Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7579) Beniii06 válasza DjTomboy (#7578) üzenetére


Beniii06
őstag

A Padavanon kívül még érdemes lenne megnézned az openwrt/lucl-t. Ezeket azért írtam mert jó pár ilyen 20-30-ezres routerekre rámegy és felépítésre, elvben hasonlóan működnek a mikrotikhez, viszont sokkal kevesebb beállítási lehetőség van bennük, de legalább minden mezőhöz van magyarázat openwrt-n, míg itt nincs. Maradna a videózgatás, fórumok böngészése és kitartó próbálkozások, Nem is az alap beállítás a nehéz, hanem a saját műveletek megalkotása és kivitelezése, ahhoz nem nagyon van segîtség fórumokon kívül.

A winboxot nézd meg hogy működik, mert cli-ben programozni esélytelen(egyedi logikája van), annak aki naponta nem ezzel foglalkozik(többek között én sem és én is kezdőnek tartom magam).

Az usb-s megosztásra nem tudok mit mondani, mert a 4011-en nincs usb. Tudtommal smb-re lehet felcsatolni az usb-t, de az is primitív, max konfigok/logok kiírására lehet jó, ha nem tévedek.

Amíg megjön a hap ac2, olvasd át a korábban topiktárs által linkelt leírást. Van benne quick set(up), de azért kár ilyen eszközt venni. Max tanulásra alkalmas, hogy megnézed mit kellett volna neked beállítani kézzel. Sok videós anyag is megtálálható YT-n, érdemes lehet azokat is megnézegetni.

"Got any other secret weapons?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.