- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
üdv mindenkinek
Van itthon Mikrotik hAP AC Lite és 750r2 ezekkel elvoltam, de az utóbbit szerettem volna upgradelni.
Probléma a következő:
Vettem egy Mikrotik Routert. RB750Gr3
Első bekapcsoláskor lefutott a "Default Configuration Script", ami úgy állította be, hogy:
-A WAN port DHCP klienssel kap címet
-Az Ethernet interfészeket átnevezte (az ether1 mondjuk nem kapta meg a szokásos -gateway nevet, ez is furcsa volt)
-ether2 switch master port, stb.
-létrejöttek a szokásos tűzfalszabályok
Ezek után az első dolgom a Packagek frissítése volt (6.38-ra), majd a firmware frissítése a legfrissebbre (3.35-re, gyárilag 3.34 volt)
Majd utolsó lépésként lefuttattam a Reset Configuration parancsot (Do not backup-ot bepipáltam, keep User Configuration -t pedig nem)
Újraindult és arra számítottam, hogy újra le fog futni a "Default Configuration Script" és elkezdhetem az érdemi konfigurálást, (ami nálam kb. a port forwardok beállítását jelentené, + IPv6 tűzfal.), de eddig már ez előtt elakadtam:
A Default konfigurációs szkript össz-vissz annyit csinál, hogy az ether1-nek ad egy 192.168.88.1 címet. Ha a Quick set-et lefutattom (Router-t választom), akkor ugyen működik Routerként, de:
-nem nevezi át az interfészeket
-a tűzfal szabályok üresek
-egyéb hiányok, nem részletezemNekem úgy tűnik, hogy felülíródott a "Default Configuration Script".
Nem tudom, mit ronthattam el, nem először csinálok ilyet, én tehetek róla, vagy bugos?
Hogy tudnám visszaállítani olyan állapotba, mint ahogy első bekapcsolásnál szokott lenni?
Hogyan tudnám visszaállítani a "Default Configuration Script"-et?
(Reset gombot már használtam, az után se a normál szkript fut le, hanem az, ami nem nevezi át az interfészeket és nem hozza létre a tűzfal szabályokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest