Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7450) Beniii06 válasza vargalex (#7446) üzenetére


Beniii06
őstag

Nem is értem, hogy a "Milyen routert" topicban miért nincs az ajánlottak között. Pedig meglepően olcsó is...

Mert utána mindenki ide lenne irányítva, hogy "összedugtam, villog, nincs nett"(direkt írtam kettő t-vel, árukeresőn találni ilyen kommenteket), "hol van ezen a wan/lan port", "hol kell ezen wifi jelszót állítani" és társai kérdések. Jó szokás szerint próbálnák elérni a webfelületet az 1 es porton és néznének, hogy nem jön be semmi, főleg nem a 192.168.1.1 és 192.168.0.1 címen. Az ilyen felhasználók igényeinek bőven elég az asus/tplink/tenda, van net, erős a wifi és kész, meg nem is szeretne mindenki órákat ezzel foglalkozni(kitartás és kutakodás kell hozzá), hanem szeretnék 2-3 kattintással letudni a dolgot. Max komolyabb DHCP, lan képességeket akarnak. A quick setup menüt most hagyjuk ki a témából, azért kár ilyen eszközt venni.

Elég sokat elárul, hogy az emberek többségének elég a szolgáltató által biztosított eszköz és általában, csak akkor vásárolnak saját routert, hamár keveslik a wifi sebességet/lefedettséget vagy egy komolyabb terhelés alatt megroppan az ONT/HGW és itt a szolgáltatói topikokban javasolják saját eszköz használatát, egyébként is egy laikusnak router és router között nincs különbség így már ezer forint különbséget sem fog megfizetni, főleg ha a tendának 3 antennája van, ennek meg egy sem, ja és ennek a dobozára sincs ráírva, hogy 1200+ Mbit :C

Ilyen téren talán felhasználóbarátabb az ubnt, de ott az ap-jukon kívül nem ismerem a termékpalettát, árakat.

"Got any other secret weapons?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.