Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8000) Watercolour válasza adika4444 (#7995) üzenetére


Watercolour
aktív tag

"Az egyik, hogy ez a kis dobozka elég forrófejű, érdemes megtámogatni valami hűtéssel?"
Hasonló témában kérdeztem a supportot a RB4011iGS+RM routeremről, azt válaszolták, hogy az eszköz -40 és +70 celsius fok közötti környezeti hőmérsékletre tervezték, szóval megnyugodtam.

IPv6-tal kapcsolatban még nekem sem tökéletes Digin a beállítás, mert 2 dolgot nem tudom, hogyan kellene megoldanom:
- PPPoE reconnectkor kérjen új prefixet, ezt valószínűleg halál egyszerű megoldani, csak még nem foglalkoztam vele
- Új prefix kérése esetén valahogyan értesíteni és erőltetni a klienseket (saját gépeim), hogy ők is kérjenek új címet, mert jelenleg ha 7 naponta szakít a Digi, vagy nyomok egy kézi PPPoE reconnectet, a gépek nem tudnak IPv6-on kommunikálni, mert másik prefixet oszt ki a digi... Nyilván nagyon rövid lease time-mal meg lehetne oldani, de ez elég szar megoldásnak hangzik.

(#7998) bambano
"ipv6 vagyis VÉHAT esetén a belsőhálózati ip címet is a digi adja. tehát a belső hálózaton az ipv6 címed lejárati ideje nem lehet több, mint amennyi a külső címedé."

IPv6 esetén nem szokás NAT-olni, éppen az a lényege, hogy tengernyi cím van, minden eszköznek lehet és lesz is publikus IPv6 címe. Azért kapsz a Digitől egy teljes /64 prefixet, hogy bőven jusson minden eszközödnek saját publikus IPv6 cím.
Ezért érdemes figyelni arra, hogy a routereden állíts be értelmes IPv6 tűzfalszabályokat, hiszen közvetlenül az internetről elérhetőek lesznek a gépeid.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.