Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5928) janos666 válasza pappkarcsi (#5921) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A seamless-roaming cikket szerintem felejtsd el. Legutóbb pont emiatt vettem itthonra Mikrotik hAP AC2-ket (más célra ismertem és szerettem már a márkát), de nálam nem látszik segíteni semmit a roaming-on a CAPsMAN, és így azóta is furdal, hogy az Ubiquiti cuccai jobbak lettek-e volna erre a vágyra (roaming).

Szerintem csak egy port forward kell az NVR-ra, és azon keresztül éred el a kamerák real-time stream-jét is WAN-on, miután beléptél az NVR-ra a saját manager szoftverükkel (ha van ilyen funkciója az NVR-nak, nem ismerem a Hikvision-t), vagy amit már rögzített az NVR (ezt a "múltat" szinte minden NVR-on eléred).

Én személy szerint kihagynám az NVR-t, ha van a hálózaton valami amúgy is 24/7 online PC, vagy összeraknék erre valami kis gépet (Intel J szériás integrált deszkákból, vagy akár egy Raspberry, stb) ffmpeg-el rögzíteni az RTSP stream-et, és akkor lehet minden kamera a LAN-on vagy akár a WAN-ra is forward-olt.

Pl. egy egyszerű linux bash script kivált egy NVR-t.:
while :; do sleep 1 && ffmpeg -rtsp_transport udp -i rtsp://192.168.1.201/user=admin_password=yyy_channel=1_stream=0 -vcodec copy -an -t 3600 /mnt/data/surveillance/XXX/1/`date +%Y.%m.%d_%H.%M`.ts 2>/dev/null; done
Plusz egy cronjob ami törli a régi file-okat ebből a mappából. (Az URL persze márka/típus függő.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.