Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz jaanoo89 #100266 üzenetére

Szerintem biztos, hogy nem minden új dolog az új tulaj érdeme, ahhoz túl kevés idő telt el, hacsak nem szóltak bele aktívan a dolgokba már a tárgyalások alatt. Szerintem inkább lehet benne az, hogy egyes döntéshozók szabadabb kezet kaptak, így jöhettek bizonyos változások (pl. új menü). A másik fele a dolognak az új szenzor, aminek köszönhetően elég sok és jelentős változás lett a gépen. Aztán persze a fene se tudja. :B

rob01: ebben nincs semmi új, ha jól látom. A két zoom nem biztos, hogy pro (nem is lenne értelme). Ha a csíkokat nézzük, akkor olyan 50-től indulhatnak majd és 200-300mm között lesz a végük. Én magam részéről két zoomot tartanék reálisnak, egy 35-100 szerűt és egy 90-250-et. A fényerő pedig attól függ, hogy hova akarják pozíciónálni a lencséket. A kisebb lehetne akár 1.8 vagy F2 is, a nagyobb inkább 2.8-4 körül, ha nem akarnak nagy batár kályhacsöveket villantani. A makró esetében a vonal pont a 100mm-nél a legélénkebb, és korábban is azt pletykálták, hogy egy 100mm-es pro makró fog érkezni 2:1 leképzéssel.
    Amúgy az a Tamron nagyon jó példa, mert kicsi, fényerős és FF. Ennek a 4/3 változata lehetne még kisebb is akár, bár mostanában nem feltétlenül ez a trend a rendszeren (amúgy, ha csak simán átvennék és adaptálnák, az is jó megoldás lenne, aka. 100-400). Mondjuk értelmét viszont nem nagyon látom a 40-150 mellett.

lugosi: zseniális a kis 60-as (és az ára is jó), de rövid, nincs ip53 szigetelése és nem tud semmi extrát (pl.: nagy tárgytávolság, nagyítás,, konverterek, stb). Én 100-150-es tartományban képzelnék el egy makrót, hogy legyen minél nagyobb tárgytávolság az ijedős dolgokhoz. A képstabbal sok minden kitartható már, pláne, ha lenne a lencsében is egy direkt makróra optimalizált változat.

Új hozzászólás Aktív témák