Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
válasz Xmodule #65591 üzenetére
Nekem Asus H87-PRO van, nem tudom mennyit variálhattak rajta az új chipset után, de fél éve megvan és eddig tökéletes. Se hang, se fagyások, se zörgés, minden kőszikla stabilan működik.
Amúgy az, hogy milyen zörejeket hallasz a hangfalból, azon is múlik, hogy milyen a földelés a lakásodban és mi van még egy szálra kötve az számítógéppel/erősítővel együtt.
Amúgy szerintem nem számít, hogy milyen márkájú VGA-t raksz bele. Sőt... nekem hiába Asus/Asus, az MSI Afterburnerrel van húzva a kártya
71% víz
-
schray
tag
Alaplap+processzor kombinációt keresek 30e Ft-ig, elsősorban intelt, ATX vagy mATX méretben.
Általános felhasználású gépbe kell, XBMC, netezés, éjszakára letöltések, néha egy-két régebbi játék, ilyesmik. Lesz mellette 8Gb memória meg később egy Asus 650GTX, így az integrált grafika nem olyan fontos.Én az Intel Pentium G3258-ra és az MSI H81M-P33-ra gondoltam. Vélemény?
71% víz
-
schray
tag
válasz DR|FTK|NG #65599 üzenetére
Itt azt írják nem kell feltétlenül Z-s lap alá, hogy kicsit túlhúzd: http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-b81-cheap-overclocking,3888.html
Azért gondoltam erre a kombinációra, mert ha netán később kevés lenne, egy kis tuninggal meghosszabbítható a konfig élete (használhatóság szempontjából)71% víz
-
schray
tag
válasz DR|FTK|NG #65602 üzenetére
Tuning nélkül is erősebbnek tűnik, mint a G3220, meg az alaplap is overkill kissé a rendszerhez, a csatlakozók nagyrészébe max por fog kerülni, sose lesz használva.
Ráadásul ugyanennyi pénzért van Asus H81PLUS is, ami nekem szimpatikusabb. Nem kötözködök, félre ne érts, csak érdekelne miért épp ebben a kombinációban hiszel71% víz
-
schray
tag
válasz Bolobi #65560 üzenetére
Néhány funkcióban több (Intel Rapid Storage, boot guard, M.2 ) és ha erre a deszkára építenél később újabb cpu-val rendszert, akkor a z97 talán időtállóbb... De ha a fentieket nem használod és hosszabb távon elvagy ezzel a procival, ehhez a kerethez egy Z87 sokkal jobb döntés. Egész jó Asus lapok vannak Z87-el 30e környékén, míg Z97-re 30 felett kezdődnek.
71% víz
-
schray
tag
válasz oszkarfincs #65609 üzenetére
Milyen procihoz kell egyáltalán? az i5 elég tág fogalom... generáció + "K vagy nemK" minimum kellene. Pl felesleges még a H97M is, egy Haswell nemK i5-öshöz, de ha az a terv, hogy broadwell-t tuningolsz majd, akkor Z97
71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65611 üzenetére
Igen, korrekt kombinációnak tűnik, habár én H87-et vennék inkább, ehhez a procihoz gazdaságosabb
Én ilyesmivel mennék:
Asus H87PRO
Crucial Ballistix 8gb CL8 1600Mhz
Asus GTX760 SSU OC
i5-4590[ Szerkesztve ]
71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65614 üzenetére
Igen, kb egy tízessel jelenleg. Fentebb beszéltük épp valakivel, hogy a mostani procikhoz egy-két spec funkción kívül nem nyújt többet. Továbbmerészkedek: B85 vagy H81 is elég lehet, attól függ, milyen bővítési igényeid vannak a későbbiekre nézve.
szerk: Annyira macera van, hogy a korábbi alaplapoknál kell egy BIOS frissítés, hogy menjenek rajtuk a Haswell Refresh procik
[ Szerkesztve ]
71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65616 üzenetére
Tavasszal 24ért vettem
Ha hosszabb távra gondolkodsz, jó ötlet a H97Még a RAM-ra nézz rá, ugyanennyiért van Crucial CL8 is
71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65619 üzenetére
Mindkettő jó márka, egyikkel se lenne gondod, de a Crucial CL8, ami egy leheletnyit kisebb késleltetést jelent. Teszteken kimutatható, gyakorlatban nem biztos, hogy érezhető különbség, de papíron a CL8 gyorsabb.
71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65622 üzenetére
ha jól látom csak sata express és m2
http://prohardver.hu/hir/asrock_z97_h97_alaplapok_fatal1ty.html71% víz
-
schray
tag
válasz Gombikácska #65624 üzenetére
Igen, ezek ilyen nagyon kicsi csatlakozók, nem kell külön felfogatóhely az SSD-hez, az egész SSD kb úgy néz ki, mint egy memóriamodul (tdképpen az )
71% víz
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65665 üzenetére
Személy szerint a DDR4-et még baromi drágának tartom, kevés a plussz, amit a felárért fizetsz. Ráadásul - hozzáértőbbek, cáfoljatok meg - a jelenlegi CPU-k mellett még az is előfordulhat, hogy lassabbak általános felhasználásban, mint egy hasonló árú DDR3, mivel a késleltetések jóval nagyobbak (DDR3-ra CL7 is van, DDR4-re CL15 a jellemző, ahogy láttam) és a nagyon magas órajelekhez meg komoly tuningra lesz szükség. Az igazság az, hogy valószínűleg minimális az eltérés, tutira nem érzékelnél akkora többletet a felhasználási élményben, mint egy 4K monitor + 980GTX dual SLI /DDR3 esetén. (nem azt mondom,hogy a DDR4 árán kijön, de ha nem játékfejlesztésre kell, akkor az X99 meg a DDR4 inkább ékszer/luxuscikk, mintsem racionális beruházás) Persze a szintetikus teszteken párszáz ponttal ráverne a DDR4. Yaaay, dejó
Azt már neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél és mire, mekkora keretet szánsz (meg hogy most veszed meg, vagy három év múlva, kiforrottabb piacon, harmadáért, addig meg high-end DDR3)
71% víz
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65670 üzenetére
Már felmerült itt többször is, hogy a Z97 és a Z87 között sincs akkora nagy ugrás, hogy feltétlenül megérje +10K. Van M2 SSD, meg Sata express, és nem kell BIOS frissítéssel vacakolni a Haswell Refresh procikhoz (és a későbbiek is nagyobb eséllyel támogatják a Z97-et) de ha hosszú távra veszel procit és nem izgat az M2-es SSD, akkor igazából a Z87 is bőven megteszi. A Sabertooth-nál csak egy leheletnyit túlzok, ha azt mondom, hogy kb elpusztíthatatlan alaplap. Persze a Gaming szériákkal se jársz rosszul, többnyire erős tuningban gondolkodó vásárlóknak szánják, így elektronikailag és hő szempontjából nagy a teherbírásuk. Azért lásd egységben előbb a konfigot, akkor látod, hogy mire lesz szükséged. Szerintem kb az alaplap az utolsó komponens, amit érdemes kiválasztani...
Streaming?
Szerintem a java a külső egységen, vagy a videókártyán (Shadowplay esetleg) múlik, de ebben nem vagyok igazán otthon. Az igazság az, hogy a szolgáltatások többsége "jó ha van, de ha nincs az is jó", a lényeg, hogy legyen egy nagyon stabil alaplapod (pl.Asus) ha tuningolsz, egy (vagy több) bivaly videókártyád + hozzá a simán mehet legkisebb cpu+ram ami még nem fojtja le a videókártyát.Tuning, chipset, ddr4, extra szolgáltatások... mindegyik szerepe és hatása eltörpül a videókártya mellett. Olvastam teszteket, ahol kb egy konyhai vágódeszkára tűztek rá egy 780Ti-t, meg egy Pentium G3*** ~20ezer forintos processzort és megdöbbentő eredményeket produkált (100+ fps egy-két éves játékokban) Hacsak a játék valamiért nem kívánja meg az extra számítást (pl Watchdogsnak kell a 4 mag) akkor úgyis minden a videókártyán múlik.
71% víz
-
schray
tag
válasz Picturemaker #65677 üzenetére
Jah, hát nézőpont kérdése. Arra amire én most használnám nekem is drága lenne, de ha nem 2-3 évre veszek lapot, hanem pl 5-re, akkor tuti olyat vennék
71% víz
-
schray
tag
válasz Picturemaker #65677 üzenetére
A Z chipset nem kezeli alapból a szorzózármentes procikat? Azt tudom,hogy a H**-nál kell egy BIOS frissítés és akkor korlátozottan, de lehet húzni. A Haswell Refreshnél biztosan kell a BIOS frissítés a *87 chipsetekhez, meg a H**-ba is kell *K-s proci esetén, de olyanról még nem hallottam, hogy egy generációs Z+K esetén kelljen. (ha van ilyen, az nagyon gáz )
71% víz
-
schray
tag
válasz MiklosSaS #65681 üzenetére
Z-s alaplap ami megsült? Hm, biztosan a gyártó hibája, esélytelen, hogy ész nélkül babráltak vele...
Crysis3 - a PhysX a gpu-n ment, vagy a cpu-re volt állítva? Utóbbi esetben nem csoda... Írtam is, nem minden játéknál élhető, meg nyilván baromság, szélsőséges példa, viszont jól illusztrálja, amit mondani akartam: ár/érték arányban gamer konfig esetén a videókártyába ölt extra tízezreseket érzi meg legjobban az ember (ésszerű határokon belül) a többi extra dolog gyakran csak nüansznyi változást hoz, vagy csak szintetikus teszteken érsz el vele nagyobb pontszámot.
71% víz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest