esetleg adhat tippeket mi az ami befér és mi a nem. Itt az aprón láttam Mugen 3-t illetve Alpenföhn Brocken/ Nordwand ami nekem szimpi. A kérdés mit szólnak hozzá a szakértők? Köszi.
-
válasz
Merlinclub
üzenetére
Az alsónál igen, de a purple is annyi ezek szerint?
-
robogooo
csendes tag
Sziasztok!
Egy INTEL Core i5-2500 3.30GHz 1155 processzorhoz tudnátok ajánlani valami jó kis halk hűtőt aminek a rögzítése nem ilyen bepattintós az alaplapra?
köszi
-
Asbee
veterán
Valaki a brockent próbálta más ventivel? A lila a fénye mennyire erős?
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Egy AMD Phenom II x4 965 -hez (és az adatlapomon található többi alkatrészt figyelembe véve
) Milyen hűtőt érdemes vennem? Most a gyári van rajta, de néha úgy érzem hogy kevés, néha nagyon bepörög szegény.Előre is köszi!
-
válasz
Merlinclub
üzenetére
De, abszolút mértékben. Amúgy pont nálad néztem a purple edition-t az bejövős nagyon, csak nincs kiírva ár.
-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok! Ezt a hűtőt ismeritek? Egy 2500k procira menne,kis tuning elképzelhető. A gyári zalman venti+egy Thermaltake tt-1225 van rajta. Szerintetek megfelelő ez a hűtő,vagy vegyek másikat? A házban is van elől-hátul egy-egy 120 és alul felül szellőzőrácsok vannak a házon.
Előre is köszi a válaszokat! -
fenergie84
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Köszönöm válaszod

Akkor ez bíztató
, ha haza értem ki is cserélem... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
Van értelme. A G620-as a 65W-os TDP osztályba tartozik, míg az i5 750-es a 95W-osba. Erre vannak a hűtések is méretezve.
Itthon én ugyanezt játszottam el, mikor az E5200-ra rátettem a Q6600-as gyári hűtőjét. Ugyanazok a TDP osztályok, ugyanazok a gyári hűtők. Volt eredménye!
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Részben idevágó kérdésem lenne
Vettem egy intel G620 procit (meg minden egyebet hozzá) és a gyári hűtője sima alu, ha jól emlékszem. Van egy elfekvő i5 750 gyári rézmagos hűtőm, szerintetek érdemes kicserélni erre, vagy szinte semmit nem nyernék vele hűtés terén?
A másik kérdésem, h s1155-re melyik hűtő most a belépőszint, ami hűt is és halk is?
Előre is köszönöm a választ!
-
FaKing
csendes tag
Szép reggelt !
Egyszerü kérdésem van . ASROCK M3A770DE alaplapom van Amd Athlon IIx4630 as procival gyári hűtéssel . 2 éve van meg eddig gond nem volt vele tette a dolgát. Viszont kezd egyre hangosabb lenni . A hűtők terén nem vagyok otthon , ezért támaszkodnék a tudásotokra . Elfogatható áru és halk hűtést szeretnék . Remélem tudtok valamit ajánlani.
Köszönöm! -
a8l
aktív tag
Most az előbb megrendeltem a Brockent, remélem jó lesz bár a gyári hűtőtől minden csak jobb lehet.
Talán van raktáron és akkor megkapom hétfőre.
HA már ki kell venni az alaplapot akkor házat is cserélek, Fractal design Define XL lesz 99% csak találjak valahol, ami az egyik legcsendesebb kuckó, tetszik hogy 3 részre van osztva , van hely benne bőven, brocken tuti elfér, meg van egy pár venti benne, és még kiegészítem vagy kettővel akkor hűvős lesz meg csendes remélem, végre alul lesz a táp talán az is elcsedesedik. -
Merlinclub
senior tag
válasz
old-dog
üzenetére
Ezt a vételt azért szerintem is gondold át.
Nem egy best-buy cooler....
Ránézésre nem is egy mai konstrukció, a talpon sincsenek bordák a hőelvezetéshez, a súlya elég kicsi, a venti alul-felül 1 centit kilóg, elfúj a bordák mellett. Ilyen áron van nagyobb teljesítményű hűtőA hang a ventire vonatkozik, ami lehetséges, de általában az a hangos, hanem a bordák, és mivel ez elég sűrű, hát....
-
agressiv
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem.
-
Turbolada II
őstag
A túl alacsony fordulat (400 rpm) károsíthatja a ventit?
-
Teodor52
senior tag
Felhúztam a procit 3,8 GHz-re és indítottam a tesztet large szinten, 1 percbe nem került (mellesleg 48 fokos volt a proci)
újra bootolt a windows
[Ezt] a hibát dobta mellé!
Mi lehet a probléma?Ui: 3.5 GHz-en 21 fokos szobában a prime teszt [eredménye]
-
jookomak
őstag
Van egyáltalán a tt-nek olyan cucca ami jó, és megéri az árát?

-
old-dog
aktív tag
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Ha nem is 200-on,de 800rpm-en valószínűen igaz. Egyébként, majd meglhallom, meglátom azt is.
-
ExtremeClock
aktív tag
200rpm-en még igaz is lehet...
-
old-dog
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A 16dB magáért beszél.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
1300as ventije van, annyival nem üvölthet annyira, mint az OCKjuk
. halk helyett mondjuk szerintem elviselhető inkább a jobb szó, egyébként viszont nekem eléggé könnyűnek tűnik, 700g ventivel pici bordát feltételez. nekem csak a bordám nagyobb 100grammal. -
old-dog
aktív tag
Hallk, megfelelően hűt, ventillátora szuper. Az X6-nak szerintem a legjobb, de majd kiderül. Igen itt drágább, de ingyenes a házhoz szállítás. Ugyan ott vagyok minha máshol rendelném ahol a szállítással ugyanannyiba kerülne.
-
BoB
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
old-dog
aktív tag
Nos én megtaláltam a megfelelőt Ez a legjobbak egyike. Hamarosan megrendelem.
-
slaci007
senior tag
válasz
Merlinclub
üzenetére
Megjött a procihűtő alapjáraton 27fok terhelve max 45fok leszabályozott ventikkel.

Alpenföhn Matterhorn kettő wingboost ventivel megtámogatva,házba előre ment a thermalright tr ty-140 hátul a gyári coolermaster venti.[link] -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Apollo_21
üzenetére
azt használsz, ami csak szeretnél
. azért a venti felfogatását nézd meg, hogy passzol e, pár ventinél pl van egy cső a felfogatási lyukak között, ami nem minden felfogatással kompatibilis. bár fűrész megoldja...de pl a thermalright egy időben nem is gyártott ventit, a bordáikat pedig pőrén adták.
valamennyire arra kell ügyelni, hogy sűrű bordás sűrű lamellás bordára erősebb venti kell, de mostanában már szinte bármelyik borda elmegy bármelyik ventivel elfogadhatóan.
-
Apollo_21
addikt
Üdv!
Nem gyári proci hűtőkre ventillátort ha nem mellékelnek akkor is érdemes az adott márka által a típusra szánt légkeverőket venni? vagy ez szabadonválaszott? -
BoB
veterán
válasz
1989rigo
üzenetére
Azért szokták hátulra tenni, hogy (a szokásos iránnyal szemben igen) hátulról a külső levegőt jutassa át a hűtőbordán, mert az hűvösebb mint a házban lévő.
Még nem láttam hogy valaki tesztelte volna mekkora lehet a különbség a két elhelyezési változat között. Akár csinálhatnál is ha ráérsz

-
Ant@
senior tag
Köszi

-
BoB
veterán
Teodor52: Prime95-el teszteld a procit.
Ant@: Ha olcsó kell akkor valami 9 centis ventillátoros kistorony, ez már jóval halkabb mint a gyári, ha jó halk kell akkor 12-es ventis drágábban.
Személy szerint a Gaia-t javaslom mert 6.5-ért 12 centis és jól hűt, halk, és mint említetted, nem fogsz tuningolni a halkság a lényeg csak.
Ezek közül legnagyobb teljesítményű a Brocken.
Pl:
Xigmatek Loki 4.700
Cooler Master Hyper TX3 Evo 5.100
EKL Alpenföhn Sella 5.700Ezek nagyjából ugyanúgy teljesítenek, egy két fok különség van.
Vagy nagyobb:
EKL Alpenföhn Brocken 11.100
Cooler Master Hyper 212 Plus 9.200
Xigmatek Gaia 6.500 -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a 955BE-el kapcsolatban!
Behelyeztem a procit az alaplapra és rászereltem egy Cooler Master Hyper tx3 Evo hűtőt (1720-as fordulaton üzemelt) amivel (a Battlefield 3 médium bellítás alatt úgy 40 percet játszottam) 42 fokos lett 3,5 GHz-en.
Szobahőmérséklet 20 fok.
Mi a véleményetek,jól van hűtve a cpu? -
hermanyi
addikt
-
No azt hiszem maradok a majdnem elsőnek kiválasztott Scythe Grand Kama Cross-nál.
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Phenom II X2 545 @ 3 GHz-re szeretnék valami egyszerűbb hűtést ami halkabb a gyári megoldásnál. Tuning nem szempont, zajszint annál inkább. Melyiket vegyem?
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.I7 2600 szeretnék nagyon csendes hűtőt.
Thermalright HR-01 lenne a kiszemelt,olcsón 4000FTból.Az alaplapomon van 775-ös furat tehát gond evvel nincs.Találtam róla PH tesztet[link] és több tesztet olvasva is az jött le hogy jó teljesítményű és halk.De a tesztekben,régebbi hűtők szerepelnek viszonyításképpen. Hol helyezkedik el ez a hűtő,minőségben,teljesítményben,pl AC 13 pro,vagy CM 212Plus hoz viszonyítva?Jó vétel lenne e ennyiért?Köszönöm előre is. -
crysis 2011
aktív tag
8-10 ezret
-
Asbee
veterán
válasz
crysis 2011
üzenetére
Mennyit költenél rá?
-
crysis 2011
aktív tag
32808 kérdésre várom a választ

légyszives segitsetek
-
Asbee
veterán
Köszi. Szerintem Brockennél maradok, ára is jó neki, vga meg úgy is a leghangosabb terhelésre az majd elnyomja ha hangoskodna
. -
crysis 2011
aktív tag
sziasztok
lenne egy kérdésem
Lenne egy AMD Phenom II X2 555 amit 4magon akarok nyomni 4ghz,de agyári hütöm nem birja csak 3ghz!
Segitség kellene hogy milyen hűtés lenne jó ami lehüti a kicsikét

válaszotokat elöre is köszönöm
-
válasz
bluyoo
üzenetére
Értem köszi. Mostmár szeretném végérvényesen eldönteni melyik lenn a jó, már nekem is elegem van a nézelődésből... egyik halk, másik jobban hűt, 1-2 fok különbségek vannak, és nem akarok rakás pénzt beleölni. Himalaya tetszik, de annyira nem láttam még senkinél, ami tömegtermék az a CM Hyper 212+ meg az AC Freezer 13 Pro, amiből az uccsónak tetszik a fehér lapátja, de a lefogatója elég gány. CM meg annyira nem tetszik, sőt sok hűtőben sem, hogy a tetején ahogy azok a csonkok kiállnak... Esztétikára nem adtak.
Hát ez rálóg a ramra... Nekem is elég közel van a lyuk a ramhoz. Élő kép.
Ja nem vagyok egyszerű eset, sorry

-
scream
veterán
Brocken beszerelésével kapcsolatban,csak nekem ment rá iszonyat nehezen s1155-re ?
Azt hittem gyorsan menni fog de egy csomót szenvedtem vele 
Aki kitalálta ezt a felfogatást,ah,mindegy. felfogatnám vele...
-
slaci007
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Milyen hűtőt érdemes vennem? Most a gyári van rajta, de néha úgy érzem hogy kevés, néha nagyon bepörög szegény.

, ha haza értem ki is cserélem...
.
Mi alapján lett a legmegfelelőbb?

Rowon