Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#169427) McJoker


McJoker
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy workstation összeállításához. Jelenleg egy Dell G5 5587-es laptopot használok munkára, egyelőre kiszolgál, de a 8. genes i5 kezd kevés lenni szimulációk futtatásához. Az utóbbi pár évben nem nagyon követtem a fejlődést így inkább segítséggel állítanék össze egy megfelelő konfigot. :) A cél az lenne, hogy ne is legyen feleslegesen overkill, de lehessen vele boldogulni, tudom ezt azért elég nehéz belőni.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
A főirány Pyrosim szimulációk futtatása lenne, ez elég erőforrás igényes, főként a processzort használja a program, ezért minimum 8 magtól indulnék. Emellett egyéb irodai és CAD programok, minimum 2 monitor kezelésére szükség van.

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

Gyakorlatilag mindenre szükség van, lentebb részletezem a megközelítő igényeket.
Processzor: minimum i7, de látom, hogy a 10. genes 8 magos, a 12. genes már 12 magos nem sokkal drágábban, így lehet érdemesebb már a 12. gen felé építkezni, de itt van szükségem a szakik tudására, hogy pl. egy 12. genes i7 vagy egy korábbi i9 rendelkezik jobb ár/teljesítmény aránnyal.
Alaplap: nincs különösebb igény, de azért lehessen hangszórókat csatlakoztatni külön hangkártya nélkül (bár ez gondolom ma már alap). Esetleg egy M.2 nvme csati jól jöhet, két SSD-t tervezek a gépbe rakni, ebből egy nvme és egy sata lesz nagy valószínűséggel.
Memória: 2*16 gb
SSD/HDD: nem szükséges ajánlani, ebből tudom, hogy kb. mi a jó.
Videókártya: valamilyen quadro-t gondoltam, de elég nagy a szórás (50-től 400 ezerig), nem tudom melyik a megfelelő nekem, nem videóvágás, vagy hasonlók a cél, ahogy fent írtam, de legalább 2 monitort ki kell szolgálni és a szimulációkat 3D-s modellekben futtatjuk, viszont maga a program inkább processzort igényel.
Ház: halknak kellene lennie, mivel 1-1 szimuláció lefutása akár napokig, hetekig is tarthat, asszony azért tudjon aludni éjszaka (a gép nem a hálószobában lesz). :D
Táp
Billentyűzetet, egeret megoldom.

4. Mennyi a kereted rá?
400-500 ezer, nyilván a legjobb lenne megúszni 300-ból, de szerintem az elég necces, így inkább onnan közelítem meg, hogy annyi amennyi szükséges a jó ár/teljesítményhez, de nem kell feleslegesen overkill konfiguráció sem.

+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Fontos szempont a stabil működés, ne főjön meg több napos terhelés alatt sem és nem baj, ha csendesen üzemel. Nincs szükség csillogó-villogó megjelenésre, nem kell RGB világítás stb. (éjszaka is menni fog a gép). Lehet akár intel vagy ryzen konfig is. Remélem nem hagytam ki semmit. :)

Köszi előre is a segítséget!

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.