- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
A korábbi NAT fordítgatásra:
Nos, én nem szeretek külső elem(ek)től függni, márpedig ez a MikroTik DDNS tipikusan ilyen, nem nálam fut, nem én felügyelem, szóval nem egy főnyeremény véleményem szerint.
Az alapötletet tehát kissé átdolgoztam, íme.
Ekold leírása alapján felvettem az alábbi szabályt, és a tényleges portátirányítást:
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.0.0/16 src-address=192.168.43.0/24 comment="required to use the public IP in LAN same as WAN"
add action=dst-nat chain=dstnat dst-address-list=wan dst-port=1194 protocol=udp to-addresses=192.168.43.6 comment="openvpn"Utána létrehoztam a /ip firewall address-list helyen a WAN listát, egy elemmel, ami a publikus WAN címem.
Na ehhez csináltam egy olyat, hogy PPPoE on_up esetén lefuttat egy szkriptet, ami a PPPoE interfész címével felülírja a korábbi WAN címet az address_list esetében. Így gyakorlatilag ha van net, nincs olyan eset, hogy ne működne a szabály belső hálóról WAN címre.
Ha kiadok egy /interface pppoe-client majd disable 0 enable 0 sort, az ekvivalens a PPPoE szakadással? Az a baj, hogy a 168 óra leteltével nem leszek a router közelében, tehát ha meggárgyul, elég nehezen tudom helyrerakni, szóval valahogy kéne tesztelni. DIGI a szolgáltatóm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Viccrovat
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest