Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
3 vagy 6 hónapos lekötésre mit ajánlotok most...?
-
stangli
senior tag
válasz
pH érték
üzenetére
Amelyik Bank Oba tag, ott biztonságban tudhatod a pénzed 15millióig.
-
pH érték
aktív tag
Szerintetek érdemes bankba lekötni valamennyi pénzt? Mennyire megbízható?
-
stangli
senior tag
Ez a Commerzbankos ellemző sem normális
Habár tetszetős az oltogatós stílusa
'EUR/HUF (266,00 - 269,00): Miután beindult a licit, ideje nekünk is beugrani a "hová várjuk az eurót fél éven belül?" versenybe. Minden bátorságunkat összeszedve, és leporolva a hosszú évek munkájával fejlesztgetett, csiszolgatott gazdasági előrejelző modellünket, arra a következtetésre jutottunk, hogy kétszázvalahol lehet az alja egy éven belül, de természetesen aki ezt komolyan veszi, annak csak azt tudjuk mondani, hogy ne tegye, mert mi sem gondoltuk komolyan. Kérdés, hogy más, nálunk sokkal nagyobb, és sokkal szebb modellel rendelkező elemzőházak komolyan gondolják-e például a 250-et és az alatta lévő misztikus tartományokat. Pironkodva bevalljuk, hogy modellünk nincs is, néhány 1:35-ös méretarányú műanyag makett porosodik ugyan a polcon, de abból meg nehéz előrejelezni az árfolyamot - bár az erős forint ezek árának is igen jót tesz/tenne. A nemzetközi hangulat jó, a kockázatra éhes befektetők veszik a magyar állampapírt, mint a cukrot, vágtassunk hát tovább a piac szilaj paripáján, hangosan kacagva, lobogó hajjal bele az aranyló naplementébe. Ha már említést érdemlő piaci fejleményekkel nem szolgálhatunk..."
-
tkazmer
addikt
válasz
attiati
üzenetére
oh, ez remek, akkor majd benézek a közeli k&h bankfiókba, amikor legutóbb jártam ott (céges számlát ott vezetjük), úgyis nagyon rá akartak beszélni egy magán számla megnyitására

más: tudja valaki, hogy miért azonnal teljesült egy eladási megbízásom ebrokerben? legutóbb még T+3 napos volt, most meg 4 és fél perccel a megbízás kiadása után már meg is szabadultam a felesleges MOL készletemtől, és az ellenértéke rögtön meg is jelent a számlámon.
nem vagyok nagy trader, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi 1 évben hányszor adtam el, de eddig mindig T+3 nap volt az elszámolás. -
chungee
addikt
Nem eppen megtakaritas, de itt tobben biztos jobban tudjak a jovot mint en
. Van nemi USD-m. Szerintetek varjak vele meg vagy valtsam be minel elobb
Mert mar igy is elegge rosszul jartam. Most mar csak 188 HUF a dollar 
-
stangli
senior tag
Tudom, hogy ez nagyon off, de nem hagyhattam ki

-
stangli
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Na akó ráérzett a piac ízére.
Lehet beleszippant reggel a levegőbe oszt tudja, hogy merről is fog fújni a szél 
tkazmer: az equitasnal csak tdt-ben lehet shortolni, szerintem az ebrokinál is, ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
de a legbiztosabb ha felhívod az ügyfélszolgálatukat 
-
tkazmer
addikt
egy kis technikai segítségre lenne szükségem. shortolni vagy mit szeretnék, tehát arra játszani, hogy egy részvény árfolyama esni fog.
ilyenkor ebrokeres felületen mit kell beállítani az új megbízásnál? próbáltam olyasmit, hogy beállítottam egy limitáras, normál eladást, amely a visszavonásig érvényes. normál helyett még tdaytrade-et lehet választani, de én olyasmit nem szeretnék, limitáras helyett pedig stop limitet, azt viszont nem nagyon tudom, micsoda
A megbízás érvényessége pedig állítható napi, szakasz, visszavonásig illetve egy megadott időpontig között. -
Inv1sus
addikt
Anyám jobban tőzsdézik, mint én, pedig az égvilágon nem csinál semmi utánajárást
. Tud valamit. 
-
efge
aktív tag
nézegetem a sima bankszámla ajánlatokat, júliustól megint vágtak a kamatokon...
mi a buktató az axa bank 14.09% ebkm számlájában? mindenhol máshol már csak 10.5% az akciós kamat, ők meg adnak ennyit határozatlan időre....
-
Inv1sus
addikt
Szerintem be is fejeztem a tőzsdézést egyelőre
Ma nyerészkedtem lovét a mol-lal aztán jött egy szép zuhé csak úgy. Tisztára mintha lottózna az ember. -
Inv1sus
addikt
Valaki magyarázza már meg, mert nem értem:
Ha 3005-re adtam szerződést az Equitasnak, akkor miért adják el 3000-ért? Csak limitárat adtam meg. Akkor annyiért is kellene eladniuk nem?
-
attiati
veterán
sláger rádió, boros bochkor, márta nénis rész....
Feliratkozott egy hírlevélre, amiben még az ő hetvenx éves agyának is felfogható módon nagyon jókat írnak. Szó szerint így mondta, nem én gúnyolódom.
kiről van szó?
tótandrás....

-
stangli
senior tag
Érdemes átolvasni a Raiffeisen Bank harmadik negyedévi előrejelzését. Vannak benne érdemre méltó gondolatok, minden befektetni vágyó számára.
-
Inv1sus
addikt
Tudtok adni valami linket, ahol az amerikai részvényeket lehet szemmel tartani? Lehetőleg realtime kellene.
-
attiati
veterán
ez egy jó összefoglaló, független vélemény:
A devizahitelektől az őszödi beszédig - Mit lát, ki Londonból ránk tekint?
2009.07.08 13:15Megosztás
Hol rontotta el a világ, hogy most ilyen súlyos válsággal szembesül? Amerika itt a ludas, vagy Európa pénzügyi rendszere is rosszul működött? A tengerentúlon vagy Európában kezelik jobban a válságot? Miként látják a világ egyik pénzügyi központjában, Londonban Magyarország helyzetét és devizahiteleinket? Meddig tart a válság és mi vár a pénzügyi szektorra a rossz idők elmúltával, s mi lesz ebben a szabályozás szerepe? Duncan Martin, a Boston Consulting Group londoni partnere, a Royal Bank of Scotland korábbi kockázatmenedzsere Budapesten járt, és készséggel válaszolt a Portfolio.hu kérdéseire.Portfolio.hu: Ön a kockázatkezelés területén szerzett kiemelkedő tapasztalatokat az elmúlt évtizedekben, mit gondol, melyek voltak azok a fő kockázatok, amelyeket a világ alulbecsült, és végül a válság kirobbanásához vezettek?
Duncan Martin: Az elsődleges kockázatok a jelzáloghitelekben rejlettek az USA-ban, és különösen az a technológia volt veszélyes, amellyel ezeket az eszközöket értékpapírosították. Az újracsomagolt termékek kockázatai nem voltak kellően felmérve, vegyünk egy számot: ha 62% helyett az emberek 68%-ának hiteleztek, azt gondolták, az újabb 6% csak annyira, vagy maximum kétszer annyira lesz kockázatos, mint az 56%-tól a 62%-ig terjedő réteg, de végül ők már tízszer olyan kockázatosnak bizonyultak. Minél tovább mentek, annál rosszabb és rosszabb lett ez a szám, rosszabb, mint korábban bárki gondolta volna, hisz ezt megelőzően nem is volt ekkora hitelboom. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa volt, s mivel a bankok el voltak halmozva a kockázatosabbnál kockázatosabb követelésekből összecsomagolt papírokkal, bekövetkezett az első hullám. A részvénypiacok zuhanni kezdtek, hatalmas összegeket buktak a befektetők, a hitelcsatornák kiszáradtak. Az emberek alapvetően alulértékelték a valószínűségét, hogy ez bekövetkezhet. Ha a főnököm azt mondja reggel, hogy ma este nem lesz forrásunk, azt mondom, őrült, pedig ez történt. Minden befektetési bankár azt mondta volna, na, ilyen nincs, de pontosan ez az, ami megtörtént. Azt gondolom, a két leginkább alulbecsült kockázat az USA-ban nem volt más, mint a strukturált hitelek felfuttatása és ezek minősége.
P.: Tehát elmondhatjuk, hogy a válság teljes egészében az USA pénzügyi rendszeréből indult el?
D.M.: Nos, az európai bankok és biztosítók nagy vevői voltak ezeknek az eszközöknek, így tulajdonképpen hitelezői voltak az eseményeknek. Ha nem finanszírozták volna mindezt, vagy nem tulajdonoltak volna ezekből az eszközökből, nem lett volna probléma, nem lett volna rövid távú pénzügyi válság Európában. Hosszú távon azonban az amerikaiak óriási fogyasztásán keresztül, a kereskedelmen, a turizmuson, a divaton, az élelmiszeriparon, a fogyasztáson keresztül befolyásolta volna egyébként is Európa gazdaságát a válság. Amerika GDP-je a világ GDP-jének negyede, az amerikai fogyasztás pedig ennek 80%-a. Efölött nem tud szemet hunyni Németország, de a többi európai ország sem.
P.: És mi a helyzet a válságra adott válaszokkal? Mi jobb, az amerikai vagy az európai út?
D.M.: Nincs európai út. Válasszuk szét egymástól a bankmentő csomagokat és a fiskális élénkítő programokat. Ami a bankokat illeti, mi Nagy-Britanniában szerintem elég jól véghez vittük a válságkezelést. A Northern Rock, a RBS és a Lloyds megmentése drága volt ugyan (50 milliárd tőke, 250 milliárd hitel és 100 milliárd font garancia ment rájuk), de helyes és sikeres lépés volt ezek stabilizálására. Az USA-ban minden intervenció másképp nézett ki. A Bear Stearnst eladták, a Lehmant csődben hagyták, a Washington Mutualt feldarabolták, a Fannie Mae és a Freddie Mac tekintélyes feltőkésítést kapott. Az amerikai intervenciós lépések nagyon sokfélék voltak. De Amerika rengeteg pénzt vesztett ezekkel, irdatlan pénzt beleöltek, ráadásul nem voltak elég konzisztensek, talán azért is, mert gyorsan kellett cselekedniük. Emiatt rengeteg pénz elfolyt a semmibe. Ami a kontinentális európai országokat illeti, nagy a vita arról, kell-e egyáltalán fiskális beavatkozás. Itt alapvetően jobban működnek az automatikus stabilizátorok (pl. a munkanélküliségi ellátás, a szociális juttatások). Írországban például nincs is erre lehetőség, elfogyott a pénzük.
P.: Vagy említhetjük itt Magyarországot is...
D.M.: Pontosan. Európában rendkívül különbözőképpen reagálnak a válságra az egyes országok, és nincs centralizált megoldás. Az Európai Központi bank nagyon konzervatívan cselekszik, de egy ilyen intézménynek konzervatívnak is kell lennie.
P.: Mi a vélemény Londonban Magyarországról és azokról a problémákról, amelyek az elfutott devizahitelezés miatt következtek be?
Különbséget teszünk az egyes kelet-európai országok között. Vannak - pl. Lengyelország - akiket kevésbé érint a válság, és ott vannak a balti országok, akiket jobban. Magyarország valahol a kettő között helyezkedik el. Magyarországon a devizahitelezés története immár hosszú időre nyúlik vissza, évekig hiteleken élt az ország. Ez számos meghasonlást és zűrzavart idézett elő. 2006-ban volt talán az a botrány, amikor a miniszterelnök azt mondta, hazudott, hogy újraválasszák?
P.: Igen.
D.M.: Nos, Magyarországnak nagyobb előnyöket kellett volna kovácsolnia a hitelboomból felépített gazdasági feltételekből. A késő 90-es években Mexikóban dolgoztam. Az emberek csak vették fel egymástól a hiteleket pezóban és dollárban egyaránt, és nagyon rossz vége lett. Nincs a pénzügyekben ingyen ebéd. Kelet-Európa most hasonló csapdában van: attól függetlenül, az emberek tudatában vannak-e annak, hogy árfolyam-kockázatot futnak, azt futnak. A szabályozók részéről nem volt szerencsés lépés, hogy ekkora arányban megengedték a devizahitelezést. Az ázsiai válság során is ez volt a helyzet, ahol a helyi valuták jelentősen leértékelődtek.
P.: Sajnos nekünk ez késő bánat, de tekintsünk a jövőbe: meddig tarthat a válság?
D.M.: Néhány évig el fog tartani. Még egyszer tehát: az első hullám az USA-ban volt, utána a pénzügyi szektoron keresztül átterjedt Európába, a nyersanyagpiacok összeestek, majd az export is összezuhant. A kelet-ázsiai válság során is így volt ez, az érintett országok GDP-je több mint 10 százalékkal esett, a bankok között megrendült a bizalom, nehezen lehetett hitelhez jutni, az emberek nem vásároltak kocsit, tv-t, és nem mentek nyaralni sem. A válságnak több szakasza
-
attiati
veterán
válasz
stangli
üzenetére
Várjál, az egy heti bontású chart, a jelzése is olyan időtávra szól.
Mondjuk csak elképzelni tudom, hogy ahhoz a szinthez milyen tényezők együttállása kell a világban, realitását nem látom.
Kb egy "csak megrendezett válság volt" című világhangulat kéne, aztán még nagyobb kopp lenne.
-
stangli
senior tag
-
stangli
senior tag
Lesznek itt még izgalmas dolgok

-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Ezzel van valakinek tapasztalata?:gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyv Valaki pl. nyert ilyennel itt?
-
stangli
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Inkább a biztosításokra gondolnék, hogy hány ember vásároltatja vissza kötvényét, miként reagálják le a biztosítók éstb... mert nem kevés ember fizet be csak az adókedvezmány miatt...
ja ja váltottam, már úgy éreztem, hogy túl fiatal annak avatarnak a kisugárzása... tudod a napi arc feeling

-
stangli
senior tag
Azért kiváncsi vagyok, hogy a megszűnő szja kedvezményekre, hogyan fog reagálni a piac
Megszűnő szja-kedvezmények:
tandíjkedvezmény
alapítványi kedvezmény
háztartási kedvezmény
biztosítások kedvezménye
alkalmi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmény
magánnyugdíjpénztári kiegészítő tagdíj kedvezményeMegmaradó szja-kedvezmények:
családi kedvezmény
önkéntes pénztári kedvezmény
nyugdíj-előtakarékossági kedvezmény
őstermelői kedvezmény -
Inv1sus
addikt
Mennyinél fog megakadni az otp, hogy újra meginduljon majd felfelé?
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
mire gondolsz?
Hozamra ugyanazt kapod.
Esetleg a tranzakciós- és bankköltségeket érdemes összehasonlítani: folyószla, épszla vezetési díj...
De egy szlavezetésért eléred több alapkezelő termékét.
Talán még annyi, hogy a pénzelszámolás napja eltérhet 1 nappal. Erre majd Fless mond többet, de ugyanaznapi árfolyamon számolják el, mintha bankban vennéd.Viszont most nézem, hogy hozamplaza felszámol 100-100 ft jutalékot eladásra, vételre is olyan alapra, ahol az alapkezelő csak eladásra számolja fel. Legalábbis hozamplaza honlapja szerint. Viszont simán benézhették, és lehet elírás lesz, tudom hogy megy

A lényeg, ha ugyanazt a 2-3 alapot fogod adni-venni, mint eddig a bankodnál, akkor maradj bankban. Hozamplaza előnye, hogy egyhelyen eléred rengeteg alapkezelő alapját.
Amiatt se érdemes, hogy eddig vetted x bank buxindexkövető alapját, és ezentúl y bank buxindexkövetőjét akarod. Kivéve ha van olyan szakmai rálátásod, amivel meg tudod indokolni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amiatt már érdemes lehet, hogy eddig a bankodban nem érted el az indiai piacot, ráadásul neked usd-ben elszámolt kell belőle, és mellé meg továbbra is váltogatni akarsz a $ betétalapodra.
-
stangli
senior tag
válasz
Boyfish
üzenetére
"Sell in may and go away" effektus van a bét-en... kereskedni mostanában kész tragédia, szvsz irányt elkapni dt/tdt-ben majdnem lehetetlen, rövid/közép távon fantáziát nem nagyon látni most per pill... talán szeptember, október környékén... mindenki kivár, nyaral éstb...

-
fLeSs
nagyúr
válasz
stangli
üzenetére
ez nyilván a befektetéshez kötött életbiztosítás ellen szól, mert sok-sok milliomos (köztük egyébként jópár miniszter is ha láttátok a vagyonnyilatkozatukat) ebben tartja a megtakarításait (lopott, tisztára mosott pénzt
), ahhoz ugyanis az állam semmilyen körülmények között sem nyúlhat hozzá és ha 10 év után veszed ki, akkor kamatadómentes, azért az a 20% elég sok. meg ugye ott az évente visszaigényelhető 100 000 vagy (120 000?) pénzecske.így viszont nem lesz semmi, ami az UL mellett szól (kivéve a hozzáférhetetlenség). nem baj, jó nekem az a hozamplaza is.
-
Ugyanilyen lépés a magánnyugdíjpénztári befizetések vagy pl. az üdülési csekk tervezett megadóztatása. Teljesen átgondolatlan lépések, valószínüleg úgy születtek, hogy páran leültek és megpróbálták kitalálni, hogy milyen lépésekkel lehetne a legnagyobb kárt okozni a magyar gazdaságnak.
-
Boyfish
senior tag
válasz
stangli
üzenetére
Szevasz ez nem teljesen van így...
Egy csomó nyugdíjmegtakarítási terméket a számla, vagy megtakarítás tulajdonosa is kezelhet, és ugyanolyan termékekbe rakhatja az ember, mint bármelyik lakossági befektetés, és mindez kamatadó mentesen, tehát az a 20% különbség azért sok. -
stangli
senior tag
Kamatadómentesség? pfff szvsz ha ebben az esetben az adókedvezményt megszüntetik akkor a legtöbb ember nem azon fog rágódni, hogy kamatadómentességet kap, hanem azon, hogy miként szedje ki a pénzecskéjét és fektesse valami jövedelmezőbbe... mert ugyebár már nem ösztönzi semmi sem, hogy befizessen... szja éstb...
-
fLeSs
nagyúr
ezek hülyék...
ez most a kamatadómentességre is vonatkozik?
-
Inv1sus
addikt
Valami oka van ezeknek az emelkedéseknek?

-
stangli
senior tag
válasz
stangli
üzenetére
Ekkora szöveget

"Erősödik a forint, miért is ne erősödne? Minden adott a további erősödéshez is, javul az idő, süt a nap, hideg a sör, növekszik a kockázatéhség, a miniszterelnök bizakodón néz a jövőbe, lehetségesnek tartva, hogy nem is hívjuk le az összes IMF pénzt, a jegybank óvatosan fogalmaz és kizárja a közeljövőben az alapkamat csökkentését. Hajrá kamatra vadászó újra feltámadó carry-traderek. Ráadásul Lettország is lassan kikopik a köztudatból, már csak annyi rémlik, hogy ott volt valami balhé még a múlt héten. De kit érdekel mindez? Meg a 6,7%-kal csökkenő GDP? Az államháztartási hiány? A német export 1950 óta nem látott zuhanása? Meg a satöbbi? Válság van? Lárifári, ahogy nagy szónokaink egyike mondaná. A legbölcsebb talán az lenne, ha mától szeptember közepéig egy árva szót sem szólnánk többet makrogazdasági adatokról, pénzpiaci hangulatról, kockázatéhségről és várakozásokról. Adjunk egy negyedévet a világnak, hadd gyűljenek össze komolyan vehető mennyiségben a várva várt kilábalást alátámasztó adatok, vagy a fellendülés késlekedésére utaló mutatók, melyek közé a férfi alsóneműért-ékesítések statisztikája is csatlakozott a mai sajtóhírek alapján. Ne csupán egy-egy adatot kiragadva és arra ráfókuszálva mondjuk: már vége. Vagy még nincs vége, de már az alja. Vagy még nem teljesen az alja, de már majdnem. Õszig pedig ne lepődjünk meg azon, ha az egyik nap még 288-as euró másnap már csak 279, minden különösebb értelmes indok nélkül. Gatyastatisztika nézegetés helyett vegyük elő a kedvenc tízforintosunkat, kicsit polírozzuk fel, hogy szépen csillogjon, és minden reggel dobjunk vele, hogy megjósoljuk, merre szalad aznap a befektetők nyája. Mert ami mostanság zajlik, az leginkább egy napszúrásos birkanyáj mezei futóversenyéhez hasonlatos...
teljess cikkEnnek a Commerzbankos elemzőnek olyan szövege van hogy egyszerűen azt tudom mondani hogy istenkirálycsászárság a fogalmazása... poénosan lazán könnyen emészthető szövegkörnyezetben megmondja a tutit... felüdülés olvasni elemzéseit
-
Füleske
addikt
Szerintetek most merre tart majd a forint ?
-
Inv1sus
addikt
Meg lehet valahol nézni egyébként, hogy milyen ajánlatokat tettek egyesek? Mert mintha láttam volna valahol egy linket, hogy hányan vannak shortban stb
-
Inv1sus
addikt
válasz
stangli
üzenetére
Hát pl a molnál jól felment az olaj ára, a hangulat pozitív volt és az usa is szárnyalt. Ezekre gondoltam.
És ja, nyitóban valóban felugrott, de én azt nem nevezem növekedésnek, inkább máknak x). Otp-n pl csökkent egész nap. De akik pénteken bennhagyták, azok jól jártak reggelre
-
stangli
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
melyik jó hírre gondolsz? amúgy tegnap tudott nőni 5-6%-ot nyitóba...
poént félre téve a hétfői szárnyalást követte le... most jön az ubi szezon korrekció meg miegyéb... ahogy a tőzsde guruk is mondani szokták "Sell in may and go away!"...lajafix: Drábiknak vannak jó gondolatai/meglátásai az egy másik dolog, hogy a sok magába szippantott információtól a kis öregnek már már üldözési mániája van, de azért érdemes megvizsgálni a Drábik által képviselt oldalt is ahhoz, hogy nyugodt szívvel ítéletet tudjunk megfogalmazni magunkban...
-
Inv1sus
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ja. Egyszerűnek hangzott, de nem az. Asszem most egy jó darabig nem fogok a pénzzel játszani. Jó hírek ellenére nem növekedett tegnap se az otp, se a mol... asszem most jön a korrekciós időszak.
-
stangli
senior tag
-
Inv1sus
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Más lehetőségem nem volt, szal... és egyébként nem arra gondoltam

-
Inv1sus
addikt
ja, elnéztem 2k-val. Sry
Amúgy nem volt gáz, mert szinte alig vesztettem valamit, de legalább jó pár dolog világossá vált bennem. Folyamatos daytradehez azért kellenek idegek ám. Az ember látja, hogy egyszer csak zuhantatják az árat
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
elütötte, elnézte
-
Inv1sus
addikt
Érdekesen telt az első tőzsdézésem
. 1615-ön vettem egy kis OTP-t és aztán eladtam 1600-ért, szerencsére a nagy finálé elött
A vicc az, hogy semmi okom nem volt kereskedni. Csak már olyan régóta akartam tőzsdézni, hogy nem bírtam ki :/. Legközelebb több észt viszek azért majd a dologba. -
Inv1sus
addikt
válasz
Boyfish
üzenetére
Ma volt az első napom, nem volt még kettő
.
Ma nem fektettem be semmibe, mert sejtettem, hogy inkább esések lesznek, mint növekvések. A holnapi napot nem tudom még
Elég rossz így tőzsdézni, hogy nem tudom egész nap figyelni. Túlságosan is meg kell gondolni a dolgokat, ha egy napra akarok befektetni...Egy kérdés: tudom, hogy adózni kell a nyereség után. De minek a 20%-át kell leadózni: a kivétel utáni nyereségnek vagy a már levont járulékos költségek után kialakult nyereségnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Van nemi USD-m. Szerintetek varjak vele meg vagy valtsam be minel elobb
Mert mar igy is elegge rosszul jartam. Most mar csak 188 HUF a dollar 
Lehet beleszippant reggel a levegőbe oszt tudja, hogy merről is fog fújni a szél

mgoogyi
PredatorZoli