Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

Egy kis OpenVPN segítség kellene. Idén lejárnak az eddig használt openvpn certjeim, ezt még valami régi linux szerveren generáltam, az elmúlt 10 évben tök jól működött.

Most a mikrotiken generáltam egy új CA, Server, Client certeket, és szépen elkezdtem átállítgatni a linux szervereim a nagyvilágban, hogy azt használva konnektáljanak. Centos6 és centos7 alatt ezek problémamentesek, pár egyedi esetben, ahol nem frissitgettem a szervert önszorgalomból ott most szükséges volt az openvpn csomag frissítése.

A problémát egy win2016 szerver és két win10-es kliens okozza, ezeken képtelen vagyok működő kapcsolatot létrehozni. A kliens amivel próbálkoztam a community oldalról letölthető openvpn-install-2.4.8-I602-Win10.

A kliens logban kapok egy ilyen hibát
    VERIFY ERROR: depth=1, error=unsupported certificate purpose: C=HU, O=C..... Kft, CN=s.........hu
    OpenSSL: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed
    TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error
    TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
    TLS Error: TLS handshake failed
    Fatal TLS error (check_tls_errors_co), restarting

Kipróbáltam egy mikrotiken is (bár két mikrotik között nem használtam ovpn-t), de csak kiváncsiságból, ha a client certet és kulcsot beimportálom már be tudok kapcsolódni, ha a Ca certet is, akkor pedig a "verify server certificate" opciót is bekapcsolhatom, a kapcsolat létrejön, stabil, stb.

Amit még kipróbáltam: a Ca.cert és Server.cert -eket beimportáltam, trusted rootba, de semmi javulás. Igazából a win2016 szerver a gázos, azt jó lenne el tudnám érni anélkül, hogy bárkinek be kéne loginoljon.., kínomban azon gondolkozom, hogy kirakok egy olcsó kis boardot az ügyfélhez..

Új hozzászólás Aktív témák